Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

DSC_6611.jpg

attachment.php

Ένα παλιό φορτηγό που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αναπάυεται μέσα στα χωράφια...

Attachments

• old_truck.jpg
    old_truck.jpg
    176.6 KB · Views: 170

Ακόμα ένα παλιό όχημα με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης.

attachment.php

Attachments

• old_car2.jpg
    old_car2.jpg
    115.1 KB · Views: 170

Οι επόμενες είναι όντως υποφωτισμένες, αρκετούτσικα.

Στην πρώτη βρίσκω ότι έχεις γείρει το κάδρο αρκετά παραπάνω από όσο έπρεπε... κοντεύεις τις 90 μοίρες, όλα σαν να είναι έτοιμα να ανατραπούν μοιάζουν.

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Φίλε racer άν μου επιτρέπεις μια επέμβαση στην πρώτη.
Γυρνώντας την όρθια γίνεται πιο εύληπτη διατηρώντας το διαγώνιο κάδρο. Ανοιξα και λίγο τους τόνους

attachment.php

Attachments

• racerx.jpg
    racerx.jpg
    260 KB · Views: 226
Last edited:
Re: Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Φίλε racer άν μου επιτρέπεις μια επέμβαση στην πρώτη.
Γυρνώντας την όρθια γίνεται πιο εύληπτη. Ανοιξα και λίγο τους τόνους

attachment.php

Πιστευω οτι λιγο καλητερα δειχνει ετσι ορθια,οντως.

Ωραια φωτογραφια παντως racer,πολυ ευδιαθετη,με τον κασμο που διασκεδαζει,πολυ καλη.

Hlia,ωραιες οι φωτο σα θεμα/αποδοση.Με το εγκαταλειμενο φορτηγο και το εσωτερικο της καμπινας.Εχει αποδοθει ομορφα η αισθηση που ηθελες να περασεις.

attachment.php

nikon d300 τετραγωνο crop και μετατροπή σε ασπρόμαυρο στο ps.θα μπορούσα να την ανεβάσω και στις φωτογραφικές ιστορίες,ο λόγος?1 με 2 εβδομάδες πρίν γενήσει η γυναίκα, μου είχαμε πάει στον γιατρό μας για μια απο της τελευταίες επισκέψεις.Βλέποντας το σκηνηκό και εχοντας χρονο, εβαλα την γυναικα μου να κατεβει 2 οροφους για να τραβηξω την φωτογραφια,ελα ομως που μολις κατεβηκε εγεινε διακοπη ρευματος και ανσασερ γιόκ.........:D

Attachments

• DSC_0375.jpg
    DSC_0375.jpg
    174.9 KB · Views: 197

Εδώ μάλιστα. ΠΑΡΑ πολύ ωραίο κάδρο (μόνη ένσταση, λιγάκι αέρα δεξιά, εάν σε έπαιρνε, θα τον ήθελε). Θέλεις όμως δουλειά στην επεξεργασία στο PS, η μετατροπή σε Α/Μ είναι πολλά περισσότερα από γύρισμα σε grayscale και πείραγμα του κόντραστ.

Άδειο κάδρο, βρε Τζίμη, ο ορίζοντας στη μέση... και γιατί ασπρόμαυρο εν προκειμένω;

Είναι από την περιοχή του "Ακταίον" για όποιον ξέρει.

Δεξιά και αριστερά έργα και δέντρα Τάσο. Ο καιρός χθες ήταν τόσο μουντός που η original δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο σε χρώμα.

Περισσότερο σε Α/Μ έφερνε.

Εδώ μάλιστα. ΠΑΡΑ πολύ ωραίο κάδρο (μόνη ένσταση, λιγάκι αέρα δεξιά, εάν σε έπαιρνε, θα τον ήθελε). Θέλεις όμως δουλειά στην επεξεργασία στο PS, η μετατροπή σε Α/Μ είναι πολλά περισσότερα από γύρισμα σε grayscale και πείραγμα του κόντραστ.

Όντως (και λίγο Vibrance & clarity):a0210:

Το μόνο που κάνω είναι να σκέφτομαι ότι θα γίνει Α/Μ η φωτογραφία την ώρα που την τραβάω.

Δεξιά και αριστερά έργα και δέντρα Τάσο. Ο καιρός χθες ήταν τόσο μουντός που η original δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο σε χρώμα.

Με τον καιρό έχω αποδεχθεί, στη φωτογραφία, κάτι αντίστοιχο με μία από τις θέσεις που διατύπωσε ο Βίτγκενσταϊν στη Λογικο-φιλοσοφική Πραγματεία του (Tractatus Logico-Philosophicus): για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς, θα πρέπει να σωπαίνει.

Δεν είναι όλες οι στιγμές, όλα τα μέρη κλπ κατάλληλα για φωτογράφιση. Δεν το κάνουμε ψυχαναγκαστικά. Φωτογράφησε όπου το μάτι σου μπορεί να δει κάτι που αξίζει.