Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Θα αγοράσεις καινούργια τηλεόραση , ενισχυτή , bluray (όλα UHD) τα παλιά θα πάνε στα σκουπίδια...δεν γίνεται να αφήσουμε τις εταιρείες να κλείσουν , κάτι πρέπει να πουλήσουν και αυτές.:p

Κι όχι μόνο αυτό, αν έχεις αγοράσει ήδη UHD τηλεόραση, ενισχυτή, θα αγοράσεις πιο καινούρια με hdcp 2.2 αλλιώς δεν θα συνεργάζονται μεταξύ τους οι 4K συσκευές σου :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Θα αγοράσεις καινούργια τηλεόραση , ενισχυτή , bluray (όλα UHD) τα παλιά θα πάνε στα σκουπίδια...δεν γίνεται να αφήσουμε τις εταιρείες να κλείσουν , κάτι πρέπει να πουλήσουν και αυτές.:p
Aκριβως, το εχω 4 χρονια στον υπολογιστη και δεν το εχω χρησιμοποιησει ΟΥΤΕ μια φορα, σε δισκο blueray, και το πληρωσα και 100euro τζαμπα λεφτα, παρε αλλο τωρα κοροιδο, για να παιζεις 4k.
Aρε...ξυλο που μας χρειαζετε, που μας δουλευουνε:angry: καθε λιγο και λιγακι και εμεις τους τρεχουμε απο πισω, αλλα αφου βρισκουνε...τα κανουνε

High frame rates and HDR more perceivable than 4K...http://www.avhub.com.au/news/sound-image/high-frame-rates-and-hdr-more-perceivable-than-4k-403183

ImageResizer.ashx

source:[avhub.com.au]

H καλύτερη κίνηση και η μεγαλύτερη αντίθεση είναι πιο σημαντικές (και πιο εύκολα ορατές) από την επιπλέον ανάλυση.

Ή αν το θέλεις διαφορετικά με πανελ IPS και 50 Hz πραγματικά δεν πάει να είναι 8Κ η τηλεόραση , δεν κερδίζεις τίποτα.

Εννοεί αυτό που ξέρουμε δεκαετίες, ότι η υψηλή αντίθεση και η χαμηλή στάθμη μαύρου είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας.
Και επειδή OLED δεν μπορεί κανείς να φτιάξει πλην LG, μετά το 4Κ θα μας πρήξουν με την δυναμική αντίθεση, που θα την βάλουν μόνιμα στο υλικό...

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Για multimedia ειναι μια χαρα, εδω και τα κινητα τραβανε 4Κ

Επειδή ζω με αυτή εδώ και πάνω από 4 μήνες, ούτε για multimedia έχει κάποιο νόημα στις 15.6", γιατί ναι μεν έχεις θεωρητικά περισσότερο screen real estate, αλλά δεν μπορείς να δεις την επιπλέον πληροφορία λόγω περιορισμών των ματιών μας.

Για παράδειγμα, εδώ έχω τον MPC-HC να παίζει ταινία ανάλυσης 1080p:

2015-01-10 14.00.41_resize.jpg

Η ανάλυση είναι τόση μεγάλη που χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να δει κανείς τη λεπτομέρεια του υλικού.

Νόημα έχει μόνο σε πολλές ίντσες.. πάρα πολλές.. 150"+..

Και να υποθέσω έχεις κάνει και scaling. Αν το αφήσεις στο 100%, 4Κ στις 16 ίντσες, δεν θα μπορείς να διαβάσεις τίποτα.

Εννοείται ότι τα Windows κάνουν μόνα τους scaling όταν βλέπουν την ανάλυση..

Όταν ανοίγω remote desktops σε άλλα μηχανήματά μου (τα οποία δεν κάνουν scaling..) δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα. Άλλο πρόβλημα και αυτό..

Τεράστιο θέμα. Το έχω και εγώ σε έναν υπολογιστή που έχει απλά 27άρα 2K.
(Και που να φανταστεί κανείς ότι οι εταιρίες προωθούν τα 4Κ ακόμα και σε τηλέφωνα.)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Η ανάλυση είναι τόση μεγάλη που χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να δει κανείς τη λεπτομέρεια του υλικού.

Νόημα έχει μόνο σε πολλές ίντσες.. πάρα πολλές.. 150"+..
Φυσικα δεν αναφερομαι σε τετοια διαγωνιο και (για μενα) κακως την πηρες
Εδω στο δικο μου laptop εχω 16,5" με 1080p και ειναι οριακα

Εγω χαλβαδιαζω για το μελλον κατι σε 65"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Φυσικα δεν αναφερομαι σε τετοια διαγωνιο και (για μενα) κακως την πηρες
Εδω στο δικο μου laptop εχω 16,5" με 1080p και ειναι οριακα

Εγω χαλβαδιαζω για το μελλον κατι σε 65"

Βασικά την πήρα επειδή ήρθε πακέτο με το υπόλοιπο laptop.. Δεν πήρα το laptop για αυτή. Οπότε δεν τρέχει τίποτα.. Αλλά αν είχα επιλογή, θα πήγαινα για 2Κ.