Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Αγαπητέ Χρήστο,
πολύχρονος καταρχάς. Ξέρω ότι θα σε στενοχωρήσω αλλά νομίζω ότι οι φίλοι σου είχαν απόλυτο δίκιο. Έχοντας ακούσει τα ηχεία σου (όχι τα 800αρια), νομίζω ότι θα πρέπει να τα δώσεις (στο έχω πει και κατ' ιδίαν). Δεν έχουν μπάσο ρε παιδί μου, δεν ψήνουν καφέ και το κυριώτερο στις δύσκολες ετούτες μέρες που όλοι αναζητούν μηχανήματα που να καταναλώνουν λίγο, αυτά τα άτιμα θέλουν μεγάλους ενισχυτές. Μέρες που είναι προτίθεμαι να κάνω μια καλή πράξη και να σε απαλλάξω από αυτά τα παλιοπράγματα, μιας και ψάχνω για ηχεία στην παρούσα φάση.

:flipout: ναι φίλε δεν αξίζουν να σου τα δώσω και χαλάσουν τα ηχητικά σου ακούσματα... να τα πετάξω στα σκουπίδια... ή μάλλον θα τα κάψω στο τζάκι τώρα που κάνει και κρύο...:flipout:

Νάσαι καλά και τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μου σε σένα για όλους με υγεία προπάντων!!

:merrychristmas::7612::4616::4624:

Θα συμφωνισω με τις αποψεις σας και θα συμπληρωσω ενα παλιο μοτο 'Η ΠΟΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ' και απο ψυχολογικης αποψης 'Η υποκειμενικη προδιαθεση του ατομου επειρεαζει καθοριστηκα την αντικειμενικη αντιληψη του πανω στην πραγματικοτητα....Συν το οτι σωματικα-κατασκευαστικα εχουμε ομοιοτητες αλλα και σημαντικες διαφορες μεταξυ μας.Δυο ατομα εχουν και οι δυο αυτια,και οι δυο νευρα και οι δυο εγκεφαλο αλλα μπορει τελειως διαφορετικη ληψη λογο σχηματος αυτιου,ταχυτητα και τροπο μεταδοσης μεσω των νευρων και τελικα τελειως διαφορετικη αντιληψη-συμπερασμα για το τι ακουνε λογο εγκεφαλου.Ακομα και η διαθεση της δεδομενης στιγμης παιζει ρολο πιστευω.Για να απολαυσει κανεις μουσικη πρεπει να ειναι και σχετικα ετοιμος-προετοιμασμενος!!!Προσοχη ειπα να απολαυσει οχι απλα να ακουσει.ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΧΩΝ.ΟΙ συνδιασμοι ειναι οσοι και οι ανθρωπινοι χαρακτηρες...οποτε....αβυσσος κυριοι!!!

Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν θα μπορούσε να διατυπωθεί καλύτερα το πράγμα.

Παιδιά... Όσοι θέλετε να ξεφορτωθείτε τα παλιοπράματα με τα οποία αναγκάζεστε να ακούτε μουσική, προτίθεμαι να μαζέψω το σκουπιδαριό σας με αυτοθυσία.

όχι ρε....
δεν το κάνουμε αυτό
να σε ρίξουμε στο στόμα του πρώτου τυχόντα....

Απάντηση: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Πιθανότατα,τα χρυσά αυτιά,δεν γνώριζαν,ότι για συχνότητες κάτω απο τα 100ΗΖ περίπου, μειώνεται δραματικά η ευαισθησία του ακουστικού τυμπάνου λόγω κατασκευής πού έχει σχέση με το μήκος κύματος του αναπαραγώμενου ήχου, και αυτός ο ηχος είτε γίνεται αντιληπτός με το διάφραγμα, είτε με "νοητική-διαισθητική" ακρόαση.

Αυτό επίσης πρέπει να το γνωρίζουν όσοι περιμένουν πραγματικό μπάσσο απο ακουστικά...

Χρόνια πολλά και καλά!

Last edited:

Καταρχήν χρόνια πολλά στον Χρήστο τον ακουστικάριο ...

Κατά δεύτερον, επειδή αποφάσισα οριστικά να πάρω τα senns hd 650 και περιμένοντας το γαλλικό να τα επαναφέρει στα επίπεδα των 250 ευρώ, κοιτάω για καλώδια, δεδομένου ότι τα μαμίσια είναι 3 μέτρα, γεγονός που δεν με βολεύει αφού χρειάζομαι κάπου 1 μέτρο, άντε 1,5 και το υπόλοιπο θα μου σπάει τα νεύρα μπλεκόμενο παντού, όπως γινόταν και με τα παλαιά μου 595 ... είδα βέβαια κάτι περιπτώσεις (κάρντας, κλπ) με γελοίες τιμές, μεγαλύτερες και από των ακουστικών... ξέρετε να υπάρχουν κάπου καλώδια της προκοπής για τα 650 σε λογικότατες τιμές (εννοώ κάτω των 50 -και πολλά λέω- ευρώ ;;; ) ... εναλλακτικά, είναι κανείς γνωστός ντιούης που φτιάχνει και μπορούμε να ανταλλάξουμε εξυπηρετήσεις ή έστω να συστήσει υλικά/μαγαζί (πχ. αυτά τα περίεργα βύσματα που μπαίνουν στα ακουστικά ) ;

Last edited:
Απάντηση: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Πολύχρονος Χρήστο με Υγεία!!!

Χρόνια Πολλά παιδιά νάστε καλά και ότι επιθυμείτε!!

Νομίζω ότι πρέπει να ανοίξουμε μια ενότητα για αλλαγές καλωδίων σε ακουστικά...

Αλλά μια σύντομη απάντηση... το καλώδιο των HD650 νομίζω είναι πολύ καλό, έχω κάνει πειράματα με επαγγελματικό SOMMER αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος... μάλλον θα πάω για Toxic την φτηνή σειρά τους, αλλά πολύ αργότερα, διότι το ταμείον είναι μείον...

Η φτηνότερη λύση για να έχεις κοντύτερο καλώδιο είναι να το κόψεις και να προσθέσεις ένα βύσμα της αρεσκείας σου... το καλώδιο το ορίτζιναλ είναι ίσως η πιο καλή ευκαιρία από άποψη τιμής... κάνει ολόκληρο, λιγότερο από όσο κάνουν τα βυσματάκια CARDAS για τα HD600/650.

Η φτηνότερη λύση για να έχεις κοντύτερο καλώδιο είναι να το κόψεις και να προσθέσεις ένα βύσμα της αρεσκείας σου... το καλώδιο το ορίτζιναλ είναι ίσως η πιο καλή ευκαιρία από άποψη τιμής... κάνει ολόκληρο, λιγότερο από όσο κάνουν τα βυσματάκια CARDAS για τα HD600/650.

ευχαριστώ για την απάντηση ... και γω αυτό σκέπτομαι τελικά, να κόψω όσο δεν χρειάζομαι ... ακόμη και στο ebay, όπου τελικά γίνεται ο χαμός , με πολλές προτάσεις (αρκετές από Τουρκία ! αλλά και Ισραήλ, εννοείται Κίνα και άλλα πολλά,) όλοι έχουν καταλάβει την μπίζνα και ζητάνε μέσο όρο από 50 έως 200 δολλάρια... (πάντως θα παραγγείλω βυσματάκια (ροδίου ; ) http://www.ebay.com/itm/one-pair-rh...-HD-650-series-Headphone-Cables-/330767667219 )και κάποιο mogami ή belden και θα φτιάξω και ένα μόνος μου...

Αν συμφωνησουμε οτι δεν υπαρχουν τελεια συστηματα και τελεια ακοη τα πραγματα ειναι πιο απλα απ'οτι φαινονται !!!!!

Αν μου αρεσει το συστημα μου,πραγματικα δεν με απασχολει αν δεν αρεσει σε κανεναν αλλο, ειτε ειμαι "ασχετος", ειτε "σχετικος" με το θεμα.

Κρις,χρονια πολλα και να απολαμβανεις το συστημα σου.

ευχαριστώ για την απάντηση ... και γω αυτό σκέπτομαι τελικά, να κόψω όσο δεν χρειάζομαι ... ακόμη και στο ebay, όπου τελικά γίνεται ο χαμός , με πολλές προτάσεις (αρκετές από Τουρκία ! αλλά και Ισραήλ, εννοείται Κίνα και άλλα πολλά,) όλοι έχουν καταλάβει την μπίζνα και ζητάνε μέσο όρο από 50 έως 200 δολλάρια... (πάντως θα παραγγείλω βυσματάκια (ροδίου ; ) http://www.ebay.com/itm/one-pair-rh...-HD-650-series-Headphone-Cables-/330767667219 )και κάποιο mogami ή belden και θα φτιάξω και ένα μόνος μου...
Φιλέ Δημοκηδήςν χρόνια πολλά!!! ... τελικά τα πήρες τα 650 ή ακομα στην αναμονή;

Φιλέ Δημοκηδήςν χρόνια πολλά!!! ... τελικά τα πήρες τα 650 ή ακομα στην αναμονή;

χαχαχχ, από τότε που έκανα λογαριασμό και είμαι με την κάρτα στο χέρι τα έχουν 299 ... αλλά είμαι σταντ μπάι ... σε 2-3 μέρες θα τα ξαναρίξουν ... ήδη τσέκαρα και ελληνικά καταστήματα για mogami w2534 και neutric βύσματα για να είμαι έτοιμος και για καλώδιο ...

δεν επέλεξα ήδη κάτι συγκεκριμένο... απλά είδα ότι έχει πολλές λύσεις γύρω στα 5-6 ευρώ το κομμάτι και πρόκειται για μια εταιρεία που εμπιστεύομαι απόλυτα για βύσματα...

Σίγουρα η Neutric είναι εγγύηση..δέν ξέρω τί άλλο θα μπορούσε να μπεί εφάμιλλο, απο άλλη εταιρία

Last edited:

H SWITCHCRAFT ειναι επισης πολυ καλη στις κατηγοριες αυτες.

Σίγουρα η Neutric είναι εγγύηση..δέν ξέρω τί άλλο θα μπορούσε να μπεί εφάμιλλο, απο άλλη εταιρία
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99603-%CE%A3%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82?p=1056668088&viewfull=1#post1056668088

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99603-%CE%A3%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82?p=1056669027&viewfull=1#post1056669027

Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατόχων ακουστικών είναι τα καλώδια και τα βύσματα που χαλάνε, ειδικά για τ' ακουστικά που δεν έχουν αποσπώμενα καλώδια, που είναι και τα περισσότερα στην αγορά. Πολλά ακουστικά αχρηστεύονται ή πετιούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο, μόνο και μόνο γιατί ξεκόλλησε το βυσματάκι. Και πως να γίνει, δεν είναι όλοι DIYers...