Ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,771
Ελλαδα
Kαλησπερα
δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη κατηγορια
λοιπον θελω την βοηθεια σας καθ οτι ολιγον ασχετος
επειδη τελευταια ακουω περισσοτερο μουσικη απο ενα MP3 sony NWZ-S545
με ακουστικα AKG K450
μπορω να πω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος ,αλλα ηθελα να αναβαθμιστω
εψαξα λοιπον στο διαδυκτυο και ειδα ( παμε πρωτα σε MP3 και αργοτερα σε ακουστικα )
το COWON plehue Z2 με 16g και μου φαινεται παρα πολυ καλο σ αυτα που ζηταω

ηθελα να μου πειτε αν συμφωνητε
η εχετε να προτεινετε κατι αλλο

δεν το βρηκα ομως αγορα απο Ελλαδα
και εξω δεν γνωριζω που θα βρω την καλυτερη τιμη
το εχει κανεις ?

ευχαριστω

Re: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

θα σου πεί σε λίγο ο chris1967 για το sansa clip

Εχοντας το cowon c2 θα πω ότι σε απόδοση μουσικής είναι πολύ καλό, με πολλές ρυθμίσεις ώστε να φέρεις τον ήχο στο επιθυμητό σου στυλ. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μέχρι τα 200 ευρώ.

Η αγορά έγινε από το amazon. Ενα γένει ψάξε τη καλύτερη προσφορά στα διάφορα amazons, εγώ το πήρα από το γαλλικό site

Re: Απάντηση: Re: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

τι ειναι το sansa clip
εσυ δεν θα μου πεις ?
ειναι ενα μικρό και πολύ φτηνο παιχτίρι που "Rockboxed" παιζει εξαιρετικά για τα λεφτά του ... πολύ πιθανο καλύτερα απο το Sony που εχεις!
δεν ξέρω κατα πόσο μπορει να ανταγωνιστεί τα ακριβότερα cowon κλπ κλπ
http://www.rockbox.org/

Στέλιο μου δεν το ξέρω το sansa clip.
Ξέρω όμως ότι είναι μικρό και φορητό και καλό, και το προτείνει ο Chris1967 που του έχω εμπιστοσύνη

no-10-sansa-clip.jpg

Παιδιά το μόνο που έχω να πω είναι αυτά που έχω και πως ακούγονται...

Αυτή την χρονική περίοδο ακούω από το τηλέφωνο μου, Samsung Galaxy SIII mini... και είμαι υπερευχαριστημένος... έχω επάνω μια 32gb micro SD και κάνω έτσι την δουλειά μου.

Το Sansa ClipZip, http://www.sandisk.com/products/music-video-players/clip-zip/ έχει πέσει στην αχρηστία, αλλά με rockbox είναι πολύ καλό και έχει δυνατό ενισχυτή... για ψείρες είναι ότι πρέπει.

Το ipod classic video έχει χαλάσει και δεν μπορώ να το φτιάξω, αλλά έπαιζε πολύ καλά...

Τα Cowon είναι καλά (έτσι λένε παντού) αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει...

Το Fiio X3 ίσως θα κάνει επανάσταση όταν κυκλοφορήσει, κατά τον Ιούνιο μεριά... αν μπορείς να περιμένεις... http://www.head-fi.org/t/528916/the...t-back-on-read-the-first-post-for-information

Αυτά...

Απάντηση: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

τελικα το cowon ειναι πανω απο 200 ευρω
και δεν προσφερομαι να δωσω πανω απο 200 ευρω για mp3
τα ipod δεν παιζουν flac
το clip δεν εχει την οθονη που θα ηθελα ...

ισως περιμενω για την επανασταση ( Fiio X3 )

Last edited:

Κάποια ipod παίζουν flac με rockbox... στο δικό μου έπαιζε άψογα,... http://www.rockbox.org/wiki/TargetStatus

Επίσης τα iphone και ipod touch παίζουν flac με την εφαρμογή FLAC Player https://itunes.apple.com/en/app/flac-player/id390532592?mt=8 δοκιμασμένο από μένα στο iphone 4 που είχα...

Εγώ για κάποιο καιρό κοίταζα και την φτηνή σειρά από τα Colorfly CK4 http://www.ebay.com/itm/COLORFLY-CK...P-HiFi-Music-Audio-Video-Player-/290610028898 αλλά επίσης θα φτάσει σχεδόν στα 200 ευρώ, και μάλλον έχουν σταματήσει τα firmware...

Για 60 ευρώ το ClipZip εξαιρετικό, εγώ που έχω πρεσβυωπία δεν έχω πρόβλημα με την οθόνη...

Το Fiio X3 αξίζει τον κόπο αν είναι όπως τα λέει ο κατασκευαστής αλλά και αυτό μην περιμένεις να είναι κάτω από 200 ευρώ...

Μια άλλη εκδοχή είναι ένα καινούργιας τεχνολογίας κινητό... την έχω καταβρεί με το SIII mini πάντως...

Ο τροπος με τον οποιο θα καταληξω μαλλον να ακουω μουσικη γενικα στο μελλον (κατι που μου συμβαινει και τωρα πολυ βασικα),και στον οποιο θα δωσω περισσοτερο βαρος σε μελλοντικες μου αναβαθμισεις,ειναι ο παρακατω:

Ενα καλο φορητο player χωρις χρηση εξωτερικου φορητου ενισχυτη,και ακουστικα καλης ποιοτητας κατα προτιμηση κλειστου τυπου overear που να ειναι ευκολοδηγητα.
Προς το παρον χρησιμοποιω ενα ipod nano 5th gen 8GB.Στο μελλον θα ηθελα να αναβαθμισω αν τα οικονομικα βοηθησουν σε ενα λιγο καλυτερο Player τουλαχιστον 16GB,γιατι ηθελα να χωραει λιγο περισσοτερη μουσικουλα σε υψηλη ποιοτητα.
Αυτο το Fiio φαινεται ενδιαφερον.Θα παρακολουθω και εγω το νημα με ενδιαφερον. :-)

Απάντηση: Re: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

Ο τροπος με τον οποιο θα καταληξω μαλλον να ακουω μουσικη γενικα στο μελλον (κατι που μου συμβαινει και τωρα πολυ βασικα),και στον οποιο θα δωσω περισσοτερο βαρος σε μελλοντικες μου αναβαθμισεις,ειναι ο παρακατω:

Ενα καλο φορητο player χωρις χρηση εξωτερικου φορητου ενισχυτη,και ακουστικα καλης ποιοτητας κατα προτιμηση κλειστου τυπου overear που να ειναι ευκολοδηγητα.
Προς το παρον χρησιμοποιω ενα ipod nano 5th gen 8GB.Στο μελλον θα ηθελα να αναβαθμισω αν τα οικονομικα βοηθησουν σε ενα λιγο καλυτερο Player τουλαχιστον 16GB,γιατι ηθελα να χωραει λιγο περισσοτερη μουσικουλα σε υψηλη ποιοτητα.
Αυτο το Fiio φαινεται ενδιαφερον.Θα παρακολουθω και εγω το νημα με ενδιαφερον. :-)

αυτο τον τροπο αγαπητε msrt εχω αρχισει να ακολουθω
και το μικροβιο μπηκε οταν αλλαξα ακουστικα απο ψειρες σε K450
θελω νεες συγκινησεις τωρα

και αυτο το COWON Z2 mου εχει κολλησει για καλα
αλλα κανεις δεν το εχει στο Ελλαδα μας

Εγώ θα μιλήσω με την φωνή της σύνεσης... :grandpa:

Εάν το έχεις ανάγκη άμεσα... δλδ δεν είσαι ευχαριστημένος με το Sony, πάρτο και μην έχεις τύψεις...

Αν όμως απλά σε τρώει ο... να μην πω... περίμενε μέσα στον χρόνο θα έχουμε εξελίξεις... με dap να παίζουν 24/192 και να είναι στα 200-300 δολάρια...

παρτο απ εξω βρε Στελιο

λεω κανεις δεν το εχει αγορασει
να μας πει εντυπωσεις
250 ευρω εξω
ξενα σχολια πολυ καλο αλλα ακριβο
το amazon δεν με δεχεται !

Re: Απάντηση: Re: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

αυτο τον τροπο αγαπητε msrt εχω αρχισει να ακολουθω
και το μικροβιο μπηκε οταν αλλαξα ακουστικα απο ψειρες σε K450
θελω νεες συγκινησεις τωρα

και αυτο το COWON Z2 mου εχει κολλησει για καλα
αλλα κανεις δεν το εχει στο Ελλαδα μας

Ακουγονται καλα λογια για τα cowon,αλλα και'γω δεν εχει τυχει να ακουσω καποιο :-)

Εμενα τελικα με εχει κερδισει πολυ αυτος ο τροπος για ακροαση που λες φιλε Στελιο... Ενα καλο φορητο Player,με επαρκη χωρητικοτητα για τη μουσικη μου σε υψηλη ποιοτητα,χωρις να μπλεξω με εξωτερικους ενισχυτες κτλ,το οποιο θα συνδυαζω με ενα καλο και ανετο ζευγαρι ακουστικων circumaural (κατα προτιμηση κλειστου τυπου και για μια μικρη ηχομονωση),που να οδηγουνται ευκολα.

Βλεπω προσωπικα οτι χρησιμοποιω περισσοτερο το ipod nano 5g που εχω με τα κλειστου τυπου ακουστικα μου,παρα τα sennheiser hd600 με τον ενισχυτη ακουστικων και τα cd μου,παρα το οτι τα τελευταια μου δινουν αυτο το κατι παραπανω σε μουσικη απολαυση και ποιοτητα.Δε μπορω να πω ομως απο την αλλη οτι κανω και καποιο μεγαλο συμβιβασμο οταν χρησιμοποιω την πρωτη λυση,καθε αλλο.Και εχω και το πλεονεκτημα οτι μπορω να μετακινηθω και ευκολα,και να τα παρω μαζι μου και στη βεραντα,στο εξοχικο,σε αλλο σημειο του σπιτιου,σε ταξιδι,σε αλλο σπιτι,οπουδηποτε.

Γνωμη μου ειναι αφου παει να σου μπει το μικροβιο αυτο,να εξαντλησεις οσο μπορεις το περιθωριο για ενα πολυ καλο φορητο Player με χωρητικοτητα που να ανταποκρινεται στη μουσικη συλλογη σου,και ενα πολυ καλο ζευγαρι ακουστικων ευκολοδηγητο,το οποιο να κοιταξεις να ειναι και καλης κατασκευης και αν θες να το χρησιμοποιησεις και σε περιπτωσεις που ισως σε βλεπει κοσμος,να εχει και μια εμφανιση οχι πολυ υπερβολικη.
Ενα θετικο επισης πιστευω θα ηταν να υπαρχει στο Player καποια δυνατοτητα ικανοποιητικου EQ απο το χρηστη,χωρις να υποβαθμιζει την ποιοτητα του ηχου,απο την εμπειρια μου μεχρι τωρα με τα ακουστικα που εχω οδηγησει ανα καιρους με το ipod (SHURE SRH 840,SONY MDR -1R,KRK KNS 6400,AKG K550,KOSS KSC 75,KOSS PORTAPRO),παντα υπαρχει κατι στην συχνοτικη καμπυλη που θα ηθελα να αλλαξω λιγο,αλλοτε στα χαμηλα,αλλοτε στα μεσαια,αλλοτε στα υψηλα...

Μιας που ανεφερα το EQ,αν μπορει καποιος να μου πει αν τελικα γινεται να φτιαξω καποια δικα μου eq preset στα itunes,και να τα μεταφερω στο Ipod....Δε φαινεται να μπορω να βρω καποιο τροπο να το κανω :-(

Last edited:

Εγώ θα μιλήσω με την φωνή της σύνεσης... :grandpa:

Εάν το έχεις ανάγκη άμεσα... δλδ δεν είσαι ευχαριστημένος με το Sony, πάρτο και μην έχεις τύψεις...

Αν όμως απλά σε τρώει ο... να μην πω... περίμενε μέσα στον χρόνο θα έχουμε εξελίξεις... με dap να παίζουν 24/192 και να είναι στα 200-300 δολάρια...

εχω δυο διαφορετικα sony τι να πω τωρα αλλα με το ποιο φτινιαρικο ειμαι καλυτερα
και με τα Κ450 μια χαρα
Ναι με τρωει ο κ... μου
γ αυτο μαλλον θα περιμενω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ας μιλησουμε για MP3 PLAYERs

Ακουγονται καλα λογια για τα cowon,αλλα και'γω δεν εχει τυχει να ακουσω καποιο :-)

Εμενα τελικα με εχει κερδισει πολυ αυτος ο τροπος για ακροαση που λες φιλε Στελιο... Ενα καλο φορητο Player,με επαρκη χωρητικοτητα για τη μουσικη μου σε υψηλη ποιοτητα,χωρις να μπλεξω με εξωτερικους ενισχυτες κτλ,το οποιο θα συνδυαζω με ενα καλο και ανετο ζευγαρι ακουστικων circumaural (κατα προτιμηση κλειστου τυπου και για μια μικρη ηχομονωση),που να οδηγουνται ευκολα.

Βλεπω προσωπικα οτι χρησιμοποιω περισσοτερο το ipod nano 5g που εχω με τα κλειστου τυπου ακουστικα μου,παρα τα sennheiser hd600 με τον ενισχυτη ακουστικων και τα cd μου,παρα το οτι τα τελευταια μου δινουν αυτο το κατι παραπανω σε μουσικη απολαυση και ποιοτητα.Δε μπορω να πω ομως απο την αλλη οτι κανω και καποιο μεγαλο συμβιβασμο οταν χρησιμοποιω την πρωτη λυση,καθε αλλο.Και εχω και το πλεονεκτημα οτι μπορω να μετακινηθω και ευκολα,και να τα παρω μαζι μου και στη βεραντα,στο εξοχικο,σε αλλο σημειο του σπιτιου,σε ταξιδι,σε αλλο σπιτι,οπουδηποτε.

Γνωμη μου ειναι αφου παει να σου μπει το μικροβιο αυτο,να εξαντλησεις οσο μπορεις το περιθωριο για ενα πολυ καλο φορητο Player με χωρητικοτητα που να ανταποκρινεται στη μουσικη συλλογη σου,και ενα πολυ καλο ζευγαρι ακουστικων ευκολοδηγητο,το οποιο να κοιταξεις να ειναι και καλης κατασκευης και αν θες να το χρησιμοποιησεις και σε περιπτωσεις που ισως σε βλεπει κοσμος,να εχει και μια εμφανιση οχι πολυ υπερβολικη.
Ενα θετικο επισης πιστευω θα ηταν να υπαρχει στο Player καποια δυνατοτητα ικανοποιητικου EQ απο το χρηστη,χωρις να υποβαθμιζει την ποιοτητα του ηχου,απο την εμπειρια μου μεχρι τωρα με τα ακουστικα που εχω οδηγησει ανα καιρους με το ipod (SHURE SRH 840,SONY MDR -1R,KRK KNS 6400,AKG K550,KOSS KSC 75,KOSS PORTAPRO),παντα υπαρχει κατι στην συχνοτικη καμπυλη που θα ηθελα να αλλαξω λιγο,αλλοτε στα χαμηλα,αλλοτε στα μεσαια,αλλοτε στα υψηλα...

Μιας που ανεφερα το EQ,αν μπορει καποιος να μου πει αν τελικα γινεται να φτιαξω καποια δικα μου eq preset στα itunes,και να τα μεταφερω στο Ipod....Δε φαινεται να μπορω να βρω καποιο τροπο να το κανω :-(

τελευταια ακουω μ αυτο το sony
ειναι ποιοτητα κατασκευης αριστη
και ο ηχος πολυ καλυτερος απο ενα αλλο ποιο ακριβο
αλλα ειναι μονο 4g και δεν εχει ουτε fm

ηθελα να μου πεις επειδη εχεις δοκιμασει πολλα ακουστικα
ποιο ειναι το αγαπημενο σου
εγω το μονο που ξερω ειναι αυτο που εχω κ450
και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα δεν ξερω τι γινεται μ αλλα

Sony%20A820%20large.jpg

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σταύρο...

Εγώ σύνδεσα το Sansa Clip Zip (μετά από καιρό αχρηστίας) με τα νεοαποκτηθέντα HiFiMan HE300...και παίζει παπάδες... και το volume στα 3/4 ξεκουφαίνει...

Uploaded with ImageShack.us