Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον Νόκτον σε όλο του το μεγαλείο, μιας και ώς τώρα στην ΝΕΧ ήταν κουτσουρεμένος!
Το εύρος των 35μμ σε συνδιασμό με τις δυνατότητες του 1.4 είναι απολαυστικό! Βέβαια η παραπάνω νομίζω είναι γύρω στο f/4.

Καλή, θολούρα μπρος - πίσω (ηθελημένα πιστεύω) αλλά ατμοσφαιρική.

Η αλήθεια είναι ότι βράδυ χωρίς φλας και με ISO 3200 για να μπορέσω να έχω φωτεινότητα δε μπόρεσα να βγάλω καλύτερη εστίαση. Εστίασα στο σαξόφωνο... Ακόμξη προσπαθώ να μάθω

Η αλήθεια είναι ότι βράδυ χωρίς φλας και με ISO 3200 για να μπορέσω να έχω φωτεινότητα δε μπόρεσα να βγάλω καλύτερη εστίαση. Εστίασα στο σαξόφωνο... Ακόμξη προσπαθώ να μάθω

Μα η συγκεκριμένη ειδικά θα "καταστρεφόταν" από τη χρήση φλας! Ενώ έτσι έχεις μια πολύ ωραία σιλουέτα!!
Αν εστίαζες κάπου στην περίμετρο του σαξοφώνου (π.χ. στην "καμπάνα"), δε νομίζω να υπήρχε πρόβλημα, υπάρχει παραπάνω από αρκετό κοντράστ. Τώρα, αν προσπάθησες να εστιάσεις σε κάποιο σκοτεινό σημείο του σώματος του σαξοφώνου, τότε, όντως δεν είχες και πολλές πιθανότητες επιτυχίας...

Το ρίξαμε στα κρασαρισμένα μαυρα?

Λιγο περισσότερη κορυφογραμμή λίγο λιγοτερο ουρανό σαν αυτά τα κινηματογραφικά του Αλεξ. Η επεξεργασία μου αρέσει

Εγώ θα ήθελα λίγο λιγότερη κορυφογραμμή πάλι. Το θέμα είναι καθαρά η κεραία που αναδύεται απο τα σύννεφα. Και την έχεις τέρμα κέντρο.
Δεν θεωρώ οτι είναι απο τις ελάχιστες εξαιρέσεις που το κέντρο λειτουργεί. Πιστέυω οτι θα ηταν καλύτερο λιγο χαμηλότερα, αν θες χωρίς να δώσεις κιάλλο αέρα επάνω, απλα κρόπαρε το κατω λίγο.

Ευχαριστω για τα σχόλια παιδια...

Γιωργο, κρασαρισμενα δε νομιζω να εχω εκτος απο τις γωνιες δεξια και αριστερα πανω στον ουρανο οπου και δεν υπηρχε πληροφορια ουτως ή αλλως... το εκανα επιτηδες, συμφωνα με κατι που ειχα διαβασει οτι στα Α/Μ καλο ειναι να εχουμε καποια μικρα σημεια εντελως κρασαρισμενα και εντελως κλιπαρισμενα ωστε να αποκτα δυναμικη η εικονα και να χανει την μπλεδιλα που βγαζουν καμμια φορα οι Α/Μ. Κατω στην κορυφογραμμη, στην οθονη μου τουλαχιστον, φαινεται πληροφορια, εστω και οριακα...

Ηλια, αυτο που σε ενοχλησε στην κεραια, μαλλον ειναι κατι σαν αλως, λογω οτι εχω στακαρισμενες 2 φωτο (απο την ιδια ληψη ομως) εν ειδη Beavis...εεεεεε... HDR ηθελα να πω...:flipout: ωστοσο και στη μονη ληψη εχει μια περιεργη αλω η κεραια που δεν ξερω τι ειναι, οποτε το στακ εγινε καλα...

Αλεξ, δεν με πολυενδιεφερε στη συγκεκριμενη το καδρο, που δεν ειναι και τιποτε σπουδαιο οσο... οι τονοι...!!! Πριν την επεξεργαστω, διαβαζα για την Λαικα monochrome και το ποσο πλουσιους τονους βγαζει κτλ κτλ και ειπα να δω τι πουλια πιανουμε και εμεις... ετσι προσπαθησα περισσοτερο στην επεξεργασια με ρυθμιση των χρωματων να βγαλω τονους και την εχω σε 3 διαφορετικες εκδοχες...
Σκεφτηκα να τις ανεβασω και τις 3 εν ειδη τεστ, ποια ειναι καλυτερη επεξεργασια, αλλα μετα ειπα οτι σε καθε οθονη θα φαινεται και διαφορετικα συν τις σμικρυνσεις θα χανοταν η όποια διαφορα και ανεβασα μονο την πιο κοντραστατη...

Στην ουσια ειναι και κροπ περιπου 30% της αρχικης μονο... χρειαζομαι περισσοτερα πιξελς....

knoula, ευχαριστω και παλι...

Ισως την ανεβασω και σε εγχρωμη καποια στιγμη, γιατι το DPP εχει μια επιλογη για το κοντραστ linear, που κανει τα... ασπρα μαυρα....!!!! και εβγαλε και φανταστικο μπλε στον ουρανο, παρ ολη τη βαρια συννεφια... απλα ήθελε μετα, περισσοτερη δουλεια για δειξει και βαρεθηκα...

Last edited:

ειχα διαβασει οτι στα Α/Μ καλο ειναι να εχουμε καποια μικρα σημεια εντελως κρασαρισμενα και εντελως κλιπαρισμενα ωστε να αποκτα δυναμικη η εικονα και να χανει την μπλεδιλα που βγαζουν καμμια φορα οι Α/Μ..

Αυτο το κανω με τις μασκες φωτεινοτητας που ειχε γραψει ο Μανωλης Κουπε εδω στο φορουμ, επιλεγω τα πολυ μαυρα και τα πολυ λευκα και τα τονιζω περισσοτερο με curves και μασκες επειδη δρουν πολυ προοδευτικα και επηρεαζουν και μερος τη εικονας που δεν θελω.

Η επεξεργασία είναι ωραία. Έχεις πετύχει πολύ δυναμικούς τόνους. Εγώ μπορεί να έκαιγα τα σύννεφα και περισσότερο αλλά μάλλον υπερβολή θα ήταν. Αλλά ώς κάδρο, έχει πολλά να δώσει αν αφαιρέσεις το κάτω μέρος και κρατήσεις μόνο απο εκεί που ξεκινούν τα σύννεφα και πάνω. Δεν προσφέρει κάτι εκείνο το κομμάτι στην εικόνα σου.

To δεντρακι από το landscape σε κάδρο με πιο πολύ ουρανό (και λιγότερο sharp αλλά μου αρέσει)