Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Ενω και η ασπρομαυρη ειναι ωραια,η εγχρωμη μ'αρεσει καλητερα.Εχει ομορφα,φυσικα χρωματα,και ωραιους τονους.Και ειναι και ωραια,ιδιαιτερη εικονα.Μ'αρεσει η προσεγγιση σου στη φωτογραφια τοπιου,χωρις εντυπωσιασμους καταφερνεις και δινεις ομορφες εικονες.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Μου δίνεις κουράγιο και κίνητρο. Να είσαι καλά! :)

Τώρα τελευταία βλέπω (και απο έλληνες φωτογράφους) φωτογραφιες στο ιντερνετ που ειναι φωτογραφίες κτιρίων με μακρά έκθεση. Είτε τα σύννεφα είτε η θάλασσα, δίνουν ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αυτό προσπάθησα να επιτύχω και εγώ αλλα με παίδεψε αρκετά. Βέβαια εργαλεία σαν το SilverEfex της nikon κάνουν τα πράγματα (πολύ) ποιο απλά!

Untitled by fokionas, on Flickr
Νομίζω ότι έχει παραπάνω sharpening αν και στο lightbox του flickr μου την δείχνει οπως την τελειωσα στο Photoshop (http://www.flickr.com/photos/fokionas/7241268192/in/pool-408529@N23/lightbox/)

Φωκίωνα πολύ ωραία. Τα κτήρια μοιάζουν να αιωρούνται.
Μου άρεσαν και πολλές ακόμη φωτό σου στο flickr

Πολυ ωραια Φωκιωνα, λιγο τα μοντερνα κτιρια στα δεξια χαλανε την εικονα, αλλα και παλι ειναι ωραια (και η επεξεργασια πετυχημενη)...

Φωκίωνα παρα πολύ καλή και η ιδέα και η εκτέλεση(συνθεση και επεξεργασία). Εχεις καμμία χωρίς τόσους αντιθετους τόνους στα σύννεφα?

Σ' ευχαριστώ NtinNton!Δεν μου εβγαινε αυτο που λες γιατι ενώ "κρατησα" τη θαλασσα που ηθελα, ο ουρανός εβγαινε έτσι. Έπρεπε να δουλεψω χωριστα(με μασκες) ουρανο και θαλασσα. Την επόμενη φορά :twoguns:

Mπορεις να δοκιμασεις στο φωτοσοπ το Transform. Επεμβαινεις στις παραμορφωσεις στα κτιρια με σχετικα καλο ελεγχο... αν δεν το παρακανεις, δεν εχεις και πολλη χασουρα στην ευκρινεια... αν και εδω του παει η παραμορφωση, με τον 11-16 ειναι?

ναι με τον 11-16 είναι (φακός με αρχ....)...πήγα λίγο κοντά στο παγκάκι για να δείξει αυτη την παραμόρφωση!! δεν είναι ωραίο;;
κάνεις unsharp;;
ευχαριστώ για τα tips!!

Ωραιο ειναι.

Τι εννοεις αν κανω unsharp? Αν κανω σαρπεν στις φωτο μου? Αν ναι, ισαμε με τρεις φορες κατα την επεξεργασια...

βάζεις το unsharp mask εννοώ ή κάτι άλλο στις φωτογραφίες σου...μερικές είναι ευκρινεστατες ..(βέβαια είναι και ο φακός)

Last edited:

Αυτο που καταλαβα εγω, ειναι οτι για ευκρινη και οξεια φωτογραφια, το καλο φως και η σωστη εκθεση (και η σταθεροτητα κατα την ληψη) ειναι το Α και το Ω.
Ο φακος παιζει ρολο... ο 70-200 που πηρα δινει ορατα καλυτερα αποτελεσματα απο ολους τους αλλους που ειχα εως τωρα (χωρις να θεωρουνται ομως τοπ φακοι).
Η επεξεργασια παιζει επισης ρολο... προς το παρον, με τον 70-200 εχω μειωσει την επεξeργασια για το σαρπεν και σε βηματα και σε ενταση, λογω πολυ καλων αποτελεσματων straight out of camera.

Παλιοτερα, εκανα pre sharpen στο DPP (εχει πολυ καλο unsharp mask), ελαχιστο στο ACR (το κλασσικο) και αναλογως της εικονας, στο τελος στο φωτοσοπ πριν το σωσιμο (αν δεν βαριεμαι, ακολουθω τον τροπο που εχω γραψει παλιοτερα και εδω στο σαιτ, συνηθως ομως το Prosharpen του silver efex).

Με τον 70-200 μερικες φορες παραλειπω το τελευταιο σταδιο, ειδικα αν εχω πολλη και ψιλη λεπτομερεια, πχ. κλαδια, γιατι ηδη ειναι αρκετα οξεια η φωτο και λογω φακου και λογω των εως τοτε ρυθμισεων στο κοντραστ... και επισης τελευταια, κανω επιλεκτικο σαρπεν μονο στο κυριως θεμα (οταν χρησιμοποιω το silver efex, με τον δικο μου τροπο αυτο γινοταν ουτως ή αλλως)...