Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Σκεύτομαι να αγοράσω ένα ψυγείο όχι πολύ ακριβό (το πολύ μέχρι 2000 ευρώ, άντε 2500 αν υπάρχει κάτι που τα αξίζει).
Από μερικές βόλτες που έκανα, όλα ψιλο-ίδια μου φαίνονται, και σκεύτομαι να αγοράσω κάποιο από αυτά που βγάζουν παγωμένο νερό/παγάκια/τριμμένο πάγο.
Εδώ είναι και το πρόβλημα! Οι απόψεις των φίλων διίστανται...
Οι μισοί λένε ότι είναι σούπερ, οι άλλοι μισοί ότι δεν είναι καλά: πιάνουν τσάμπα χώρο και δεν λειτουργούν καλά τα συστήματα παγωμένου νερού/πάγου.

Εσείς τι λέτε; Αξίζουν αυτά τα συστήματα; Υπάρχουν μάρκες που το υλοποιούν καλύτερα από άλλες;

Το χρησιμοποιείς συχνά; Είναι πρακτικό; Κάποιοι που λένε ότι μπορεί να μυρίζουν τα παγάκια ισχύει;

Είναι απίστευτα πρακτικό και έυκολο. Βάζεις και ένα καλό φίλτρο στην παροχή του νερού και είσαι άρχοντας.

Τα παγάκια θα μυρίσουν μόνο αν μείνουν για πολύ καιρό, δηλαδή δεν καταναλώσεις καθόλου παγάκια για μερικούς μήνες. Τότε απλά το ανοίγεις, πετάς τα παλιά παγάκια και σε λίγο έχει κάνει καινούρια.

Μόνος λόγος να μην έχει κάποιος τέτοιο ψυγείο είναι το κόστος και το μέγεθος.

Από μέγεθος τα περισσότερα δεν ξεπερνάνε τα 93-95 εκατοστά από ότι είδα, και υπάρχουν πάρα πολλά μέχρι τα 2000... Μάλλον εκεί δεν θα έχουμε πρόβλημα...

Γενικά σε ψυγεία τι μάρκες θεωρούνται αξιόπιστες;

Α οκ, είχα στο μυαλό μου τα GE που είναι θηρία και ακριβά.
Για άλλες μάρκες δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι Αμερικάνοι είναι στο στοιχείο τους σε αυτά τα ψυγεία.

GE βρίσκεις από τα 1500, και φτάνουν τα 2000-2500 ανάλογα την επένδυση με ανοξείδωτο... (~2000 με ανοξείδωτες πόρτες, λίγο παραπάνω για ολική επένδυση). Και τιμές Κωτσόβολου...

Άρα προτείνεις GE... Thanks! -bye-

Σούπερ οι τιμές Γιώργο!

Είχαμε δώσει 1.200.000 δρχ το 99.

Καλοαγόραστο, θα το ευχαριστηθείτε.

Στο σκρουτζ τα δίπορτα ξεκινούν 2600+, μπράβο ο Κωτσόβολος!
Άκυρο, έχει και μικρότερη σειρά!!

Last edited:
Πήγαινε δές τα από κοντά, Γιώργο, θα εκπλαγείς από τις διαφορές που θα εντοπίσεις σε επίπεδο εργονομίας και πρακτικότητας. Αμερικάνικα - Ευρωπαϊκά - Ιαπωνικά/Κορεάτικα είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους σε αυτούς τους τομείς και καλό είναι να διαπιστώσεις ιδίοις όμασι ποιο σου ταιριάζει...

Σούπερ οι τιμές Γιώργο!

Είχαμε δώσει 1.200.000 δρχ το 99.

Καλοαγόραστο, θα το ευχαριστηθείτε.

Στο σκρουτζ τα δίπορτα ξεκινούν 2600+, μπράβο ο Κωτσόβολος!
Άκυρο, έχει και μικρότερη σειρά!!

Π.χ. το "στενό" της GE, στα 1500:
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=49071
(Με το "παζάρεψε το")

Τί πλάτος έχει Γιώργο;

Πρόσεχε στα side by side καθώς η διαρρύθμιση των 2 πορτών μπορεί να τα καταστήσει δύσχρηστα λόγω στενότητας ειδικά στην κατάψυξη. Από 90 εκ. και πάνω θα είσαι ΟΚ, αλλά αν μπορούσα θα έπαιρνα 1μ++.
Επίσης πρόσεχε και το βάθος μην σου βγει πολύ έξω!

Υπάρχουν πάνω από μέτρο;; Νόμιζα ότι όλα πάνε μέχρι 92-95 cm max...
Αυτό (που ενδεικτικά έβαλα) έχει πλάτος 86 εκατοστά. Είναι το "στενότερο" που υπάρχει...

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέρατα Αμερικάνικα. Το δικό μου είναι 90άρι. Μην πάρεις πιο μικρό, μπορεί να στη σπάσει.

Ge αγορασμένο πριν 12+ χρόνια από Αμερική στο σπίτι των γονειών μου και δεν έχει πάθει τίποτα,βγάζει παγάκια και παγωμένο νερό και μιλάμε από ψύξη είναι φοβερό.Αν είναι να δώσεις ένα τέτοιο ποσό, πάρε από την παραπάνω εταιρεία και θα ξενοιάσεις μια για πάντα με το θέμα ψυγείο.

Όλοι GE έχετε;; Νομίζω άρχισε να ξεκαθαρίζει για τι μάρκα θα ψάξω... -bye-

Δές και το sharp το 80 αλλά και το 90 είναι πολύ καλα ψυγεία.(Χωρίς νερο όμως)

Κοίτα και αυτά Fisher & paykel.
Πολύ καλά και πρέπει να είναι και πιο οικονομικά. Τρέχει και 1 προσφορά τώρα με δώρο την συσκευή για νερό και παγάκια αξιάς 300 ευρώ.

Κατ'αρχην να ξερεις οτι συντομα θα γινει προσφορα με αποσυρση παλαιων ψυγειων αναλογη με αυτη που γινεται τωρα για τα κλιματιστικα.

Οποτε οτι και να παρεις θα περιμενεις λιγο γιατι η διαφορα στην τιμη θα ειναι τεραστια.....