Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Κατι μου λεει οτι θα ναι οτι και τα 701/601

Απ' όσο μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες, μάλλον σαν εξέλιξη των οικονομικών AKG K77 για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές (και του παλιότερου AKG K66) μου φαίνονται...

Εξάλλου το γεγονός ότι δεν έχουν αποσπώμενο καλώδιο κάτι δείχνει...

Τα 712 έχουν, τα 612 δεν έχουν... :a0210:

Εγώ θα ελεγα μια -ΑΚΟΜΑ;;;;;- παραλλαγή των 601 - 701
Βέβαια νομιζω πως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι κατα τι διαφορετικά απο τα υπάρχοντα μοντέλα.. Απο όσο θυμάμαι..

ήρθε η άνοιξη , ξεκίνησαν οι περίπατοι , και δεν μπορώ να χορτάσω τα yuin pk2 μου , πραγματικά ίσως η καλυτeρη αγορά που έχω κάνει στο hifi

Απ όσο μπορώ να διακρίνω τα Κ712 είνα πανομοιότυπα με τα Κ702... χωρίς τα καρούμπαλα... που ευτυχώς έχουν καταργηθεί σε όλες τις νέες σειρές.

Τα 712 έχουν, τα 612 δεν έχουν... :a0210:
Σωστό!
Είμαι και απρόσεκτος και αφηρημένος... :slapface:

πανεμορφα τα κοκκινα...

Ένα ενδιαφέρον συγκριτικό:
Mid-fi Shootout - HD600 - HD598 - Focal Spirit One - Philips Fidelio L1

Δεν είναι να το πάρει κανείς τοις μετρητοίς πάντως, αυτή την εντύπωση μου δίνει...

Sennheiser

Είμαι πολύ νέος στο άθλημα αλλά θέλω να δοκιμάσω καλά ακουστικά. Κατέληξα στα sennheiser 650 ή τα sennheiser 700, χωρίς να ξέρω ποιές είναι οι διαφορές τους. Αυτό όμως που σίγουρα δεν έχω καταλάβει είναι αν τα ακουστικά ανοικτού τύπου ακούγονται έξω, με ενδιαφέρει γιατί θέλω να ακούω μουσική την ώρα που η οικογένεια θα κοιμάται .

Re: Sennheiser

Ακούγονται, αλλά όχι πια και τόσο ώστε να ξυπνούν κάποιον που κοιμάται σε μια λογική απόσταση ... για να ακούσει ο τυχόντας άλλος πρέπει να είναι σχετικά κοντά σου, πχ. 1-2 μέτρα και συ να ακούς σε μεγάλη ένταση ...

Δηλαδή ανοικτού τύπου σημαίνει ότι μπαίνουν εξωτερικοί ήχοι μέσα στο ηχείο ;

...και πάλι σχετικό είναι αυτό ... σε σχέση με τα κλειστού τύπου, όπου είσαι σημαντικά απομονωμένος από το περιβάλλον, με τα ανοιχτού έχεις κάποια επαφή με τους εξωτερικούς ''θορύβους'', επ' ουδενί όμως τόσο μεγάλη ώστε να σου στερεί την απόλαυση της ακροάσεως ή να σε αποσπά από αυτήν ...

Χωρίς να διαφωνώ με τον αγαπητό Δημοηδή αυτό που λες σε γενικές γραμμές είναι σωστό .. οι εξωτερικοί ήχοι ακούγονται με ενα ακουστικό ανοιχτού τύπου ενώ με ένα κλειστό έχεις την αίσθηση απομώνωσης ακόμα και χωρίς να παίζει μουσική. Αυτό βέβαια είναι καλό ή κακό αναλογα με την περίπτωση και το τι σου αρέσει. Επίσης τα περισσότερα κορυφαία μοντέλα των διαφόρων κατασκευαστών είναι ανοιχτού τύπου ακουστικά...
Τέλος μιας και θες να ξεκινήσεις πολύ "δυνατά" -τα ακουστικά που αναφέρεις είναι απο τα καλύτερα που κυκλοφορούν-, θα πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα συνοδά για να τα υποστηρίξουν (πηγή -DAC-, ενισχυτή ακουστικών, κλπ). Μην περιμένεις να τα συνδέσεις σε μια έξοδο player πχ και να παίξουν καλά!!!

Τα HD650 είναι από τα αγαπημένα μου ακουστικά... απόλυτη ισορροπία, σωστή ποσότητα μπάσου, και έκταση, βάθος και πλάτος σκηνής... οι περισσότεροι εδώ στο φόρουμ ακούμε με αυτά και λιγότερο με άλλες μάρκες/τύπους... βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι είναι θολά ή χωρίς αρκετή έκταση στα πρίμα... πράγμα για το οποίο εγώ δεν συμφωνώ...

Είναι απολύτως απαραίτητο όπως λέει και ο Μιχάλης, να έχεις και πολύ καλά μηχανήματα, DAC και ενισχυτή για να αποδώσουν τα μέγιστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και με κάτι λιγότερο δεν θα παίζουν καλά... τα ακουστικά αυτά έχουν την δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις πηγές και ενισχυτικά...

Το μόνο μειονέκτημα για μένα είναι ότι δεν είναι τόσο αναπαυτικά όσο τα άλλα μου ακουστικά, αλλά είναι γενικά αναπαυτικά.

Τα HD700 δεν τα έχω ακούσει, αλλά από τα διαγράμματα και ότι γράφεται στα φόρα, μάλλον είναι πολύ λαμπρά και ίσως κουράζουν με πολύωρες ακροάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ακούσεις από μόνος σου, πηγαίνοντας στον Νάκα και κάνοντας προσεκτικές ακροάσεις... και σου προτείνω να πας με τα δικά σου μηχανήματα εκεί να κάνεις τις ακροάσεις.

Σε κανονικές εντάσεις και με ήσυχο περιβάλλον, στο ίδιο δωμάτιο είναι πιθανόν να ακούγεται πολύ αμυδρά η μουσική σε κάποιον δίπλα σου.

Η αλήθεια είναι ότι με καίει να μην ακούγονται γιατί κοιμούνται δύο μωρά και κυνδινεύω να φάω παντόφλα από τη σύζυγο. Το θέμα είναι ότι μου πρότειναν τα Beats By Dre Pro αλλά έχω μια αίσθηση ότι θα είναι πολύ λίγα μπροστά στα Sennheiser .

Δεν μπορούν να ξυπνήσουν μωρά, εαν αυτά κοιμούνται,...από ακουστικά ανοικτού τύπου..., η κώφωση θα έρθει πριν ξυπνήσει κάποιος...

Τα Beats Pro, είναι καλά ακουστικά, αλλά έχουν παραφουσκωμένα μπάσα... πρέπει να τα ακούσεις και να δεις εάν αυτός ο ήχος σε καλύπτει...ή αν τα hd650 σε καλύπτουν περισσότερο...

Έχω τα HD-600. Τα παιδιά δεν ενοχλούνται αλλά η σύζυγος πολύ. Μερικές φορές και με κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Ακούω βέβαια δυνατά ....

Πάντως η ελευθερία συντονισμών και χρωματισμών που προσφέρει ο "ανοιχτός τύπος" σε αποζημιώνει με το παραπάνω.