ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Λογικά κάνουν.

Ελπίζω να ξέρεις ότι αγοράζεις ένα NetTop για χρήση HTPC με ότι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτό.
To AsRock βασίζεται στην ισχύρη Nvidia ION κάρτα γραφικών του και όχι στον ασθενικό Atom επεξεργαστή του.
Οπότε πρέπει με κατάλληλους GPU accelaration codecs ( Πχ CoreAvc ) να οδηγήσεις τα 1080p ΜΚV
files να παίξουν μέσω της κάρτας γραφικών και όχι μέσω του επεξεργαστή.
Δεν ξέρω το επίπεδό σου σε τεχνικά θέματα καθώς είμαι ελάχιστο χρόνο στο forum ώστε να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, απλά το διευκρινίζω για να ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις από αυτό το μηχάνημα.

Μην μου αγχώνεσαι.:grandpa:
Εχω γερό support team στο software :a0210: ;)

Σήμερα έστησα σε φλασάκι XBMC Live ( με ενσωματωμένο λειτουργικό Ubuntu Linux ).
Το μηχάνημα πετάει καθώς δεν το βαραίνουν τα Windows 7 και έχουν από default GPU hardware accelaration!
Αν μπουτάρω χωρίς το φλασάκι μπαίνω κανονικά στα 7.
Αν όλα δουλέψουν όπως πρέπει στο Ubuntu ( TV card + PVR functionality με MythTV) θα καταργήσω εντελώς τα Windows7 και θα εγκαταστήσω το XBMC Live στον δίσκο συστήματος του ASRock.

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Λογικό να είναι πιό βαριά τα Windows 7, αλλά για πες μου σε ποιό πρόγραμμα συνάντησες δυσκολία ή γενικώς "σέρνεται" το μηχανάκι με τα 7;

Με τα 2GB μνήμης του ASRock πάνε μια χαρά τα Win7( 32 bit) αφού η Microsoft φαίνεται να έφτιαξε επιτέλους ένα σωστό, αξιόπιστο και ελαφρύ λογισμικό.
Το θέμα είναι ότι σε ένα τέτοιο μηχανάκι, που το θέλεις για αναπαραγωγή media, TV PVR recording , internet video streaming κλπ. θέλεις το maximum της επεξεργαστικής ισχύος να πηγαίνει στον εκάστοτε player και να μην χάνεται ο παραμικρός πόρος του συστήματος στο λειτουργικό.
Το Ubuntu Linux δένει καλύτερα με τον ASRock kατά την γνήμη μου καθώς το μετατρέπει σε media player όπου "δεν υπάρχει λειτουργικό" για τον χρήστη παρά μόνο ένα set-o-box σαν συσκευή με τις λειτουργίες που θέλει ο καθένας αφού βέβαια τις ρυθμίσει πρώτα.
Και με τα 7 μπορείς να κάνεις αξιόπιστα την δουλειά σου αλλά εμένα προσωπικά μου θυμίζει ότι το ASRock είναι έτσι περισσότερο PC παρά stadalone συσκευή.
Όπως του αρέσει του καθένα.
Φυσικά το μόνο γνωστό πρόβλημα είναι η αναπαραγωγή Flash στις ιστοσελίδες καθώς η τρέχουσα έκδοση της Adobe δεν έχει GPU accelaration.
Με την beta 10.1 κάτι γίνεται ώστε να σερφάρεις νορμάλ αλλά ακόμα περιμένουμε την τελική έκδοση.

Μάλιστα, ελπίζω με τα 4GB να πηγαίνει κάπως καλύτερα (αν και δεν θα τα βλέπει όλα).
Πάντως ενδιαφέρον έχει αυτό το λειτουργικό έτσι όπως το περιγράφεις γιατί κακά τα ψέματα τέτοια μηχανάκια πιό πολύ παίζουν τον ρόλο media player παρά PC.
Αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή μπορείς να ανεβάσεις screenshots από αυτό το XBMC Live ;

Ναί αλλά, αν δεν τρέχεις Win 7 στο μηχανάκι ποιός ο λόγος να το πάρεις;
Τι παραπάνω προσφέρει από ένα standalone media player δηλαδή;

Μάλιστα, ελπίζω με τα 4GB να πηγαίνει κάπως καλύτερα (αν και δεν θα τα βλέπει όλα).
Πάντως ενδιαφέρον έχει αυτό το λειτουργικό έτσι όπως το περιγράφεις γιατί κακά τα ψέματα τέτοια μηχανάκια πιό πολύ παίζουν τον ρόλο media player παρά PC.
Αν δεν βαριέσαι κάποια στιγμή μπορείς να ανεβάσεις screenshots από αυτό το XBMC Live ;

http://xbmc.org/skins/

Δεν χάνει το ρόλο του PC αφού τρέχει linux από κάτω.
Αν εγκαταστήσεις τις εφαρμογές που θέλεις κάτω από ένα ενιαίο Interface όπως αυτό του XBMC απλά ξεχνάς το desktop.Μπορείς βέβαια να εγκαταστήσεις και ένα Linux GUI αν θέλεις σώνει και καλα να έχεις desktop αν και δεν βρίσκω τον λόγο.

Ναί αλλά, αν δεν τρέχεις Win 7 στο μηχανάκι ποιός ο λόγος να το πάρεις;
Τι παραπάνω προσφέρει από ένα standalone media player δηλαδή;

Όρισε μου τι λειτουργίες θέλεις να εκτελείς με το ASRock και θα σου απαντήσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Όρισε μου τι λειτουργίες θέλεις να εκτελείς με το ASRock και θα σου απαντήσω.

Εγώ προσωπικά θέλω κάτι που μόνο με Win λειτουργικό μπορώ να το πάρω αφού χρησιμοποιεί το Media Center (Media Browser).
Επίσης χρησιμοποιώ προγράμματα που μόνο σε περιβάλον Windows δουλεύουν. Θέλω το tsMuxer και το Workshop Subtitle πχ.
Για κάποιον όμως που δεν τα θέλει όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θα του προσφέρει ένα μηχανάκι των 500 € σε σχέση με το xtremer των 120 €.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Εγώ προσωπικά θέλω κάτι που μόνο με Win λειτουργικό μπορώ να το πάρω αφού χρησιμοποιεί το Media Center (Media Browser).
Επίσης χρησιμοποιώ προγράμματα που μόνο σε περιβάλον Windows δουλεύουν. Θέλω το tsMuxer και το Workshop Subtitle πχ.
Για κάποιον όμως που δεν τα θέλει όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θα του προσφέρει ένα μηχανάκι των 500 σε σχέση με το xtremer των 120 .

Αν είσαι fun του Windows Media Center φυσικά και θα χρειαστείς Win7.
Εγώ που δουλεύω και στις δύο πλατφόρμες βρίσκω το WMC7 λίγο δυσκίνητα με τον Atom του ASRock.
Και φυσικά σαν Interface που κάνει ακριβώς τα ίδια το XBMC κάνει τα ίδια πράγματα καλύτερα, και γρηγορότερα με κλάσεις ανώτερο interface.
Δεν υπάρχει τίποτα που να γίνεται στα Win και να μην γίνεται στο Linux ( το ανάποδο δεν ισχύει ) .
Για το tsmuxer υπάρχει έκδοση για Linux και υπάρχουν άπειρα προγράμματα για υπότιτλιτισμό πχ.
To ASRock δεν κάνει 500 .Εγώ 320 το αγόρασα.
Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις.
Εγώ απλά αναφέρω ότι ASRock ION 330 + Linux + XBMC interface είναι καλύτερο , γρηγορότερο , ομορφότερο από
το ίδιο με Win7 + WMC7.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα απλά να το δοκιμάσεις σε ένα φλασάκι και αν δεν σου κάνει απλά φορμάρεις το φλασάκι.
Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι ο Atom δεν έχει τόση επεξεργαστική ισχύ για να κάνει μετατροπές που θες να κάνεις με το tsmuxer.Δεν είναι ΗΤPC ούτε PC.
Είναι NetTop.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Αν είσαι fun του Windows Media Center φυσικά και θα χρειαστείς Win7.
Εγώ που δουλεύω και στις δύο πλατφόρμες βρίσκω το WMC7 λίγο δυσκίνητα με τον Atom του ASRock.
Και φυσικά σαν Interface που κάνει ακριβώς τα ίδια το XBMC κάνει τα ίδια πράγματα καλύτερα, και γρηγορότερα με κλάσεις ανώτερο interface.
Δεν υπάρχει τίποτα που να γίνεται στα Win και να μην γίνεται στο Linux ( το ανάποδο δεν ισχύει ) .
Για το tsmuxer υπάρχει έκδοση για Linux και υπάρχουν άπειρα προγράμματα για υπότιτλιτισμό πχ.
To ASRock δεν κάνει 500 .Εγώ 320 το αγόρασα.
Δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις.
Εγώ απλά αναφέρω ότι ASRock ION 330 + Linux + XBMC interface είναι καλύτερο , γρηγορότερο , ομορφότερο από
το ίδιο με Win7 + WMC7.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα απλά να το δοκιμάσεις σε ένα φλασάκι και αν δεν σου κάνει απλά φορμάρεις το φλασάκι.
Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι ο Atom δεν έχει τόση επεξεργαστική ισχύ για να κάνει μετατροπές που θες να κάνεις με το tsmuxer.Δεν είναι ΗΤPC ούτε PC.
Είναι NetTop.

Μην αρπάζεσαι, πουθενά δεν θέλω να καταλήξω, απλά να μάθω θέλω.
Αυτά που λές δεν τα γνωρίζω, δεν ξέρω ποιό είναι αυτό τι interface που είναι κλάσεις ανώτερο γι αυτό ρωτάω. Αυτό είπε κι ο Τάσος όταν σου ζήτησε - άν μπορείς - να ανεβάσεις κάποια screen captures για να δούμε.
Εγώ είμαι fun του Windows Media Center επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω σαν plugin το Media Browser που είναι ότι καλύτερο έχω δεί μέχρι τώρα.
Μακάρι αυτό που προτείνεις να είναι καλύτερο και θα το χρησιμοποιήσω κι εγώ αλλά δεν το ξέρω και άρα δεν έχω άποψη.

Δεν αρπάζομαι σε καμία περίπτωση, απλά πραγματικά δεν καταλάβαινα τι ήθελες.
WMC7 + Media Browser έχω και εγώ στα 7 και δεν τον χρησιμοποιώ.

Για την ίδια δουλειά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ΧΒΜC
Δες screenshots εδώ:
Το XBMC μπορείς να το εγκαταστήσεις και σε Win7 αν δεν θες Linux και να το τρέχεις μαζί ή όχι με τον Media Center.
Αν το ξεκινήσεις όμως πιστεύω θα μείνεις στο XBMC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Επειδή μου έχεις εξάψει την φαντασία, να σου δώσω ένα στικάκι να μου γράψεις αυτό το XBMC Live; Φτάνει 4GB στικάκι;

Τα skins δείχνουν πολύ ωραία πάντως.

Υ.Γ. εμένα μου στοίχισε πάντως 520 ευρώ αλλά full (BD drive, 500GB, 4GB μνήμη, wifi, remote control, μεταφορικά).

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Δεν αρπάζομαι σε καμία περίπτωση, απλά πραγματικά δεν καταλάβαινα τι ήθελες.
WMC7 + Media Browser έχω και εγώ στα 7 και δεν τον χρησιμοποιώ.

Για την ίδια δουλειά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ΧΒΜC
Δες screenshots εδώ:
Το XBMC μπορείς να το εγκαταστήσεις και σε Win7 αν δεν θες Linux και να το τρέχεις μαζί ή όχι με τον Media Center.
Αν το ξεκινήσεις όμως πιστεύω θα μείνεις στο XBMC.

Αφού χτίκιασα να στήσω σωστά το Media Browser και τώρα δουλεέυει ρολόϊ, τώρα μου ξανανάβεις φωτιές...
icon10.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Επειδή μου έχεις εξάψει την φαντασία, να σου δώσω ένα στικάκι να μου γράψεις αυτό το XBMC Live; Φτάνει 4GB στικάκι;

Τα skins δείχνουν πολύ ωραία πάντως.

Υ.Γ. εμένα μου στοίχισε πάντως 520 ευρώ αλλά full (BD drive, 500GB, 4GB μνήμη, wifi, remote control, μεταφορικά).

2GB στικάκι είναι υπεραρκετό.
Θα κατεβάσεις το setup από εδώ
http://xbmc.org/download/
Επιλέγεις XBMC Live
Είναι ένα CD image που θα το κάψεις σε ένα CD.
Θα βάλεις το ASRock να κάνει boot από αυτό και όταν σε ρωτήσει που να το εγκαταστήσει θα επιλέξεις το στικάκι.
Αυτό είναι όλο.
Μετά απλά περιμένεις να τελειώσει.

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Αφού χτίκιασα να στήσω σωστά το Media Browser και τώρα δουλεέυει ρολόϊ, τώρα μου ξανανάβεις φωτιές...
icon10.gif

Μα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Μπουτάρεις με το στικάκι όποτε θες και αν θες αναγκαστικά windows 7 , βγάζεις το στικάκι και μπουτάρει κανονικά από τον σκληρό.

Φίλε SlionΒ, με το θέμα των hz τι γίνεται; πως αλλάζεις 24, 50 κλπ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Πο

2GB στικάκι είναι υπεραρκετό.
Θα κατεβάσεις το setup από εδώ
http://xbmc.org/download/
Επιλέγεις XBMC Live
Είναι ένα CD image που θα το κάψεις σε ένα CD.
Θα βάλεις το ASRock να κάνει boot από αυτό και όταν σε ρωτήσει που να το εγκαταστήσει θα επιλέξεις το στικάκι.
Αυτό είναι όλο.
Μετά απλά περιμένεις να τελειώσει.

Τhanks, θα το δοκιμάσω. :a0210:

Με τις αλλαγές των συχνοτήτων τι γίνεται;

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

icon10.gif

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από ένα σωστό λειτουργικό και όμορφο χειρισμό φωτογραφιών, μουσικής , βίντεο, ταινιών, προγραμμάτων ( και για μένα επίσης βίντεο recording και web browsing ) μέσα από ένα ενιαίο και λειτουργικό Interface.
Εγώ 2 μήνες δεν έκανα τίποτα άλλο από το να πειραματίζομαι με προγράμματα και ρυθμίσεις στο ASRock.
Δοκίμασα τα πάντα.Ότι υπάρχει και δεν υπάρχει.

Τελικά ψηφίζω για media:

Νο1 XBMC
No2 Boxee
No3 WMC7 +Media Browser

Για PVR :

No1 MythTV
No2 WMC7

Και δεν το λέω εγώ μόνο αυτό αλλά χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Μπουτάρεις με το στικάκι όποτε θες και αν θες αναγκαστικά windows 7 , βγάζεις το στικάκι και μπουτάρει κανονικά από τον σκληρό.

Φίλε SlionΒ, με το θέμα των hz τι γίνεται; πως αλλάζεις 24, 50 κλπ;

Καλή ερώτηση..

Επίσης, αν έχω καταλάβει καλά, κάτω από Linux δεν θα καταφέρεις να δεις Blu Ray (τουλάχιστον από το BD Drive σου).