Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

dimopdin

New member
19 March 2008
45
ΑΘΗΝΑ
Εχουν μπει για καλα στη ζωη μας και πολλοι απο μας τα χρησιμοποιουμε ! Εχω κανα χρονο και ειμαι ευχαριστημενος το PAPAGO 7 που με συνεχεις αναβαθμισεις ΔΩΡΕΑΝ ανα διμηνο - τριμηνο ειναι αρκετα ακριβες και καλυπτει επαρκως ολη την Ελλαδα . Το DESTINATOR που δοκιμασα δεν με ικανοποιησε !

Εχουν μπει για καλα στη ζωη μας και πολλοι απο μας τα χρησιμοποιουμε ! Εχω κανα χρονο και ειμαι ευχαριστημενος το PAPAGO 7 που με συνεχεις αναβαθμισεις ΔΩΡΕΑΝ ανα διμηνο - τριμηνο ειναι αρκετα ακριβες και καλυπτει επαρκως ολη την Ελλαδα . Το DESTINATOR που δοκιμασα δεν με ικανοποιησε !

Ποια έκδοση έχεις και σε ποιο επίπεδο δεν σε ικανοποίησε?

Εγώ δεν διαφωνώ ότι το Destinator σαν πρόγραμμα πλοήγησης υπολείπεται από άλλα ανταγωνιστικά πχ. iGO. Όμως ο χάρτης της NGi που συνεργάζεται προς το παρόν μόνο με το Destinator είναι ότι καλύτερο και ολοκληρωμένο υπάρχει (προσοχή γιατί το Destinator κυκλοφορεί και με χάρτη άλλης εταιρίας στην αγορά).

Re: Απάντηση: Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

Εγώ δεν διαφωνώ ότι το Destinator σαν πρόγραμμα πλοήγησης υπολείπεται από άλλα ανταγωνιστικά πχ. iGO. Όμως ο χάρτης της NGi που συνεργάζεται προς το παρόν μόνο με το Destinator είναι ότι καλύτερο και ολοκληρωμένο υπάρχει (προσοχή γιατί το Destinator κυκλοφορεί και με χάρτη άλλης εταιρίας στην αγορά).

Επιμενω οτι τα γραφικα του PAPAGO ειναι σαφως καλυτερα απο τα γραφικα του DESTINATOR . Ειναι ευκολοτερο το PAPAGO στη χρηση και πιο φιλικο στον χρηστη και συγκρινοντας τα σε διαδρομες σαφως πιο ακριβες το PAPAGO !! Tο iGO δεν το εχω δοκιμασει !

EE εντάξει μη μαλωσουμε και για το ποιος πλοηγός ειναι καλλίτερος
Και εμένα μου αρέσει το navimate pro extreme που εχει και τον τελευταιο δασικό χωματόδρομο στο κατσικοβουνι στα Άγραφα αλλα μες την πολη destinator.

O καθένας εχει το δικο του τρόπο εκτίμησης, οτι βολευει τον καθένα λοιπον...

Τα iGO και MIOmap είναι πανέμορφα σε επίπεδο χαρτών και έχουν και κάποια tips που τα κάνουν πολύ εξυπηρετικά (όπως π.χ το να είσαι σε ένα δρόμο και να τικάρεις στο χάρτη και να σου δώσει πληροφορίες για το σημείο που τικάρεις)
Το αρνητικό τους είναι ότι είναι πολύ δύσχρηστα και έχουν κακή δρομολόγηση

Το Destinator από την άλλη είναι κακάσχημο από πλευράς χαρτών αλλά είναι φοβερά ενημερωμένο(και ενημερώνεται συνεχώς) σε δρόμους με άπειρα POI και addons. Επίσης είναι εύχρηστο ακόμα και για έναν που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τέτοιο πρόγραμμα. Τέλος στη δρομολόγηση δε νομίζω να έχει αντίπαλο αφού στις συντομεύσεις διαδρομών κάνει παπάδες.

Το Papago δεν το γνωρίζω καθόλου αλλά θα με ενδιέφερε να το δω... Πιστεύω ότι θα είναι μια παραλλαγή των igo & miopap...

Άμα δεν έχεις ολοκληρωμένους χάρτες, τι να το κάνεις το καλύτερο γραφικό περιβάλλον... Όχι πως δεν έχει σημασία, έχει και πολύ μεγάλη. Αλλά με δεδομένο να υπάρχει από πίσω και αξιόπιστη πληροφορία.

Δύο φορές που το χρειάστηκα πραγματικά,το DESTINATOR με έστειλε σε κάτι χωματόδρομους και στο τέλος σε αδιέξοδο και όλα αυτά μέσα στην Αττική.
Το "λάθος" μου ήταν ότι είχα επιλέξει το "σύντομη" διαδρομή.

ρίξτε μια ματιά και στο autodrive hellas !!!!!!

αρκετά καλό και γρήγορο...

Δοκιμασα το papago7 σημερα και κοντεψα να πεταξω το mio απο το παράθυρο. Δε εβγαλα ακρη ουτε με menu αλλα ουτε τα γραφικά με ενθουσίασαν. Ουτε καν μια απλη διαδρομη δε καταφερα να υπολογισω! ισως έφταιγε η δοκιμαστικη εκδοση που βρηκα... ποιος ξέρει...

Πάντως μεχρι στιγμης απο γραφικα και πληθωρα ρυθμίσεων το igo για μενα ειναι μπροστα, απο πληρότητα χάρτη και ευκολια χρήσης το destinator ενώ τα υπολοιπα επονται απο κοντα....

Δοκιμασα το papago7 σημερα και κοντεψα να πεταξω το mio απο το παράθυρο. Δε εβγαλα ακρη ουτε με menu αλλα ουτε τα γραφικά με ενθουσίασαν. Ουτε καν μια απλη διαδρομη δε καταφερα να υπολογισω! ισως έφταιγε η δοκιμαστικη εκδοση που βρηκα... ποιος ξέρει...

Πάντως μεχρι στιγμης απο γραφικα και πληθωρα ρυθμίσεων το igo για μενα ειναι μπροστα, απο πληρότητα χάρτη και ευκολια χρήσης το destinator ενώ τα υπολοιπα επονται απο κοντα....

Και εγώ επίσης θα το πετούσα από το μπαλκόνι με τα παράξενα μενού .

Όσο για τον χάρτη , είχε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και κανά δυο τρεις άλλες πόλεις μόνο , πιθανόν να είναι παλιός .

Ποια έκδοση χάρτη τρέχει τώρα ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

Την 7 . Εχεις δοκιμασει το PAPAGO για να κανεις
συνγκριση ?

Δεν θέλω να σε προσβάλω , αλλά σίγουρα δοκίμασες το Destinator ?
Είναι αυτό που πατάς μετάβαση και απλά μετά πληκτρολογείς το όνομα της πόλης που θες .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ας μιλησουμε και για τα GPS....!

Δεν θέλω να σε προσβάλω , αλλά σίγουρα δοκίμασες το Destinator ?
Είναι αυτό που πατάς μετάβαση και απλά μετά πληκτρολογείς το όνομα της πόλης που θες .

Ακριβως ! Πολη ...περιοχη ..οδος κ.λ.π ! Οσο για το PAPAGO αναβαθμιστηκε την 24/04/08 τρεχει η εκδοση v2.8

To dest 7 ακόμα έχει προβλήματα παιδικής ηλικίας.
Το 6 είναι σαφώς καλύτερο και σίγουρο.
Οι χάρτες της ngi είναι πολύ καλοί, άριστοι όχι, αλλά ίσως οι καλύτεροι που κυκλοφορούν.
Εχω εντοπίσει πολλά πράγματα λάθος και φυσικά πολλές φορές με το σύντομο δρόμο σε στέλνει από χωματόδρουμους που ακόμα και να βάλεις ότι θες να τους αποφύγεις σε οδηγεί πολλές φορές σε αδιέξοδα.

Πάντως μιά πολύ καλύ εναλλακτική γιά όσους πιάνει το χέρι τους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χάρτη που εμπιστεύεστε και γνωρίζετε και με ένα λογισμικό σαν το oziexplorer τους φοράτε και μπορείτε να κάνετε περιήγηση (όχι navigation).

Πάντως πιστεύω είναι θέμα χρόνου
είτε οι χάρτες της ngi που είναι αξιόπιστοι να γίνουν και εμφανίσιμοι
ή οι χάρτες των άλλων λογισμικών να γίνουν αξιόπιστοι

ευτυχώς οι ευρωπαίοι κατασκευαστές ...μας ανακάλυψαν

Xmmm με το dest 7 εγω παντως δεν αντιμετωπίζω κανενα πρόβλημα.

το ozi explorer, pathaway και παρεμφερη ειναι για άλλη κυριως χρηση πεζοπορειας, off road, , τοπογραφους κτλ αν παει καποιος να το δουλεψει να βρει τον δρομο του θα βλαστημήσει....

Λοιπόν επηδεί έχω δουλεψει και το dest7 και το papago και τα δύο έχουν υπέρ και κατά.Το software του papago είναι άπαιχτο , υστερούσε μεν σε χάρτες αλλά κάνει τόσες συχνες αναβαθμίσεις που σε λίγο καιρό δέν θα έχει αυτό το πρόβλημμα . Το δυνατό σημείο του dest είναι οι χάρτες του αλλά σαν sofware το 7 έχει πρόβλημμα . Μία καλή λύση είναι το dest6 με τους χάρτες του 7 (συνεργάζονται) . Εχω ακούσει όμως για ένα άλλο , της GARMIN XT , το οποίο λένε ότι είναι το καλύτερο . Δεν έχω όμως προσωπική άποψη . Και μία παράκληση . Εχω το oziexplorer και σε pc και σε pocketpc και θα ήθελα χάρτες του Αιγαίου (θαλασσινούς) . Αν έχει κάποιος φίλος η αν ξέρει με ποιό πρόγραμμα μπορώ να μετατρέψω χάρτες της υδρογραφικής υπηρεσίας σε μορφή αναγνώσιμη από το oziexplorer και με βοηθούσε θα το εκτιμούσα αφάνταστα .

Προσωπικά σε ενα Μio C220,χρησιμοποιώ Dest7,iGO MyWay Plus,iGO 8,και την έκδοση 6.5 του NAVIGON.Ολα εγατεστημένα σε κάρτα μνήμης 2gb.
Μου άρεσαν ποι πολύ τα iGO λόγω γραφικών και ευκολία πλοήγησης,αλλά το Dest7 έχει τους πιο ενημερωμένους χάρτες σε 5 πόλεις που τα έχω χρησιμοποιήσει.
Το NAVIGON 6.5 όμως είναι το κάτι άλλο.Κρίμα που η χώρα μας συγκαταλεγεται με άλλες στο χάρτη EASTERN EUROPE,και μάλλον πλήρη κάλυξη προβλέπεται για Αθήνα-Θεσσαλονίκη μόνο.
Δείτε εδώ περισσότερα για το NAVIGON 6.5
http://www.navigon.com/site/int/en/products/mobile_navigation/mobile_navigator
Φανταστική 3D απεικόνηση!!!!

Last edited:
Χρησιμοποιώ το ΤΙΒΟ με τη μεγάλη οθόνη 4.3" η οποία μου φαίνεται μικρή.
Έχει το Destinator 6.1
Με βολεύει επειδή είναι ενημερωμένοι οι χάρτες του, αλλά αν βάλεις τη σύντομη διαδρομή θα σε πάει από εκεί που θα σε φάνε οι λύκοι.
Έχω βάλει όμως και την εξωτερική κεραία του αλλά την έχω μέσα, μπροστά στο τζάμι.
Με τη δική του ενσωματωμένη κεραία δεν πιάνει τίποτα. Ακόμη και στον ανοιχτό ουρανό ζορίζεται να βρει δορυφόρους και μέσα στην πόλη στα στενάκια είναι τραγική η κατάσταση.
Και είναι το δεύτερο που παίρνω το ίδιο.
Το πρώτο μου το έκλεψαν.
Και εκείνο είχε το ίδιο πρόβλημα με την απαράδεκτη κεραία του.