Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Aν λες για μενα ειμαι Αθηνα, Κυψελη. Με πιατο 1.20 (η 1.10 δεν ειμαι και τοσο σιγουρος).

τωρα που μιλαμε αυτη τη στιγμη μπορεις να τσεκαρεις αν τα βλεπεις
να ξεκινησουμε ετσι

Η 11303 δεν κατεβάζει τίποτα
Η 11362 κατεβάζει τα arteHD & simulHD ως DVB-S2, 8PSK, 22000H, 2/3
Περιοχή Παλλήνη, 1,25 Gibertini, dm8000, newnigma2-2.4

Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

το πιατο σου δεν νομιζω να φταιει ο δεκτης μαλλον δυσκολεβετε στη δικη σου
περιπτωση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

το πιατο σου δεν νομιζω να φταιει ο δεκτης μαλλον δυσκολεβετε στη δικη σου
περιπτωση
Η ευαισθησία του tuner των DM 800/8000 είναι πολύ καλή. Είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο από του DM 7020 και του Humax 5400. Συνεπώς δεν είναι θέμα δέκτη.

Αφού κατεβάζεις το Arte HD, κατεβάζεις και το Anixe HD. Εκπέμπουν από την ίδια δέσμη του 1F.

Τα στοιχεία λήψης της 11303 είναι ίδια με αυτά της 11362. Πρόσεξε η επιλογή "pilot" να είναι στο auto κατά την αναζήτηση.
(εναλλακτικά πέρασε έτοιμα settings)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

Η ευαισθησία του tuner των DM 800/8000 είναι πολύ καλή. Είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο από του DM 7020 και του Humax 5400. Συνεπώς δεν είναι θέμα δέκτη.

aς γινει επιβεβαιοση απο τον φιλο με την επιλογη pilot να δουμε

Ναι, δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει η επιλογή "pilot" τεχνικά, όμως επηρεάζει την αναζήτηση.
Σε πολλές περιπτώσεις που πέρασα έτοιμα settings, για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει, ορισμένα HD κανάλια (όχι όλα) είναι αποθηκευμένα με το "pilot" στο off με συνέπεια να εμφανίζεται το περιβόητο "tune failed" Αλλάζοντας την επιλογή στο "auto" και κάνοντας εκ νέου σάρωση στη συχνότητα τα κανάλια κατεβαίνουν κανονικά.

Παιδες και εγω με 1Μ κινητο πιατο ,δεν εχω καταφερει να κατεβασω καμμια απο τις 2 συχνοτητες (περιοχη Α.Γλυφαδας) δεκτες IPBOX 9000 & Vantage 7100...
Δεν ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι 100cm δεν ειναι αρκετο για την Αττικη..
Βεβαια καιρο σκεπτομαι να περασω σε 1,20 κινητο αλλα απο την μια εχω ψιλομπερδευτει τι να διαλεξω απο την αλλη φοβαμαι τις αντοχες του στους ανεμους. Καθε προταση καλοδεχουμενη ..;-)

Τελικα Κατεβαζει κανεις με 1 μετρο στην Αττικη τις παραπνω HD συχνοτητες ??

Ευχαριστω

κατεβενουν φιλε φτιαξε την εγκατασταση σου το lnb σου τσεκαρισε καλα και κενραρισε την εγκατασταση
η 11303 μπορει να κανει λιγο νερα αλλα εγω απο προχτες την βλεπω ολη την ημερα ενω πριν κανα δυο εβδομαδες
εμφανιζοταν μονο κατα της 20¨´30 περιπου
η αλλη συχνοτητα δεν εχει σταματισει να παιζει απο τοτε που ανοιξε (1 metro μιλαμε)

Μαρούσι με 1.20 δεν κατεβαίνει η 11303, είτε με αυτόματο είτε χωρίς αυτόματο πιλότο !!!!!

την ταράτσα μου μέσα.......

Re: Απάντηση: Ασχημα νέα για τα ελεύθερα HD στις 19.2ανατ.

το ιδιο και στον Βόλο με 1.20
ο δεκτης ειναι humax 2000
κανενα κολπακι?

δοκημασε να στριψεις λιγο το lnb (οπως κοιταμε το πιατο απο μπροστα με την φορα του ρολογιου)

Πατρα με 1.20 snr 7.5-9,5

Επιβεβαιώνω κι εγώ λήψη από Αθήνα με Gibertini 1.55X1.65

και στα δύο κανάλια (AnixeHd-AstraHD+)

SNR: 7.70

ενώ παλιά είχα 16.50 !!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ!

Οντως θα έχουν θέμα τα μικρότερα πιάτα!

Last edited:
Οι παραγοντες που παιζουν ρολο ειναι το σωστο κεντραρισμα του κατοπτρου (πιο ευκολα αν ειναι σταθερο),το lnb(χρειαζεται ενα καλο), η στρεψη του (skew) και το tuner του δεκτη (αν ειναι ευαισθητο και μπορει να κλειδωνει ακομα και σε χαμηλα sr).
Aπ το κεντρο της Αθηνας με κινουμενα 1,00μ. και 1,25 χ 1,45 μ. και οι δυο συχνοτητες κατεβαινουν.

http://server5.gs-shop.de/200/cgi-b...66&bnr=L+M004&PKEY=E745&Hauptseite=detail.htm

αυτο ακριβως ειναι το lnb που εχει αυτη την στιγμη η εγκατασταση μου

το αγορασα πριν 1 1/2 χρονο και μπορω να πω κανει θαυματα

δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο (δεν το νομιζω γιατι απο αυτα που διαβαζω πρεπει να υπαρχουν και καλυτερα ) ομως μεχρι στιγμης εχει σταθει στο υψος του:cool4::cool4::computer:

Απόψε πάντως η 11303 δεν κατεβάζει τίποτα με 1,25 στην Παλλήνη.
Ούτε καν λοκάρει.
Με πιλότο στο αυτόματο το snr παίζει από -15 έως 8, αλλά δεν μπορεί να λοκάρει τη συχνότητα ο 8000.

Το μεσημεράκι επίσης που τσέκαρα και τις δύο συχνότητες με Τ90 και dm800 στο κέντρο Αθήνας (Χίλτον) δεν κατέβαινε καμία. Μπορεί να έφταιγε και η βροχή βέβαια, θα ξαναδοκιμάσω...

αλλο δεκτη φιλε εχεις να δοκιμασεις δε μπορει ρε παιδια 0λοι μια γειτονια ειμαστε θα βγουμε τρελοι στο τελος :flipout:

Επιβεβαιώνω κι εγώ λήψη από Αθήνα με Gibertini 1.55X1.65

και στα δύο κανάλια (AnixeHd-AstraHD+)

SNR: 7.70

ενώ παλιά είχα 16.50 !!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ!

Οντως θα έχουν θέμα τα μικρότερα πιάτα!

Να προσθέσω ότι αργά το βράδυ κατά τις 12, το σήμα βελτιώθηκε λίγο και έπαιζε γύρω στα 8.50 .

Παιδιά σε οριακές λήψεις, πρέπει να παίζει ρόλο και η ώρα που τσεκάρετε. Οπότε δεν χρειάζεται να τρελαθεί κανένας... -bye-