Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Bοήθεια για ακουστικά

Παιδιά το mp3 το ανέφερα πιο πολύ για να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για ψηφιακό μέσο και ίσως χρειαστεί dac. Μπορώ να ακούω flac ή και άλλα format. Δεν είναι το θέμα αυτό. Άλλωστε κυρίως μουσική ακούω από πικάπ που όμως βρίσκεται σε άλλο όροφο :)
Ερώτηση: Δηλαδή το USB του media player (crystal audio appstreamer εν προκειμένω) που συνδέω δίσκους μπορεί να δουλέψει σαν έξοδος και να μπει στο usb dac?
@cristos αν ισχύει αυτό που λες τότε είναι μια χαρά λύση και οικονομική αλλά και πιο mobile. Δεν χρειάζεται δηλαδή να είμαι κοντά σε κάποιον σταθερό ενισχυτή. Έχεις να προτείνεις κανένα καλό ακουστικό; (υπόψην ότι έχω ήδη τα Bose QC15 που είναι βέβαια noise cancelling. Tα χρησιμοποιώ κυρίως στη δουλειά για ησυχία :) Θα ήθελα κάτι καλύτερο από αυτά από άποψη μουσικότητας )

Αν κατάλαβα καλα θέλεις να ακούς απο το iPad , σε είναι αυτή η περίπτωση όλες οι εταιρείες έχουν σοβαρές προτάσεις, η δικιά μου πρόταση είναι Grado sr80i ,αλλα οι γνώμες διίστανται .Πρεπει οπωσδητε να δοκιμασεις για να δεις που θα κινηθείς .

Μην ξεχνάς ότι δεν έχει αναλογικό στάδιο. Είναι μία πλήρως παθητική υλοποίηση. Γκούγκλαρέ το και δες πάμπολλα σχόλια σε πολλά φόρα που γράφουν ό,τι έγραψα παραπάνω. Δεν τα έχω συγκρίνει εγώ, ούτε το ισχυρίστηκα. Από ακουστικά είμαι άσχετος, επίσης μετέφερα αυτά που γράφονται.

Ο σχεδιαστής του, έχει εκδιωχθεί από τα φόρα που διαβάζω εγώ... επίσης πολλοί οι καλοθελητές... οπότε... εγώ δεν βασίζομαι να διαβάσω τι λέει η μερίδα που του αρέσει... εμένα με ενδιαφέρει πάντοτε να διαβάζω το γιατί σε όποιο πράγμα, σε κάποιον ΔΕΝ αρέσει...

Δε το έχω ακούσει, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, και δεν είπα αρνητικό τίποτε για το DAC εκτός ότι θεωρώ υπερτιμημένες τις ΟΠΟΙΕΣ κριτικές που το συσχετίζουν με Rega και Audiolab, διότι έχω δει τα μηχανήματα τους και από τα λίγα που σκαμπάζω από ηλεκτρονικά δεν είναι στην ίδια κλάση...

Η ενίσχυση ακουστικών δεν είναι σοβαρή... οπότε αν ένας λέει το αντίθετο για την ενίσχυση των ακουστικών... θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να τον πάρω σοβαρά ούτε για την κρίση του ως προς το DAC...

Έκανες την παρατήρηση σου, έκανα την δική μου, δεν έχω ανακατευτεί στο νήμα που αφορά το DAC αυτό, εγώ δεν δίνω συνέχεια... απλά όποιος διαβάζει έχει υπόψη του και την αντίθετη από την διθυραμβική άποψη...

Καλά, εννοείται πως κι εγώ δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης για κάτι που δεν έχω σφαιρική άποψη έτσι κι αλλιώς.

Αυτό πάντως που αναμφίβολα ισχύει είναι πως οι ακουστές διαφορές ανάμεσα σε σύγχρονα DACs είναι πολύ μικρές. Οπότε, από τη στιγμή που οι ανάγκες του φίλου είναι δεδομένες (δεν χρειάζεται USB), και το μπάτζετ του επίσης (500 για DAC-ενισχυτή-ακουστικά), έκανα μια πρόταση που θεωρώ λογική.

Και για να το τελειώσω κι εγώ, δεν αναφέρθηκα στο τι ισχυρίζεται ο ίδιος o Stan, αλλά σε posters που είναι γνωστοί και ευυπόληπτοι στα φόρα που συμμετέχουν, με εκατοντάδες ή και χιλιάδες ποστ, οι οποίοι εξάλλου δεν λένε ομόφωνα ότι το ΒΜ είναι το καλύτερο, αλλά ότι είναι συγκρίσιμο με ακριβότερα DAC, και σε κάθε περίπτωση καλύτερο από τα DAC της κατηγορίας τιμής του. Το τελευταίο είναι και λογικό αν θες: στην τιμή του Beresford, σε αντίθεση με τις τιμές των άμεσων ανταγωνιστών του, ο πελάτης δεν πληρώνει το κέρδος διαφημιστών, εμπόρων και διανομέων.

Μην ξεχνάς ότι δεν έχει αναλογικό στάδιο. Είναι μία πλήρως παθητική υλοποίηση. Γκούγκλαρέ το και δες πάμπολλα σχόλια σε πολλά φόρα που γράφουν ό,τι έγραψα παραπάνω. Δεν τα έχω συγκρίνει εγώ, ούτε το ισχυρίστηκα. Από ακουστικά είμαι άσχετος, επίσης μετέφερα αυτά που γράφονται.

και εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το σχετικό νήμα αλλά αν δεν έχει όντως αναλογικό στάδιο δεν κάνει.
Επίσης απορώ πως προτείνεται γενικώς, ένα μηχάνημα με σχεδόν καθόλου....σηκωμένη σκόνη (είτε θετικά είτε αρνητικά) πουθενά στο διαδίκτυο και δεν προτείνονται συνήθεις ύποπτοι.

με συσκευή τύπου i-τάδε θα έπαιρνα καλές ψείρες, όπως προτάθηκε γύρω στα 32 ωμ. Ξαναμπήκα πρόσφατα στο τριπ της ψείρας με τα sony MH1 και το ipod και δηλώνω ευτυχής, (τουλάχιστον όσο ο χειμώνας διατηρεί τις θερμοκρασίες χαμηλές στη σοφίτα μου)

Δεν διαφωνώ μαζί σου για το μάρκετινγκ... απλά πρέπει να περιορίζουμε τον ενθουσιασμό μας, και να είμαστε πιο ψύχραιμοι... έχω πληρώσει πολλά λεφτά λάθη που αγόρασα πράγματα από διθυραμβικές απόψεις κάποιων ευυπόληπτων από φόρα... οπότε λέω απλά, μα είμαστε συγκρατημένοι...

Εκεί που θα διαφωνήσω είναι στο γεγονός ότι όλα τα σύγχρονα DAC ακούγονται λίγο πολύ τα ίδια... αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Έχω ακούσει χαώδεις διαφορές στο σύστημα μου... αυτό που πρέπει να παρατηρεί κανείς, είναι η λεπτομέρεια, η στερεοφωνική εικόνα, πως τα κανάλια δένουν μεταξύ τους, ο αέρας η ικανότητα να διακρίνεις μέσα στον χώρο τις φωνές και τα όργανα, και η έλλειψη κόκκου ενοχλητικής υψηλόσυxνης χροιάς... όσο πιο αναλογικό ακούγεται και τρισδιάστατο τόσο καλύτερο το DAC...

Όλη η μάχη, αν παρακολουθείς και τις εξαιρετικές DIY ενότητες που έχουμε στο δικό μας φόρουμ εδώ, γίνετε στο πως θα έχουμε λιγότερο jitter... βλέπω ότι είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουν οι περισσότεροι πως αυτό επιτυγχάνεται... είναι καθαρά ηλεκτρονικό θέμα σχεδιασμού...

Το κάθε μοντέρνο dac chip, έχει την δυνατότητα να αποκωδικοποιεί ΑΠΟΛΥΤΑ... (κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ESS Sabre είναι καλύτερα... εγώ θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...)... το πρόβλημα είναι τι ακριβώς αποκωδικοποιούν... εκεί είναι το ζουμί.

Το αναλογικό στάδιο είναι μεγάλης σημασίας, αλλά αν το chip δεν παίρνει ακριβώς αυτό που πρέπει δεν κάνουμε τίποτα... (Αγγλιστί rubish in rubish out...).

To spdif έχει πρόβλημα συγχρονισμού των clocks.

Οπότε δεν το συζητάμε εν έτη 2013... εκτός και αν κάποιος απλά πάει για αναβάθμιση ενός παλαιού CD palyer...

Τα λεφτά είναι λίγα, αλλά υπάρχουν Κινέζοι που κεντάνε... βέβαια θέλει να τους βάλεις και λίγο χέρι...

Οπότε ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το Beresford και για όποιο Beresford...

εγώ γιατί το ξέρω garbage in garbage out ?:grandpa:

Γιατί διαβάζεις Αμερικάνικα φόρουμ και εγώ Εγγλέζικα... :flipout:

Δεν διαφωνώ μαζί σου για το μάρκετινγκ... απλά πρέπει να περιορίζουμε τον ενθουσιασμό μας, και να είμαστε πιο ψύχραιμοι... έχω πληρώσει πολλά λεφτά λάθη που αγόρασα πράγματα από διθυραμβικές απόψεις κάποιων ευυπόληπτων από φόρα... οπότε λέω απλά, μα είμαστε συγκρατημένοι...

Εκεί που θα διαφωνήσω είναι στο γεγονός ότι όλα τα σύγχρονα DAC ακούγονται λίγο πολύ τα ίδια... αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Έχω ακούσει χαώδεις διαφορές στο σύστημα μου... αυτό που πρέπει να παρατηρεί κανείς, είναι η λεπτομέρεια, η στερεοφωνική εικόνα, πως τα κανάλια δένουν μεταξύ τους, ο αέρας η ικανότητα να διακρίνεις μέσα στον χώρο τις φωνές και τα όργανα, και η έλλειψη κόκκου ενοχλητικής υψηλόσυxνης χροιάς... όσο πιο αναλογικό ακούγεται και τρισδιάστατο τόσο καλύτερο το DAC...

Όλη η μάχη, αν παρακολουθείς και τις εξαιρετικές DIY ενότητες που έχουμε στο δικό μας φόρουμ εδώ, γίνετε στο πως θα έχουμε λιγότερο jitter... βλέπω ότι είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουν οι περισσότεροι πως αυτό επιτυγχάνεται... είναι καθαρά ηλεκτρονικό θέμα σχεδιασμού...

Το κάθε μοντέρνο dac chip, έχει την δυνατότητα να αποκωδικοποιεί ΑΠΟΛΥΤΑ... (κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ESS Sabre είναι καλύτερα... εγώ θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...)... το πρόβλημα είναι τι ακριβώς αποκωδικοποιούν... εκεί είναι το ζουμί.

Το αναλογικό στάδιο είναι μεγάλης σημασίας, αλλά αν το chip δεν παίρνει ακριβώς αυτό που πρέπει δεν κάνουμε τίποτα... (Αγγλιστί rubish in rubish out...).

To spdif έχει πρόβλημα συγχρονισμού των clocks.

Οπότε δεν το συζητάμε εν έτη 2013... εκτός και αν κάποιος απλά πάει για αναβάθμιση ενός παλαιού CD palyer...

Τα λεφτά είναι λίγα, αλλά υπάρχουν Κινέζοι που κεντάνε... βέβαια θέλει να τους βάλεις και λίγο χέρι...

Οπότε ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το Beresford και για όποιο Beresford...

Δεν διαφωνώ σε κάτι. Θα με ενδιέφερε πάντως να το ακούσεις, για να διαμορφώσεις ιδίαν άποψη.

Ευχαρίστως αλλά στο σύστημα μου δεν ακούω CD πια, και τα δύο USB/Spdif converters (M2Tek HiFace και Musiland Monitor 01 USD) που έχω μπαίνουν και αυτά στο παιχνίδι (αν και έχουν σταθεροποιημένη τροφοδοσία) οπότε είναι περίπλοκο και δεν θα βγάλουμε σαφή συμπεράσματα...

Τον τελευταίο καιρό ακούω από το ODAC (149 δολάρια) με τροφοδοσία και παρότι φτηνό με καλύπτει... και έχω καλό σύστημα...

Άσε πρώτα να τελειώσω το ODAC και θα ακολουθήσει συγκριτικό... επίσης περιμένω και τον φίλο μου τον Δημήτρη να μου πει πότε θα κλείσει επιτέλους το καπάκι από το Bufalo3... για να έχουμε και reference...

Άσε πρώτα να τελειώσω το ODAC και θα ακολουθήσει συγκριτικό... επίσης περιμένω και τον φίλο μου τον Δημήτρη να μου πει πότε θα κλείσει επιτέλους το καπάκι από το Bufalo3... για να έχουμε και reference...

δεν ξέρω τι θα κάνει αυτός με το 3, εγώ με το 2 πάντως το πήρα απόφαση ότι δεν κλείνει.
Εχω πετάξει και τις βίδες....να μη μου πιάνουν χώρο.

Mόλις είδα ότι flac στο ipad δεν παίζει. Οπότε λογικά θα συνδέω τα ακουστικά με τον Crystal audio media player μου. Λογικά πρέπει να βάλω και ένα spdif dac ενδιάμεσα. Ενισχυτής από ότι κατάλαβα δεν είναι απαραίτητος...

Mόλις είδα ότι flac στο ipad δεν παίζει. Οπότε λογικά θα συνδέω τα ακουστικά με τον Crystal audio media player μου. Λογικά πρέπει να βάλω και ένα spdif dac ενδιάμεσα. Ενισχυτής από ότι κατάλαβα δεν είναι απαραίτητος...

http://www.innerfidelity.com/content/more-audiophile-ipad-play-flac-playback

Θα το ψάξω. Το θέμα είναι ότι τα αρχεία είναι σε NAS και όχι στο iPad. Δεν ξερω αν υπάρχει λύση για αυτό. Θα κάνω έρευνα

παίζει... αν του βάλεις κατάλληλο app... και στρημάρει... άνετα από το NAS...

Σουπερ. Δεν φανταζομουν οτι μπορεις να βγαλεις ψηφιακη εξοδο απο το iPad!!!!

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

401993_10151525005415851_500836229_n.jpg