Άσχετος. Ψάχνω δέκτη

Αν θέλετε combo εξοπλισμένο σαν αστακό (όχι linux) τότε μπορείτε να περιμένετε να έρθει ο Mvision HD300 Net Combo.....

βέβαια δεν μιλάμε για 170 αλλά για 260.....

Απάντηση: Re: Άσχετος. Ψάχνω δέκτη

Αν θέλετε combo εξοπλισμένο σαν αστακό (όχι linux) τότε μπορείτε να περιμένετε να έρθει ο Mvision HD300 Net Combo.....

βέβαια δεν μιλάμε για 170 αλλά για 260.....
Θα παιζη και digea αντωνη?

Re: Απάντηση: Re: Άσχετος. Ψάχνω δέκτη

Θα παιζη και digea αντωνη?

Εννοείται, είναι mpeg4.

Ήδη υπάρχει ο απλός ψηφιακός όπως και ο combo χωρίς θύρα δικτύου...

αφου θα βλεπεις μονο Nova τι τον θες με εξοδο hdmi ? η Nova δεν εχει HD καναλια οποτε δεν θα δεις καμια διαφορα στην εικονα.

παρε ενα μαιμου dreambox 500ρακι με 120 max ή ενα 800ρακι εφοσων θες HDMI με 250

αφου θα βλεπεις μονο Nova τι τον θες με εξοδο hdmi ? η Nova δεν εχει HD καναλια οποτε δεν θα δεις καμια διαφορα στην εικονα.

παρε ενα μαιμου dreambox 500ρακι με 120 max ή ενα 800ρακι εφοσων θες HDMI με 250

η HDMI βγαζει καλυτερο σημα απο οποιδηποτε συνδεση ακομα και σε sd καναλια γνωμη μου

η HDMI βγαζει καλυτερο σημα απο οποιδηποτε συνδεση ακομα και σε sd καναλια γνωμη μου

Δεν βλεπεις που γραφουν οτι η ΝOVA δεν εχει καλη εικονα ?
Και δεν μιλαω για αναμεταδοσεις ποδοσφαιρου, αλλα για τα Νovacinema.
Οι δεκτες που χρησιμοποιουν δεν βγαζουν καλη εικονα....

τωρα τα μισα τα κανει broadcast σε 16:9 me 704 αναλυση. αστα να πανε. τι να το κανεις το HDMI :P

Έχει δεν έχει hdmi το upscale το κάνει η τηλεόραση, οπότε ότι και να κάνουμε η τηλεόραση είναι πάνω και πιο μπροστά από το δέκτη σε αυτό το θέμα...

Έχει δεν έχει hdmi το upscale το κάνει η τηλεόραση, οπότε ότι και να κάνουμε η τηλεόραση είναι πάνω και πιο μπροστά από το δέκτη σε αυτό το θέμα...

ποτε δεν επαιτρεψα στην τηλεοραση μου να επαιμβει

παρακολουθω τα παντα σε ρυθμιση που εχει η τηλεοραση μου(απλη σαρωση) δηλαδη ουτε 4:3 αλλα ουτε 16:9 αφηνω τον δεκτη να κανει το κουμεντο

το αποτελεσμα με ικανοποιει και οποτε κρινω εγω το ρυθμιζω απο τον δεκτη παντα hdmi
οτι αλλη συνδεση εκανα με οποιοδιποτε δεκτη και με αλλες συνδεσεις το αποτελεσμα παντα ηταν κατω του μετριου σε τηλεοραση νεας τεχνολογιας φυσικα samsung le s 81 b

Δηλαδή απενεργοποιείς τον scaler της τηλεόρασης ????

Πως το κάνεις αυτό ????

Γιατί έχω την μικρή εντύπωση ότι δεν γίνεται !!!!!

Δηλαδή απενεργοποιείς τον scaler της τηλεόρασης ????

Πως το κάνεις αυτό ????

Γιατί έχω την μικρή εντύπωση ότι δεν γίνεται !!!!!

Από τηλεοράσεις δεν γνωρίζω όμως επειδή το έψαξα πολύ λίγο όμως η δική μου τηλεόραση έχει 3
Ρυθμίσεις
1)4:3
2)16:9
3) Απλή σάρωση

Όταν επιλεγώ αυτήν την ρύθμιση (απλη σαρωση)παίρνω το ακριβές αποτέλεσμα που στέλνει ο δέκτης
Ανάλογα τα κανάλια γιατί το κάθε ένα εκπέμπει διαφορετικά όταν έχω απλή σάρωση στην tv βλέπω το αποτέλεσμα που παίρνω από τον δέκτη

Στον nano xx παρατηρείς μια στιγμιαία αλλαγή της εικόνας σε κάθε αλλαγή καναλιού που κάνω με το τηλεκοντρόλ
Αυτό το κάνει ο δέκτης και όταν έχω την τηλεόραση σε αυτήν την ρύθμιση βλέπω τον scalier του δέκτη να κάνει αλλαγή μέσα σε 1 δευτερόλεπτο περίπου
Η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο ελπίζω να σε βοήθησα

Last edited:
Πάντως για να γνωρίζεις, δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τον σκάλερ της τηλεόρασης. Απλά συμπεριφέρεται ανάλογα με την ρύθμιση εικόνας που του κάνεις...

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

- Προτιμούμε την ψηφιακή σύνδεση HDMI σε οποιονδήποτε δέκτη, είτε είναι SD είτε HD. Το ψηφιακό σήμα περνάει χωρίς επέμβαση από τον δέκτη στην τηλεόραση.
Στην περίπτωση του scart, composite, s-video & component (αναλογικές συνδέσεις) το εισερχόμενο στον δέκτη ψηφιακό σήμα μετατρέπεται σε αναλογικό για να περάσει από την αντίστοιχη αναλογική σύνδεση και καταλήγει στην τηλεόραση η οποία θα το μετατρέψει πάλι σε ψηφιακό. Από αυτές τις μετατροπές έχουμε ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

- Ο scaler της Plasma/LCD τηλεόρασης μας δεν απενεργοποιείται. Οτι σήμα και να δώσουμε, η τηλεόραση θα το αυξήσει ή υποβιβάσει ανάλογα, στην φυσική ανάλυση του πάνελ της. (720 ή 1080)

- Το ποια συσκευή κάνει καλύτερο και ποιοτικότερο upscaling είναι ζήτημα πραγματικό και θέλει δοκιμή. Οπως όμως δείχνουν τα πράγματα οι φθηνοί δορ. δέκτες δε διαπρέπουν στον τομέα αυτό. Σε αυτή την περίπτωση το σήμα πρέπει να καταλήγει στην τηλεόραση όπως ακριβώς έρχεται. Και εδώ είναι το θέμα. Ποιος κάθετε αν αλλάξει αναλύσεις ανάλογα με το τι βλέπει. (SD ή HD)

Ετσι δεν έχει κανένα νόημα να λέμε σε κάποιον τι τον θέλει τον δέκτη με HDMI αφού θα βλέπει ΝΟΒΑ.

Απάντηση: Re: Άσχετος. Ψάχνω δέκτη

Από τηλεοράσεις δεν γνωρίζω όμως επειδή το έψαξα πολύ λίγο όμως η δική μου τηλεόραση έχει 3
Ρυθμίσεις
1)4:3
2)16:9
3) Απλή σάρωση

Όταν επιλεγώ αυτήν την ρύθμιση (απλη σαρωση)παίρνω το ακριβές αποτέλεσμα που στέλνει ο δέκτης
Ανάλογα τα κανάλια γιατί το κάθε ένα εκπέμπει διαφορετικά όταν έχω απλή σάρωση στην tv βλέπω το αποτέλεσμα που παίρνω από τον δέκτη

Στον nano xx παρατηρείς μια στιγμιαία αλλαγή της εικόνας σε κάθε αλλαγή καναλιού που κάνω με το τηλεκοντρόλ
Αυτό το κάνει ο δέκτης και όταν έχω την τηλεόραση σε αυτήν την ρύθμιση βλέπω τον scalier του δέκτη να κάνει αλλαγή μέσα σε 1 δευτερόλεπτο περίπου
Η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο ελπίζω να σε βοήθησα
Αυτή είναι προσαρμογή στο video format και δεν είναι λειτουργία scaler. Ο scaler αναβαθμίζει ή υποβιβάζει την ανάλυση και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις.

Αυτή είναι προσαρμογή στο video format και δεν είναι λειτουργία scaler. Ο scaler αναβαθμίζει ή υποβιβάζει την ανάλυση και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις.

να σαι ρωτησω κατι ρε φιλε?

εχεις καποιο προβλημα μαζι μου ?

εγω φιλε εγραψα πως παιρνω καλυτερη εικονα αν εσυ εχεις προβλημα με τον 800 και παιρνεις κακη εικονα απο την dvi δεν φταιω εγω
επισις εσυ ο ιδιος εγραψες οτι πειρες καλυτερη εικονα apo ton αζβοχ με τατελευτεα firmware ,τι εγινε εκει και ειδες καλυτερη εικονα την τηλεοραση σου ανβαθμισες η τον δεκτη

τρανταχτο παραδειγμα ποιος κανει το κουμαντο και αναβαθμιζει το σημα

γιαυτους που πιστευουν οτι η τηλεοραση το αναβαθμιζει

Τελικα αποφασισα SpiderBox 9000 HD με την βοηθεια του john 78.
Χρειαζετε να παρω κατι αλλο απο εκει?
Το site ειναι σιγουρα ασφαλες με αγορα πιστωτικης φανταζομαι.
Μια βοηθεια για τα παρελκομενα, δεν θελω κινητα μοτερ κτλπ. Με 2 lnb πιστευω θα ειμαι καλυμενος για αρχη.

να σαι ρωτησω κατι ρε φιλε?

εχεις καποιο προβλημα μαζι μου ?

εγω φιλε εγραψα πως παιρνω καλυτερη εικονα αν εσυ εχεις προβλημα με τον 800 και παιρνεις κακη εικονα απο την dvi δεν φταιω εγω
επισις εσυ ο ιδιος εγραψες οτι πειρες καλυτερη εικονα apo ton αζβοχ με τατελευτεα firmware ,τι εγινε εκει και ειδες καλυτερη εικονα την τηλεοραση σου ανβαθμισες η τον δεκτη

τρανταχτο παραδειγμα ποιος κανει το κουμαντο και αναβαθμιζει το σημα

γιαυτους που πιστευουν οτι η τηλεοραση το αναβαθμιζει

Το σιγουρο ειναι οτι και τα δυο παιζουν το ρολο τους.
Ο ενας λεει για αυτοματη φορμα οθονης και ο αλλος για upscalling που ειναι ασχετα μεταξυ τους, το upscalling το κανει ο δεκτης και την φορμα οθονης αν ειναι στο αυτοματο η tv παλι ο δεκτης.
Τι τσαμπουκαδες γινοντε στο avclub, κοκορια club:BDGBGDB55:

O HD δεκτης ο επεξεργαστης του (και το λειτουργικο του) ανοιγουν HD καναλια.
Η nova ΔΕΝ ΕΧΕΙ HD καναλια.
και ποδηλατο να παρεις για δεκτη και την πιο ακριβη τηλεοραση να παρεις το ιδιο θα βλεπεις.
το HDMI ειναι για να βλεπεις BLUERAY αλλα εφοσον δεν μιλαμε για DVD ειναι αχρηστο.

αν αγορασεις καρτα SKY UK , SKY IT, PREMIERE κτλπ που κανουν εκπομπη HD τοτε θες HD δεκτη αλλιως δεν ανοιγουν. σε περιπτωση που θελεις να κανεις τπτ αλλο...ωστε να πιανεις και HD καναλια..:) περνεις dreambox 800 HD (μαιμου με 250)

edit

το οτι ο δεκτης ειναι HD δεν παει να πει πως θα παρει το σημα της nova που τωρα ειναι 16:9 704χ576 και μαγικα θα το κανει HD!
ειναι σαν να εχεις κασετοφωνο με high end ενυσχητη και ηχεια "κασετα" θα ακους παλι οχι dvd.

Last edited:
Μάλλον δεν καταλαβαίνετε και μιλάτε εντελώς αυθαίρετα για τσαμπουκάδες.....

Είπαμε, δεν μπορούμε να βγάλουμε off τον scaler της τηλεόρασης........και αν δεν το καταλαβαίνετε τότε υπάρχει και η κατηγορία με τις τηλεοράσεις όπου θα σας λυθούν όλες οι απορίες.....