Άσχημα νέα για Denon, Marantz, B&W

17 June 2006
25,384
Αθήνα
Bαζω στοίχημα η εταιρεία με το όνομα Masimo δεν λέει απολύτως τίποτα στην συντριπτική πλειοψηφία των audiophiles.
Επίσης βάζω στοίχημα ότι ούτε το όνομα Sound United λέει κάτι .
Η Masimo λοιπόν (εταιρεία τεχνολογίας νοσοκομειακού εξοπλισμού) αγόρασε το 2022 για 1+ δις δολάρια την Sound United στην οποία ανήκουν η Denon, Marantz , B&W, κλπ

Μετά τις συνεχόμενες πτώσεις πωλήσεων τα νέα δεν είναι καλά για τις αγαπημένες εταιρείες πολλών.


Δύσκολοι καιροί μετά την επέλαση φθηνών κινεζοηχητικων συσκευών Bluetooth κλπ που αγοράζει ο άλλος ένα γομάρι ηχείο τσάμπα και μαζί με ένα κινητό κάνει πάρτυ κανονικό.
Κάτι ανάλογο υποψιάζομαι ότι θα συμβεί και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εδώ έχει ανοιχτεί και μια συζήτηση.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
  • Like
Reactions: Αντώνης-Κ
Πέραν των Peal και Pearl Pro, δεν παρουσίασε τίποτε άλλο σχετικά με το research που θα συνέκλινε τον τομέα της υγείας και του audio, όπως έλεγαν ότι θα κάνουν.

Μοιάζει με τη γνωστή συνταγή να δείξουμε μεγαλύτερα νούμερα revenue για κανα χρόνο και μετά το πετάμε και κάνουμε το ίδιο με άλλον. Έτσι είναι οι επενδύσεις από μεγάλους ομίλους.

Γνώμη μου, ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει. Και πριν λίγα χρόνια τα ίδια θέματα είχε και το Premium Audio Co με Onkyo κλπ. Εκεί είχε και χρεοκοπία στη μέση. Αλλά τα brands τα θέλουν στη ζωή άρα όλο και κάποιος θα βρεθεί να τα πάρει. Αν τα δώσουν.
 
Ασχέτως ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης εγω βλέπω την μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι "δύσκολες εποχές για πρίγκιπες".
Μπορεί εμείς να είμαστε στο κλαμπ και να τα βλέπουμε αλλιώς, αλλά θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία αδιαφορεί για το αν είναι "γλυκός" ο maramtz, για το αν έχει "ρεύματα" ο Denon κι αν παίζουν καλά τα B&W.
Παιρνουν μια ηχομπαρα και σου λένε ακούω μουσική. Και είναι η συντριπτική πλειοψηφία .

Δείτε τι συμβαίνει με τους προτζέκτορες.
 
Οπότε περιμένουμε και τη Yamaha και την Arcam και την Cambridge Audio και δεν ξέρω γω ποια άλλη να τελειώσουν;

Επειδή το έργο έχει παιχτεί χίλιες φορές, θα πρέπει πραγματικά να υπάρχει κάτι innovative για να αλλάξει ο χώρος. Όπως είχε συμβεί τη δεκαετία του 80 με τα φορητά Boomboxes που τελικά επικράτησαν... ουπς... μάλλον όχι. :LOL:

Η ηχομπάρες σιγά σιγά οδεύουν προς το τέλος, θα αντικατασταθούν με διακριτά εξαρτήματα, δηλαδή πάλι το ίδιο αλλά με ευελιξία τοποθέτησης, το πιο πιθανό τώρα που μεγάλωσαν οι τηλεοράσεις και δεν έχουν και νόημα και οι προβολείς. Δηλαδή έχουν, αλλά οι φορητοί και οι ημιφορητοί. Όπως είχαν πάντα με συντριπτικά νούμερα σε σχέση με τους πάντα niche «home cinema» όπως τους λέγαμε κάποτε.

Τροχονόμο για τα σήματα audio και video θα χρειάζεσαι πάντα και τελικώς ακόμα και το κλασικό στέρεο επίσης θα το χρειαστείς για να έχεις εκείνο που δεν θα σου δώσουν τα πλαστικά κουτάκια με τα χρωματιστά led.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.... .
 
  • Like
Reactions: #@george@#
Ασχέτως ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης εγω βλέπω την μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι "δύσκολες εποχές για πρίγκιπες".
Μπορεί εμείς να είμαστε στο κλαμπ και να τα βλέπουμε αλλιώς, αλλά θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία αδιαφορεί για το αν είναι "γλυκός" ο maramtz, για το αν έχει "ρεύματα" ο Denon κι αν παίζουν καλά τα B&W.
Παιρνουν μια ηχομπαρα και σου λένε ακούω μουσική. Και είναι η συντριπτική πλειοψηφία .
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα...

Για παράδειγμα, ασχολούμαι εδώ και 1-2 βδομάδες με την επιλογή πηγής για τα earfün uboomX
Αφού τα άκουγα με android κινητό και τάμπλετ, από χτες κατέληξα σε iPhone αρχαιολογία με κόστος μόλις 100€...

Περισσότερα θα γράψω κάποια στιγμή στο ανάλογο νήμα στον 2κάναλο..
Είμαι διστακτικός να πω την αλήθεια, προβλέπω "κόντρες" και "τσακωμούς"....

IMG_20241130_132919.jpg

Δείτε τι συμβαίνει με τους προτζέκτορες.
(y)
 
  • Haha
Reactions: christos56
Οι προτζέκτορες είναι ειδική περίπτωση γιατί (όπως και το ταβανίσιο Atmos) θέλουν μερεμέτια, συνήθως σε κάποιο βαθμό επαγγλεματική βοήθεια (έστω handyman), και τελικά ξεβολεύουν πολύ τον "κανονικό" καταναλωτή που δεν είναι έτσι κι αλλιώς συνηθισμένος σ'αυτά ωστε να τα θεωρεί απαραίτητα. Είναι άλλο πράμα να στήσεις μια 77άρα με μια καλή μπάρα με ασύρματα surround, και άλλο να βάλεις προτζέκτορα στο ταβάνι, πανί καρφωτό απέναντι, 4 ηχεία στο ταβάνι, κλπ κλπ κλπ.

Το 5.1 είναι πιο απλό, λίγα καλώδια είναι μόνο επί της ουσίας, γι'αυτό και συνεχίζει να κινείται (εδώ στα μέρη μου τουλάχιστον), και σε συνδυασμό με upfiring Atmos is a thing. Δηλαδή σε BF παντού βλέπεις να φιγουράρουν διάφοροι συνδυασμοί Klipsch+ Denon/Pioneer/Onkyo, και σε νορμάλ κόστη στα ~2Κ σύνολο.

Τώρα, δε νομίζω να κλείσουν τέτοια μνημεία του χώρου ως εταιρίες Audio, αλλά με όλα αυτά τα ό,τι να'ναι conglomerates που έχουν κρίση ταυτότητας (και συνήθως και χρέους), είναι πιθανό να περάσουν δύσκολες φάσεις μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν.
 
  • Like
Reactions: SR-71
Έχει και μια ανενεργή μάρκα ο όμιλος, την Boston Acoustics, ενώ η Definitive Technology αποτραβήχτηκε από την Ευρώπη. Πάντως σε install ηχεία που έχουν πέραση πέρα από τον Ατλαντικό δεν νομίζω να έχει θέμα, καθώς είναι τα πιο premium install ηχεία του ομίλου. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με την Classe. Αυτοί μοιάζουν ως πολύ αδύναμοι κρίκοι

Marantz Denon Polk δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα, ίσως αλλάξει λίγο η στόχευση με τα προϊόντα στη γκάμα.

Β&W επίσης δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Αφενός το brand είναι θρυλικό, αφετέρου βγάζουν λεφτά από τα ακουστικά πολύ αυτοί τα τελευταία χρόνια. Δεν μιλάω για την Ελλάδα που δεν υπάρχει η κουλτούρα του premium εννοείται. Μιλάω για Δ. Ευρώπη, Αμερική και Ασία κυρίως.
 
Τα παραμύθια των προηγούμενων δεκαετιών έχουν τελειώσει και τώρα το μάρκετινγκ έχει βρει ένα διαφορετικό αφήγημα.

Όσον αφορά τις αγορές ακριβών ηχείων, παρατηρώ ότι πλέον άτομα ηλικίας από 25 έως 50 ετών αγοράζουν ενεργά ακριβά ηχεία, με ή χωρίς DSP,
και με δικό τους σύστημα Room Correction, όπως τα μοντέλα Dutch & Dutch 8c, Kii Audio Three, Genelec κ.ά

Ο απλός χρήστης δεν μας αφορά ιδιαίτερα μιας και αυτός που πέρνει τώρα bluetooth είναι ο ίδιος που έπερνε πριν 20 χρόνια
LG ή Samsung all in one και πριν 30 χρόρνια Aiwa με 5 CD , 3 tweeter και λαμπάκια.
 
Τέλος εποχής, για ένα χόμπι που τελικά περιορίστηκε σε ένα υπέροχο φορητό ηχείο της JBL και σε μια συνδρομή στο spotify με τα άπαντα της μουσικής .
Η χειρότερη eποχή για τους αντιπροσώπους,, που θα δέχονται πίεση για περισσότερες πωλήσεις με την απειλή της διακοπής της συνεργασίας.
Θα αναγκαστούν να στοκάρουν εξοπλισμό, θα χρεωθούν αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά, κι όποιος αντέξει περισσότερο πριν τη χρεοκοπία. Μόνο για τους υπαλλήλους ανησυχώ που θα χρειαστεί να αλλάξουν αντικείμενο στρεφόμενοι προς εποχιακά επαγγελματα.
Τόσα μαγαζιά πως θα επιβιώσουν, με τόσο κακές προβλέψεις για το αύριο ;
 
Καλά, εσείς κάνατε και την κηδεία ήδη βλέπω.
Δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα, ούτε η αγορά είναι μόνο soundbars και φορητά ηχεία JBL. Μην λέμε υπερβολές.
 
τα υπέροχα ΒΤ ηχεία με μια συνδρομή στο Spotify όπως έγραψε παραπάνω ο Internet King, είναι μία ακόμα "επίθεση" στα separates που για πάνω από μισό αιώνα ορίζουν το καλό HIFI..

ελπίζω η βιομηχανία του HIFI να αντέξει (και) σε αυτή την επίθεση (όπως πιστεύει ο αγαπητός Βασίλης), γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά σήμερα απ'ότι κάποτε...

(σοβαρά από την άποψη του πως παίζουν σήμερα τα ΒΤ ηχεία...)
 
...Όσον αφορά τις αγορές ακριβών ηχείων, παρατηρώ ότι πλέον άτομα ηλικίας από 25 έως 50 ετών αγοράζουν ενεργά ακριβά ηχεία, με ή χωρίς DSP,
και με δικό τους σύστημα Room Correction, όπως τα μοντέλα Dutch & Dutch 8c, Kii Audio Three, Genelec κ.ά

Δυστυχώς η πλειοψηφεία των ενεργών σε παραγωγή πια έχει DSP. Όχι πως είναι αρνητικό, εγώ δεν το θέλω γιατί η κύρια πηγή μου είναι το πικάπ και δεν μου αρέσει η ιδέα το σήμα να ψηφιοποιείται. Εννοείται ότι γνωρίζω ότι αρκετά από τα άλμπουμ έχουν ηχογραφηθεί ψηφιακά αλλά όχι όλα. Προσωπικό κόλλημα είναι, θα ήθελα περισσότερα ενεργά χωρίς DSP. Την σημερινή εποχή το ενεργό βολεύει, αν ακούς μόνο από files μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα για τα ηχεία μιας και δεν έχεις το κόστος ενισχυτικών/καλωδίων/πηγών. Κι εγώ θα πήγαινα σε ενεργά αν άντεχα το οικονομικό κόστος ενός καλού ηχείου. Έχω δύο ζευγάρια ενεργά αλλά είναι μικρά, δεν κάνουν για κύρια ηχεία.

Πάντως δεν θα λεγα ότι η πλειοψηφεία των αγοραστών ηλικίας από 25 έως 50 ετών αγοράζουν ακριβά ηχεία. Χωρίς να γνωρίζω ποσοστά πιστεύω ότι η πλειοψηφεία αγοράζει φθηνά ηχεία και καλά κάνει. Η γνώμη μου είναι ότι όλα ανεξαιρέτως τα HiFi προιόντα είναι υπερτιμολογημένα, μακάρι να έκλειναν πολλές εταιρείες μήπως αυτές που θα άνοιγαν μετά ακολουθούσαν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Είναι άσχημο να χάνει ο κόσμος τη δουλειά του αλλά συμβαίνει καθημερινά, μου έχει συμβεί και εμένα. Η κατάσταση στο HiFi δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πιο ελιτιστική, θα ήθελα πολύ να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει.
 
Κάποτε στεναχωριόμουν όταν διάβαζα τέτοια νέα. Τώρα πλέον με αφήνει αδιάφορο. Ένα χόμπι είναι και τοHiFi για να περνάμε την ώρα μας ευχάριστα. Κάποτε δεν υπήρχε και μια χαρά ζούσε η ανθρωπότητα, όταν πάψει να υφίσταται θα συνεχίσει να ζει μια χαρά.Για τους λίγους τρελαμένους σαν εμάς θα υπάρχουν πάντα κάποιες μικρές εταιρείες, όπως υπάρχουν ακόμα εταιρείες που φτιάχνουν μοντέλα τρένων, πορσελάνινες κούκλες και ρολόγια χειρός. Οι μεγάλες αντιπροσωπείες και εταιρείες θα κλείσουν, οι επενδυτές θα επενδύσουν σε κάτι άλλο και οι εργαζόμενοι θα βρουν αλλού δουλειά, δεν είναι το τέλος του κόσμου για κανέναν. Να θυμίσω το παράδειγμα της Micro Seiki, που όταν περασε η μπογιά του βινυλίου, των πικάπ και των βραχιόνων άλλαξε εντελως προσανατολισμό και όνομα και τώρα είναι μια ανθούσα εταιρεία κατασκευής μαχαιριών για σούσι.
 
Από απωθημένα άλλο καλό. Η δισκοθήκη μου είναι γεμάτη απωθημένα, δίσκους που όταν ήμουν φοιτητής ήταν πανάκριβοι και τώρα τους χαρίζουν, καλώδια, συσκευές. Εγώ αν μπορούσα θα το αγόραζα, πρόσφατα πουλήθηκε για600κάτι ευρώ.
 
'Όσο κι να ακουστεί παρωχημένο - και αδιάφορο για κάποιους - νοιώθω την ανάγκη να πω ότι σε κάποιες συσκευές του παρελθόντος εξαγορασθέντων και εξαγοραζόμενων στις μέρες μας εταιριών, κάποιοι χαρισματικότατοι άνθρωποι βάλαν ψυχή και μεράκι, φέρνοντας γενιές ολόκληρες μέσα στη μαγεία της μουσικής με την διαχρονικότητα και ποιότητα των δημιουργιών τους.