Απάντηση: Ασπρόμαυρο;
New Open Protection Centers for Elderly - Drama City by drimis karas, on Flickr

Η Lensbaby έχει μία ιδιαίτερη σειρά φακών και το αποτέλεσμα μερικών από αυτούς λίγο-πολύ μπορείς να το δώσεις και με κάποια φίλτρα στο PS. Όμως η σειρά Sweet 35 - Sweet 50 δεν αντιγράφεται ούτε καν με φίλτρα Radial/Motion blur. Πρόκειται για ένα είδος tilt-shift φακών επιλέξιμου focus. Οι 9 στους 10 τους δουλεύουν στο κέντρο με μεγάλο διάφραγμα και κυρίως για λουλούδια ή πορτραίτα αλλά ο τρόπος που δουλεύουν σε τοπία είναι μοναδικός και δεν αντιγράφεται με φίλτρα του PS. Απορώ που έχω δει ελάχιστους να δουλεύουν τοπία με αυτούς τους φακούς (μόνο ο Codrin Lupei και ελάχιστες του Xavier Rey μου έρχονται στο μυαλό). Αν έχετε χρόνο, ρίξτε μια ματιά στη δουλειά που έχω κάνει με αυτούς τους φακούς (κυρίως με τον Sweet 35) εδώ: distorted visionsΠολύ καλές οι δυο τελευταίες, ενδιαφέρων ο lens baby...
Το EVF χρειάζεται όταν βγάζεις φωτος χωρίς τρίποδο γιατί σε μεγάλα διαφράγματα, έστω και η παραμικρή κίνηση μπορεί να στείλει αλλού το σημείο εστίασης. Οι φακοί αυτοί είναι πλήρως χειροκίνητοι και δεν έχουν auto focus. Οπότε το EVF το χρειάζομαι γιατι την εστίαση τη δουλεύω με μεγέθυνση της εικόνας, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις DSLR. Διαφορετικά, βάζεις τρίποδο και δουλεύεις με Live view. Απλώς, πριν βάλεις το τρίποδο, πρέπει να κάνεις αρκετές μετακινήσεις εσύ και το εμπρός κομμάτι του φακού για να επιτύχεις εστίαση εκεί που θέλεις, οπότε αφου βρεις το σημείο, μετά πρέπει να στήσεις τρίποδο.Τεο ονειρική αποτύπωση από τούς ιδιαίτερους φακούς,εάν μία μηχανή δεν έχει evf πόσο δύσκολο θα ήταν να τούς δουλέψουμε καί να έχουμε καλό αποτέλεσμα?οι φωτογραφίες με αυτούς τους φακούς δίνουν μία ιδιαιτεροτητα,είναι πρωτότυπες καί καλλιτεχνικες στα μάτια μου,,βέβαια αυτό εξαρτάται πρώτα καί από την ικανότητα σου καί την ματιά πού στο συγκεκριμένο στυλ μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα.

Φυσικά σεβαστή η γνώμη σου. Καμμία φωτογραφία και κανένα είδος φωτογραφίας δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Κάθε είδος φωτογραφίας έχει το κοινό του. Προσωπικά, αν και σίγουρα μου αρέσουν οι "αποστειρωμένες" φωτογραφίες, θεωρώ ότι τέτοιου είδους λήψεις, οι pinhole ή ακόμα και εκείνες που είναι επιτηδευμένα και προσεκτικά ανεστίαστες, αν δουλευτούν σωστά, προσδίδουν μία ιδιαίτερη ματιά στο κάδρο. Στη δική μου οπτική, τέτοιου είδους λήψεις έχουν μεγάλη δύναμη ως εναλλακτική προσέγγιση σε αυτά που βλέπουμε. Δηλώνω ενθουσιασμένος με τους φακούς της Lensbaby. Αλλά και πάλι είπαμε, γούστα είναι αυτάωραια τοπια Τεο, αλλα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτη η ματια που φυλακιζει το βλεμμα
νιωθω οτι κοιταζω απο κλειδαροτρυπα

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.