Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Σιγουρα δεν αυξανουν οι οθονες την πιθανοτητα βλαβης.
Εγω ειπα οτι αν χαλασουν ειναι πανακριβες και ουσιαστικα ειναι μονο για εφε

Bέβαια και τα Liebherr δεν είναι φθηνά ψυγεία, από χιλιάρικο και πάνω το πιο φθηνό (ψυγειοκαταψύκτης)...!

Δεν νομιζω .. Ψάξε λίγο καλύτερα πηγαινε σε 3-4 καταστηματα επιλογής σου και κάνε παζάρι .. O Skroutz δεν λέει παντα ολη την αλήθεια...

Πάρα πολύ σημαντικό για μένα είναι να είναι ήσυχο το ψυγείο. Αγόρασε η μητέρα μου ένα και κάνει πολύ φασαρία για τα αυτάκια μου. Ιδίως το βράδυ που έχει ησυχία, ακούγεται ενοχλητικά...Αν δεν είναι εντοιχισμένο θα ακούγεται...Δε ξέρω αν κάποιος κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, τη στιγμή που τα περισσότερα ένα εν μέρη τα ίδια μηχανικά...

Πονεμένη ιστορία ο θόρυβος των ψυγείων.. Όταν ήταν να αγοράσω το δικό μου, το διάλεξα κυρίως βάσει specs θορύβου.

Έλα που τελικά βγήκε φασαριόζικο.. :violent-smiley-030:

Συμπέρασμα: μην πιστεύετε τα specs θορύβου στα ψυγεία!

Πονεμένη ιστορία ο θόρυβος των ψυγείων.. Όταν ήταν να αγοράσω το δικό μου, το διάλεξα κυρίως βάσει specs θορύβου.

Μιλάς για specs θορύβου που αναγράφονται επίσημα στο site κλπ? Ή γι'αυτά που γράφει στο καρτελάκι στο κατάστημα..? (γιατι αυτά είναι συνήθως από άλλο ανέκδοτο... -bye--bye--bye-)

Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ για τα Liebbher, αλλάξαμε τώρα το παλιό μας Miele με ένα τέτοιο, και είναι εξαιρετικό. Δεδομένου δε ότι η ίδια εταιρία φτιάχνει και τα Miele, αν αναλογιστώ ότι το παλιό μας το είχαμε από το 1985 ως φέτος χωρίς να έχει παρουσιάσει ποτέ το παραμικρό, μάλλον είναι και εξαιρετικής ποιότητας.

Μιλάς για specs θορύβου που αναγράφονται επίσημα στο site κλπ? Ή γι'αυτά που γράφει στο καρτελάκι στο κατάστημα..? (γιατι αυτά είναι συνήθως από άλλο ανέκδοτο... -bye--bye--bye-)

Τα επίσημα.. αλλά...

Αγόρασα Liebbher με μονάδα παραγωγής πάγου (πριν 1 χρόνο περίπου) και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχει δύο μοτέρ που δουλεύουν ανεξάρτητα με αποτέλεσμα μικρότερη κατανάλωση και θόρυβο.
Μπορείς να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις του Φουρλή στον Αγ. Στέφανο, όπου λειτουργεί κατάστημα με stock και αν είσαι τυχερός μπορείς να βρείς Liebbher από επιστροφή, είτε από έκθεση (που μπορεί να έχει σημάδια) είτε από αποθήκη (που μπορεί να είναι πραγματικά καινούργιο), με εγγύηση και σημαντική έκπτωση.

Σκεύτομαι να αγοράσω ένα ψυγείο όχι πολύ ακριβό (το πολύ μέχρι 2000 ευρώ, άντε 2500 αν υπάρχει κάτι που τα αξίζει).
Από μερικές βόλτες που έκανα, όλα ψιλο-ίδια μου φαίνονται, και σκεύτομαι να αγοράσω κάποιο από αυτά που βγάζουν παγωμένο νερό/παγάκια/τριμμένο πάγο.
Εδώ είναι και το πρόβλημα! Οι απόψεις των φίλων διίστανται...
Οι μισοί λένε ότι είναι σούπερ, οι άλλοι μισοί ότι δεν είναι καλά: πιάνουν τσάμπα χώρο και δεν λειτουργούν καλά τα συστήματα παγωμένου νερού/πάγου.

Εσείς τι λέτε; Αξίζουν αυτά τα συστήματα; Υπάρχουν μάρκες που το υλοποιούν καλύτερα από άλλες;

ολιγων τι λολ , με 2500 παιρνεις χρυσο ψυγειο , και ειναι μια περιουσια , πρωτη φορα ακουω να λενε οτι ειναι 2500 λιγα για ψυγειο
Προτιμησε ιαπωνεζικα - κορεατικα φτηνοτερα και και πολλες φορες καλυτερα , εναντι των γερμανικων που πληρωνεις μαρκα και το μισθο του γερμανου εργατη

Σε τι χωρο θες να το βαλεις σε εντοιχισμενο τοιχο με ορισμενες διαστασεις , η ετσι απλα στο χωρο?
Ντουλαπα η ψυγειοκαταψυκτη?

Περσυ πηρα ενα lg για το εξοχικο μου με 520 ευρω απο την ηλεκτρονικη της αρτας ,περιεργως το πηρα σε πολυ καλη τιμη σε περιοδο εκπτωσεων το μοντελο ειναι αυτο
http://hellas.lge.com/prodmodeldeta...05&modelCodeDisplay=GC-B399BLQA&model=NOTHING# , εκτος απο την φοβερη ψυξη εχει 4 συρταρια στο ψυγειοκαταψυκτη για αποθηκευση

Το εναλλακτικο μοντελο που μπορουσα να προτιμησω ηταν σε inox επενδυση και με βρυσακι με επιβαρυνση 280 ευρω ( 1,96) αλλα δεν χωραγε λογω εντιχοισμενης κουζινας
Πηγαινε να του ριξεις μια ματια εντελως αθορυβο

http://hellas.lge.com/prodmodeldeta...05&modelCodeDisplay=GR-F469BLGV&model=NOTHING

Last edited:
Δυο ακόμη πραγματάκια από εμένα. Πρώτα να πω τα καλύτερα για το Liebherr που έχουμε στο σπίτι μια 10ετία τώρα. Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, κάνει απόψυξη στο χώρο συντήρησης μόνο του και οι θερμοκρασίες που γράφει στις οθόνες του για συντήρηση και κατάψυξη είναι και οι πραγματικές. Στην κατάψυξη άνετα μπορεί να κατεβάζει και πάνω από -25.
Το δεύτερο έχει να κάνει με το παζάρι. Δυστυχώς εκεί έχουμε καταντήσει. Και να ξέρετε ότι αλυσίδες στυλ MediaMart, Saturn κλπ παίρνουν και αυτές παζάρι και μάλιστα σημαντικό που μπορεί να ξεπεράσει και το 15-20% σε προϊόντα που δεν είναι σε προσφορά. Το έμαθα τελείως τυχαία και φυσικά έφριξα μιας και πίστευα ότι θα είχαν την πολιτική να προσφέρουν το χαμηλότερο που μπορούν στο ταμπελάκι. Επειδή αλλάξαμε και φούρνο φέτος οι πωλητές μας κυνήγαγαν μέχρι έξω από το κατάστημα με χαμήλωμα τιμών για να ψωνίσουμε από αυτούς.

Trisalon, το ψυγείο είναι ελεύθερο στο χώρο, όχι εντοιχισμένο. Σκεύτομαι για ψυγείο ντουλάπα, τα οποία ξεκινούν από 1500. Για αυτό και το όριο τιμής, γιατί φτάνουν και τις 4000...

Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Δυο ακόμη πραγματάκια από εμένα. Πρώτα να πω τα καλύτερα για το Liebherr που έχουμε στο σπίτι μια 10ετία τώρα. Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, κάνει απόψυξη στο χώρο συντήρησης μόνο του και οι θερμοκρασίες που γράφει στις οθόνες του για συντήρηση και κατάψυξη είναι και οι πραγματικές. Στην κατάψυξη άνετα μπορεί να κατεβάζει και πάνω από -25.
Το δεύτερο έχει να κάνει με το παζάρι. Δυστυχώς εκεί έχουμε καταντήσει. Και να ξέρετε ότι αλυσίδες στυλ MediaMart, Saturn κλπ παίρνουν και αυτές παζάρι και μάλιστα σημαντικό που μπορεί να ξεπεράσει και το 15-20% σε προϊόντα που δεν είναι σε προσφορά. Το έμαθα τελείως τυχαία και φυσικά έφριξα μιας και πίστευα ότι θα είχαν την πολιτική να προσφέρουν το χαμηλότερο που μπορούν στο ταμπελάκι. Επειδή αλλάξαμε και φούρνο φέτος οι πωλητές μας κυνήγαγαν μέχρι έξω από το κατάστημα με χαμήλωμα τιμών για να ψωνίσουμε από αυτούς.

Φαίνεται ότι τα Liebherr είναι αρκετά διαδεδομένα και σίγουρα θα τα κοιτάξω.
Όσο για τις τιμές οι μεγάλες αλυσίδες ποτέ δεν πούλαγαν σε τιμές που έγραφαν τα ταμπελάκια. Πάντα έκοβε ο υπάλληλος. Μάλιστα και στα sites πλέον πολλοί βάζουν παζάρια. Ψυγείο των 1700 ευρώ το αγοράζεις εύκολα 1500, χωρίς καν να μιλήσεις με υπάλληλο...

Βέβαια το να σε κυναγάνε μέχρι την πόρτα δεν το έχω δει να συμβαίνει...

Trisalon, το ψυγείο είναι ελεύθερο στο χώρο, όχι εντοιχισμένο. Σκεύτομαι για ψυγείο ντουλάπα, τα οποία ξεκινούν από 1500. Για αυτό και το όριο τιμής, γιατί φτάνουν και τις 4000...

δες τα αντιστοιχα της lg

http://hellas.lge.com/proddivergent.do?categoryId=050101&modelCategoryId=&parentId=0501

Και γενικα να ξερεις απο αξιοπιστια και αντοχη οι ιαπωνες και κορεατες ειναι σκαλες πανω απο γερμανους στα ηλεκτρικα , το ιδιο σεναριο βλεπουμε και στα αυτοκινητα που κυριαρχουν στην αξιοπιστια και στην ποιοτητα των μηχανων που φτιαχνουν εναντι των ευρωπαιων

Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Θα συμφωνήσω απολυτα :grinning-smiley-043

Σήμερα έψαξα στον Κωτσόβολο για να δω τι κυκλοφορεί στην αγορά. Επισκεύτηκα 2 καταστήματα, στο αεροδρόμιο και στο Μαλλ. Είδα ότι στα καταστήματα η ποικιλία είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Liebherr δεν είδα ούτε ένα. GE είχε μερικά, αλλά δεν μου έκαναν και τόσο εντύπωση. Τα περισσότερα ήταν samsung/lg. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/73018/Samsung-RSG5FURS.html
http://www.samsung.com/gr/consumer/...tor&subtype=sidebyside&model_cd=RSG5FURS1/EUR

Γιατί μου άρεσε:

1. Στις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις έχει 2 πόντους περισσότερο πλάτος στο εσωτερικό! Μάλιστα είχε και ένα ειδικό "ράφι" που αναπαραστούσε την διάσταση των ραφιών άλλων ψυγείων. Το έπαιρνες και το έβαζες στα υπόλοιπα, και παρατηρούσες ότι όντως αυτό το ψυγείο ήταν 2 πόντους πιο φαρδύ στο εσωτερικό του. Τα στενότερα εσωτερικά ήταν με διαφορά τα LG, που το "ράφι" δεν χώραγε καν. Το μόνο που είχε τον ίδιο εσωτερικό χώρο (χωρίς να το διαφημίζει) ήταν ένα GE.
  2. Έχει το σύστημα παραγωγής νερού πάγου εξ ολοκλήρου στην πόρτα! Αυτό αφήνει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, και έχει ράφια από την κορυφή μέχρι το κάτω μέρος!

image014.jpg

Βέβαια, ακόμα έχει πολλές αλυσίδες... :flipout:

Τώρα όσον αφορά τις τιμές: στον Κωτσόβολο στο αεροδρόμιο έκοψαν 20% αμέσως σε ένα ψυγείο που ρώτησα (όχι αυτό). Στο Μαλλ πάλι, μου είπαν ότι γράφει το ταμπελάκι, και ότι δεν πάει δραχμή παρακάτω (!). Που ακόμα και παραγγελία από το site να το κάνεις, 500 ευρώ τα κόβει... :flipout:

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=93361&cmicc=skroutz

Γιώργο τί πήρες τελικά;

Ετοιμαζόμαστε και εμείς για αγορά, και καλοβλέπω τα τρίπορτα (ή french door).
Έχουν το πλεονέκτημα να έχεις την συντήρηση όλη σε καλό ύψος, κατάψυξη φαρδιά ώστε να χωράει τα πάντα, πάγο-νερό εννοείται, και διαστάσεις σαν τα side by side. Δυστυχώς στο ιντερνετ τουλάχιστον εντόπισα ελάχιστα μοντέλα, βασικά Amana και Maytag, ενώ όλες οι εταιρίες έχουν τρίπορτα στις πολιτισμένες χώρες... Έχει κανείς τέτοιο ψυγείο; Ή έστω το είδε σε μαγαζιά;

Γιώργο τί πήρες τελικά;

Ετοιμαζόμαστε και εμείς για αγορά, και καλοβλέπω τα τρίπορτα (ή french door).
Έχουν το πλεονέκτημα να έχεις την συντήρηση όλη σε καλό ύψος, κατάψυξη φαρδιά ώστε να χωράει τα πάντα, πάγο-νερό εννοείται, και διαστάσεις σαν τα side by side. Δυστυχώς στο ιντερνετ τουλάχιστον εντόπισα ελάχιστα μοντέλα, βασικά Amana και Maytag, ενώ όλες οι εταιρίες έχουν τρίπορτα στις πολιτισμένες χώρες... Έχει κανείς τέτοιο ψυγείο; Ή έστω το είδε σε μαγαζιά;

Τίποτα ακόμα... :flipout:

Κλίνω προς το samsung που έγραψα, αν και θα ήθελα ένα μεγαλύτερο liebherr, το οποίο όμως είναι πολύ μεγάλο (1,20μ!):

http://www.skroutz.gr/s/74950/Liebherr-SBSes-7273.html

Τρίπορτα δεν έχω δει. Εννοείς κάτι τέτοιο;

http://www.skroutz.gr/s/40253/Liebherr-SBSes-7353-Premium-BioFresh-NoFrost.html

Liebherr-SBSES-7353_medium

Απάντηση: Re: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Τα βρήκα. Σαν αυτά, σωστά;

16334ctlg.jpg
21433ctlg.JPG

Πάγο και νερό όμως πως βγάζουν;

Έχω τον "πρόγονό" του, η πάνω πόρτα είναι μονοκόματη.
Amana 6ετίας, καλή ψύξη, φοβεροί χώροι, τρομερά βολικό/εργονομικό, μέτριο φινίρισμα και ποιότητα συναρμολόγησης (όπως τα αμερικάνικα αυτοκίνητα π.χ).

Πάγους-νερά δεν βγάζει. Υπήρχε και τέτοιο, με το μηχανισμό στην πόρτα, έκρινα όμως τότε ότι δεν μου χρειάζεται - παρόλο που έχω δίπλα και παροχή νερού-.

Έχει μοντέλα που βγαζουν και παγο/νερό στην μια πορτουλα.

Βασικά μου αρέσει που όλη η συντήρηση είναι ψηλά και που έχουν άνετη κατάψυξη σε πλάτος.
Κωνσταντίνε από πού το πήρες; Έχουν τα γνωστά μεγάλα μαγαζιά; Υπάρχει αντιπροσωπεία;

Γιώργο, αν θες το απόλυτο ψυγείο κάνε ένα search για subzero Pro 48.....