Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Το aeg μου έχει κλιματική κλάση SN-Τ η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή εντός του σπιτιού μου είναι 32 °C και η θερμοκρασία της κατάψηξης έχει πέσει στους -14 °C όπως και κάθε ημέρα του καλοκαιριού!

SN-T πως γίνεται να έχει? κάτι δεν καταλαβαίνω...

Υποτίθετε ότι έχει αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει.

εγω εχω ενα pitsos no frost σχεδων 22 χρόνια. σκυλί κυριολεκτικά .... Να μη το ματιάξω. το μονο προβλημα ειναι οτι ο θερμοστατης εχει κωλήσει στο 3 αλλά κανενα προβλημα για μένα. χειμωνα καλοκαιρι ειναι εκει και η αποδοση ειναι πολυ καλή. ακομη και στον καυσωνα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άσχετο: Αγορά ψυγείου (!)

Υποτίθετε ότι έχει αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει.

πλάκα πλάκα και το δικό μου sn-t έχει..
αλλά σύμφωνα μ´αυτά που λέγαμε πριν όσον αφορά την κατηγοριοποίηση.. κάτι δεν μου κολλάει

Αναβιώνω ένα νήμα από τα παλιά... :smash:

Τελικά, μόλις μετά από 3 χρόνια (!) αγόρασα νέο ψυγείο (τέλος Μαΐου). Ένα samsung RSG5PURS (http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/refrigerator/side-by-side/RSG5PURS1/EUR).

Και έχω μείνει κατευχαριστημένος... :tdown:
Μετρήστε θέματα:
  1. Το ψυγείο ήρθε με μια σπασμένη λεκάνη κατάψυξης, και με ένα γδαρμένο τζάμι συντήρησης. Επικοινωνία με το σέρβις, ήρθαν, ελέγξανε το ψυγείο και την κούτα (!) [που φυσικά έτρεχα να πάρω από τα σκουπίδια]. Τελικά, αφού αποφάσισαν ότι δεν τα έσπασα εγώ, έφεραν άλλα.
  2. Το ψυγείο είχε πρόβλημα με την πόρτα της συντήρησης, σε ένα σημείο στην κορυφή της, στο πλευρό που κοιτά την πόρτα της κατάψυξης δεν ήταν βαμμένο καλά (το βερνίκι πάνω από το ανοξείδωτο). Ήρθε τεχνικός, πήρε φωτογραφίες, και το πόρισμα ήταν αλλαγή πόρτας. Έφεραν νέα πόρτα, η οποία δεν ήταν ακριβώς όμοια με της αρχική (η νέα δεν είχε το λογότυπο samsung χαραγμένο στο ατσάλι, αλλά 2 τρύπες που έβαλαν ένα πλαστικό λογότυπο). Η τοποθέτηση μέτρια, άφησαν τις ζελατίνες και την βίδωσαν με τις ζελατίνες, οι οποίες σε διάφορα σημεία δεν μπορείς να τις βγάλεις (αφού έχουν βιδωθεί πράγματα πάνω τους). Και το πορτάκι του mini-bar ανοίγει και κλείνει δυσκολότερα πλέον.
  3. Στο ενδιάμεσο μέχρι να αλλαχθεί η πόρτα της συντήρησης, χάλασε το πάνελ ελέγχου. Άναβαν τυχαία εικονίδια και τμήματα αριθμών. Αλλάχτηκε και αυτή η πλακέτα.
  4. Την Κυριακή 26 Αυγούστου, το ψυγείο έσβησε εντελώς (δεν ξέρω πόσες ώρες, στις 1 το βράδυ το κατάλαβα που πήγα να βάλω νερό). Δεν λειτουργούσε τίποτα, δεν άναβαν καν τα φώτα όταν άνοιγες την πόρτα. Έβαλα θερμόμετρο στην κατάψυξη, +6 Κελσίου. Διακοπή του ρεύματος, καμιά μεταβολή. Τελικά το άφησα εκτός ρεύματος 5-6 λεπτά, και όταν άκουσα ένα "κλικ" από το πίσω μέρος, το έβαλα ξανά και ξεκίνησε. Σε επικοινωνία με την σάμσουνγκ και τον τεχνικό, δεν ξέρουν τι έπαθε και αν έχει θερμοστάτη.
  5. Φυσικά το θερμόμετρο έμεινε μέσα στην κατάψυξη. Ποτέ δεν κατέβηκε κάτω από τους -12, το ψυγείο δεν παγώνει πλέον. Το πρόβλημα ίσως ξεκίνησε μια βδομάδα πριν το περιστατικό που έκλεισε μόνο του, γιατί είχε μειωθεί ο ρυθμός που έβγαζε παγάκια (τόσο που έβαζα ξανά παγοκυψέλες στην κατάψυξη). Αφού με έστησε μια μέρα, σήμερα ήρθε ξανά ο τεχνικός της σάμσουνγκ, και μέτρησε θερμοκρασίες. Λίγο πολύ ταίριαζαν με αυτές που μέτρησα και εγώ, κάπου στο -12 (ενώ το ψυγείο είναι ρυθμισμένο για -21). 20 λεπτά με το "turbo freeze", και κατέβηκε μέχρι τους -17, και αυτό στην έξοδο του αέρα. Όταν το έβγαζε, έδειξε -13... Η συντήρηση είναι "εντάξει" (σε ρύθμιση 1 το θερμόμετρο δείχνει 3.7 :furious3:). Το πόρισμα; Θα βγάλουμε τα τρόφιμα, θα ξηλώσουμε το πίσω μέρος της κατάψυξης, και θα αλλάξουμε "θερμιστόρ" (αισθητήρα θερμοκρασίας).

Φυσικά στην ερώτηση, "αν αλλάξουμε αισθητήρα και δεν φτιάξει, μετά θα αλλάξεις και μοτέρ", απάντηση δεν πήρα...

Φυσικά, σήμερα πήρα τηλέφωνο την σάμσουνγκ, και ζητάω αλλαγή του ψυγείου με νέο. Η απάντηση είναι ότι θα εξετάσουν την περίπτωση, και θα μου απαντήσουν, σε 6 εργάσιμες...

Αυτά τα ολίγα από το "νέο" μου ψυγείο... :2thumb22sup:

Μετά από σχεδόν 3 μήνες (!), το ψυγείο αντικαταστάθηκε, με νέο (παρεμφερές καθώς το μοντέλο που είχα αγοράσει καταργήθηκε).
Προς το παρόν, το νέο ψυγείο φαίνεται να λειτουργεί, και η κατάψυξη να φτάνει θερμοκρασίες κατάψυξης.

Μετά απο αρκετό σκάψιμο, ανέσυρα το θέμα :p

Έχει αλλάξει κάτι στην αγορά; Είμαι στο ψάξιμο για 60αρη ψυγειοκαταψύκτη ύψους 200-205εκ με τιμή γύρω στα 700. Inox κατά προτίμηση.
Οι μάρκες που αναφέρετε είναι ακόμα αξιόπιστες;

To ψυγείο μου δουλεύει ακόμα, και έχω μείνει σχετικά ικανοποιημένος (από το 2ο, όχι το 1ο).
Αφαιρεί την υγρασία εντελώς από μέσα (αν βάλεις κάτι χωρίς σακούλα ξεραίνεται), αλλά για κάποιο λόγο τα λαχανικά και φρούτα κρατάνε παραπάνω έτσι (σε σχέση με ένα παλιό Miele που είχα).

Και με το μεγάλο μου LG δεν έχει χαλάσει ποτέ λαχανικό. Στα συρτάρια έχει έναν μοχλό που λέει υψηλή/χαμηλή υγρασία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει, απλά μια σχισμή στο εμπρός μέρος ανοίγει, ενώ το συρτάρι δεν είναι σφραγισμένο ή τίποτα τέτοιο.
Πάντως, όχι μόνο στο δικό LG, αλλά και σε άλλα ψυγεία γνωστών σπάνε τα "μπράτσα" από τα συρτάρια. Παλιά ήταν χωριστό εξάρτημα, συχνά μεταλλικό. Τώρα βγαίνουν από το ίδιο καλούπι και απλά δεν αντέχουν στη χρήση.

Είδα ένα μοντέλο της Hotpoint-Ariston και μου άρεσε πολύ η εκμετάλλευση χώρου στο εσωτερικό του. Ήταν περίπου 100 φθηνότερο απο τα υπόλοιπα δίμετρα ψυγεία και φυσικά μου τράβηξε την προσοχή. Ισχύει λέτε εδώ το γνωμικό για το φθηνό κρέας και τους σκύλους;

Ψυγειοκαταψύκτης Liebherr τιναξε τα πεταλα (εσωτερική διαρροή, φούσκωμα και τέλος) μετά από μολις 6 χρόνια ηρεμης συμβίωσης..
Είχα σε μεγάλη εκτιμηση την εν λογω εταιρεία, αλλά η συγκεριμένη βλάβη με χάλασε πολύ και ακομα περισσότερο οτανειδα στο net πως το συγκεκριμένο Leibherr που ειχαμε (CN-4003) έχει παρουσιάσει πολλά τετοια θέματα.

Αντικαταστάθηκε με ενα LG το οποίο μεχρι στιγμης ειναι άψογο. Εντύπωση εχει κάνει στην σύζυγο πόσο φρέσκα διατηρεί τα λαχανικά στο σχετικό θάλαμο. Εμένα με ευχαριστεί οτι χτες στους 39 βαθμους είχα παγωμένη μπύρα αβίαστα και αβασάνιστα, (Α++ κατηγορία)

Με την Hotpoint-Ariston έχω ενα θέμα καθότι εχω βιώσει αρνητικές εμπειρίες από 3 πολύ φιλικά μας ζευγάρια όχι ομως σε ψυγείο αλλά σε πλυντήριο.

Α, μάλλον φέτος θα μου χαλάσουν ολα. Χτες τα τέζαρε το κλιματιστικό του σαλονιού (δεν με χάλασε, εδώ και πολύ καιρό δεν δουλευε σωστα και έψαχνα δικαιολογία να το ξεφορτωθω..)

Πήρα και εγώ ένα LG τις προηγούμενες μέρες. Έδινε και 48 μπύρες δώρο :flipout:
Πάντως ένα Liebherr που έχουμε 15 ετών με ηλεκτρονική ρύθμιση θερμοκρασίας και 2 συμπιεστές είναι σκυλί και απίστευτο ψυγείο. Δεν ξαναπήρα Liebherr αποκλειστικά και μόνο λόγω κόστους. Ήμουν μεταξύ LG και Samsung που δίνουν 10 χρόνια εγγύηση στο συμπιεστή και τελικά κατέληξα στο LG γιατί είχε μεγαλύτερο χώρο συντήρησης (227 lt αντί για 212 lt).
Όσο για τις τιμές ψάξτε το...ψάξτε το πολύ. Εκτός από το skroutz υπάρχουν αλυσίδες που κάνουν χαμηλότερες τιμές στο κατάστημα από ότι στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και αλυσίδα με διαφορετικές προσφορές στα κατά τόπους καταστήματά της με τις διαφορές των τιμών να φτάνουν ακόμη και πάνω από 15% από κατάστημα μιας περιοχής στο κατάστημα μιας άλλης...

Το μόνο που μπορώ να πω από πλευράς απόδοσης του ψυγείου, είναι ότι με το ψυγείο ρυθμισμένο στη συντήρηση στους 3 βαθμούς οι μπύρες ήταν σούπερ!

3 βαθμούς στην συντήρηση είναι λιγάκι παρατραβηγμένο απο πλευράς κατανάλωσης.. δεν υπάρχει λόγος στο ψυγείο του σπιτιού.

Χμ, εγώ το έχω στον 1 βαθμό στην συντήρηση. Άλλωστε, έχοντας μόνο 1 μοτέρ, δεν είναι σταθερό (εξαρτάται και από την κατάψυξη, νερό, παγάκια, κλπ).
Παίζει από τον 1 έως τους 4-5 βαθμούς Κελσίου (έχω μόνιμα θερμόμετρο εντός).

Η δικη μου γνωμη ειναι να προτιμησεις ψυγειο με ξεχωριστο
συμπιεστη για την συντηρηση και ξεχωριστο για την καταψυξη.
Θα εχεις ομοιομορφη ανεξαρτητη θερμοκρασια στην συντηρηση και θα αποφυγεις
τους εξτρα πολυπλοκους μηχανισμους και κυκλωματα που μοιραζουν τον παγωμενο
αερα της καταψυξης στη συντηρηση, στους μονους συμπιεστες.

Επισης αν χρειαστει αποψυξη ο καταψυκτης (πχ απο ξεχασμενη μισανοιχτη πορτα)
νομιζω οτι δεν θα χρειαστει να σβησεις και την συντηρηση.
Δεν ξερω κατι αλλο με διπλο συμπιεστη εκτος απο τα Liebher και τα Miele.
(Ισως και αυτα αναλογα με το μοντελο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απο πλευράς εσωτερικού χώρου, το πιο ευρύχωρο ήταν αυτό το Samsung. Δεν ξέρω όμως αν τα λεπτά τοιχώματα επηρεάζουν την απόδοση του. Το LG που έχουμε τώρα είναι στο άλλο άκρο: έχει πολύ χοντρά τοιχώματα και δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει αρκετό χώρο.

Όταν λέμε διπλό συμπιεστή, εννοούμε διπλό μοτέρ; Όσα είδα είχαν ένα μοτέρ.

Είδα ένα μοντέλο της Hotpoint-Ariston και μου άρεσε πολύ η εκμετάλλευση χώρου στο εσωτερικό του. Ήταν περίπου 100 φθηνότερο απο τα υπόλοιπα δίμετρα ψυγεία και φυσικά μου τράβηξε την προσοχή. Ισχύει λέτε εδώ το γνωμικό για το φθηνό κρέας και τους σκύλους;

Έχει κλιματική κλάση SN-Τ το μοντέλο της Hotpoint-Ariston που σου άρεσε;

Αν όχι άστο μην το κοιτάς καθόλου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απο πλευράς εσωτερικού χώρου, το πιο ευρύχωρο ήταν αυτό το Samsung. Δεν ξέρω όμως αν τα λεπτά τοιχώματα επηρεάζουν την απόδοση του. Το LG που έχουμε τώρα είναι στο άλλο άκρο: έχει πολύ χοντρά τοιχώματα και δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει αρκετό χώρο.

Όταν λέμε διπλό συμπιεστή, εννοούμε διπλό μοτέρ; Όσα είδα είχαν ένα μοτέρ.

Όχι, δεν επηρεάζουν. Και το δικό μου σάμσουνγκ, λεπτά τοιχώματα έχει, και είναι και ο λόγος που το αγόρασα (περισσότερος χώρος).
Καινούργιο ψυγείο με 2 μοτέρ, πολύ δύσκολα θα βρεις. Δεν τα επιτρέπει η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ.

Ναι, όσα ψυγεία είδα (μονόπορτα, δίπορτα, ντουλάπες), κανένα δεν είχε 2 μοτέρ. Για αυτό μου φάνηκε παράξενο αυτό που έγραψε ο skysound.