ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Thanks. Αυτό το instant boot το έχεις βάλει;

Όχι γιατί το κλείνω σε sleep mode και ανοίγει άμεσα.
Αλλά και shutdown να το κάνω ανοίγει ταχύτατα.
Δεν νομίζω ότι έχουμε θέμα ταχύτητα εκκίνησης ώστε να το χρησιμοποιήσω.
Βέβαια θα μπορούσα να το δοκιμάσω αλλά ποτέ δεν το έκανα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Το πιθανότερο είναι να ξυπνάει... από κάποια από τα άλλα τηλεκοντρόλ σου γιατί μου το έκανε και μένα όταν πχ χρησιμοποιείς το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Το ότι ξυπνάει με το πληκτρολόγιο και το mouse είναι η κανονική λειτουργία του sleep mode.
Αυτό που ψάχνεις θα με ενδιέφερε και μένα αλλά σίγουρα θέλει διάβασμα και ψάξιμο.

Τελικά έκανα κάτι πιό απλό: πήγα σε όλα τα properties-power settings του mouse, του keyboard και της κάρτας δικτύου και απενεργοποίησα τα wake on computer. Στο mouse και στο keyboard τα power settings βρίσκονται στις HID συσκευές , όχι στις καθ' αυτού συσκευές logitech/microsoft τέλος πάντων τι hardware έχετε.

Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνει σε sleep mode με το τηλεκοντρόλ και να μην ανοίγει ΟΥΤΕ με keyboard ΟΥΤΕ με κίνηση του mouse :a0210:

Ανοίγει μόνο με το power button του τηλεκοντρόλ. :BDGBGDB55:

Ξαναλέω, στο media browser είναι λίγο τα ζώα μου αργά.....δεν παίρνει τίποτα λέτε;

Τίποτα overclock από το bios; έχει κάτι επιλογές.... :chinscratch:

Ξαναλέω.
Κάνε ένα κλικ κατέβασε XBMC για Win7 ( δεν έχεις να χάσεις τίποτα ) μετά το θέμα με τον κεραυνό ( είσαι και γκαντέμης ) και το Windows Media Center θα αποτελέσει παρελθόν ή θα το έχεις απλά να υπάρχει.
Αν δεν σου κάνει το XBMC, you know κουμπάκι uninstall και άντε γεια...

Last edited:

OK θα το δοκιμάσω. Οταν πατάς το πράσινο μετά στο τηλεκοντρόλ τι θα ανοίγει; το media center ή το xbmc;

Καλημέρα σας. Με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο αν γίνεται. Από τις συζητήσεις καταλαβαίνω ότι το XBMC είναι μονόδρομος στα Windows 7 αν θέλουμε να κάνουμε τα πάντα μέσω remote control. Προσπαθώ από χθες να στήσω το ASRock αλλά έχω πρόβλημα, δεν παίζει το subwoofer καθόλου. Επίσης προσπάθησα να streamάρω μέσω ethernet 100Mbit μία ταινία 1080p από τον δίσκο του Egreat και δεν βλεπόταν, πολλά σπασίματα σε εικόνα και ήχο. Επίσης όταν προσπάθησα να κάνω copy paste μία ταινία από το Egreat στον δίσκο του ASRock το transfer rate δεν ξεπέρασε τα 3MB/sec..! Δεν μπορώ να καταλάβω...

Απο´το τηλεκοντρόλ μπορείς να κάνεις τα πάντα και στον Media Center. Το xbmc κρίνεται απαραίτητο για να είναι πιό "ελαφρύ" λόγω Atom.
Τσέκαρε τα βύσματα (αν τα έχεις τερματίσει εσυ) , δεν είναι φυσιολογικό τα 3mb/sec γι αυτό έχεις και πολλά σπασίματα.

Απο´το τηλεκοντρόλ μπορείς να κάνεις τα πάντα και στον Media Center. Το xbmc κρίνεται απαραίτητο για να είναι πιό "ελαφρύ" λόγω Atom.
Τσέκαρε τα βύσματα (αν τα έχεις τερματίσει εσυ) , δεν είναι φυσιολογικό τα 3mb/sec γι αυτό έχεις και πολλά σπασίματα.

Τα μηχανάκια είναι δίπλα δίπλα και patchαρισμένα με τυποποιημένο καλώδιο UTP πάνω στο Linksys που βρίσκεται δίπλα τους..! Επειδή προφανώς έχετε ασχοληθεί πιο πολύ, υπάρχει τρόπος τα Windows Media Center να παίξουν mkv..? Για το subwoofer καμία ιδέα..? Το HDMI από το ASRock πάει στον DENON και από εκεί στην τηλεόραση...

Κι όμως, τα 3ΜΒ/sec είναι φυσιολογικό νούμερο για Egreat, οπότε όντως κάποια αρχεία 1080p μπορεί να μην παίζουν σωστά..

Κάπως με ανακούφισε η απάντηση σου γιατί δεν έβρισκα άκρη. Αν κάνω stream από άλλη πηγή (δίσκο pc ή laptop), να υποθέσω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα...

Καλημέρα σας. Με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο αν γίνεται. Από τις συζητήσεις καταλαβαίνω ότι το XBMC είναι μονόδρομος στα Windows 7 αν θέλουμε να κάνουμε τα πάντα μέσω remote control. Προσπαθώ από χθες να στήσω το ASRock αλλά έχω πρόβλημα, δεν παίζει το subwoofer καθόλου. Επίσης προσπάθησα να streamάρω μέσω ethernet 100Mbit μία ταινία 1080p από τον δίσκο του Egreat και δεν βλεπόταν, πολλά σπασίματα σε εικόνα και ήχο. Επίσης όταν προσπάθησα να κάνω copy paste μία ταινία από το Egreat στον δίσκο του ASRock το transfer rate δεν ξεπέρασε τα 3MB/sec..! Δεν μπορώ να καταλάβω...

Μέσω remote control παίζουν τα πάντα και στο WMC και στο XBMC.
Ξέχνα το streaming με 100άρι δίκτυο στα 1080p.
Μόνο GBit δίκτυο πρέπει να στήσεις.
Το ASRock έχει κάρτα δικτύου 1GB οπότε την χαραμίζεις.
Δυστυχώς πρέπει να αναβαθμίστεις σε 1GB.Δεν γίνεται διαφορετικά.Άκου με γιατί το πέρασα και εγώ αυτό το στάδιο μέχρι να στήσω δίκτυο 1GB και ασύρματο Wifi b/g/n ( 300mb/s).
Για το streaming δεν μας λες ποιον Player χρησιμοποίησες ποιους codecs Κλπ που παίζουν επίσης ρόλο στο να μην έχεις σπασίματα.

OK θα το δοκιμάσω. Οταν πατάς το πράσινο μετά στο τηλεκοντρόλ τι θα ανοίγει; το media center ή το xbmc;

Το πράσινο στο τηλεκοντρόλ έχει να κάνει μόνο με το WMC αφού το τηλεκοντρόλ είναι WMC compatible.
Βασικά δεν το χρειάζεσαι ποτέ αφού ρυθμίζεις ή το WMC ή το XBMC ( σε όποιο τελικά καταλήξεις ) να ανοίγουν στην εκκίνηση του AsRock, οπότε με το που μπουτάρει το σύστημα είσαι έτοιμος στο Interface της επιλογής σου.

Τα μηχανάκια είναι δίπλα δίπλα και patchαρισμένα με τυποποιημένο καλώδιο UTP πάνω στο Linksys που βρίσκεται δίπλα τους..! Επειδή προφανώς έχετε ασχοληθεί πιο πολύ, υπάρχει τρόπος τα Windows Media Center να παίξουν mkv..? Για το subwoofer καμία ιδέα..? Το HDMI από το ASRock πάει στον DENON και από εκεί στην τηλεόραση...

3 τρόποι υπάρχουν για να παίξεις σωστά mkv Η.264 1080p στο ASRock

1. WMC + Media Browser + WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
  2. XBMC + WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
  3. WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
Για ενσύρματο streaming απαιτείται δίκτυο

• 1GB
Για ασύρματο streaming απαιτείται δίκτυο

• Wifi 802.11n

Μέσω remote control παίζουν τα πάντα και στο WMC και στο XBMC.
Το ASRock έχει κάρτα δικτύου 1GB οπότε την χαραμίζεις.
Δυστυχώς πρέπει να αναβαθμίστεις σε 1GB.Δεν γίνεται διαφορετικά.Άκου με γιατί το πέρασα και εγώ αυτό το στάδιο μέχρι να στήσω δίκτυο 1GB και ασύρματο Wifi b/g/n ( 300mb/s).
Για το streaming δεν μας λες ποιον Player χρησιμοποίησες ποιους codecs Κλπ που παίζουν επίσης ρόλο στο να μην έχεις σπασίματα.

Καλημέρα, δηλαδή μέσω Wifi N να μην υπολογίζω και πολλά..! Το streaming έγινε με Media Player Classic και XBMC. Έχω εγκαταστήσει το CoreAVC Pro 2.0. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να σου δώσω κάποια επιπλέον πληροφορία, δυστυχώς οι γνώσεις μου στα Media Players είναι ακόμα περιορισμένες... :damnyou:

Δεν ξέρω αν το Asrock έχει κάποια ιδιοτροπία, αλλά στα κλασικά HTPC ένα σωστά στημένο Fast Ethernet (100Mbps) δίκτυο φτάνει και περισσεύει για οποιαδήποτε αρχείο 1080p. Αυτό ισχύει εγγυημένα, εδώ και χρόνια.