Σίγουρα τα ακουστικά έχουν μπάσο, και όλα αυτά που λέτε τα έχουμε συζητήσει και τα ξέρουμε... απλά μου έκανε εντύπωση η γρηγοράδα των χαρακτηρισμών, χωρίς να κάτσουνε να ακούσουνε... εγώ από την άλλη δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, έτσι με ένα και μοναδικό τρακ...
Στη έκθεση φέτος μπόρεσα και απομόνωσα (εύστοχα πιστεύω) τα πιο, ας το πω ταιριασμένα συστήματα και συμφώνησα με αρκετά παιδιά στα ευρήματα/παρατηρήσεις , άρα δεν φταίει η δική μου ακοή λοιπόν...
και όσο και αν λέμε (και το πιστεύω αυτό) ότι αν σου αρέσει είναι καλό, από την άλλη υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια...
ξέρετε που το πάω...
ότι βασικά μας κοροϊδεύουν αυτοί με τα χρυσά αυτιά που γράφουνε reviews...
Να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό...
Προχθές ήρθαν στο σπίτι δύο γνωστοί μου, και οι δύο ασχολούνται αρκετά με το hiend, μάλιστα ο ένας γράφει σε δημοσίευμα της Ελλάδας...
Μου έκανε η εντύπωση των σχολίων του ενός (αρθογράφου) εκ των δύο για τα ηχεία μου και τα ενισχυτικά, και το γεγονός ότι ακούγοντας κάποια tracks και με τα HD800 απεφάνθει βασικά ότι τα ακουστικά δεν έχουν μπάσο, αλλά και τα ηχεία μου (γνωστά μεγάλα μόνιτορ ηχεία με μεγάλη φιλολογία και παραφιλολογία) δεν οδηγούνται σωστά πράγμα για το οποίο διαφώνησα, και το βάσισε πάνω σε ένα και μοναδικό τρακ που μου ζήτησε να παίξω... και ο δεύτερος φίλος συμφώνησε με τον πρώτο...
αλλά το θέμα που θέλω να καταλήξω,
ακούμε "λάθος" με τα ακουστικά?,
ο ήχος από τα ηχεία μου (μόνιτορ), που είναι δαφορετικός μεν αλλά συχνοτικά πολύ παρόμοιος με τα ακουστικά, είναι και αυτός "λάθος"?
ποιό το κριτήριο, λοιπόν του ή οποιουδήποτε "αρθρογράφου", ή μουσικόφιλου που τολμάει τέτοιες κρίσεις...
είναι εμπειρία ή τελικά στο χόμπι μας κάποιοι που δυστυχώς γράφουν και άρθρα δεν ξέρουν τι ακούνε?
τα σχόλια σας παρακαλώ...
Τι τραβάνε και οι reviewers όμως!
Αν πουν ότι τους αρέσει μια συσκευή σημαίνει οτι τα παίρνουν.Αν πουν ότι δεν τους αρέσει, προσπαθούν
να την υποβιβάσουν για να αποδείξουν την αξία τους.Αν δεν κάνουν τίποτα από τα παραπάνω
δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Ούτε στον εχθρό μου τέτοια πετριά!!
Δεν έχω ακούσει (δυστυχώς), τα HD 800 αλλά αυτά τα τρελοκολλήματα, τους αφορισμούς και τα παρόμοια από "ειδήμονες" τα έχω ζήσει κι εγώ σε διάφορες φάσεις της ζωής μου και σε διαφορετικούς τομείς. Πρέπει να το πάρεις απόφαση επιτέλους Chris. Δεν ξέρεις να ακούς μουσική, κοροιδεύεις τον εαυτό σου τόσο καιρό που ασχολείσαι, ακούς, διαβάζεις, σκέφτεσαι, ακούς πάλι και αξιολογείς και τελικά αγοράζεις ή φτιάχνεις... Τα αυτιά σου είναι ξεκούρδιστα.. Για να σοβαρευτούμε νομίζω ότι οι τύποι ανήκουν στη θλιβερή κατηγορία αυτών που έχουν πάψει να ακούνε μουσική και ακούνε τα μηχανήματα...
Κριτικές τέτοιου είδους δεν πρέπει να παίρνει κανέις στα σοβαρά παρα μόνο από έμπειρο, μάχιμο μουσικό ο οποίος
ασχολείται και με την αναπαραγωγή του ήχου. Ενας που δεν ξέρει τον ήχο των οργάνων στην ενισχυόμενη ή
unplugged μουσική δεν ξερει αν τα εργαλεία σου ''έχουν μπάσο'' ή όχι. Επίσης καλός κριτής είναι και ένας ηχολήπτης
που στήνει live μουσική (όχι κλαρίνα σε γάμους)και ξέρει και από χώρους και από ήχο οργάνων.
Stay cool.
Δεν έχει καθένας το ίδιο αυτί. Μερικές φορές μάλιστα οι άνθρωποι μιλούν με γλώσσα εμπειρική για έννοιες που κανονικά αποτελούν αναλυτικές κατηγορίες.
Να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό...
Προχθές ήρθαν στο σπίτι δύο γνωστοί μου, και οι δύο ασχολούνται αρκετά με το hiend, μάλιστα ο ένας γράφει σε δημοσίευμα της Ελλάδας...
Μου έκανε η εντύπωση των σχολίων του ενός (αρθογράφου) εκ των δύο για τα ηχεία μου και τα ενισχυτικά, και το γεγονός ότι ακούγοντας κάποια tracks και με τα HD800 απεφάνθει βασικά ότι τα ακουστικά δεν έχουν μπάσο, αλλά και τα ηχεία μου (γνωστά μεγάλα μόνιτορ ηχεία με μεγάλη φιλολογία και παραφιλολογία) δεν οδηγούνται σωστά πράγμα για το οποίο διαφώνησα, και το βάσισε πάνω σε ένα και μοναδικό τρακ που μου ζήτησε να παίξω... και ο δεύτερος φίλος συμφώνησε με τον πρώτο...
αλλά το θέμα που θέλω να καταλήξω,
ακούμε "λάθος" με τα ακουστικά?,
ο ήχος από τα ηχεία μου (μόνιτορ), που είναι δαφορετικός μεν αλλά συχνοτικά πολύ παρόμοιος με τα ακουστικά, είναι και αυτός "λάθος"?
ποιό το κριτήριο, λοιπόν του ή οποιουδήποτε "αρθρογράφου", ή μουσικόφιλου που τολμάει τέτοιες κρίσεις...
είναι εμπειρία ή τελικά στο χόμπι μας κάποιοι που δυστυχώς γράφουν και άρθρα δεν ξέρουν τι ακούνε?
τα σχόλια σας παρακαλώ...
και όμως είναι ακριβώς έτσι.
Σκέψου εσύ να ήσουν οδηγός αγώνων και να σου δίνει ένας φίλος να πας βόλτα το γκολφάκι του που του έβαλες ζάντες και το τιουνάρισες ελαφρώς....
Εχοντας μια bentley στο νού του θα σου πεί ότι κάνει θόρυβο και έχοντας μια μαζεράτι θα σου πεί ότι δεν τραβάει χαμηλά.
Και εσύ που νόμιζες ότι τράβαγε θα κλαίς...
Ακόμα και καλύτερα να μην μπορούσες να το φτιάξεις δεν θα μπορούσε να μην έχει στο νού του υψηλά στανταρντς.
Αν δεν σου έλεγε τίποτα θα έλεγες...."μμμμ σιγά τον οδηγό, ακόμα και το δικό μου καλό του φάνηκε"
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.