Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Με τον καιρό έχω αποδεχθεί, στη φωτογραφία, κάτι αντίστοιχο με μία από τις θέσεις που διατύπωσε ο Βίτγκενσταϊν στη Λογικο-φιλοσοφική Πραγματεία του (Tractatus Logico-Philosophicus): για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς, θα πρέπει να σωπαίνει.

Δεν είναι όλες οι στιγμές, όλα τα μέρη κλπ κατάλληλα για φωτογράφιση. Δεν το κάνουμε ψυχαναγκαστικά. Φωτογράφησε όπου το μάτι σου μπορεί να δει κάτι που αξίζει.

x2

Θέλεις όμως δουλειά στην επεξεργασία στο PS, η μετατροπή σε Α/Μ είναι πολλά περισσότερα από γύρισμα σε grayscale και πείραγμα του κόντραστ.

Εσυ το πας φιρι φιρι να μας σκασεις....:furious3: γραψε βρε λιγο πιο αναλυτικα τι πρεπει να προσεχουμε...εννοεις πειραγμα των χρωματων η κατι αλλο?

attachment.php

Attachments

• Papigo2009 685.JPG
    Papigo2009 685.JPG
    165.6 KB · Views: 291

Με τον καιρό έχω αποδεχθεί, στη φωτογραφία, κάτι αντίστοιχο με μία από τις θέσεις που διατύπωσε ο Βίτγκενσταϊν στη Λογικο-φιλοσοφική Πραγματεία του (Tractatus Logico-Philosophicus): για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς, θα πρέπει να σωπαίνει.

Δεν είναι όλες οι στιγμές, όλα τα μέρη κλπ κατάλληλα για φωτογράφιση. Δεν το κάνουμε ψυχαναγκαστικά. Φωτογράφησε όπου το μάτι σου μπορεί να δει κάτι που αξίζει.

Σωστός, προσωπικά είμαι ελάχιστα "παραγωγικός" - αν ήμουν επαγγελματίας θα είχα ψοφήσει της πείνας... παρότι κουβαλάω μόνιμα μηχανή, τα κλικ είναι σπάνια. Μετά μου την δίνει και τραβάω αλύπητα... παύση... και ξανά απ' την αρχή...

Πάρα πολύ καλή. Μου αρέσει το κλαδί που "μπαίνει" στο κάδρο

thanx...το κλαδί παραλίγο να μπει στο μάτι μου πρώτα (είχε τρομερό αέρα και πέρασα ανυποψίαστος από δίπλα) ...μετά μου ήρθε η ιδέα να το φωτογραφίσω χωρίς τον κορμό....

Last edited:

20 Νοεμβρίου 2009 ξημερώματα. Είναι ο στύλος στις στάσεις στην Ακαδημίας ακριβώς πίσω από την Εθνική βΙβλιοθήκη. Με την PANASONIC TZ6 σε φυσικό χρώμα (δηλ. δεν μετατράπηκε σε Α/Μ).

4638530852_c0c1c33a03_o.jpg

Ευχαριστω παιδια... με δυσκολεψε πολυ παντως, προσπαθωντας να τη βγαλω... εγχρωμη :smash:

Ηταν η μιση σε εντονο ηλιο και η μιση σε σκια... τι bracketing δοκιμασα, τι manual, τιποτα... και εφαγα ωρες στην επεξεργασια να τη φερω αλλα το προσωπο ηταν τοσο σκοτεινο που δεν φωτιζε με τιποτε χωρις να γινει χαλια...

Εδω μαλλον θα ειχε εφαρμογη αυτο που λενε "να σκεφτεσαι ασπρομαυρα" το λευκο φορεμα σε εντονο ηλιο οπως και το βιολοντσελο και τα υπολοιπα σε σκια...

...σηκωνε βεβαια και καλυτερο καδραρισμα, ειδικα στο εγχρωμο μια και εδω το εξαφανισα το φοντο, αλλα αυτα για μενα ειναι... ψιλα γραμματα ακομη...:twoguns:

Θα την ανεβασω καπου και στο εγχρωμο να δειτε για συγκριση (πολυ ωραια το επαιζε το βιολοντσελο :2thumb22sup:).

Θα την ανεβασω καπου και στο εγχρωμο να δειτε για συγκριση (πολυ ωραια το επαιζε το βιολοντσελο :2thumb22sup:).

Την εβαλα στις paparazzi αν ενδιαφερεται κανεις... καλυτερα στο εγχρωμο δεν μπορεσα να τη φερω...

Πολύ καλή, αν και εγώ θα προτιμούσα να φαίνεται το πρόσωπο.

Μεταξύ ΑΜ και έγχρωμης εκδοχής νομίζω ότι δεν τίθεται καν ζήτημα. Η έγχρωμη είναι μια κοινότυπη φωτογραφία ενώ εδώ έχει όλα τα στοιχεία που την κάνουν κάτι το ιδιαίτερο.

θα προτιμούσα να φαίνεται το πρόσωπο.

κοιτάξτε εδώ πχ που φαίνεται το πρόσωπο, εντάξει και κάτι παραπάνω, :flipout::flipout:

tere-cello.jpg

μεταξύ μας αλλά δε νομίζω να είναι μουσικός η κοπέλα της φωτογραφίας, ποιός νοιάζεται όμως...
να την έχεις να σου πάιζει private τις σουίτες για τσέλο του Bach και τι στον κόσμο, ποιός Fournier και Rostopovich.... :smash:

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

Ααα... όλα κι όλα(all and all)...Άμα δεν κάνει καλά σουτζουκάκια...
:flipout::flipout::flipout::eating: