ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

καλά αν έβλεπα αυτή την οθόνη θα στοιχιμάτιζα ότι είναι από consumer συσκευή και όχι από PC.

Φωτιές που μας ανάβεις... :grinning-smiley-043

Απορώ που εδώ μέσα τόσοι σινεφίλ και τηλεορασάκηδες και δεν το γνωρίζατε!
XBMC και Boxee ( παρακλάδι του XBMC) είναι τα πλέον διαδεδομένα media centers σε ευρώπη και αμερική.
Μάλιστα το Boxee δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών μέσω Hulu ( αυτό σίγουρα θα το ξέρετε ) για του κατοίκους της Αμερικής ( αλλά υπάρχει τρόπος να παρακαμθεί αυτό ) και για τους υπόλοιπους εμάς είτε νόμιμα είτε ... μόνιμα.

Εγώ νίπτω τας χείρας μου διότι μόνο με consumer συσκευές και ΝΜΤ ασχολιόμουν...

άλλοι θα πρεπε να τα γνωρίζουν που έχουν χαραμίσει χιλιάδες εργατοώρες στα windows........ ;)

Επειδή μας ανοίγεις την όρεξη, οι υπότιτλοι ανεβοκατεβαίνουν, αλλάζουν μέγεθος στα γρήγορα on the fly χωρίς να μπαίνουμε σε menu-options κλπ;

Αλλαδή μεγέθους κλπ στο menu subtitle settings
Settings.videos.subtitles.jpg

Πάνω κάτω στο μενού Video Calibration:
Videocalibration.jpg

Άρα On the fly μόνο αλλαγή γλώσσας υπότιτλου.

Δυσάρεστα νέα για την στερέωση του 30mm CPU fan με Acousti ultra-soft silicone fan mounts.

O ανεμιστήρας που μου έστειλαν είναι Rib type ( έχει το τούνελ )
fan_types_smile_400x166.jpg

Mήπως τελικά η μόνη λύση είναι η ... σιλικόνη ???

δεν γίνεται να το "φας" με κανά λαμάκι/λεπίδι σιγά σιγά;

Είναι μικροσκοπικός και ευαίσθητος.
Φοβάμαι με τέτοια χονδρή παρέμβαση μήπως αυξήσω τα db του και δεν θα το ήθελα...

Αν φοβάσαι μην σπάσει/ραγίσει, πάρε ένα κολλητήρι και λιώστο σιγά σιγά.

Μάλλον θα το κάνω όταν έχω χρόνο αλλά στον παλιό ανεμιστήρα για δοκιμή γιατί τον καινούργιο λυπάμαι να τον πειράξω.
Δεν είναι και απλή διαδικασία.
Για να βγει η ψύκτρα με τον ανεμιστήρα μαζί πρέπει να βγουν τα πάντα , μέχρι και το motherboard για να ελευθερώσει το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα αφού πρέπει να πατηθούν από κάτω για να ελευθερωθούν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Για να βγει η ψύκτρα με τον ανεμιστήρα μαζί πρέπει να βγουν τα πάντα , μέχρι και το motherboard για να ελευθερώσει το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα αφού πρέπει να πατηθούν από κάτω για να ελευθερωθούν!

Ωχ τέτοια λέγε μου..... :frown:

Μου ρθε. εντάξει, δεν είναι τραγικός ο θόρυβος. Θα έλεγα ότι κάνει σαν το dvico. Νόμιζα ότι θα κάνει πιό πολύ. Οντως είναι στηριγμένο με βίδες το φανάκι στην ψύκτρα.
Βέβαια κανείς δεν λέει όχι σε λιγότερο θόρυβο, και μιάς και έχω πάρει λαστιχένιες βίδες λέω να την κάνω την "επέμβαση".
Δεν πρόσεξα όμως αν το φανάκι είναι με "τούνελ" ή σκέτο.

Στο device manager στην κατηγορία Other devices μου βγάζει δύο unknown θαυμαστικά.

Στο ένα λέει Unknown Device και στο άλλο Coproseccor

Ξέρετε τι drivers θέλουν αυτά τα δύο;
μήπως είναι τίποτα για το τηλεκοντρόλ;

Μιλάω για windows 7 που μέχρι τώρα σε 3 μηχανήματα (desktop,laptop) δεν είχα κανένα θαυμαστικό.

Και σε μένα το ίδιο έβγαλε στην αρχή.
Μετά πέρασα το CD που έχει όλους τους drivers μαζί και τα θαυμαστικά τέλος.

Απλά στο τέλος προεραιτικά αν θες μπορείς να βάλεις τους drivers για την κάρτα γραφικών από το site της Nvidia.

ΟΚ, σ´ευχαριστώ. Ο σένσορας για το τηλεκοντρόλ είναι μέσα στο μηχάνημα; Χρειάζεται κάτι για να ενεργοποιηθεί ή κανά σετάρισμα; δεν υποτίθεται ότι πατάς το πράσινο και απευθείας ανοίγει το media center;
Αυτό δεν καταλάβαινε τίποτα.

Ο IR Receiver είναι μέσα στο μηχάνημα.
Το τηλεκοντρόλ για να δουλέψει πρέπει πρώτα να μπουν οι drivers και να φύγουν τα θαυμαστικά.
Μετά μπορείς να ανοίξεις και να χειριστείς το Media Center με τα αντίστοιχα πλήκτρα και φυσικά να ανοιγοκλείσεις το AsRock.

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Ο IR Receiver είναι μέσα στο μηχάνημα.
Το τηλεκοντρόλ για να δουλέψει πρέπει πρώτα να μπουν οι drivers και να φύγουν τα θαυμαστικά.
Μετά μπορείς να ανοίξεις και να χειριστείς το Media Center με τα αντίστοιχα πλήκτρα και φυσικά να ανοιγοκλείσεις το AsRock.

Ναι τα έφτιαξα, όντως εγκατέστησα τους drivers από το CD και έφυγαν και τα δύο θαυμαστικά, από τα οποία σίγουρα το ένα πρέπει να ήταν για το τηλεκοντρόλ, το οποίο δουλεύει τώρα άψογα. Προγραμμάτισα και το Logitech Harmony One (που είχε ακριβώς στην database το μοντέλο ΙΟΝ 330ΗΤ) επειδή πιάνει καλύτερα το infrared του.

Ενα περίεργο που παρατήρησα με το τηλεκοντρόλ είναι ότι δεν ισχύει το παρατεταμένο πάτημα (περίεργο). π.χ. για να ανεβάσεις/κατεβασεις το volume πρέπει να πατάς και να αφήνεις το πλήκτρο, δεν δουλεύει αν το κρατάς πατημένο. Δεν είναι θέμα τηλεκοντρόλ, το ίδιο ισχύει και με τα volumes από το πληκτρολόγιο.

Πάντως το μηχανάκι παρόλα τα windows 7 και τα 4GB Ram, είναι ολίγον τι "τα ζώα μου αργά", π.χ. περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα να ανοίξει το device manager, το media center κλπ πράγματα τα οποία έχω συνηθίσει να ανοίγουν ΑΚΑΡΙΑΙΑ στο κανονικό pc μου.

Πάντως το desktop στην 60άρα είναι κάτσε καλά.....Τρελή εικόνα και αίσθηση. Μου φαίνεται θα σταματήσω να σερφάρω στις 24άρες.... :grinning-smiley-043

Πήγα να παίξω ένα .mkv 1080p και έκανε σπασίματα και είδα την cpu να χτυπάει 80% peak....την βάψαμε λέω....

Αλλά κατέβασα το coreavc pro 2.0 και έστρωσε απίστευτα. Στο ίδιο .mkv φτάνει peak 40% η cpu και φυσικά χωρίς κανένα σπάσιμο.

Πλέον πρέπει να επικαλεστώ το support team για το καλλιτεχνικό/αισθητικό κομμάτι της όλης υπόθεσης :grinning-smiley-043

Εμένα με 2GB RAM και δεν έχω προβλήματα ταχύτητας στο desktop και στην περιήγηση στα windows.
Δοκίμασε να βάλεις κάποιο ελαφρύτερο antivirus όπως AVG και όχι Norton.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Επίσης βάλε τους τελευταίους drivers της Nvidia για την ΙON.
Εννοείται ότι χωρίς GPU hardware accelaration δεν μπορείς να παίξεις 1080p στο ASRock.Και εγώ με CoreAVC 2.0 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Έχω βέβαια ένα θέμα με τους εξωτερικούς υπότιτλους στον WMP και στο WMC αλλά πιστεύω ότι θα το λύσω.
Πάντως εγώ με CoreAVC δεν έχω δει την CPU να φορτώνει πάνω από 20%, οπότε λίγο το 40% που έχεις με προβληματίζει λιγάκι.

Δεν έχω Norton. Το NOD32 έχω βάλει που θεωρείται ελαφρύ πιστεύω.

Εχω βάλει και τους τελευταίους drivers στην ION , αφού τους απαιτεί το coreAVC. Οταν λέω 40% μιλάω για peak. Αλλά 20% peak με τίποτα.

επίσης δεν έχω ήχο με τον Windows player αλλά αδιάφορο , αφού παίζω με τον MPC-HC που παίζει μια χαρά ο ήχος στην TV ακόμα κι αν έχει DTS το αρχείο.