Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

... και επισης τελευταια, κανω επιλεκτικο σαρπεν μονο στο κυριως θεμα ...

Με αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου.

Με αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου.

Νομιζω, αλλωστε αυτο προτεινεται απο ολους τους ειδικους της επεξεργασιας... σαρπεν μονο στις ακμες και μονο στο θεμα, για να ξεχωρισει...

Επισης, τελευταια, διαβαζω πως το dodge & burn (δηλαδη, επισης επιλεκτικο φωτισμα και σκοτεινιασμα) ειναι εκ των ουκ ανευ, αν θελουμε να εχουμε το κατι παραπανω στην εικονα... ακομα και ο Ansel Adams το ειχε μεσα στη στανταρ διαδικασια επεξεργασιας του...

... ελα ομως που πρεπει να ξερεις τι πρεπει να φωτισεις και τι να σκοτεινιασεις και εκει χωλαινει λιγο το ολο πραγμα... ετσι προς το παρον, μενω σε Global contrast ρυθμισεις (συν το πολυ καλο tonal contrast του νικ software), αλλα θα ηθελα να το μαθω καπως καλυτερα...

ΝtinNton, ωραιο θεμα, δεν εχει αλλες?

_MG_3511_dpp by 1L1as, on Flickr

Πολυ το δουλευω το ασπρομαυρο τελευταια... με το σιλβερ εφεξ και περα απο τα 3 βασικα sliders, ασχολουμαι και με τα χρωματα ξεχωριστα αλλα και με το point slider που δινει... κανει δουλεια και το ειχα παρεξηγησει...

@NNOW ωραία ιδέα είδα πρόσφατα μία πολύ ωραία στο πιο καλλιτεχνικό από έναν ιταλό τον Alessandro Mitola με εστίαση στο καπνο που μου αρεσει αρκετά η δουλειά του.
@ Ηλία ωραία επεξεργασία στο πρόσωπο μόνο του άνδρα δεξιά έχει παραπάνω σκιά, αλλά αρκετά "θορυβώδης" σαν θέμα
Οσο για τον καραγκιόζη εβγαλα μερικές αλλά είχα το νου μου στα παιδιά που κάθονταν μπροστά και δεν πέτυχα και κάτι ιδιαίτερο. 2 ακόμα

@NNOW είδα και ένα εκπληκτικό πορτραίτο προχθεσινό του LJ με εστίαση στα μάτια (γυναικείο) και ενδιαφέρον κροπαρισμα

Καιρό έχω να ανεβάσω οπότε συγνώμη προκαταβολικά για την ποσότητα-bye-
Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η ετήσια εκδήλωση χορού της μικρής, έβγαλα αρκετές και αποφάσισα να κάνω όλο το σετ B/W(ή σχεδόν)

Καταρχήν κάποια "παιχνίδια" φόρμας και εστίασης με συγκεκριμένο θέμα

Last edited:

ΙΜΟ η 1η είναι η καλύτερη. Έχεις πετύχει ωραίους τόνους για ΑΜ. Σαν σετ όμως το βρίσκω λίγο αδύναμο, με την έννοια ότι θα ήθελα στο σετ και κάποιες με "δράση".

Υπάρχουν αρκετές απλώς επειδή κάποιες περιέχουν παιδιά μπαλαρίνες και υπήρξε θέμα σεβασμού αποφάσισα τελικά να μην παρουσιάσω άλλες από το σετ

Διαφωνώ με την συγκεκριμένη άποψη οπότε.... :flipout:

Οχι στον σεβασμό στα παιδιά αυτό δεν συζητιέται, αλλά ότι μια απλή φωτογραφία με παιδιά είναι κάτι που πρέπει να μην δημοσιεύεται ειδικά όταν μιλάμε για δημόσια εκδήλωση. Μάλιστα είμαι στο ακριβώς αντίθετο αν κάποιος καλυτερος φωτογράφος από εμένα εμφάνιζε μια φωτογραφία της κόρης μου να χορεύει το μόνο που θα έκανα θα ήταν να του ζητούσα αντίγραφο σε μέγεθος που να μπορεί να εκτυπωθεί.

Αλλά αυτό είναι μάλλον ένα μεγάλο θέμα

Μωρέ ναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μπροστά σου!! Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά...χαχαχα

539598_10150903906782511_158350772_n.jpg

255316_10150904447367511_1328272966_n.jpg