NiKa
AVClub Addicted Member
- 11 June 2008
- 2,487
Παρήγγειλα και εγώ φυσικά.. THX...
Λογικά κάνουν.
Ελπίζω να ξέρεις ότι αγοράζεις ένα NetTop για χρήση HTPC με ότι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτό.
To AsRock βασίζεται στην ισχύρη Nvidia ION κάρτα γραφικών του και όχι στον ασθενικό Atom επεξεργαστή του.
Οπότε πρέπει με κατάλληλους GPU accelaration codecs ( Πχ CoreAvc ) να οδηγήσεις τα 1080p ΜΚV
files να παίξουν μέσω της κάρτας γραφικών και όχι μέσω του επεξεργαστή.
Δεν ξέρω το επίπεδό σου σε τεχνικά θέματα καθώς είμαι ελάχιστο χρόνο στο forum ώστε να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, απλά το διευκρινίζω για να ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις από αυτό το μηχάνημα.
Λογικό να είναι πιό βαριά τα Windows 7, αλλά για πες μου σε ποιό πρόγραμμα συνάντησες δυσκολία ή γενικώς "σέρνεται" το μηχανάκι με τα 7;
Μάλιστα, ελπίζω με τα 4GB να πηγαίνει κάπως καλύτερα (αν και δεν θα τα βλέπει όλα).
Πάντως ενδιαφέρον έχει αυτό το λειτουργικό έτσι όπως το περιγράφεις γιατί κακά τα ψέματα τέτοια μηχανάκια πιό πολύ παίζουν τον ρόλο media player παρά PC.
Αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή μπορείς να ανεβάσεις screenshots από αυτό το XBMC Live ;
Ναί αλλά, αν δεν τρέχεις Win 7 στο μηχανάκι ποιός ο λόγος να το πάρεις;
Τι παραπάνω προσφέρει από ένα standalone media player δηλαδή;
Όρισε μου τι λειτουργίες θέλεις να εκτελείς με το ASRock και θα σου απαντήσω.
Εγώ προσωπικά θέλω κάτι που μόνο με Win λειτουργικό μπορώ να το πάρω αφού χρησιμοποιεί το Media Center (Media Browser).
Επίσης χρησιμοποιώ προγράμματα που μόνο σε περιβάλον Windows δουλεύουν. Θέλω το tsMuxer και το Workshop Subtitle πχ.
Για κάποιον όμως που δεν τα θέλει όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θα του προσφέρει ένα μηχανάκι των 500 σε σχέση με το xtremer των 120 .
Αν είσαι fun του Windows Media Center φυσικά και θα χρειαστείς Win7.
Εγώ που δουλεύω και στις δύο πλατφόρμες βρίσκω το WMC7 λίγο δυσκίνητα με τον Atom του ASRock.
Και φυσικά σαν Interface που κάνει ακριβώς τα ίδια το XBMC κάνει τα ίδια πράγματα καλύτερα, και γρηγορότερα με κλάσεις ανώτερο interface.
Δεν υπάρχει τίποτα που να γίνεται στα Win και να μην γίνεται στο Linux ( το ανάποδο δεν ισχύει ) .
Για το tsmuxer υπάρχει έκδοση για Linux και υπάρχουν άπειρα προγράμματα για υπότιτλιτισμό πχ.
To ASRock δεν κάνει 500 .Εγώ 320 το αγόρασα.
Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις.
Εγώ απλά αναφέρω ότι ASRock ION 330 + Linux + XBMC interface είναι καλύτερο , γρηγορότερο , ομορφότερο από
το ίδιο με Win7 + WMC7.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα απλά να το δοκιμάσεις σε ένα φλασάκι και αν δεν σου κάνει απλά φορμάρεις το φλασάκι.
Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι ο Atom δεν έχει τόση επεξεργαστική ισχύ για να κάνει μετατροπές που θες να κάνεις με το tsmuxer.Δεν είναι ΗΤPC ούτε PC.
Είναι NetTop.
Και φυσικά σαν Interface που κάνει ακριβώς τα ίδια το XBMC κάνει τα ίδια πράγματα καλύτερα, και γρηγορότερα με κλάσεις ανώτερο interface.
Δεν αρπάζομαι σε καμία περίπτωση, απλά πραγματικά δεν καταλάβαινα τι ήθελες.
WMC7 + Media Browser έχω και εγώ στα 7 και δεν τον χρησιμοποιώ.
Για την ίδια δουλειά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ΧΒΜC
Δες screenshots εδώ:
http://xbmc.org/skins/
Το XBMC μπορείς να το εγκαταστήσεις και σε Win7 αν δεν θες Linux και να το τρέχεις μαζί ή όχι με τον Media Center.
Αν το ξεκινήσεις όμως πιστεύω θα μείνεις στο XBMC.
Επειδή μου έχεις εξάψει την φαντασία, να σου δώσω ένα στικάκι να μου γράψεις αυτό το XBMC Live; Φτάνει 4GB στικάκι;
Τα skins δείχνουν πολύ ωραία πάντως.
Υ.Γ. εμένα μου στοίχισε πάντως 520 ευρώ αλλά full (BD drive, 500GB, 4GB μνήμη, wifi, remote control, μεταφορικά).
Αφού χτίκιασα να στήσω σωστά το Media Browser και τώρα δουλεέυει ρολόϊ, τώρα μου ξανανάβεις φωτιές...![]()
2GB στικάκι είναι υπεραρκετό.
Θα κατεβάσεις το setup από εδώ
http://xbmc.org/download/
Επιλέγεις XBMC Live
Είναι ένα CD image που θα το κάψεις σε ένα CD.
Θα βάλεις το ASRock να κάνει boot από αυτό και όταν σε ρωτήσει που να το εγκαταστήσει θα επιλέξεις το στικάκι.
Αυτό είναι όλο.
Μετά απλά περιμένεις να τελειώσει.
Αφού χτίκιασα να στήσω σωστά το Media Browser και τώρα δουλεέυει ρολόϊ, τώρα μου ξανανάβεις φωτιές...![]()
Μα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Μπουτάρεις με το στικάκι όποτε θες και αν θες αναγκαστικά windows 7 , βγάζεις το στικάκι και μπουτάρει κανονικά από τον σκληρό.
Φίλε SlionΒ, με το θέμα των hz τι γίνεται; πως αλλάζεις 24, 50 κλπ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.