Αναβιώνω ένα νήμα από τα παλιά... :smash:
Τελικά, μόλις μετά από 3 χρόνια (!) αγόρασα νέο ψυγείο (τέλος Μαΐου). Ένα samsung RSG5PURS (
http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/refrigerator/side-by-side/RSG5PURS1/EUR).
Και έχω μείνει κατευχαριστημένος... :tdown:
Μετρήστε θέματα:
- Το ψυγείο ήρθε με μια σπασμένη λεκάνη κατάψυξης, και με ένα γδαρμένο τζάμι συντήρησης. Επικοινωνία με το σέρβις, ήρθαν, ελέγξανε το ψυγείο και την κούτα (!) [που φυσικά έτρεχα να πάρω από τα σκουπίδια]. Τελικά, αφού αποφάσισαν ότι δεν τα έσπασα εγώ, έφεραν άλλα.
- Το ψυγείο είχε πρόβλημα με την πόρτα της συντήρησης, σε ένα σημείο στην κορυφή της, στο πλευρό που κοιτά την πόρτα της κατάψυξης δεν ήταν βαμμένο καλά (το βερνίκι πάνω από το ανοξείδωτο). Ήρθε τεχνικός, πήρε φωτογραφίες, και το πόρισμα ήταν αλλαγή πόρτας. Έφεραν νέα πόρτα, η οποία δεν ήταν ακριβώς όμοια με της αρχική (η νέα δεν είχε το λογότυπο samsung χαραγμένο στο ατσάλι, αλλά 2 τρύπες που έβαλαν ένα πλαστικό λογότυπο). Η τοποθέτηση μέτρια, άφησαν τις ζελατίνες και την βίδωσαν με τις ζελατίνες, οι οποίες σε διάφορα σημεία δεν μπορείς να τις βγάλεις (αφού έχουν βιδωθεί πράγματα πάνω τους). Και το πορτάκι του mini-bar ανοίγει και κλείνει δυσκολότερα πλέον.
- Στο ενδιάμεσο μέχρι να αλλαχθεί η πόρτα της συντήρησης, χάλασε το πάνελ ελέγχου. Άναβαν τυχαία εικονίδια και τμήματα αριθμών. Αλλάχτηκε και αυτή η πλακέτα.
- Την Κυριακή 26 Αυγούστου, το ψυγείο έσβησε εντελώς (δεν ξέρω πόσες ώρες, στις 1 το βράδυ το κατάλαβα που πήγα να βάλω νερό). Δεν λειτουργούσε τίποτα, δεν άναβαν καν τα φώτα όταν άνοιγες την πόρτα. Έβαλα θερμόμετρο στην κατάψυξη, +6 Κελσίου. Διακοπή του ρεύματος, καμιά μεταβολή. Τελικά το άφησα εκτός ρεύματος 5-6 λεπτά, και όταν άκουσα ένα "κλικ" από το πίσω μέρος, το έβαλα ξανά και ξεκίνησε. Σε επικοινωνία με την σάμσουνγκ και τον τεχνικό, δεν ξέρουν τι έπαθε και αν έχει θερμοστάτη.
- Φυσικά το θερμόμετρο έμεινε μέσα στην κατάψυξη. Ποτέ δεν κατέβηκε κάτω από τους -12, το ψυγείο δεν παγώνει πλέον. Το πρόβλημα ίσως ξεκίνησε μια βδομάδα πριν το περιστατικό που έκλεισε μόνο του, γιατί είχε μειωθεί ο ρυθμός που έβγαζε παγάκια (τόσο που έβαζα ξανά παγοκυψέλες στην κατάψυξη). Αφού με έστησε μια μέρα, σήμερα ήρθε ξανά ο τεχνικός της σάμσουνγκ, και μέτρησε θερμοκρασίες. Λίγο πολύ ταίριαζαν με αυτές που μέτρησα και εγώ, κάπου στο -12 (ενώ το ψυγείο είναι ρυθμισμένο για -21). 20 λεπτά με το "turbo freeze", και κατέβηκε μέχρι τους -17, και αυτό στην έξοδο του αέρα. Όταν το έβγαζε, έδειξε -13... Η συντήρηση είναι "εντάξει" (σε ρύθμιση 1 το θερμόμετρο δείχνει 3.7 :furious3
. Το πόρισμα; Θα βγάλουμε τα τρόφιμα, θα ξηλώσουμε το πίσω μέρος της κατάψυξης, και θα αλλάξουμε "θερμιστόρ" (αισθητήρα θερμοκρασίας).
Φυσικά στην ερώτηση, "αν αλλάξουμε αισθητήρα και δεν φτιάξει, μετά θα αλλάξεις και μοτέρ", απάντηση δεν πήρα...
Φυσικά, σήμερα πήρα τηλέφωνο την σάμσουνγκ, και ζητάω αλλαγή του ψυγείου με νέο. Η απάντηση είναι ότι θα εξετάσουν την περίπτωση, και θα μου απαντήσουν, σε 6 εργάσιμες...
Αυτά τα ολίγα από το "νέο" μου ψυγείο... :2thumb22sup: