ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Του έβγαλα το μικρό Fan που είναι 3 cm και σφυρίζει και του έβαλα ένα 4 cm , το αγόρασα από e-shop , και είναι πολύ καλύτερο μπορώ να πω αθόρυβο. Το κόλλησα με θερμόκολα πάνω στην μητρική απλά για να σταθή για τη μετά όταν βάλεις από πάνω την κατασκευή που έχει τον σκληρό και το DVD στέφετε κανονικά . Πρέπει να στραβώσεις λίγο και τα αυτάκια της κατασκευής από πάνω για να μην το πιέζουν πολύ.

Μιλάς για το φαν του επεξεργαστή (αν έχει) ή το γενικό φαν του κουτιού;

Αν έχεις κρατήσει καμιά φωτογραφία από το τελικό αποτέλεσμα θα με βοηθούσες.

Last edited:
Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Του έβγαλα το μικρό Fan που είναι 3 cm και σφυρίζει και του έβαλα ένα 4 cm , το αγόρασα από e-shop , και είναι πολύ καλύτερο μπορώ να πω αθόρυβο. Το κόλλησα με θερμόκολα πάνω στην μητρική απλά για να σταθή για τη μετά όταν βάλεις από πάνω την κατασκευή που έχει τον σκληρό και το DVD στέφετε κανονικά . Πρέπει να στραβώσεις λίγο και τα αυτάκια της κατασκευής από πάνω για να μην το πιέζουν πολύ.

Κάνε μας link αυτό που αγόρασες... και φυσικά photos....

Γιατί να δώσεις τα extra χρήματα για το Tvix?

Θα σε ρέτωγα σε σχέση με το Tvix 6500 αλλά δεν το αναφέρεις , άρα δεν νομίζω να έχεις προσωπική εμπειρία.
Στο Asrock παίρνει καμιά πατέντα για να γίνει αθόρυβο;

Γιατί να δώσεις extra χρήματα για το Tvix?

Τι extra χρήματα; δεν είπα να δώσω έξτρα χρήματα. Λέω ότι έχω ήδη το Tvix και θα ήθελα να μου πεις τι θόρυβο κάνει το Asrock σε σχέση με το Tvix (αν το έχεις δοκιμάσει).

Πάλι καλά.. νόμισα ότι θα το αγόραζες το Tvix... :flipout:

Δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη καθότι ούτε το έχω δει ποτέ... :a0210:

Το AsRock ΙΟΝ 330 ΗΤ κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από το PS3 slim.
Αν σας τύχει κάποιο κομμάτι που να κάνει περισσότερο διαπεραστικό θόρυβο μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουν έναν άλλο ανεμιστήρα επεξεργαστή 30mm.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ο τρόπος που στηρίζεται ο ανεμιστήρας με μεταλλικές βίδες πάνω στην ψύκτρα.

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Τελικά τον θόρυβο τον προκαλεί το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή ή το ανεμιστηράκι που έχει πίσω στο σασί;

Μιλάμε ξεκάθαρα για τον μικρό ανεμιστήρα του επεξεργαστή.
Δείτε τον "ιδανικό" τρόπο για την εξολόθρευση του θορύβου:
http://asrockion.wiki.zoho.com/silencing-the-ASRock-ION330.html

μάλιστα. Δεν υπάρχει πατέντα να μην μπει καθόλου ανεμιστηράκι; π.χ. με μεγαλύτερη ψύκτρα.

Θα μου πεις τι να πρωτοχωρέσει το κουτάκι.....

Χωρίς ανεμιστηράκι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα στους 90 βαθμούς και περισσότερο.
Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που θα πρέπει να λειτουργούν και οι δύο.
Μεγαλύτερη ψύκτρα αλλά ή/και μεγαλύτερος ανεμιστήρας δεν χωράει γιατί η μονάδα DVD/BluRay είναι κολλητά στην υπάρχουσα ψύκτρα.
Το ανεμιστηράκι που στέλνει η ASRock προς αντικατάσταση είναι ακόμη πιο αθόρυβο από το μαμίσιο.
Αν επιπλέον βάλετε plastic fan mounts αντί για βίδες για την στήριξή του στην ψύκτρα αντί για βίδες ( και όχι τα επικίνδυνα λαστιχάκια που φαίνονται στην φώτο ) τότε ο θόρυβος θα εξαφανιστεί σχεδόν τελείως.
http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/casefanaccessories/afm03b-group
Επίσης αν αντικαταστήσετε την εργοστασιακή πάστα απαγωγής θερμότητας του επεξεργαστή με καινούργια ( πχ arctic silver ) η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες να δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές και θα επιτύχετε ένα ION 330 παντελώς αθόρυβο.

Last edited:
Thanks Δημήτρη. Εντάξει δεν είμαι xtreme user. Μόνο mkv παίζω. απλά παρήγγειλα και λαστιχένιες βίδες για να μειώσω όσο γίνεται τον θόρυβο από το ανεμιστηράκι.

Thanks Δημήτρη. Εντάξει δεν είμαι xtreme user. Μόνο mkv παίζω. απλά παρήγγειλα και λαστιχένιες βίδες για να μειώσω όσο γίνεται τον θόρυβο από το ανεμιστηράκι.

Επειδή με ενδιαφέρει τις λαστιχένιες βιδες από που τις παρήγγειλες?

Αυτα λες να κάνουν που είναι 2 πόντους μήκος;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807858&u=NANOXIA-VIBEKILLER-RUBBER-FAN-MOUNTING-BOLTS

Λογικά κάνουν.

Ελπίζω να ξέρεις ότι αγοράζεις ένα NetTop για χρήση HTPC με ότι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτό.
To AsRock βασίζεται στην ισχύρη Nvidia ION κάρτα γραφικών του και όχι στον ασθενικό Atom επεξεργαστή του.
Οπότε πρέπει με κατάλληλους GPU accelaration codecs ( Πχ CoreAvc ) να οδηγήσεις τα 1080p ΜΚV
files να παίξουν μέσω της κάρτας γραφικών και όχι μέσω του επεξεργαστή.
Δεν ξέρω το επίπεδό σου σε τεχνικά θέματα καθώς είμαι ελάχιστο χρόνο στο forum ώστε να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, απλά το διευκρινίζω για να ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις από αυτό το μηχάνημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Λογικά κάνουν.

Ελπίζω να ξέρεις ότι αγοράζεις ένα NetTop για χρήση HTPC με ότι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτό.
To AsRock βασίζεται στην ισχύρη Nvidia ION κάρτα γραφικών του και όχι στον ασθενικό Atom επεξεργαστή του.
Οπότε πρέπει με κατάλληλους GPU accelaration codecs ( Πχ CoreAvc ) να οδηγήσεις τα 1080p ΜΚV
files να παίξουν μέσω της κάρτας γραφικών και όχι μέσω του επεξεργαστή.
Δεν ξέρω το επίπεδό σου σε τεχνικά θέματα καθώς είμαι ελάχιστο χρόνο στο forum ώστε να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, απλά το διευκρινίζω για να ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις από αυτό το μηχάνημα.

Διαβάζοντας παραπάνω, το θέμα αυτό διευκρινίζεται εκτενώς...

Ούτως ή άλλως εδώ είμαστε.... :a0210: