Ασχημα Μαντατα

Τα ΝΕΑ ειχαν προαναγγειλει απο το προηγουμενο σαββατο την
κυκλοφορια της σειρας. Το ειχαμε δει με την παρεα και περιμεναμε πως
και πως...Ειχαν και μια συνεντευξη του που λεει πραγματα λιτα και
ωραια.
κριμα

Λυπηθηκα πολυ με την ειδηση αυτη.
Τον θυμαμαι σαν τωρα, πισω απο την σκηνη,μικρο παιδακι εγω να του πηγαινω το πιατο με την φασολαδα στην παρασταση στην Πεντελη (κατασκηνωση).Υπεροχα χρονια και υπεροχος καραγκιοζης.
Απο τοτε εγινα "φαν" του καραγκιοζη,καναμε αυτοσχεδιες παραστασεις στην γειτονια...τι να πρωτοθυμηθω......
Ευχομαι να το ξεπερασεις...Ευγενιε Σπαθαρη.:frown:

Πραγματικά ένας Μεγάλος Ελληνας.Θυμάμαι το άσπρο σεντόνι που κάρφωνα με πινέζες στην κάσα της πόρτας και με φιγούρες του καραγκιόζη από γλειφιτζούρια να κάνουμε τα όνειρα μας αληθινά.
Ελπίζω να τα καταφέρει....

Ασχημα μαντάτα πράγματι. Μας στεναχώρησες Σπύρο πολύ...

Μεγάλωσα στο Μαρούσσι και πήγαινα πολύ συχνά στο Μουσείο και στις παραστάσεις που συχνά έδινε εκεί.

Σπάνιος άνθρωπος, με ΉΘΟΣ.

Θα εκπλαγώ αν ασχοληθούν τα μέσα με το θέμα καθόλου. Και ίσως να ήθελα να μην το κάνουν κιόλας. Είναι πολύ ανάξιοι όλοι τους για να τον θυμηθούν τώρα...

Οι σκέψεις μου με τον ίδιο και την οικογένεια του

Ασχημα μαντάτα πράγματι. Μας στεναχώρησες Σπύρο πολύ...

Μεγάλωσα στο Μαρούσσι και πήγαινα πολύ συχνά στο Μουσείο και στις παραστάσεις που συχνά έδινε εκεί.

Σπάνιος άνθρωπος, με ΉΘΟΣ.

Θα εκπλαγώ αν ασχοληθούν τα μέσα με το θέμα καθόλου. Και ίσως να ήθελα να μην το κάνουν κιόλας. Είναι πολύ ανάξιοι όλοι τους για να τον θυμηθούν τώρα...

Οι σκέψεις μου με τον ίδιο και την οικογένεια του

και εγώ πάω να σκάσω Αλέξη απ το πρωί..του άξιζε καλύτερη τύχη..

για τα ΜΜΕ δεν με ενδιαφέρει για το αν θα το αναφέρουν,,αυτό που με νοιάζει είναι να μην εκμεταλλευτούν το γεγονός για να πουλήσουν φύλλα
η οτιδήποτε άλλο όπως κάνουν συνήθως...που ήταν τόσα χρόνια?
Ας μας πουν γιατί τον είχαν στο περιθώριο...
ο Ευγένιος ήταν (και είναι) κάτι παραπάνω από διασκεδαστής...ήταν λαογράφος,,ήταν δημιουργός...γαλούχησε κόσμο και κοσμάκη δημιουργώντας
"καθαρά" μέτωπα και ξάστερες αξίες...
Θυμάμαι κάθε φορά που είχε παράσταση μαζευόταν όλη η οικογένεια γύρω
από την ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση με τα έγχρωμα όνειρα και όλο το σπίτι
έλαμπε από τα γέλια μας...

Ας το ξεπεράσει...μόνο αυτό..

Και εμείς μεγαλώσαμε με τα 45άρια που έφερνε ο Πατέρας μου στο σπίτι.
Γελούσαμε αβίαστα.
Το χιουμορ του και το ήθος του ανεπανάληπτα.
Απώλεια στη σημερινή και χυδαία φτήνια.

Λυπήθηκα αφάνταστα.

Υ.Γ. Κάποτε είχαν βγεί σε cd τα καλύτερα απ τα παληά του.
Ετρεξα, τ αγόρασα και το δα´νεισα σε έναν φίλο μου.Αυτός μετακόμισε λίγο μετά και το έχασε !
Προσφέρθηκε να μου το πληρώσει αλλά είχε αποσυρθεί απ την κυκλοφορία.:argue:

Τώρα περιμένω τη σειρά απ "ΤΑ ΝΕΑ".

(μπορώ να πάω και στο πατρικό μου να ψάξω για τους δίσκους του.)

Δημήτρη, είχαμε κι εμείς 2-3 45άρια.... Λιώσανε στο παίξιμο κι εμείς λιώναμε από τα γέλια... Ο μπαρμπα-Γιώργης βάραγε αλύπητα τον Καραγκιόζη, στον οποίο υπαγόρευε ένα γράμμα. -"Τί βαράς ρε μπάρμπα?" -"Θιέλου του γράμμα να πάει κλαφτό!!"
Αχ βρε Ευγένιε...

Δημήτρη, είχαμε κι εμείς 2-3 45άρια.... Λιώσανε στο παίξιμο κι εμείς λιώναμε από τα γέλια... Ο μπαρμπα-Γιώργης βάραγε αλύπητα τον Καραγκιόζη, στον οποίο υπαγόρευε ένα γράμμα. -"Τί βαράς ρε μπάρμπα?" -"Θιέλου του γράμμα να πάει κλαφτό!!"
Αχ βρε Ευγένιε...

:flipout::flipout::flipout:

"Κλαίγιε ,γιατί θα σε λυσσιάξω στου ξύλου.."

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός..:grinning-smiley-043

Λυπηρότατη η είδηση. Μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού.

Από εκεί και πέρα, την εποχή που έβλεπα εγώ Καραγκιόζη στην ΕΡΤ (δεκαετία '80), οι παραστάσεις ήταν του Σπυρόπουλου, όχι του Σπαθάρη. Δεν ξέρω αν πριν ή μετά προβλήθηκαν και του Σπαθάρη, αλλά εγώ τον γνώριζα μόνο από ζωντανές εκδηλώσεις.

Εκπομπες του Σπαθαρη υπηρχαν για χρονια στην κρατικη τηλεοραση.
Δεν θυμαμαι εποχη.
Ηταν μια μορφη μιας ολοκληρης εποχης.
Ευτυχως υπαρχει αρκετο υλικο για να τον θυμομαστε.

Αν και δεν εχει ιδιαιτερη σημασια, μαλλον το πεσιμο ηταν το αποτελεσμα και οχι η αιτια. Ιατρικως ειναι αδυνατον να βρεθει αν καποιο εγκεφαλικο επεισοδιο συνεβει δευτερολεπτα πριν το πεσιμο/χτυπημα. Και το χτυπημα δεν βοηθαει σιγουρα.
Παρολα αυτα, οταν φτασει εκεινη η ωρα, ειναι καλυτερο να φευγεις μετα απο εκδηλωση προς τιμη σου, πληρης ημερων και χωρις ταλαιπωρια.

Πολύ κρίμα πραγματικά.
Τον είχα δει και στην ΕΠίδαυρο, έκανε τον Πλούτο. Απ τις "Μορφές" του ελληνικού πολιτισμού.

Μια φοβερή ατάκα, νομίζω ήταν απ το Μέγας Αλέξανδρος και ο καταραμένος όφις.
Λέει ο Αλέξανδρος: Έξελθε καταραμένε όφι.
Και πετάγεται ο Καραγκιόζης και λέει: Έξελθε γιατί αν δεν εξέλθεις εσύ, θα σε εξέλθω εγώ :D :D

Μια άλλη ατάκα που μου έμεινε είναι όταν πάει ο Χατζηαβάτης και βλέπει την άθλια παράγκα του Καραγκιόζη όλο τρύπες και του λέει:
"ήθελα νάξερα τι κάνετε όταν πιάνει βροχή"
και λέει ο Καραγκιόζης:
"ε, όταν πιάνει βροχή βγαίνουμε όλοι όξω να μην βραχούμε"

Άλλη ατάκα:
Καρ: Πόσο κάνουν οι κεφτέδες?
_10 δρχ
Καρ: Με σάλτσα?
_10 δρχ.
Καρ: Με ψωμί?
_10 δρχ.
Καρ: Καλά, βάλε μου σάλτσα με ψωμί