SR-71
AVClub Fanatic
Δεν ειμαι του χωρου (μπαρουτοκαπνισμενος χαϊφιντελιστας) .......
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ.
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ.

Η χειρότερη eποχή για τους αντιπροσώπους,, που θα δέχονται πίεση για περισσότερες πωλήσεις με την απειλή της διακοπής της συνεργασίας.
Θα αναγκαστούν να στοκάρουν εξοπλισμό, θα χρεωθούν αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά, κι όποιος αντέξει περισσότερο πριν τη χρεοκοπία.
'Όσο κι να ακουστεί παρωχημένο - και αδιάφορο για κάποιους - νοιώθω την ανάγκη να πω ότι σε κάποιες συσκευές του παρελθόντος εξαγορασθέντων και εξαγοραζόμενων στις μέρες μας εταιριών, κάποιοι χαρισματικότατοι άνθρωποι βάλαν ψυχή και μεράκι, φέρνοντας γενιές ολόκληρες μέσα στη μαγεία της μουσικής με την διαχρονικότητα και ποιότητα των δημιουργιών τους.
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ.![]()
Συμφωνώ, εταιρείες παλιές που ιδρύθηκαν 100 χρόνια πριν όταν ο κόσμος και η ανθρώπινη νοοτροπία ήταν διαφορετική φτιάχτηκαν και με πάθος για τον ήχο και με μεράκι εκτός βέβαια από το κέρδος το οποίο αν δεν υπάρχει μια εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει. Πόσοι όμως από τους ιδρυτές - οραματιστές των ιστορικών εταιρειών είναι εν ζωή και επηρεάζουν την πορεία και τις αποφάσεις μιας εταιρείας; Οι περισσότερες αν όχι όλες έχουν πουληθεί αρκετές φορές και έχουν καταλήξει άψυχα brand names που ο μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος.
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ.![]()
Στο γραφείο μου έχω τα Yamaha NX-N500 που είναι η ΑΙΟ έκδοση των HS5. Ποια εταιρία από τις από πάνω πουλάει κάτι αντίστοιχο; Μόνο η B&W με τα formation duo στα 5000€. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!
Χμμμ... ναι αλλά τελικά ούτε η ίδια η Yamaha δεν τα πουλάει πια τα Yamaha NX-500.
Δεν γίνεται πάντως όλοι (οι εταιρίες) να θέλουν και να κυνηγάνε σαν τρελοί το Hi-Fi και την ποιότητα και την ίδια στιγμή να λέμε ότι ο κόσμος δεν αποζητά αυτό. Προφανώς και αυτό ζητάει, γι' αυτό και όλοι αυτό θέλουν να το προσφέρουν (αποκομίζοντας το ανάλογο κέρδος φυσικά).
Ούτε και είναι εύκολο να πας από ένα κομμάτι της αγοράς που έχεις κατακτήσει και να κατακτήσεις και ένα άλλο. Αυτό βασικά δεν γίνεται ούτε στο χόλυγουντ.
Δεν είναι χαζές οι εταιρίες. Απλώς υπάρχουν και αστοχίες.
Αλλά ούτε και άλλα προϊόντα. Πχ σταμάτησε να βγάζει Pre AV με τον 5200. Γενικά βλέπω μια στασιμότητα στο AV από αυτούς και κίνηση στο Audio.
Αυτό που βλέπω είναι η προσκόλληση σε συγκεκριμένες αγορές. Το οικονομικό κομμάτι της αγοράς έχει αλλάξει. Το βλέπεις καλύτερα σαν επαγγελματίας του χώρου. Αλλά και εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής βλέπω πως οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο διαβάζουν καλύτερα την αγορά. Έφερα σαν παράδειγμα το Eversolo. Ή πόσες φορές έχετε προτείνει τα μηχανάκια της WiiM. Στρεφόμαστε προς το ποιοτικό AIO και δεν είναι κακό μιας που η τεχνολογία το επιτρέπει.
Είχα Denon ενισχυτή και τον πούλησα άθικτο. Ποτέ δεν απέδωσε όπως έπρεπε διότι τον είχα σε γραφείο με ηχεία βιβλιοθήκης. Μου έτρωγε όλο το χώρο στο γραφείο και τον λυπόμουν. Δεν μπόρεσα για Χ λόγους να μεταφερθώ σε μεγαλύτερο χώρο και γι' αυτό πήγα στα παραπάνω ενεργά. Τουλάχιστον γλίτωσα το χώρο στο γραφείο.
Συμπληρωματικά με την προσκόλληση θέλω να σημειώσω ξανά την αλλαγή που έχει συντελεστεί με το streaming. ΟΚ καλοί οι κλασικοί ενισχυτές κτλ αλλά ο κόσμος πλέον ακούει άυλο. Δεν έχουν κάτι έτοιμο στην γκάμα τους. Η Denon πουλάει ένα network streamer στα 1500€ και οι 2 μαζί έχουν AIO ενισχυτή και streamer στο χιλιάρικο. Τι ανταγωνισμός υπάρχει από τους άλλους; Και βάζω μέσα και τους Κινέζους.
Δεν έπιασες σωστά τα γραφόμενα μου.
Ο ενισχυτής σε εμένα όπως και σε αρκετό κόσμο παραμένει ένα μεγάλο μηχάνημα περασμένων ετών. Τα smart speakers που ανέφερες κάνουν καλή δουλειά και λόγω αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών έχουν πολύ καλό ήχο σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω. Ποιος ο λόγος να προτιμηθεί σε ένα σπίτι; Ειδικά με τις δυνατότητες που έχουν τα smart μηχανήματα και τον έλεγχο μέσω κινητού;
Το ίδιο και η ηχομπάρα. Έχεις ένα λεπτό μαρκούτσι που μπαίνει κάτω από την TV με αρκετά καλό ήχο. Ποιος ο λόγος να ψάχνεσαι με ενισχυτές, καλώδια και λοιπά.
Οι παραδοσιακές εταιρίες έχουν πατήσει στην ποιότητα ότι και καλά αγοράζεις κάτι καλό και φτηνό. Κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα διότι όλοι σου το παρέχουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Τέλος πάντων. Θα δούμε στο μέλλον.
Δεν χρειάζονται οι Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Porsche, McLaren, Pagani. Υπάρχει το Toyota Yaris, Fiat Panda, Opel Corsa και το Skoda Octavia.Δεν έπιασες σωστά τα γραφόμενα μου.
Ο ενισχυτής σε εμένα όπως και σε αρκετό κόσμο παραμένει ένα μεγάλο μηχάνημα περασμένων ετών. Τα smart speakers που ανέφερες κάνουν καλή δουλειά και λόγω αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών έχουν πολύ καλό ήχο σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω. Ποιος ο λόγος να προτιμηθεί σε ένα σπίτι; Ειδικά με τις δυνατότητες που έχουν τα smart μηχανήματα και τον έλεγχο μέσω κινητού;
Το ίδιο και η ηχομπάρα. Έχεις ένα λεπτό μαρκούτσι που μπαίνει κάτω από την TV με αρκετά καλό ήχο. Ποιος ο λόγος να ψάχνεσαι με ενισχυτές, καλώδια και λοιπά.
Οι παραδοσιακές εταιρίες έχουν πατήσει στην ποιότητα ότι και καλά αγοράζεις κάτι καλό και φτηνό. Κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα διότι όλοι σου το παρέχουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Τέλος πάντων. Θα δούμε στο μέλλον.
δεν είδα να διαφωνούν (ριζικά) πολλοί μαζί σου και σίγουρα όχι εγώ (που δεν διαφώνησα καθόλου)Αυτά που έγραφα εγώ τον Ιούνιο και δεν συμφωνούσατε.
Να πω "σας τα έλεγα εγώ";
και δεν νομίζω τα άσχημα νέα για τις denon,marantz,bmw να "έρχονται" από πτώση των πωλήσεων στα χαμηλά βαλάντια.. μάλλον τα ακριβά τους δεν πουλάνε όπως θα έπρεπε
δεν είδα να διαφωνούν (ριζικά) πολλοί μαζί σου και σίγουρα όχι εγώ (που δεν διαφώνησα καθόλου)
προτάθηκαν κάποιες "λύσεις" μέχρι το 1000ρικο που (γιατί όχι), θα έχουν αξιόλογο ήχο..
και δεν νομίζω τα άσχημα νέα για τις denon,marantz,bmw να "έρχονται" από πτώση των πωλήσεων στα χαμηλά βαλάντια.. μάλλον τα ακριβά τους δεν πουλάνε όπως θα έπρεπε
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.