Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Ηλία, η με την κεραία μ' αρέσει πάρα πολύ. Όπως είναι, χωρίς καμμία παρέμβαση.

:grandpa:

Λοιπόν, (η γνώμη μου είναι ότι) ούτε πιο κάτω θέλει, γιατί η κορυφογραμμή, ετσι όπως μπλέκεται με τα σύννεφα, δε διαγράφεται ξεκαθαρα ώστε ο ρόλος της στο κάδρο να προκύπτει από το σχήμα της. Είναι απαραίτητη όμως, λόγω των σκοτεινών (κλιπαρισμένων σχεδόν) τόνων της που δίνουν στο ντεγκραντέ ακόμα μεγαλύτερο εύρος. Είναι τόση όση χρειάζεται για να υπάρχει ισορροπία στο κάδρο.
Ουτε ο επάνω "αέρας" είνα πρόβλημα γιατί (κατά τη γνώμη μου πάντα) η κεραία είναι σαν να προκειται να εκτοξευτεί, οπότε ο χώρος από πάνω τής είναι απαραίτητος.
Η άλως στην κεραία είναι ένα θεματάκι, αλλά άνευ βαρύτητας ικανής να χαλάσει τη φωτο.

Is it still a Seagull when not on sea? by AlexTheodin, on Flickr

Γλάρος αράζει σε δοκάρι στο Hyde Park στο Λονδίνο.
Leica M6, Voigtlander Nokton 50mm f/1.1

Δοκίμασα για πρώτη φορά το Afga APX400, εμφανισμένο με Rodinal 1+25. Ένας συνδυασμός που δεν μου άρεσε τελικά πολύ. Πολύ κόκκος, και γενικά μπλοκαρισμένοι τόνοι. Έχω ακόμα 3 φιλμ, ίσως δοκιμάσω κάποιον άλλο εμφανιστή...

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Alex δοκίμασε με Rodinal 1:50, θα πάρεις ελάχιστα καλύτερο κόκκο.
Γενικά το ΑΡΧ400 έχει θολή βάση που διακρίνεται εύκολα στο περφορέ.

Γενικά μιλώντας ο Rodinal είναι ένας high accutance εμφανιστής, δίνει αρνητικά με πολύ καλή οξύτητα, θυσιάζοντας λίγο τον κόκκο.

Βασίλη, είδα τους χρόνους και την gamma curve που δίνει η Agfa για το 1+50 και το φοβήθηκα οτι δεν θα έρθει ποτέ όσο και αν το αφήσω, αν και συνήθως 1+50 χρησιμοποιώ. Γιαυτό έβαλα 1+25 που έχει άλλη συμπεριφορά το Rodinal απο ότι στο 1+50. Αν και τα 7λεπτά ήταν μάλλον λίγα, ήθελε 10. Αυτό εξηγεί και γιατί έχω τόσα καρέ υποεκθεμένα...
Γενικά δεν μου άρεσε ο συνδιασμός. Για το φιλμ θα περιμένω να το εμφανίσω και με τον Tmax Dev μια, να δώ, αλλά ώς τώρα το TMAX400 μου άρεσε πολύ περισσότερο.

58319d1349900205-apx-400-rodinal-1-50-times-apx400.png.att

Νοσταλγία για την πατρίδα, ή μου φαίνεται? Εξαιρετική Άλεξ...

Kαι του Γιωργου και του enoxos πολυ καλες επεξεργασιες... του Γιωργου και καλλιτεχνιζουσες... :grinning-smiley-043
Του Αλεξ δεν ξερω τι να προσεξω, μας εχει κανει κουλουβαχατα, μια το φιλμ, μια ο φακος, μια το καδρο... πρεπει να εισαι ο... "αποκατω" για να βγαλεις συμπερασμα :flipout:

_MG_4211_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Η αλήθεια είναι οτι όταν ανέβηκα στην Ακρόπολη κ πέρασα πίσω απο τον Παρθενώνα και είδα την σημαία, καθαρή να κυματίζει αργά με φόντο όλη την Αθήνα, δε με άφησε ασυγκίνητο.
Την έχω και σε έγχρωμη αλλά μου άρεσε έτσι πιο πολύ.

εγώ απλά είχα μπουχτίσει και φωτογράφιζα ότι εβρισκα μπροστά μου.Εβαλα ρυθμιση black white και πυροβόλησα...Πρέπει ομως να διευρήνω λίγο τους ορίζοντες μου...