Άσχημα νέα για Denon, Marantz, B&W

Η χειρότερη eποχή για τους αντιπροσώπους,, που θα δέχονται πίεση για περισσότερες πωλήσεις με την απειλή της διακοπής της συνεργασίας.
Θα αναγκαστούν να στοκάρουν εξοπλισμό, θα χρεωθούν αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά, κι όποιος αντέξει περισσότερο πριν τη χρεοκοπία.

Εδώ και πολλά χρόνια, το inventory έχει μεταφερθεί σε κεντρικές αποθήκες και πολλές φορές τα ίδια τα εργοστάσια αποθηκεύουν πια γιατί δεν στοκάρει κανείς.
Το μοντέλο αυτό συνέβη από την οικονομική κρίση και μετά. Έχουν δεκαετίες που δεν στοκάρουν πια οι αντιπροσωπείες. Επίσης οι αντιπροσωπείες πλέον δεν ζουν μόνο από αυτά. Είναι ένα μέρος μικρό του τζίρου τους.

Εκτός αν ονομάζουμε αντιπροσωπείες κάτι απλά μικρά καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς μικρό όγκο πωλήσεων κάνουν σε μικρού όγκου brands των οποίων έχουν την «αντιπροσωπεία», δηλαδή με μια μικρή παραγγελία γίνεσαι αμέσως «αντιπρόσωπος».

'Όσο κι να ακουστεί παρωχημένο - και αδιάφορο για κάποιους - νοιώθω την ανάγκη να πω ότι σε κάποιες συσκευές του παρελθόντος εξαγορασθέντων και εξαγοραζόμενων στις μέρες μας εταιριών, κάποιοι χαρισματικότατοι άνθρωποι βάλαν ψυχή και μεράκι, φέρνοντας γενιές ολόκληρες μέσα στη μαγεία της μουσικής με την διαχρονικότητα και ποιότητα των δημιουργιών τους.

Συμφωνώ, εταιρείες παλιές που ιδρύθηκαν 100 χρόνια πριν όταν ο κόσμος και η ανθρώπινη νοοτροπία ήταν διαφορετική φτιάχτηκαν και με πάθος για τον ήχο και με μεράκι εκτός βέβαια από το κέρδος το οποίο αν δεν υπάρχει μια εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει. Πόσοι όμως από τους ιδρυτές - οραματιστές των ιστορικών εταιρειών είναι εν ζωή και επηρεάζουν την πορεία και τις αποφάσεις μιας εταιρείας; Οι περισσότερες αν όχι όλες έχουν πουληθεί αρκετές φορές και έχουν καταλήξει άψυχα brand names που ο μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν κλείσει μια εταιρεία, άλλωστε τα προιόντα της συνεχίζουν να υφίστανται, να αλλάζουν χέρια και να δίνουν χαρά στους ιδιοκτήτες τους.

Δεν ειμαι του χωρου (μπαρουτοκαπνισμενος χαϊφιντελιστας) .......
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ. 😔

Εμένα με θλίβει η τιμολογιακή πολιτική των ηχείων της. Το ίδιο και ο ήχος της, τουλάχιστον 15 χρόνια πριν που ασχολήθηκα σοβαρά μαζί τους. Ότι διαμάντι και να βάλει το 801 για μένα δεν το ξεπερνά. Και να το ξεπεράσει βέβαια, με 40 χιλιάρικα που κοστίζει σήμερα είναι για λίγους.

• Like
Reactions: christos56
Ναι, δεν αντιλεγω.

140.000 (δηλαδη, ενα διαμερισμα) για δυο ηχεια ειναι .... Αυτοκρατορικη τιμολογηση.
Ομως ακομα και ετσι ..... ειναι μια φιρμα που σημαδεψε την νιοτη μου.
Εαν ειχα ............ θα τα δινα (χωρις δευτερη σκεψη).

Last edited:
Συμφωνώ, εταιρείες παλιές που ιδρύθηκαν 100 χρόνια πριν όταν ο κόσμος και η ανθρώπινη νοοτροπία ήταν διαφορετική φτιάχτηκαν και με πάθος για τον ήχο και με μεράκι εκτός βέβαια από το κέρδος το οποίο αν δεν υπάρχει μια εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει. Πόσοι όμως από τους ιδρυτές - οραματιστές των ιστορικών εταιρειών είναι εν ζωή και επηρεάζουν την πορεία και τις αποφάσεις μιας εταιρείας; Οι περισσότερες αν όχι όλες έχουν πουληθεί αρκετές φορές και έχουν καταλήξει άψυχα brand names που ο μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος.

Το συγκεκριμένο όραμα το παίρνουν και το μαρκετάρουν με σκοπό να ανέβει το κέρδος, πουσάροντας όλο και πιο premium προϊόντα βασισμένοι επάνω στην ιστορία που έχει η κάθε εταιρία και που έχει πλαστεί με τα χρόνια, τα οποία προφανώς είναι και ακριβότερα και στοχεύουν πλέον σε άλλο κοινό.

Το λάθος συνήθως γίνεται όταν η στόχευση δεν είναι αντικειμενικά ορθή και είτε το κοινό που έχουν στοχεύσει δεν ανταποκρίνεται, σε αυτό φταίνε οι αποφάσεις του τμήματος marketing, είτε τα προϊόντα δεν έχουν πείσει ότι είναι αρκετά premium για να ζητάνε περισσότερα.

Εκ των υστέρων βέβαια τα ανακαλύπτεις αυτά, ελπίζοντας να μην είναι αργά.

Το ζητούμενο είναι όταν γίνει η στραβή, να μπορέσεις να ορθοποδήσεις και να μην είσαι η σκιά του εαυτού σου. Γιατί και αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα απόφασης κάποιου board of directors είναι.
Δεν είναι εύκολο να έχεις γκάμα και να αναγκαστείς να την μειώσεις τόσο για λόγους κόστους, και να περιμένεις πότε θα βρεθεί η ευκαιρία να ξαναβγείς μπροστά.
Καλώς ή κακώς έχει εντυπωθεί στον εγκέφαλο η προϊοντική εικόνα μιας εταιρίας και όταν αυτό δεν μπορείς να το διατηρήσεις, έχει επίπτωση.

Εάν βέβαια δεν πρόκειται για περίπτωση εξαγοράς με σκοπό να δείξεις μεγαλύτερο revenue για λίγο διάστημα με σκοπό να αυξηθεί η τιμή της μετοχής, άρα όταν αρχίσει να πέφτει κάνεις μια ξεπέτα αυτήν που είχες εξαγοράσει και κάνεις το ίδιο μετά με άλλο σύνολο εταιριών και το... αεροπλανάκι καλά κρατεί (μέχρι να σκάσει στο έδαφος με κρότο).

Δεν ειμαι του χωρου (μπαρουτοκαπνισμενος χαϊφιντελιστας) .......
αλλα μια B&W να πουλαει ηχομπαρες των 50 ευρω ....... με ΘΛΙΒΕΙ. 😔

Να μη σε θλίβει καθόλου. Έτσι είναι. Η τεχνολογία αλλάζει. Στο προφίλ σου έχεις το θεϊκό SR-71 το οποίο ήταν και εξακολουθεί να παραμένει το κορυφαίο αεροσκάφος που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος. Όμως εξαφανίστηκε από τους δορυφόρους με απείρως καλύτερες δυνατότητες που ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Και σου αναφέρω πολύ απλά το Google Earth.

Αυτές οι εταιρίες απέτυχαν να προσαρμοστούν στο σήμερα. Από τη μια έχεις τους "δικάναλους" να παλεύουν με Rpi's και tablets και τους "πολυκάναλους" με Sonos και εξωτικά πολυκάναλα DAC.

Στο γραφείο μου έχω τα Yamaha NX-N500 που είναι η ΑΙΟ έκδοση των HS5. Ποια εταιρία από τις από πάνω πουλάει κάτι αντίστοιχο; Μόνο η B&W με τα formation duo στα 5000€. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

Η KEF δίνει τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ LSX χοντρικά στο χιλιάρικο και στο διχίλιαρο τα LS50. Στο 5000 πας στα μεγάλα LS60. Εγώ που δεν είμαι υψηλόμισθος μπορώ με μια καλή προσφορά να αγοράσω τα LS50. Πχ το Skroutz έχει προσφορά τις δόσεις αυτές τις μέρες.

Στα Sonos προσθαφαίρείς ηχεία για πλάκα και κάνεις και "μαμώ" τα πολυκάναλα. Έψαχνα το αντίστοιχο στην Yamaha και δεν ήταν το ίδιο. Άσε που τα ηχεία μου δεν συνδιάζονται έστω και για ένα 4.0 σύστημα.

Την ίδια στιγμή βλέπεις ανθρώπους και εταιρίες να παλεύουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για υψηλή πιστότητα. Πχ βγήκε το Eversolo και δίνει πολυκάναλο DSD σήμα. Έχει γίνει παγκόσμιος χαμός ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ. Έχουμε υπολογιστές με δεκάδες χιλιάδες αρχεία και αγνοείται η σύνδεση USB. Μόνο HDMI. Την ίδια στιγμή βλέπεις την Octo Recearch να δίνει δυνατότητα chain link στο DAC 8 PRO ώστε να συνδεθούν 3 μαζί για να πάρεις 24 κανάλια. Ναι ξέρω μπλα μπλα πρέπει να είσαι χάκερ και δεν ξέρω τι άλλο.

Όμως ΌΛΑ ΜΕΤΡΑΝΕ. Από τον άσχετο που θέλει απλά να ακούει μουσική και ταινίες το βράδυ μέχρι τον "ψείρα" που θέλει η μέτρηση στο REW να είναι με μηδενική κλίση. Καλό το κλασικό consumer αλλά ήταν για τους πατεράδες μας. Εμείς θέλουμε άλλα κόλπα. Και πρέπει οι εταιρίες να προσαρμοστούν.

Στο γραφείο μου έχω τα Yamaha NX-N500 που είναι η ΑΙΟ έκδοση των HS5. Ποια εταιρία από τις από πάνω πουλάει κάτι αντίστοιχο; Μόνο η B&W με τα formation duo στα 5000€. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!

Χμμμ... ναι αλλά τελικά ούτε η ίδια η Yamaha δεν τα πουλάει πια τα Yamaha NX-500. :p

Δεν γίνεται πάντως όλοι (οι εταιρίες) να θέλουν και να κυνηγάνε σαν τρελοί το Hi-Fi και την ποιότητα και την ίδια στιγμή να λέμε ότι ο κόσμος δεν αποζητά αυτό. Προφανώς και αυτό ζητάει, γι' αυτό και όλοι αυτό θέλουν να το προσφέρουν (αποκομίζοντας το ανάλογο κέρδος φυσικά).

Ούτε και είναι εύκολο να πας από ένα κομμάτι της αγοράς που έχεις κατακτήσει και να κατακτήσεις και ένα άλλο. Αυτό βασικά δεν γίνεται ούτε στο χόλυγουντ.

Δεν είναι χαζές οι εταιρίες. Απλώς υπάρχουν και αστοχίες.

Χμμμ... ναι αλλά τελικά ούτε η ίδια η Yamaha δεν τα πουλάει πια τα Yamaha NX-500. :p

Δεν γίνεται πάντως όλοι (οι εταιρίες) να θέλουν και να κυνηγάνε σαν τρελοί το Hi-Fi και την ποιότητα και την ίδια στιγμή να λέμε ότι ο κόσμος δεν αποζητά αυτό. Προφανώς και αυτό ζητάει, γι' αυτό και όλοι αυτό θέλουν να το προσφέρουν (αποκομίζοντας το ανάλογο κέρδος φυσικά).

Ούτε και είναι εύκολο να πας από ένα κομμάτι της αγοράς που έχεις κατακτήσει και να κατακτήσεις και ένα άλλο. Αυτό βασικά δεν γίνεται ούτε στο χόλυγουντ.

Δεν είναι χαζές οι εταιρίες. Απλώς υπάρχουν και αστοχίες.

Αλλά ούτε και άλλα προϊόντα. Πχ σταμάτησε να βγάζει Pre AV με τον 5200. Γενικά βλέπω μια στασιμότητα στο AV από αυτούς και κίνηση στο Audio.

Αυτό που βλέπω είναι η προσκόλληση σε συγκεκριμένες αγορές. Το οικονομικό κομμάτι της αγοράς έχει αλλάξει. Το βλέπεις καλύτερα σαν επαγγελματίας του χώρου. Αλλά και εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής βλέπω πως οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο διαβάζουν καλύτερα την αγορά. Έφερα σαν παράδειγμα το Eversolo. Ή πόσες φορές έχετε προτείνει τα μηχανάκια της WiiM. Στρεφόμαστε προς το ποιοτικό AIO και δεν είναι κακό μιας που η τεχνολογία το επιτρέπει.

Είχα Denon ενισχυτή και τον πούλησα άθικτο. Ποτέ δεν απέδωσε όπως έπρεπε διότι τον είχα σε γραφείο με ηχεία βιβλιοθήκης. Μου έτρωγε όλο το χώρο στο γραφείο και τον λυπόμουν. Δεν μπόρεσα για Χ λόγους να μεταφερθώ σε μεγαλύτερο χώρο και γι' αυτό πήγα στα παραπάνω ενεργά. Τουλάχιστον γλίτωσα το χώρο στο γραφείο.

Συμπληρωματικά με την προσκόλληση θέλω να σημειώσω ξανά την αλλαγή που έχει συντελεστεί με το streaming. ΟΚ καλοί οι κλασικοί ενισχυτές κτλ αλλά ο κόσμος πλέον ακούει άυλο. Δεν έχουν κάτι έτοιμο στην γκάμα τους. Η Denon πουλάει ένα network streamer στα 1500€ και οι 2 μαζί έχουν AIO ενισχυτή και streamer στο χιλιάρικο. Τι ανταγωνισμός υπάρχει από τους άλλους; Και βάζω μέσα και τους Κινέζους.

Αλλά ούτε και άλλα προϊόντα. Πχ σταμάτησε να βγάζει Pre AV με τον 5200. Γενικά βλέπω μια στασιμότητα στο AV από αυτούς και κίνηση στο Audio.

Αυτό που βλέπω είναι η προσκόλληση σε συγκεκριμένες αγορές. Το οικονομικό κομμάτι της αγοράς έχει αλλάξει. Το βλέπεις καλύτερα σαν επαγγελματίας του χώρου. Αλλά και εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής βλέπω πως οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο διαβάζουν καλύτερα την αγορά. Έφερα σαν παράδειγμα το Eversolo. Ή πόσες φορές έχετε προτείνει τα μηχανάκια της WiiM. Στρεφόμαστε προς το ποιοτικό AIO και δεν είναι κακό μιας που η τεχνολογία το επιτρέπει.

Είχα Denon ενισχυτή και τον πούλησα άθικτο. Ποτέ δεν απέδωσε όπως έπρεπε διότι τον είχα σε γραφείο με ηχεία βιβλιοθήκης. Μου έτρωγε όλο το χώρο στο γραφείο και τον λυπόμουν. Δεν μπόρεσα για Χ λόγους να μεταφερθώ σε μεγαλύτερο χώρο και γι' αυτό πήγα στα παραπάνω ενεργά. Τουλάχιστον γλίτωσα το χώρο στο γραφείο.

Συμπληρωματικά με την προσκόλληση θέλω να σημειώσω ξανά την αλλαγή που έχει συντελεστεί με το streaming. ΟΚ καλοί οι κλασικοί ενισχυτές κτλ αλλά ο κόσμος πλέον ακούει άυλο. Δεν έχουν κάτι έτοιμο στην γκάμα τους. Η Denon πουλάει ένα network streamer στα 1500€ και οι 2 μαζί έχουν AIO ενισχυτή και streamer στο χιλιάρικο. Τι ανταγωνισμός υπάρχει από τους άλλους; Και βάζω μέσα και τους Κινέζους.

Το παράδειγμα με τα NX-500 και τα πολύ ακριβότερα Formation πάντως δεν είναι πολύ καλό. Τα NX-500 έγιναν discontinued ενώ τα Formation όχι (όχι ακόμα τουλάχιστον). Μάλλον δεν πουλούσαν πολύ καλά τα NX-500 και ο κόσμος δεν τα προτίμησε εν τέλει.

Για τα υπόλοιπα σημεία που αναφέρεις, αφενός το σύστημα του γραφείου ήταν λάθος επιλογή. Δεν φταίει το σύστημα αλλά η επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος για τη συγκεκριμένη χρήση. Στο γραφείο δεν θα κάνεις κριτική ακρόαση αλλά περισσότερο θέλεις ένα μουσικό χαλί. Εκεί κάποιο smart speaker θα έκανε καλύτερα. Και όχι δύο. Ένα. Δεν σε ενδιαφέρει η στερεοφωνία σε τέτοιες περιπτώσεις.
Άλλη περίπτωση θα ήταν σε έναν χώρο να θέλεις μουσικό χαλί που να ακούγεται το ίδιο σε όλο τον χώρο. Κι εκεί άλλο προϊόν θα χρησιμοποιήσεις. Με περισσότερα ηχεία και περισσότερα κανάλια στον ενισχυτή ή το σύστημα που θα έχει ενισχυτή.

Στους κλασικούς Hi-Fi ενισχυτές που ξεκινάνε και από ένα πεντακοσάρικο, με ένα WiiM mini δώρο κρυμμένο κάπου και με σύνδεση οπτικής στο ενσωματωμένο DAC του ενισχυτή, μάλλον τελειώνεις πολύ πιο εύκολα το streaming ακόμα και από streamers του επιπέδου που αναφέρεις. Άρα και εκεί υπάρχει νόημα ύπαρξης.
Η πλάκα είναι ότι μπορείς να βάλεις και ένα ζευγαράκι ηχεία σε όλο αυτό φτηνά παθητικά και να ακούς σαν άρχοντας.
Όπως βλέπεις, και εδώ υπάρχει λόγος ύπαρξης των κλασικών ενισχυτών.

Εγώ σαν επαγγελματίας του χώρου βλέπω αυτό που έβλεπα πάντα. Αν υπάρχουν λεφτά, κινείται η αγορά. Αν δεν υπάρχουν, δεν κινείται. Αυτό αφορά όλα τα προϊόντα.

Για τις προϊόντικές κατηγορίες, έχω άλλη άποψη, σαν επαγγελματίας αυτό που έχω δει είναι το αντίθετο από αυτό που αναφέρεις, δηλαδή ότι οι περισσότεροι (αλλά όχι όλοι, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις που εγώ προσωπικά πολύ το χαίρομαι όταν τις βλέπω) δεν ξέρουν να διαβάσουν σωστά ένα προϊόν. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τους χρήστες, Σε αυτό μπαίνουν και οι επαγγελματίες πολλές φορές, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ. Ας πούμε ότι φταίει το πολύ wishful thinking πολλές φορές.

Last edited:
Δεν έπιασες σωστά τα γραφόμενα μου.

Ο ενισχυτής σε εμένα όπως και σε αρκετό κόσμο παραμένει ένα μεγάλο μηχάνημα περασμένων ετών. Τα smart speakers που ανέφερες κάνουν καλή δουλειά και λόγω αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών έχουν πολύ καλό ήχο σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω. Ποιος ο λόγος να προτιμηθεί σε ένα σπίτι; Ειδικά με τις δυνατότητες που έχουν τα smart μηχανήματα και τον έλεγχο μέσω κινητού;

Το ίδιο και η ηχομπάρα. Έχεις ένα λεπτό μαρκούτσι που μπαίνει κάτω από την TV με αρκετά καλό ήχο. Ποιος ο λόγος να ψάχνεσαι με ενισχυτές, καλώδια και λοιπά.

Οι παραδοσιακές εταιρίες έχουν πατήσει στην ποιότητα ότι και καλά αγοράζεις κάτι καλό και φτηνό. Κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα διότι όλοι σου το παρέχουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Τέλος πάντων. Θα δούμε στο μέλλον.

Ο ενισχυτής σε εμένα όπως και σε αρκετό κόσμο παραμένει ένα μεγάλο μηχάνημα περασμένων ετών. Τα smart speakers που ανέφερες κάνουν καλή δουλειά και λόγω αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών έχουν πολύ καλό ήχο σε σχέση με μερικά χρόνια πίσω. Ποιος ο λόγος να προτιμηθεί σε ένα σπίτι; Ειδικά με τις δυνατότητες που έχουν τα smart μηχανήματα και τον έλεγχο μέσω κινητού;

Το ίδιο και η ηχομπάρα. Έχεις ένα λεπτό μαρκούτσι που μπαίνει κάτω από την TV με αρκετά καλό ήχο. Ποιος ο λόγος να ψάχνεσαι με ενισχυτές, καλώδια και λοιπά.

Οι παραδοσιακές εταιρίες έχουν πατήσει στην ποιότητα ότι και καλά αγοράζεις κάτι καλό και φτηνό. Κάτι που όμως δεν ισχύει σήμερα διότι όλοι σου το παρέχουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Νομίζω ότι έγραψα ένα παράδειγμα, μπορώ να βρω κι άλλα, όπου ο ενισχυτής ο κλασικός αυτό που λέμε «ολοκληρωμένος Hi-Fi» έχει απόλυτα λόγο ύπαρξης ακόμα και με σκέτα οικονομικά κριτήρια. Δηλαδή ακόμα κι αν δεν βάλουμε την ηχητική ποιότητα στο ζύγι.

Για τις ηχομπάρες έχω γράψει την άποψή μου, οδεύουν προς το τέλος της φυσικής τους υπόστασης, υποχρεωτικά με τις μεγάλες τηλεοράσεις θα επανεμφανιστούν ως διακριτά εξαρτήματα. Δεν γίνεται αλλιώς (από τις 65-75 ίντσες τηλεόρασης και πάνω).

Την απάντηση για τον λόγο που ψάχνεσαι με καλώδια και ενισχυτές και λοιπά, την έδωσες μόνος σου στην από κάτω πρόταση. Οι παραδοσιακές εταιρίες πατάνε στην ποιότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο από το αγοραστικό κοινό.

Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουν τη διαφορά στον ήχο ενός τυπικού smart speaker σε σχέση με ένα κλασικό Hi-Fi speaker. Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν βασικά για να καταλάβεις ακριβώς περί τίνους πρόκειται η μία και η άλλη περίπτωση. Αν όχι, τότε είναι βέβαιο πως δεν είχες τη δυνατότητα να ακούσεις το ένα και το άλλο δίπλα-δίπλα να παίζουν. Εκεί τελειώνουν τα hype.

Κοίταξε. Υπάρχουν πράγματα στη χρήση που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, ή αν θέλεις με την πρώτη σκέψη. Ένα κουτί που πίσω του θα είναι κρυμμένα όλα τα καλώδια και θα βλέπεις μόνο ένα καλώδιο στο ένα ηχείο και στο άλλο, είναι σαφώς προτιμότερο από το να βλέπεις το... cable vomit πίσω από ένα «ασύρματο» ηχείο.

Δεν είναι τυχαίες οι προϊοντικές κατηγορίες. Ανάγκες εξυπηρετούν.

Δεν χρειάζονται οι Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Porsche, McLaren, Pagani. Υπάρχει το Toyota Yaris, Fiat Panda, Opel Corsa και το Skoda Octavia.

Για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις, και το Fiat Cinquencento είναι υπεραρκετό.
Για κάποιον που δεν τον νοιάζει πως ακούει, αλλά να ακούει κουτσά-στραβά, θολά, θαμπά, παράφωνα να τραγουδάει η Nicky Minaj (επίτηδες η επιλογή "καλλιτέχνη"), το να ακούει την μουσική του από ένα JBL Go μικρό, λιλιπούτιο bt speaker, είναι οκ.
Για αυτόν που απολαμβάνει την μουσική, και έχει τύχει να ακούσει κάποια ηχεία της προκοπής σωστά στημένα και ρυθμισμένα, δεν θα αρκεστεί σε μια ηχομπάρα (για μουσική οι περισσότερες αν όχι όλες είναι εκτρωματικές) ή σε ένα φορητό BT ηχειάκι των 100€.

Εκτός των άλλων, οι ευκολίες streaming αφορούν όλα τα προϊόντα. Τι, δεν υπάρχουν ενισχυτές με ενσωματωμένο streamer; Έχει δεν έχει καλώδια το σύστημα (που θα έχει όπως και να είναι) η ενσωμάτωση ενός δικτυακού module (μια πλακετίτσα είναι) εντός ενός μηχανήματος, δεν αλλάζει την ηχητική και χρηστική του υπόσταση. Την ευκολία ναι, ως προς το ένα κουτί αντί για δύο που ωστόσο και εκεί έρχεται με άλλο τρόπο από πίσω να πληρώσεις εκείνο που γλυτώνεις σε κουτιά. Επίσης και αυτή η ευκολία πάλι με futureproof κόστος έρχεται. Απ' έξω από το κουτί όταν είναι το hardware, εύκολα το αλλάζεις όταν φτάσει και δεν παίρνει άλλο update.

Μην θεωρούμε λοιπόν τέλος του δρόμου (ή της ιστορίας) τίποτε.

• Like
Reactions: billpeppas
Αυτά που έγραφα εγώ τον Ιούνιο και δεν συμφωνούσατε.
Να πω "σας τα έλεγα εγώ";
δεν είδα να διαφωνούν (ριζικά) πολλοί μαζί σου και σίγουρα όχι εγώ (που δεν διαφώνησα καθόλου)

προτάθηκαν κάποιες "λύσεις" μέχρι το 1000ρικο που (γιατί όχι), θα έχουν αξιόλογο ήχο..

και δεν νομίζω τα άσχημα νέα για τις denon,marantz,bmw να "έρχονται" από πτώση των πωλήσεων στα χαμηλά βαλάντια.. μάλλον τα ακριβά τους δεν πουλάνε όπως θα έπρεπε

και δεν νομίζω τα άσχημα νέα για τις denon,marantz,bmw να "έρχονται" από πτώση των πωλήσεων στα χαμηλά βαλάντια.. μάλλον τα ακριβά τους δεν πουλάνε όπως θα έπρεπε

Ε καλά, δεν είναι και καμία εταιρία High End η Denon για να στηρίζεται στα "ακριβά" της μηχανήματα.
Κάπου τo 2005-2006 που είχα πάρει μία από τις ναυαρχίδες της Denon σε AV, κόστιζε όσο το phono stage μου.

Η Β&W από την άλλη, κάτι ακριβούς μπαρμπέρηδες πουλούσε πάντα με κάποιες εξαιρέσεις.

Από τη στιγμή που μία εταιρία θέλει να ασχοληθεί με την τεχνολογία οφείλει να ακολουθεί το ρεύμα.
Spotify θέλει ο λαός, Spotify πρέπει να του δώσει.
Ιστορικές εταιρίες στα κινητά όπως η Nokia και η Ericsson εξαφανίστηκαν επειδή δεν ακολούθησαν τις προσταγές της βιομηχανίας του π0ρνό και της μόδας.

• Like
Reactions: koupa
δεν είδα να διαφωνούν (ριζικά) πολλοί μαζί σου και σίγουρα όχι εγώ (που δεν διαφώνησα καθόλου)

προτάθηκαν κάποιες "λύσεις" μέχρι το 1000ρικο που (γιατί όχι), θα έχουν αξιόλογο ήχο..

Υπάρχουν οικονομικά setup. Απλώς έχει αλλάξει το κατώφλι των οικονομικών συστημάτων καθώς συγκρίνονται με τα πιο ακριβά τα οποία και αυτά έχουν αλλάξει κατώφλι.
Συγκριτικά είναι κάτι ακριβό ή οικονομικό σε σχέση με το τι υπάρχει. Και η φέτα κάποτε ήταν πιο φτηνή. Τώρα είναι πιο ακριβή. Τέλος η φέτα; Δεν νομίζω.

Είχα γράψει και θα επαναλάβω και εδώ:

《Κάνοντας απολογισμό των χρόνων που πέρασαν κατά τη γνώμη μου:
Το Hi-End έγινε πια εντελώς απρόσιτο. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα πια. Η χρεοκοπία της χώρας μας που μεσολάβησε και η οικονομική κατάσταση που συνεχίζεται είναι απαγορευτικά σχεδόν για όλους. (Πόσοι συνεχίζουν άραγε);
Από την άλλη πλευρά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής έχει συντελεστεί ευρύτατος εκδημοκρατισμός. Η ποιότητα των Hi-End μηχανημάτων (ειδικά των ψηφιακών) έχει περάσει στις χαμηλότερες και μεσαίες κατηγορίες με αποτέλεσμα τη συνολική άνοδο της ποιότητας. Με καταλυτική τη συμβολή του κινέζικου Hi-Fi (Chi-Fi) που έχει πάψει να βγάζει "κινεζιές" και βγάζει σήμερα μηχανήματα Hi-End εφάμιλλα και συχνότατα πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αμερικάνικά, ή γιαπωνέζικα.

Τι χρειάζεται ένας νέος άνθρωπος σήμερα για να μπορεί ν' ακούει μουσική με υψηλή ποιότητα και να φτιάξει ένα καλό σύστημα; Λίγα πράγματα: Ένα smartphone (έχουν όλοι), PC/laptop, internet (επίσης έχουν όλοι), μία συνδρομή σε πλατφόρμα on-line μουσικής, ένα DAC/Amp (που θα λειτουργεί και ως preamp), πιθανόν ένα streamer, ένα ζευγάρι ένεργά ηχεία. Έτοιμος! Τα ηχεία μπορούν να συμπληρωθούν αργότερα και μ' ένα Sub. Και θα έχει ένα σύστημα που θα παίζει πολύ καλά και με αντικειμενικά κριτήρια. Δεν θα είναι Hi-End ίσως, αλλά οι διαφορές δεν θα είναι δραματικές. Οι μεγάλες διαφορές βρίσκονται στα ηχεία που μπορεί να φτάσουν πανάκριβα σε Hi-End καταστάσεις. Πάντως ακόμα και τα πιο οικονομικά ηχεία σήμερα μπορούν και παίζουν πολύ καλά. Πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος; Με τα τωρινά δεδομένα 4-5 συνηθισμένους μέσους μισθούς. Αρκεί βέβαια να έχεις δουλειά και μισθό(!). Θυμάμαι όταν εμείς ξεκινούσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, χρειάζονταν 12-15 μισθοί τουλάχιστον για το όνειρο μας!
ΚΑΙ​
Εκεί που έχει συντελεστεί κοσμογονία, αληθινή επανάσταση, είναι ο τομέας του Personal Audio. Χιλιάδες προϊόντα κι' αξεσουάρ. Μ' ένα κινητό, ένα DACάκι κι' ένα καλό ζευγάρι ακουστικά μπορείς να λάβεις ήχο που χρειάζονται δύο-τρείς και παραπάνω χιλιάδες ευρώ από αντίστοιχο συμβατικό σύστημα.
Λέγαμε κάποτε ότι "τα ακουστικά είναι το Hi-End του φτωχού". Εξακολουθεί να ισχύει. Αλλά η τάση είναι να γίνεται όλο και ακριβότερο. Κι' αν ακολουθήσουμε το δρόμο του Personal Hi-End Audio, τότε κι' εκεί δεν υπάρχει όριο.》

Με λίγα λόγια, ενώ στο άνω όριο στις κατηγορίες ποιότητας και τιμής τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς, στις χαμηλές κατηγορίες, στο κάτω όριο η ποιότητα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και ένα εισαγωγικό "μικρό" σύστημα έξυπνα φτιαγμένο μπορεί να προσφέρει ποιότητα για την οποία χρειάζονταν αρκετά χρήματα πριν μερικά χρόνια.

η ουσια ειναι μια....το 99 -αντε 95--τοις εκατο των ''ακουοντων'' ειτε μουσικη ειτε εκονα μετα μουσικης, δεν εχουν την 'μουρλα'' κ την ''αρρωστεια'' την δικη μας.....αρκουνται στα 100-500 ευρω στο συνολο...
δεν χρειαζεται ερευνα..κοιταξα ολο το σοι το δικο μου κ της συζυγου μεχρι κ 3ο βαθμο συγγενειας κ τους απογονους τους κ καταλαβα..χωρια οι φιλοι μου κ οι συναδελοι μου
υγ οι μισοι απ αυτους θεωρουν κ τα 500 ευρω πολλα, που δεν αξιζει τον κοπο να τα δωσουν

Last edited:
Δώσε τους από ένα σετ Tanchjim One να ακούν από ακουστικά σωστά να δουν πως είναι ο καλός ήχος, και μετά θα αρχίσουν κάποιοι να ψάχνονται για τα ηχεία τους :D

καπου εχει μπερδευτει η κατασταση αλλο ακουω μουσικουλα και αλλο "ακουω" ΜΟΥΣΙΚΗ.
Αλλα τα μπουζουκια και τα νταπα ντουπα και αλλο το μεγαρο .