τελευταια ακουω μ αυτο το sony
ειναι ποιοτητα κατασκευης αριστη
και ο ηχος πολυ καλυτερος απο ενα αλλο ποιο ακριβο
αλλα ειναι μονο 4g και δεν εχει ουτε fm
ηθελα να μου πεις επειδη εχεις δοκιμασει πολλα ακουστικα
ποιο ειναι το αγαπημενο σου
εγω το μονο που ξερω ειναι αυτο που εχω κ450
και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα δεν ξερω τι γινεται μ αλλα
Οταν πηρα το ipod nano τοτε,σκεφτομουν και αυτο που εχεις,δε το εχω ακουσει ομως μεχρι τωρα.Δεν εχει σημασια παντως αφου ουτως ή αλλως θες κατι καλυτερο τωρα.
Αν πω οτι εχω 1 αγαπημενο απο τα ακουστικα μου θα πω ψεματα...ολα αυτα τα εχω χρησιμοποιησει ανα περιοδους με το ipod,αλλα λιγοτερο,αλλα περισσοτερο.Μ'αρεσει και ακουω αρκετα ειδη μουσικης,απο κλασικη μουσικη μεχρι και μπιτακια οτι να'ναι.Κυριως βεβαια η μεγαλη μου αγαπη ειναι τα oldies (ξενα) κυριως απο 70's 80's κτλ,ολα τα ειδη,ροκακια,disco,pop,electro,μπαλαντες κτλ.Απο τα ακουστικα μου ψαχνω εναν ηχο σχετικα ισορροπημενο χωρις περιεργες εξαρσεις σε καποιο μερος του φασματος,με καλη εικονα (Imaging) και καλη λεπτομερεια/διαφανεια χωρις να κουραζουν ομως και να με τιμωρουν αν βαλω μια μετρια ηχογραφηση. Θα προσπαθησω να σου πω δυο λογια περιληπτικα για το καθενα παρακατω.
Sony MDR 1R : Ειναι το τελευταιο μου αποκτημα. Ο ηχος ειναι σε γενικες γραμμες γλυκος και λιγο χρωματισμενος στα μεσαια στα αυτια μου.Οι υψηλες ειναι απαλες και λιγακι ντροπαλες χωρις να κουραζουν.Το αποτελεσμα ειναι καπως "ομορφα χρωματισμενο".Σε λιγο υψηλες εντασεις καποιες φορες νιωθω τα μεσαια τους να ειναι λιγο πιο εντονα απ'οτι θα ηθελα στα αυτια μου.
Εχουν ομως 2 πλεονεκτηματα.Εχουν καλη λεπτομερεια παροτι τα υψηλα δεν ειναι τονισμενα,και επισης εχουν καλη εικονα των ηχων στο νοητο ηχητικο πεδιο που δημιουργουν,παροτι η ηχητικη σκηνη (soundstage)δεν ειναι και τοσο ανοικτη.Δινουν μια ομορφη αισθηση του χωρου,ατμοσφαιρικη.Λογω των παραπανω λοιπον μ'αρεσει και τα χρησιμοποιω το βραδυ κυριως σε χαμηλες εντασεις,γιατι δημιουργουν ενα ομορφο και γλυκο ηχητικο αποτελεσμα,και ατμοσφαιρικο.Γενικα θεωρω οτι παιζουν καλα μουσικη,και δεν ειναι απολυτα σε κακες ηχογραφισεις.
Η ποιοτητα κατασκευης ειναι καλη,και η εμφανιση τους πολυ ωραια.Η ανεση επισης πολυ καλη.
Shure SRH840 : Μαλλον τα αγαπημενα μου ακουστικα για χρηση απο το ipod.(τα sony ερχονται πολυ κοντα).Ο ηχος τους ειναι σχετικα ισορροπημενος και φυσικος,αλλα οχι και εδω εντελως ουδετερος.Υπαρχει μια μικρη εμφαση σε καποια περιοχη στα ανωτερα χαμηλα,δινοντας σωμα
στον ηχο,αλλα σε δυνατοτερες εντασεις παιζει να μπουκωσουν λιγο καποιες φορες,αναλογα και την εφαρμογη στο κεφαλι κτλ.Εγω εχω βρει μια καλη θεση στο κεφαλι και ειμαι οκ παντως με αυτο.Σε γενικες γραμμες νομιζω οτι ειναι απο τα καλα στην κατηγορια τους και ο ηχος σχετικα φυσικος για κλειστου τυπου.Η εικονα και εδω καλη,οπως και η λεπτομερεια,και μ'αρεσει επισης να ακουω με αυτα σε χαμηλες προς μετριες εντασεις.Σε λιγο υψηλοτερες εντασεις τα προτιμω λιγο απο τα sony γιατι τα μεσαια στα αυτια μου ειναι λιγοτερο εντονα.
Η ποιοτητα κατασκευης ειναι οκ,αλλα μονο αν εισαι προσεκτικος με αυτα.Δε μου εμπνεουν πολυ εμπιστοσυνη για σκληρη χρηση.Παντως τα εχω σχεδον 2.5 χρονια με αρκετη χρηση και ειναι μια χαρα,αλλα τα προσεχω.Η ανεση στην αρχη δεν ηταν καλη,αλλα τωρα ειναι οκ (λιγο χειροτερα απο τα sony).Ειναι μεγαλα και αστεια στο κεφαλι.
AKG K550 : Αυτα τα ειχα για 2 μερες και τα γυρισα πισω λογω καποιων μικρων θεματων με την κατασκευη τους.
Ηχητικα θεωρω οτι ηταν τα πιο σωστα απο τα παραπανω.Καλα ισορροπημενα απο χαμηλα μεχρι ψηλα,καλη χροια,καλη λεπτομερεια,καλη μουσικοτητα,καλη εικονα.Μια μικρη εμφαση/σκληραδα υπηρχε καπου στα υψηλα,κυριως σε ψηλοτερες εντασεις,δε ξερω αν αυτο εφευγε με το στρωσιμο.
Κατασκευαστικως ηταν πολυ καλα και φαινοταν οτι θα αντεξουν παραπανω καταπονηση απο τα shure και τα sony.Δε μου εκατσε τοσο καλα η ανεση τους.Αρχικα μου φανηκαν ανετα,αλλα στη θεση που εφαρμοζαν σωστα στο κεφαλι μου για να παρω σωστο ηχο,με πιεζαν λιγο στο πανω μερος του κεφαλιου μου.Επισης το πτερυγιο του ενος αυτιου μου ακουμπουσε λιγο στο πλαστικο μεσα και ερεθιζοταν μετα απο ωρα.Και στα sony νιωθω καμια φορα οτι ακουμπα λιγο,αλλα δε με ενοχλει περιεργως.
Παντως οι ηχητικες/κατασκευαστικες κτλ εντυπωσεις για αυτα ας μη ληφθουν τοσο σοβαρα υποψιν γιατι τα ειχα για λιγο.
KRK KNS 6400 : Αυτα ειναι πιο οικονομικα απο τα αλλα,αλλα κατα τη γνωμη μου καλης ποιοτητας.Ο ηχος ειναι καλα ισορροπημενος και καθαρος για την τιμη τους.Μια μικρη κουτιλα σε καποια περιοχη μεσοχαμηλα τη μειωσα κλεινοντας καποιες απο τις τρυπουλες που εχουν πανω τα ακουστικα.Ειναι λιγο πιο bass light απο τα αλλα ετσι βεβαια,αλλα μ'αρεσουν.Οσον αφορα τον ηχο,ισως βγαζουν μια κουτιλα οπως ειπα παραπανω σε σχεση με τα αλλα,αλλα εχουν καλο ηχο με καλη λεπτομερεια ,ζωντανια και εικονα.Η κουτιλα που ακουω σε σχεση με τα αλλα 2 δεν ειναι εντονη παντως.Σε σχεση με τα αλλα ειναι και λιγο πιο grainy ο ηχος.Τα χρησιμοποιω καποιες φορες οταν θελω να ακουσω λιγο πιο δυνατα,μ'αρεσει οπως παιζουν σε δυνατοτερες εντασεις σε σχεση με τα αλλα 3.
Η ανεση και η εφαρμογη ειναι η καλυτερη απο ολα τα παραπανω.Η ποιοτητα κατασκευης επισης πιστευω οτι ειναι αυτη που θα αντεχε την περισσοτερη καταπονηση,εκτος απο τα μαξιλαρακια,που ειναι φτηνιαρικα (αλλα αλλαζουν αν χαλασουν)
Οσον αφορα τα δυναμικα/ταχυτητα και αλλους πιο εξειδικευμενους τομεις της ποιοτητας ηχου,δεν ειμαι τοσο σιγουρος καθως τα παραπανω τα χρησιμοποιω κυριως με το Ipod που πιθανως,παροτι ειναι ευκολοδηγητα ολα,τα περιοριζει σαφως λιγακι.
Σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι η παρακατω σειρα ειναι η σειρα προτιμησης μου σε επιμερους τομεις.
Ποιοτητα ηχου:
AKG K550 -> SHURE SRH 840 -> SONY MDR 1R -> KRK KNS 6400 Αυτη ειναι βεβαια μια καθαρα προσωπικη εκτιμηση και δε θα μου ηταν καθολου παραξενο αν ακουγα καποιον να πει το ακριβως αναποδο.
Ποιοτητα κατασκευης :
AKG K550 ->KRK KNS 6400 -> SONY MDR 1R -> SHURE SRH840
Ανεση :
KRK KNS 6400 ->SONY MDR 1R ->SHURE SRH 840->AKG K550 (και εδω προσωπικη εμπειρια,παιζει καποιος αλλος να τα βρει διαφορετικα εννοειται)
Εμφανιση/χρηση σε δημοσιο χωρο : SONY MDR 1R ->KRK KNS 6400=AKG K550 -> SHURE SRH 840
Λοιπον αυτα....ελπιζω να βοηθησα...οτι αλλο θελετε μπορειτε να με ρωτησετε.