Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός + Απορίες/Ερωτήσεις

Re: Sennheiser

Chris τι εννοείς ; Οτι ακούγονται πολύ δυνατά !
Εννοεί ότι για να φτάσουν στο σημείο να ξυπνήσουν κοιμισμένα μωρά, θα πρέπει να τα έχεις να παίζουν τόσο δυνατά, ώστε μάλλον θα υποστείς κώφωση πρώτα παρά να ενοχληθούν οι διπλανοί...

Η διαρροή προς τα έξω είναι επουσιώδης. Κανόνισε ακρόαση και θα το διαπιστώσεις.

Καλώς όρισες στην παρέα! -bye-

Έχω τα HD-600. Τα παιδιά δεν ενοχλούνται αλλά η σύζυγος πολύ. Μερικές φορές και με κλειστή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Ακούω βέβαια δυνατά ....

Πάντως η ελευθερία συντονισμών και χρωματισμών που προσφέρει ο "ανοιχτός τύπος" σε αποζημιώνει με το παραπάνω.
:blink:
Δεν ξέρω πόσο δυνατά ακούς, αλλά μου φαίνεται επικίνδυνο. Πολύ εύκολα παρασυρόμαστε από τα ακουστικά...

Απάντηση: Re: Sennheiser

Πάντως η ελευθερία συντονισμών και χρωματισμών που προσφέρει ο "ανοιχτός τύπος" σε αποζημιώνει με το παραπάνω.

Εγω παντως περιμενω απο καποιον να μας πει απο ποιο ακουστικο ανοιχτου τυπου ακουσε (και παρακουσε) προσφατως ΤΟΝ συντονισμο σε σημειο ενοχλησης , αλλα μαλλον εχει ξεχασει οτι τελειωσαν οι διακοπες και πινει ακομα τσιπουρα. :Banane0:

Νατουραλης ακουει. ? over.!

Ακούω ηλεκτρονική ή Rap

Ανάμεσα στα HD-600 και HD-650 ηπάρχει διαφορά, να προτημήσω δηλαδή τα 650 ως καλύτερα ;

Να πάρεις τα Monster Beats Pro, τα Sennheiser HD650 είναι καλύτερα για τζαζ ή κλασσική μουσική.

δες και τα ultrasone pro900/2900, εγω εχω τα προ2900, και για ηλεκτρονικη μουσικη ειναι οτι πρεπει

Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Μολις παρελαβα αυτα http://www.amazon.co.uk/Sony-XBA2iP...8&qid=1391431926&sr=1-1&keywords=Sony+XBA-2iP στην τιμη των 15 ευρω. Ελπιζω να αποδειχθουν καλη αγορα. Καποιο τιπ για τι λειτουργια τους, κατι που πρεπει να προσεξω?

Απάντηση: Re: Ας εκφραστούμε ελεύθερα για ακουστικά και ενισχυτικά επί παντός...

Μολις παρελαβα αυτα http://www.amazon.co.uk/Sony-XBA2iP...8&qid=1391431926&sr=1-1&keywords=Sony+XBA-2iP στην τιμη των 15 ευρω. Ελπιζω να αποδειχθουν καλη αγορα. Καποιο τιπ για τι λειτουργια τους, κατι που πρεπει να προσεξω?

Καλοάκουστα,αλλά μάλλον έχεις κάνει λάθος την τιμή που τα πήρες,σε σχέση με το link που δίνεις.

Τα πηρα απο σονυ σεντερ στο ηρακλειο, ηταν προσφορα για λιγες μερες. Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω στο στρωσιμο?

όχι, απλά απόλαυσε τα ... θα στρώσουν μόνα τους, όπως ακούς την μουσικούλα σου ...

Δεν τα συγκρίνεις και με ένα ΜΗ1? Όλο και κάποιος κοντά σου θα έχει ένα ζευγάρι. :)

Ευχαριστω πολυ!

Ερωτησεις/Αποριες απο εναν αρχαριο, και βοηθεια επιλογης ακουστικων.

Καλησπέρα σας.

ψάχνω να καταλάβω για headphones αποκλειστικά,
την έννοια του "20hz-20khz", 98 spl και τέλος παντών καθορίζεται η σχέση μεταξύ αυτών των δύο...
πως εναλλακτικά μπορώ από specs να καταλάβω έστω να πάρω μια ιδέα για τον ήχο του εκάστοτε ακουστικού η ίσος και το soundstage του.
(φαντάζομαι οτι μόλις έκανα χαζή ερώτηση?!)

Ο λόγος της διαδικασίας είναι ότι εδώ που βρίσκομαι (ζάκυνθο) δεν έχουμε κάπου όπου να μπορώ να δοκιμάσω ακουστικά, ώστε να πάρω μια ιδέα περί διαφοράς ακουστικότητας headphone και στην συνέχεια να καταλάβω τα mid, highs,lows, subs. positioning, detail...

ουσιαστικά είμαι αρχάριος και έχω μονο μια άποψη για διαφορα ακουστικά από διάβασμα σε forums (head-fi) γνώμες και τα λοιπά.
εδώ σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι αντικειμενικά, το θέμα ακουστικότητα είναι δύσκολος προσδιορισμός λογο οτι είμαστε διαφορετικοί εξαρχής εμείς σαν άτομα, οπως και τα ίδια μας τα αυτιά. αυτο εκλαμβάνω απο αυτά που έχω ήδη διαβάσει και περεταίρω αντιπαραθέσεις μεταξύ audiophiles.

επίσης έχω βάλει στο μάτι "λόγο budget" (γιατί αυτήν την στιγμή διατίθεμαι να χαλάσω έως 40 ευρο) τα Presonus hd7 (είναι rebranded superlux) αλλα από σχετική αναφορά σε forum μετά από κάποιον που έκανε δοκιμη είχε πει ότι είναι καλύτερα αν όχι απ όλα τα μοντέλα superlux πιθανότερο τα πιο γνωστά.

παραθέτω το νήμα

First 30 minutes impressions:

Haptics:
Obviously SuperLux OEM.
Look, feel and sound clearly SL.
Cable is shorter, thicker, more robust, not detachable.
Packaging nicer than SL.
Pads just a bit nicer. But just.
Sibiliance issue as with most older SL.
Headband arch microphonics as in most SL.
Build quality is up a notch or two. It's still all plastic but feels more substantial than the SL line.

Sound:
Detail and mids appear to be better than my 668b and 681b & 681f and 662b.
That extra level of realism, detail, midrange, upper midrange and treble (with the Sssssibilance in the middle of that good sound).

Conclusion:
First guess is that this is a rebranded 681 null Burgundy or Red Ring.

Burn in commencing, will compare to my 668's and 681's in a few days.

==========================================================
Edit:

Second Impressions:

The drivers are labeled "2x32ohms" which is what the 681n family is. Not 668b.
The sound is either that of the 681f or 681 null.
I do not own a 681, the PreSonus are to fill that gap (I live in China and the 681 null are not distributed here from Taiwan), so I do not have a pair fo Burgundy/Red Rings to compare.
I have compared the 668b and 681b. It is neither.

The sound is very different than the other 681's with greater clarity, a soundstage that is a bit closer, and greater harmonic wholeness and integrity to the body and sound of each instrument.

This may be the sound that others raved about with the Nulls. It is, so far, better than the other 681 line...

Edit:

Third Impressions:

This hp is brighter even than the the 681x's.
Compared the 681f, harmonic presentation of HD7 is richer than that with a deeper sound-stage presentation as well.
This is definitely a different SL OEM driver/can and the only one remaining would be an OEM rebrand of the 681 Burgundy/Red Ring null.

Now I see why everyone raved. Better even than all the other SL including the 668.

Only 9 hours into burn-in, more observations to follow in the coming weeks...

Edit:

Fourth Impressions:

The highs and Ssssssibilance are being tamed by 48+hours of burn-in. Still there but not as pronounced.
Bass has tightened up and deepened a small amount.

78+ hours of burn in and on Mozart, K. 421, female vocals and classical actually sound better than the Pro80's. Soundstage is outstanding. FR and SQ is thin and does not do rock as well as the Pro80 but on classical the effect is stunning for the price. Instruments at a point in space easily pointed to, lots of detail. Pro80 has a 'stick beating cardboard' tone to the bass and collapsed soundstage in comparison. More slam, more harmonic compleatness to instruments, closer in presentation.

κάπου εδώ θα με ρωτήσετε, μα γιατί βρε χριστιανέ αυτά?
γιατί να μην πάρεις τα 681/b η 668b? η εναλλακτικά να κανεις κράτει και να μαζέψεις μερικά λεφτά παραπάνω ώστε να πάρεις κάτι καλύτερο?

η απάντηση μου είναι ότι τα presonus τα βρίσκω σε ελληνικό μαγαζί 35 euro
τα samson sr850 τα βρίσκω 50 με τα μεταφορικά
και τα 681/668b, ανάλογα απ το thomann πιο ακριβά, γιατί δεν διατίθεμαι να δώσω ντε και καλά 20 ευρώ σε μεταφορικά, δεν μου περισσεύουν.

2ον. για την ώρα θεωρώ ότι 40ευρώ για ένα ακουστικό γενικής χρήσης είναι κομπλέ.
ίσως επειδή είμαι και άπειρος να μην έχω κάποιο περαιτέρω "κάψιμο" για περισσότερα.
ή ίσως η όλη οικονομική καταστασή να μ'έχει φέρει σε αυτήν την θέση.

Οπιαδήποτε βοήθεια ειναι θεμιτή...
Περιμένω τα φώτα σας και την γνώμη σας..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Ερωτησεις/Αποριες απο εναν αρχαριο, και βοηθεια επιλογης ακουστικων.

Αν θες πρόσθεσε και είδος μουσικής που ακους, καθώς και το υπολοιπο σύστημα (pc?, dac?, ενισχυτη ακουστικων? αν υπαρχουν).

Πρόσφατα είχαμε κάνει ενα power buy για τα 681 evo και δεν αποκλείεται να θελουν και αλλα μελη να το επαναλαβουν.

Απάντηση: Re: Ερωτησεις/Αποριες απο εναν αρχαριο, και βοηθεια επιλογης ακουστικων.

Αν θες πρόσθεσε και είδος μουσικής που ακους, καθώς και το υπολοιπο σύστημα (pc?, dac?, ενισχυτη ακουστικων? αν υπαρχουν).

Πρόσφατα είχαμε κάνει ενα power buy για τα 681 evo και δεν αποκλείεται να θελουν και αλλα μελη να το επαναλαβουν.

έχεις δίκιο, DR PAN K το ξέχασα τελείως.
η μουσικές μου ανησυχίες:

1. epic rock/rock ballads/metal
/heavy metal/ alternative rock
2. hip hop/rap/rnb
3. dubstep/chillstep
4. chillout/lounge/oriental
5. dance/club mix/remixes

και αλλα.

είμαι και γω ένας από αυτούς που πορώνονται με το μπάσο (basshead).

η οδήγηση τον ακουστικών γίνεται αποκλειστικά από pc συγκεκριμένα από laptop παλιό.
αργότερα βεβαια όταν με το καλο στηθεί ένας άλλος πύργος που έχω στο νου μου να φτιάξω έχει άλλες προδιαγραφές με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών 600 ohm.

Last edited:
Re: Ερωτησεις/Αποριες απο εναν αρχαριο, και βοηθεια επιλογης ακουστικων.

Καλησπέρα σας.

ψάχνω να καταλάβω για headphones αποκλειστικά,
την έννοια του "20hz-20khz", 98 spl και τέλος παντών καθορίζεται η σχέση μεταξύ αυτών των δύο...
πως εναλλακτικά μπορώ από specs να καταλάβω έστω να πάρω μια ιδέα για τον ήχο του εκάστοτε ακουστικού η ίσος και το soundstage του.
(φαντάζομαι οτι μόλις έκανα χαζή ερώτηση?!)

Ο λόγος της διαδικασίας είναι ότι εδώ που βρίσκομαι (ζάκυνθο) δεν έχουμε κάπου όπου να μπορώ να δοκιμάσω ακουστικά, ώστε να πάρω μια ιδέα περί διαφοράς ακουστικότητας headphone και στην συνέχεια να καταλάβω τα mid, highs,lows, subs. positioning, detail...

ουσιαστικά είμαι αρχάριος και έχω μονο μια άποψη για διαφορα ακουστικά από διάβασμα σε forums (head-fi) γνώμες και τα λοιπά.
εδώ σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι αντικειμενικά, το θέμα ακουστικότητα είναι δύσκολος προσδιορισμός λογο οτι είμαστε διαφορετικοί εξαρχής εμείς σαν άτομα, οπως και τα ίδια μας τα αυτιά. αυτο εκλαμβάνω απο αυτά που έχω ήδη διαβάσει και περεταίρω αντιπαραθέσεις μεταξύ audiophiles.

Το 20hz-20khz,αφορα στην αναπαραγωγη συχνοτητων του ηχου,απο τα ακουστικα (αποκριση συχνοτητων),δηλαδη στην προκειμενη,αναπαραγονται οι συχνοτητες απο 20hz (χαμηλα ή μπασα) μεχρι 20khz(υψηλα ή πριμα).Οι ενδιαμεσες συχνοτητες (χονδρικα μιλωντας) ειναι τα μεσαια,πχ 500 hz,1khz κτλ.

Γενικα,δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο το πανω νουμερο,για την ποιοτητα και την ισορροπια του ηχου,διοτι μπορει να τονιζονται διαφορετικες συχνοτητες περισσοτερο απο αλλες,και ετσι ακουστικα με την ιδια αποκριση (20hz-20khz) μπορει να ακουγονται αρκετα διαφορετικα το ενα απ'το αλλο.Δηλαδη το ενα πιο μπασατο,το αλλο πιο πριματο,το αλλο με πιο εντονες μεσαιες κτλ,ενω ολα εχουν την ιδια αποκριση.

Καλο ειναι να υπαρχει μια ισορροπια μεταξυ χαμηλων,μεσαιων και υψηλων συχνοτητων,γιατι αν τονιζονται αρκετα ή τα μπασα,ή τα μεσαια ή τα πριμα κτλ,ο ηχος μπορει να ενοχλει και να μην ακουγεται και φυσικα.

Θα πρεπει πριν αγορασεις ακουστικα,να λαβεις υποψιν αρκετους παραγοντες,οπως τα λεφτα που μπορεις να δωσεις,το που θα τα συνδεσεις (πχ σε λαπτοπ,κινητο,ενισχυτη κτλ),αν θες να τα φορας και εξω στο δρομο,γενικα που θα τα φορας,αν θες να ηχομονωνουν το εξωτερικο περιβαλλον,και βεβαια,την ποιοτητα των αρχειων που εχεις και το στυλ μουσικης που ακους.

Αν θες να οδηγουνται ευκολα απο ενα laptop ή απο ενα κινητο,γενικα θα πρεπει να αναζητησεις μοντελα με χαμηλη αντισταση (impedance) και υψηλη ευαισθησια (sensitivity),ωστε να παιξουν πιο σωστα και να εχουν την απαιτουμενη ενταση απο αυτες τις συσκευες.

To soundstage/positioning/imaging που ανεφερες,εχει να κανει με την ικανοτητα του ακουστικου να σου δινει μια ψευδαισθηση του πλατους και του βαθους του χωρου,απο οπου ερχονται οι ηχοι.Τα πιο ακριβα και τα πιο μεγαλα ακουστικα το καταφερνουν λιγο καλυτερα συνηθως,αλλα και πιο φθηνα μοντελα εχουν πολλες φορες ικανοιποιητικη στερεοφωνικη εικονα/ηχητικη σκηνη.
Εχει να κανει με την ποιοτητα των μοναδων,τη τοποθετηση τους,την αποσταση τους,και τη γωνια κλισης τους ως προς τα αυτια κτλ,και συνηθως τα μεγαλα over ear ακουστικα τα καταφερνουν πιο καλα σε αυτον τον τομεα.

Τωρα προσπαθησα να τα γραψω λιγο απλα επειδη ειπες οτι εισαι αρχαριος,ελπιζω μη σε μπερδεψα.