Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Άψογη για άλλη μια φορά!
Από τις ωραιότερες α/μ!
Σ' ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύω συχνά με τη χρήση του αρνητικού χώρου και γενικότερα οι φακοί της Lensbaby έχουν από κατασκευής τους προσανατολισμό κυρίως στο να δημιουργούν αρνητικό χώρο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Καλησπέρα. Επειδή το τελευταίο διάστημα έχω "εμπλακεί" ιδιαίτερα με τους φακούς της Lensbaby, σας δίνω το link της συνέντευξης που έδωσα στο γνωστό περιοδικό Landscape Photography Magazine σχετικά με τα ασπρόμαυρα τοπία που φτιάχνω με αυτούς τους φακούς. Σημειώνω εδώ ότι η συνέντευξη προωθείται από την ίδια την εταιρεία Lensbaby και θα έλεγα ότι με τιμά ιδιαίτερα το ότι η εταιρεία δείχνει τη δουλειά μου ως παράδειγμα για το τι μπορούν να κάνουν οι φακοί της στον τομέα του εναλλακτικού ασπρόμαυρου τοπίου :smile:
link: https://landscapephotographymagazine.com/2016/interview-theodore-kefalopoulos/

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Συγχαρητήρια,χαίρομαι πραγματικά ως μέλος αυτού του φόρουμ μοιράζεσαι τις φωτογραφίες σου κ τις γνώσεις σου

Συγχαρητήρια ΤΕΟ και ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις φωτογραφίες σου αλλά και τις γνώσεις σου.

συγχαρητηρια και απο εμενα!!νομιζω οτι δεν ειναι τυχαιο οτι επελεξαν εσενα.η δουλεια σου ειναι φοβερη!!!

Το σημαντικότερο απ' όλα είναι για μένα ότι διαβάζοντας τη συνέντευξη σου, έβλεπα πλήρη αντιστοιχία λόγου και πράξης. Πολλά μπράβο, τιμή μας να σε έχουμε μέλος :SFGSFGSF:

Και πάλι ευχαριστώ. Να θυμίσω εδώ ότι το να δουλέψω με αυτούς τους φακούς, στην αρχή ήταν κάτι το απογοητευτικό. Δεν σας κρύβω ότι μετά από 3-4 μέρες ήθελα να τους πουλήσω αλλά μετά τους δούλεψα με πιο καθαρό μυαλό, κατάλαβα τι είδους χειρισμό θέλουν και (το πιο σημαντικό), κατάλαβα που μπορούν να μου φανούν χρήσιμοι γιατί σίγουρα οι φωτογραφίες που παράγουν δεν είναι για όλα τα γούστα. Μάλιστα, πριν 2 ημέρες έλαβα ένα πμ στο facebook όπου μία κυρία με ρώτησε γιατί τους δουλεύω σε τόσο μεγάλα διαφράγματα (f/2.5-4). Της απάντησα ότι μόνο έτσι μπορώ να έχω εστιασμένο μόνο το κομμάτι του κάδρου που με ενδιαφέρει και όλα τα υπόλοιπα μέρη να "χάνονται" μέσα στο οπτικό πεδίο. Θέλω ακριβώς να αναπαράγω το αποτέλεσμα του ματιού, όπου κάθε φορά μπορούμε να εστιάσουμε σε ένα μόνο σημείο στο κάδρο. Διαλέγω θέματα που έχουν μόνο ένα μικρό κομμάτι του κάδρου ικανό/κατάλληλο για να γίνει εστίαση, αυτό το σημείο που πρακτικά και ψυχολογικά σχετίζεται με τον τίτλο και το μήνυμα που θέλω να αποτυπώσω σε κάθε φωτογραφία. Θεωρώ πως αυτή τεχνική κατευθύνει το μάτι με ήρεμο τρόπο, χωρίς να αναγκάζει τον θεατή να "ψάχνει" το εστιασμένο κομμάτι στο κάδρο. Σκεφτείτε το οπτικό αποτέλεσμα μιας γρήγορης-φευγαλέας ματιάς σε ένα κάδρο και θα καταλάβετε τι εννοώ. Παράλληλα με τους φακούς, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποπειράθηκαν κάποιοι να το αναπαράγουν με το photoshop αλλά το αποτέλεσμα έχει ελάχιστες φορές επιτυχία γιατί δεν πρόκειται μόνο για κάποιου είδους radial/planar blur αλλά για παραμορφώσεις του ίδιου του φακού. Anyway, ας μην το μακρύνουμε άλλο (εκτός κι αν το μεταφέρουμε σε νέο, ξεχωριστό θέμα που θα σχετίζεται με αυτού του είδους τους φακούς (από Lensbaby, Lomography κλπ.)

"inert voyage". Μια φωτογραφία κοντά στα μέρη μου (με τον Lensbaby Sweet 50)

inert voyage by Teo Kefalopoulos - Fine Art Photography, on Flickr

Πολυ ωραια επεξεργασια τεο!

Μια ακυρη απο μενα. (καποια στιγμη πρεπει να κανω αυτο το αφιερωμα στο μετρο...)

Me_and_My_table
by Pas Mal, on Flickr

Ευχαριστω παιδια! Τεο πολυ ωραια κ ακρως ατμοσφαιρικη!