Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Πάρα πολύ ωραίο καρέ αλλά μέχρι εκεί.
Ανοίγοντας την στο flickr το αρχείο βλέπουμε ότι υπολείπεται πάρα πολύ σε τεχνική απόδοση.
Αν φωτογραφίζεις τόσο καλά και δεν έχεις μηχανή σου προτείνω να πάρεις αν έχεις καλύτερα να αφήσεις το κινητό στην άκρη.

Είδα κι εγώ το stream σου στο flickr, πολύ ωραία καρέ - σου αξίζει μια μηχανή, αν βαριέσαι να κουβαλάς και στο επιτρέπει το πορτοφόλι σου, πάρε μια canon g9x mkII - γύρω στα 380 από εξωτερικό.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Να σας πω την αλήθεια ασχολούμαι μόνος μου τελείως μόνο κανένα 5μηνο με τη φωτογραφία. Πιο πριν δεν έβγαζα ούτε κατά τύχη. Οπότε ήθελα πρώτα να πειραματιστώ λιγο με κινητό και τώρα σιγά σιγά βλέπω να πάρω κάποια κανονική μηχανή. Λέω για FF απλά ακόμα δεν ξέρω αν χρειάζομαι mirrorless η slr.

Συμφωνω απολυτα για τη μηχανη. Ειναι στα σχετικα αμεσα πλανα, αλλα δε βιαζομαι ωστε να κανω σωστη επιλογη. Πειραματιζομαι με διαφορα ειδη για να βρω ποιο με ενδιαφερει και να μπορεσω να κανω πιο σωστη επιλογη μηχανης. Σιγουρα η μηχανη ειναι πιο δυσκολη και περιπλοκη (μια φορα ειχα πιασει στην αρχη, και χαθηκα), αλλα τα πλεονεκτηματα και η ποιοτητα που σου δινει, τα ζηλευω! Ειδικα αυτο το σταθερο και πολυ μικρο διαφραγμα του κινητου, ωρες ωρες ταλαιπωρει παρα πολυ!

Δεν είναι στραβός ο ορίζοντας. Είναι κατηφορικό το δρομάκι. Μου βγήκαν τα μάτια για να την μετρήσω σωστά. Πήρα οδηγό τον πύργο του εργοστασίου και όχι το φουγάρο που είναι στραβό λόγο παραμόρφωσης φακού στο άκρο του κάδρου. Επίσης μέτρησα των ορίζοντα στο βάθος που φαινόταν αχνά στο αρχικό αρχείο πριν τελειώσω την επεξεργασία. Με δυσκόλεψε αρκετά και στην λήψη και στην επεξεργασία.

City Depression by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Πάνο θα μπορούσες να πάρεις πολύ απλά το πάνω μέρος της πόρτας , γιατι ειναι "ζυγισμένη" ωστε για να ανοιγει σωστα και χωρις δυναμη-τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον, επαληθεύεται αυτο γιατι αν προσέξεις συμπίπτει και με την γραμμή του ορίζοντα (σατανική σύμπτωση οπως έλεγε και ενας καθηγητής μου στην τοπογραφία)....πολύ καλή η φωτο επισης με πολλά γεωμετρικά σχήματα διάσπαρτα , ισως -για τα δικα μου γουστα - να την υποφώτιζα περισσότερο για να έχω "δυνατότερες" σκιές αλλά και ουρανο...