Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Πάνο θα μπορούσες να πάρεις πολύ απλά το πάνω μέρος της πόρτας , γιατι ειναι "ζυγισμένη" ωστε για να ανοιγει σωστα και χωρις δυναμη-τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον, επαληθεύεται αυτο γιατι αν προσέξεις συμπίπτει και με την γραμμή του ορίζοντα (σατανική σύμπτωση οπως έλεγε και ενας καθηγητής μου στην τοπογραφία)...

:SFGSFGSF:

Ωραία λήψη!

Φίλε Abdalis μπράβο για την παραπάνω φωτογραφία αλλά και για τις υπόλοιπες.

Το γεγονός ότι επιτυγχάνει τέτοια αποτελέσματα με το κινητό μόνο λέει πολλά. Πόσο μάλλον όταν επιβεβαιώνεις τον κανόνα 'τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα'.

Παρόλα αυτά αν ποτέ πάρεις μία καλύτερη μηχανή πιστεύω πως θα σε βοηθήσει να 'αναπνεύσεις' καλύτερα μέσα από αρχεία που με καλύτερη ανάλυση και χρωματική συμπεριφορά θα αναδεικνύουν καλύτερα το ταλέντο σου.
Από την δουλειά σου νομίζω πως με μία απλή μικρή mirrorless (sony a5100 ή μια olympus epz) θα ήταν ιδανικά για αρχή.

Εύχομαι καλές λήψεις!

Παρακάτω και μία από εμένα.

Perama Harbour by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Αρχικά να πω, πως η φωτογραφία σου είναι φοβερή! Μπράβο!

Σε ότι αφορά τα σχόλια σου, σ ευχαριστώ! Χαίρομαι που αρέσουν οι φωτογραφίες μου και εκτιμώ την οποία κριτική μιας και μέσω από αυτές μαθαίνω.

Η λεπτομέρεια πραγματικά αρχίζει να μου λείπει σιγά σιγά, ειδικά όταν βγάζω πρόσωπα. Τα υπόλοιπα τα αντέχω, αλλά αυτή η θολούρα όταν έχεις μια απόσταση από το άτομο, εδώ μου κάθεται. Σκέφτομαι ήδη την αγορά μιας μηχανής, με μια FF mirrorless να έχει ένα μικρό αβαντάζ. Θα έρθει εκείνη η στιγμή, αλλά μέχρι τότε θέλω να ωριμάσει όσο περισσότερο μπορεί το μάτι μου.

Η λεπτομέρεια πραγματικά αρχίζει να μου λείπει σιγά σιγά, ειδικά όταν βγάζω πρόσωπα. Τα υπόλοιπα τα αντέχω, αλλά αυτή η θολούρα όταν έχεις μια απόσταση από το άτομο, εδώ μου κάθεται. Σκέφτομαι ήδη την αγορά μιας μηχανής, με μια FF mirrorless να έχει ένα μικρό αβαντάζ. Θα έρθει εκείνη η στιγμή, αλλά μέχρι τότε θέλω να ωριμάσει όσο περισσότερο μπορεί το μάτι μου.[/QUOTE]

Φίλε Abdalis κάθε σου φώτο είναι και μιά ιστορία. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προχωρησεις σε αγορα μιας μηχανης γιατι το μονο που θα καταφερεις αν παραμεινεις με το κινητο ειναι οχι να "ωριμάσει" η ματιά σου αλλά να καθυστερείς τον ίδιο σου τον εαυτο .....ταπεινή μου άποψη πάντα και με ολη την καλη διάθεση να βοηθήσω καθώς τα ίδια έκανα και εγω μένοντας με μια compact ένα χρόνο με τη λογική του "τα κανω ολα και συμφερω"....λαθος μεγάλο τελικά...

Φίλε Abdalis κάθε σου φώτο είναι και μιά ιστορία. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προχωρησεις σε αγορα μιας μηχανης γιατι το μονο που θα καταφερεις αν παραμεινεις με το κινητο ειναι οχι να "ωριμάσει" η ματιά σου αλλά να καθυστερείς τον ίδιο σου τον εαυτο .....ταπεινή μου άποψη πάντα και με ολη την καλη διάθεση να βοηθήσω καθώς τα ίδια έκανα και εγω μένοντας με μια compact ένα χρόνο με τη λογική του "τα κανω ολα και συμφερω"....λαθος μεγάλο τελικά...
Καλημέρα φίλε μου. Σ ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου, και χαίρομαι που είναι διακριτη η ιστορία της κάθε φωτογραφίας. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που μου γράφεις, απλά μου χρυσωνω λίγο το χάπι. Καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή ούτε χόμπι δεν μπορώ να το πω, μιας και ασχολούμαι 6 μήνες μόνο χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον επαγγελματία, αλλά όλα μόνος μου. Τώρα, λόγω υποχρεώσεων δε μπορώ να κάνω μια αγορά όπως τη φαντάζομαι, αλλά δε ξέρω αν την χρειάζομαι, με FF μηχανή κτλ κτλ. Ίσως μια DX με έναν αξιοπρεπή φακό να μπορούσα αλλά δε ξέρω αν θα το μετανιώσω μετά από λίγους μήνες το ότι δεν έκανα υπομονή για το ένα βήμα παραπέρα ως αγορά. Μπερδεμένος είμαι!

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Μπερδεμένος είμαι!
Περίμενε τότε να δεις και αν θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου για τη φωτογραφία.
Εγώ (μετά από κάποιες αλλαγές) ακόμη δεν έχω καταλήξει για το αν έπρεπε να πάω σε FF.

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Δική μου συμβουλή μείνε μακριά απο το hobby <φωτογραφία>, αδειάζει την τσέπη σε χρόνο dt :flipout: πλάκα κάνω φυσικά, όταν νιώσεις έτοιμος να κάνεις το βήμα εδώ είμαστε για συμβουλές στην κατηγορία του εξοπλισμού υπάρχει το κατάλληλο νήμα για όλα αυτά.
Μέχρι τότε όμως παιδιά αφήστε το παλικάρι ήσυχο να να πειραμιστεί και να εξαντλήσει τις δυνατότητες του κινητού του και εμείς το νήμα στη θεματολογία του :drummer:

Παναγιώτη πολυ καλή η φωτό στο Πέραμα, με την επεξεργασία θυμίζει έντονα υπέρυθρη R72 και σε χρωματική απόδοση και σε λεπτομέρεια.

Re: Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

Χαχα...Το καταλαβα αυτο για το κοστος απο την πρωτη στιγμη! Ηδη εχω ξεκινησει να διαβαζω εκεινο το νημα, για να παιρνω ιδεες και βλεπουμε.
Στα της φωτογραφιας τωρα...οριστε αλλη μια
Electrify Yourself by alex-mand, on Flickr

Δεν ειναι ακριβως ασπρομαυρη μιας και αφησα επιλεκτικα χρωμα, ωστοσο δεν ηξερα που αλλου μπορει να ταιριαζει περισσοτερο. Αν υπαρχει πιο "καταλληλο" νημα, πειτε μου να την αλλαξω!
Balloons In The Water by alex-mand, on Flickr

24492645007_11abbfe883_b.jpg
[/url]_IMG1162 Black & white by miltos, on Flickr[/IMG]