Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

https://flic.kr/p/Kh5wc8

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσπαθησα με το κινητο να βαλω την φωτο απο το flickr αλλα δεν εβγαλα ακρη....κανει copy το λινκ μονο..

Νομίζω βρήκα αυτό που ήθελα, φακό που θα κινείται σε μεγάλα διαφράγματα και θα δίνει μεγάλη τροποποίηση στο κάδρο χωρίς photoshop. Έχει άλλη χάρη να δημιουργείς τέτοιες εικόνες live...

Μιας και έχει γίνει λόγος για την "πόρωσή" μου με τους φακούς της Lensbaby και χωρίς να θέλω να κουράζω, όσοι γνωρίζετε αγγλικά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ μία ανάρτηση για τη δουλειά μου στο blog της Lensbaby. Ετοιμάστηκε από την ίδια την εταιρεία και αφορά στο "ψυχολογικό" κομμάτι μίας φωτογραφίας και πως το υλοποιώ μέσα από αυτούς τους φακούς.

Ευχαριστώ πολύ! Η δική σου ενδέχεται να μπορεί να δουλευτεί και σε πιο vintage στυλ λόγω θέματος. Με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι το να δουλεύουμε μία φωτογραφία σε α/μ δεν έχει να κάνει μόνο με τον μηδενισμό του κορεσμού. Δεν είναι τόσο απλή η μετατροπή μίας έγχρωμης φωτογραφίας σε α/μ. Προσωπικά δουλεύω πολύ πάνω στην επιλεκτική μείωση του κορεσμού για κάθε βασικό χρώμα, θα έλεγα ότι "επενδύω" σε αυτή τη μέθοδο για να δώσω τις αντιθέσεις που χρειάζονται. Και πάνω απ' όλα νομίζω πως αν θέλουμε να φτιάξουμε φωτογραφίες σε α/μ, πρέπει εξ' αρχής να σκεφτόμαστε σε α/μ, να ξεχνάμε τα χρώματα και να ψάχνουμε για διαφορές φωτεινότητας στο κάδρο.

Συμφωνώ μαζί σου.

Ο θείος μου που ήταν λάτρης της φωτογραφίας με αρκετές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μου έλεγε πως όταν τραβάς α/μ τραβάς μόνο α/μ για να σκέφτεσαι ανάλογα για να μην σε αποσπά δεύτερη μηχανή με έγχρωμο φιλμ... Τον άκουγα. Τραβούσα μόνο α/μ τις περισσότερες φορές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μία ασπρόμαυρη φωτό από εμένα.

Ήθελε βέβαια καλύτερο καδράρισμα... Το δένδρο κάτω είναι τσίμα τσίμα μέσα στην εικόνα.....

Mountain of Rocks (Lesvos, Eressos) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Last edited:

Νομίζω ότι αν έλειπε το δέντρο, το σύνολο θα ήταν πιο αρμονικό (το δέντρο "τραβάει" το μάτι χαμηλά).

Όσο για τη μέθοδο λήψης α/μ, θα συμφωνήσω. Πλέον, ορίζεις ένα α/μ προφίλ και αυτό σε βοηθά αρκετά για να πάρεις μια καλή ιδέα του πως θα φαίνεται η φωτογραφία σε α/μ (αν και επιμένω ότι η επιλεκτική ρύθμιση του κάθε βασικού χρώματος ξεχωριστά είναι το πρωτεύον).

Και εμενα μου αρεσει πολυ η ασπρομαυρη φωτογραφια!οι πιο "σοβαρες" φωτο που εχω τραβηξει ειναι ασπρομαυρες.οι εγρωμες που τραβαω εχουν περισσοτερο το στοιχειο του εντυπωσιασμου...στις ασπρομαυρες μου αρεσει καμια φορα να εχει εντονο contrast αλλα και μερικες φορες καποια καμενα.δεν το πετυχαινω παντα,προσπαθω να μαθαινω.