ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Δεν ξέρω αν το Asrock έχει κάποια ιδιοτροπία, αλλά στα κλασικά HTPC ένα σωστά στημένο Fast Ethernet (100Mbps) δίκτυο φτάνει και περισσεύει για οποιαδήποτε αρχείο 1080p. Αυτό ισχύει εγγυημένα, εδώ και χρόνια.

Τυπικά δεν χρειάζεσαι πάνω από 50Mbps.
Υπολόγισε όμως και άλλο traffic του δικτύου, protocol overhead, μην σου πω ότι αν χρησιμoποιείς NAS που παράλληλα κατεβάζει κάποιο torrent από το Internet δεν σου φθάνει με τίποτα.
Επίσης αν κάνεις forward pause κλπ η ταχύτητα απόκρισης δεν έχει καμία σχέση στην μία περίπτωση και στην άλλη.
Με 1GB έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το στήσεις.

3 τρόποι υπάρχουν για να παίξεις σωστά mkv Η.264 1080p στο ASRock

1. WMC + Media Browser + WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
  2. XBMC + WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
  3. WMPC Home Theater + CoreAVC 2.0
Για ενσύρματο streaming απαιτείται δίκτυο

• 1GB
Για ασύρματο streaming απαιτείται δίκτυο

• Wifi 802.11n

Ανοίγοντας τον Windows Media Center και μόνο, μπορώ να παίξω mkv..?

Συμφωνώ και εγώ 100αρι είναι υπεραρκετό για 1080p. Σε όλο το σπίτι τρέχουν πολλά μέτρα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.. Μήπως το Egreat είναι ο ένοχος?

Ανοίγοντας τον Windows Media Center και μόνο, μπορώ να παίξω mkv..?

Με εγκατεστημένο CoreAVC ( + Haali Media Splitter ) εμένα μου παίζει mkv κανονικά με hardware accelaration αλλά δεν μου δείχνει τους εξωτερικούς υπότιτλους με τίποτα ούτε DirectVobSub ούτε με κάτι άλλο.

Συμφωνώ και εγώ 100αρι είναι υπεραρκετό για 1080p. Σε όλο το σπίτι τρέχουν πολλά μέτρα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.. Μήπως το Egreat είναι ο ένοχος?

Εγώ δεν είχα άλλο HTPC πριν το ASRock.
Με 100Mbs δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω σωστά streaming 1080p παρά μόνο όταν αναβαθμίστηκα σε 1GBs .

Για να σου παίζει αυτόματα με το DirectVobSub θα πρέπει να ξετικάρεις στο Options>Playback το Auto-Load Subtitle.
Το έχεις κάνει αυτό;

attachment.php

Attachments

• MPC.jpg
    MPC.jpg
    45 KB · Views: 62

Τυπικά δεν χρειάζεσαι πάνω από 50Mbps.
Υπολόγισε όμως και άλλο traffic του δικτύου, protocol overhead, μην σου πω ότι αν χρησιμoποιείς NAS που παράλληλα κατεβάζει κάποιο torrent από το Internet δεν σου φθάνει με τίποτα.
Επίσης αν κάνεις forward pause κλπ η ταχύτητα απόκρισης δεν έχει καμία σχέση στην μία περίπτωση και στην άλλη.
Με 1GB έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το στήσεις.

Καλά, εννοείται ότι προτιμούμε το Gigabit σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που το κόστος για να στηθεί είναι πια αστείο, αλλά προσωπικά ποτέ δεν είχα προβλήματα με overheads ή επιπλέον traffic σε οικιακό δίκτυο. Βέβαια, καλό είναι να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, και να μην προσπαθούμε να κοπιάρουμε αρχεία πάνω από το δίκτυο και μεταξύ των ίδιων μηχανημάτων ενώ βλέπουμε..

Για να σου παίζει αυτόματα με το DirectVobSub θα πρέπει να ξετικάρεις στο Options>Playback το Auto-Load Subtitle.
Το έχεις κάνει αυτό;

attachment.php

Μιλάς για το MPHC.

Ο φίλος ρώτησε για το WMC.
Σε αυτό δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους όταν ενεργοποιείται το CoreAVC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μιλάς για το MPHC.

Ο φίλος ρώτησε για το WMC.
Σε αυτό δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους όταν ενεργοποιείται το CoreAVC.

Ά, ΟΚ... Γράψε λάθος.... Νόμιζα οτι μιλάμε για MPC-HC

Καλά, εννοείται ότι προτιμούμε το Gigabit σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που το κόστος για να στηθεί είναι πια αστείο, αλλά προσωπικά ποτέ δεν είχα προβλήματα με overheads ή επιπλέον traffic σε οικιακό δίκτυο. Βέβαια, καλό είναι να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, και να μην προσπαθούμε να κοπιάρουμε αρχεία πάνω από το δίκτυο και μεταξύ των ίδιων μηχανημάτων ενώ βλέπουμε..

Εγώ πάντως με το ASRock με 100άρι δίκτυο είχα θέματα.

Μου φαίνεται πως πρέπει να κάνω copy paste τους διαλόγους σε ένα word γιατί θα τα έχω ξεχάσει μέχρι να γυρίσω σπίτι..! :grinning-smiley-043

Καμία ιδέα για το βλαμμένο subwoofer που δεν παίζει..? Βλέπω στο sound test των windows το equalizer όταν έρχεται η σειρα να στείλει ήχο στο subwoofer δείχνει να λειτουργεί στον οθόνης της τηλεόρασης, όμως δεν έχω καταφέρει να ακούσω τίποτα..!

Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Μου φαίνεται πως πρέπει να κάνω copy paste τους διαλόγους σε ένα word γιατί θα τα έχω ξεχάσει μέχρι να γυρίσω σπίτι..! :grinning-smiley-043

Καμία ιδέα για το βλαμμένο subwoofer που δεν παίζει..? Βλέπω στο sound test των windows το equalizer όταν έρχεται η σειρα να στείλει ήχο στο subwoofer δείχνει να λειτουργεί στον οθόνης της τηλεόρασης, όμως δεν έχω καταφέρει να ακούσω τίποτα..!

το subwoofer παίζει κανονικά αλλιώς (όχι με το PC) ?
(λέω μήπως δεν είναι καλή η σύνδεση PC - ενισχυτή)..

Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

το subwoofer παίζει κανονικά αλλιώς (όχι με το PC) ?
(λέω μήπως δεν είναι καλή η σύνδεση PC - ενισχυτή)..

Δυστυχώς μέσω του ASRock δεν έχω καταφέρει να το κάνω να παίξει. Η σύνδεση είναι μέσω HDMI. Με το Egreat, το DVD player και το PS3, παίζει κανονικά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ASROCK ION 330 ή κάποιο άλλο; (Ποιό;)

Δυστυχώς μέσω του ASRock δεν έχω καταφέρει να το κάνω να παίξει. Η σύνδεση είναι μέσω HDMI. Με το Egreat, το DVD player και το PS3, παίζει κανονικά...

Τελικά όπως αναφέρεις σε άλλο ποστ, έφταιγε η σύνδεση.. όλα ΟΚ now...

Εχω ένα μικρό θεματάκι .

Μερικές φορές, όχι πάντα, όταν ξεκινάει ένα mkv, έχει εμφανές πρόβλημα το Playback καρέ καρέ και λύνεται αν πατήσω το βελάκι να πάει λίγο μπροστά ή με stop και ξανά play.

Μου θυμίζει λες και δεν προλαβαίνει να κλειδώσει η κάρτα γραφικών με την TV στα 24hz και έρχεται στο καπάκι ο MPC-HC και παίζει και κομπλάρει το σύστημα.

Γι αυτό τον λόγο έχω βάλει μόνιμα το desktop στα 24 ούτως ώστε να μην αλλάζει η ανάλυση όταν ξεκινάει το mkv . Αλλά και πάλι υπάρχει το πρόβλημα , ξαναλέω μερικές φορές όχι πάντα.

Κάπου πρέπει να υπάρχει επιλογή στον MPC-HC να του βάλεις καθυστέρηση μερικά δευτερόλεπτα ή miliseconds πριν ξεκινήσει το playback. Ξέρετε που είναι αυτό; ή κάτι άλλο φταίει;

Υπόψιν όλα τα media αρχεία τα τραβάει μέσω δικτύου, οπότε ίσως εκεί δικαιολογείται η κόμπλα στο ξεκίνημα.

Υ.Γ. είναι σπαστικό το desktop στα 24hz για την κίνηση του mouse, νιώθεις λες και έχεις πάρκινσον....

Last edited:
Εμένα δεν μου το έχει κάνει ποτέ αυτό.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον λόγο που στο κάνει.

Ναι περίεργο.... :chinscratch:
να τυγχαίνει να σκανάρει εκείνη την ώρα κανα NOD32.... :chinscratch:
να τραβάει τίποτα από το Internet κανά πρόγραμμα την ώρα που ξεκινάει το Playback; :chinscratch:
Μιλάω για συνδυασμό MPC-HC + CoreAVC + Media Browser. Οχι XBMC.

Κλείσε τον NOD32 ή/και το internet να δοκιμάσεις.
Τι μου λες για το XBMC αφού ξέρω ότι ακόμα να το κατεβάσεις :flipout: