ASROCK ION 330

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα.
Επειδή σε δύο μέρες θα πάρω το ASROCK ION 330HT και επειδή ακούω διφορούμενες απόψεις για το λειτουργικό που θα πρέπει να εγκαταστήσω, ζητάω την γνώμη σας: Win7 32 ή 64 bit???
Το pcάκι θα χρησιμοποιηθεί για προβολή ταινιών, internet, κατεβαστήρι, μερικά παιχνίδια και εγγραφή τηλεοπτικών καναλιών.
Ρωτάω διότι μου μου έχουν πει για διάφορα bugs των 64άρων.
Τελικά τι ισχύει??????

Ευχαριστώ.

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Καλημέρα.
Επειδή σε δύο μέρες θα πάρω το ASROCK ION 330HT και επειδή ακούω διφορούμενες απόψεις για το λειτουργικό που θα πρέπει να εγκαταστήσω, ζητάω την γνώμη σας: Win7 32 ή 64 bit???
Το pcάκι θα χρησιμοποιηθεί για προβολή ταινιών, internet, κατεβαστήρι, μερικά παιχνίδια και εγγραφή τηλεοπτικών καναλιών.
Ρωτάω διότι μου μου έχουν πει για διάφορα bugs των 64άρων.
Τελικά τι ισχύει??????

Ευχαριστώ.

Ανεπιφύλακτα 32 bit ειδικά αν τα έχεις ήδη.
Γιατί αν πρέπει να τα αγοράσεις μπαίνει το ερώτημα αν αξίζει να δώσεις χρήματα για 32bit λειτουργικό.
Εντελώς λειτουργικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις 64 bit σε αυτό το nettop.
Μάλλον χάνεις θα έλεγα αφού MPHC,Cuda accelaration, XBMC Κλπ παίζουν σούπερ σε 32 bit.
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις XBMC Live (Ubuntu Linux) το οποίο είναι ότι καλύτερο και ελαφρύτερο μπορεί να βάλει κανεί στο ΙΟΝ330.

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις XBMC Live (Ubuntu Linux) το οποίο είναι ότι καλύτερο και ελαφρύτερο μπορεί να βάλει κανεί στο ΙΟΝ330.
Το σκέφτηκα αυτό, αλλά θα χάσω την δυνατότητα του instant boot, επειδή δεν την υποστηρίζει σε linux.

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Το σκέφτηκα αυτό, αλλά θα χάσω την δυνατότητα του instant boot, επειδή δεν την υποστηρίζει σε linux.

Κάνε εγκατάσταση ΧΒΜC Live σε φλασάκι.
Όταν μπουτάρει το ION330 θα μπορείς να επιλέξεις να μπουτάρει από τον εσωτερικό σκληρό (Win7) ή το φλασάκι (Ubuntu)

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν, χθες το βράδυ εγκατέστησα το ΙΟΝ 330HT. Μπήκαν Win7 32bit, μπήκαν οι drivers της Asrοck, στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των Win, όλα καλά.
Αλλά.... ήχο από την HDMI δεν έχω. Why doctor????
Ολοι οι drivers είναι εγκατεστημένοι κανονικά, όμως ήχο από την HDMI δεν έχω. Φυσικά από άλλη πηγή, στην ίδια HDMI, ήχος υπάρχει. Δεν δοκίμασα από την οπτική, διότι με το ψάξιμο, πήγε αργά και τα παράτησα.
Παρακαλώ την βοήθειά σας.
Ευχαριστώ.

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Για να έχεις ήχο, πρέπει να ρυθμίσεις στο Audio Control Panel, NVIDIA HDMI ως default audio output device.
Επίσης φρόντισε η είσοδος της TV που θα το συνδέσεις να μην είναι HDMI(DVI) αλλά κλασσική HDMI.

ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Established Member
4 October 2007
118
Θεσσαλονίκη
Ανεπιφύλακτα 32 bit ειδικά αν τα έχεις ήδη.
Γιατί αν πρέπει να τα αγοράσεις μπαίνει το ερώτημα αν αξίζει να δώσεις χρήματα για 32bit λειτουργικό.
Εντελώς λειτουργικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις 64 bit σε αυτό το nettop.
Μάλλον χάνεις θα έλεγα αφού MPHC,Cuda accelaration, XBMC Κλπ παίζουν σούπερ σε 32 bit.
Αν μπαίνανε Win7 64bit, θα υπήρχε πρόβλημα ή θα ήταν καλύτερα??? Θα έχει νόημα αφού δεν υπάρχουν 64bit εφαρμογές?? ή απλά τα 64μπιτα win7 κολλάνε καλύτερα με την CPU και διαχειρίζονται καλυτερα τις 32bit εφαρμογές???
Εχω μπερδευτεί.

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Αν μπαίνανε Win7 64bit, θα υπήρχε πρόβλημα ή θα ήταν καλύτερα??? Θα έχει νόημα αφού δεν υπάρχουν 64bit εφαρμογές?? ή απλά τα 64μπιτα win7 κολλάνε καλύτερα με την CPU και διαχειρίζονται καλυτερα τις 32bit εφαρμογές???
Εχω μπερδευτεί.

Το συγκεκριμένο nettop ακόμα και η AsRock το πουλάει με 32 bit λειτουργικό.
Δεν θα υπήρχε πρόβλημα να βάλεις 64bit, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα.

yannithom

New member
2 February 2009
1
Τελικά κανείς δεν ασχολείται με το linux στο ASROCK 330 ION. Εγώ μόνο καλές εντυπώσεις εχω να περιγράψω.Οταν το είχα αγοράσει η σκέψη μου πήγε στα ubuntu 9.10 μιας και είχα διαβάσει κάποια reviews.Ολα δουλεψαν ρολόι. Απο σταθερότητα, XBMC (+CUDA) και full 1080p. Το σύστημα "γνώρισε" και το 10.04 RTS (αν και το εγκατέλειψα λόγω καποιων bugs - σημαντικότερο με το mount USB συσκευών, το οποίο για να ξεπεραστεί έπρεπε να "απενεργοποιήσουμε" το floppy drive (option που δεν υπάρχει στο BIOS). Σήμερα το ASROCK μου "τρέχει" Linux Mint 9 άψογα, όσο επίσης άψογα παίζει κάθε video αρχείο μέσω XBMC. Περιμένω εντυπώσεις και από άλλους linux users. :jester:

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Χρησιμοποιώ XBMC Live σε Ubuntu Lιnux 9.10 σε στικάκι από την πρώτη στιγμή.
Βάζω το στικάκι μπουτάρω σε Linux, το βγάζω και μπουτάρω σε 7.
To έχω έτσι και με βολεύει ιδιαίτερα αφού είχα κάποιες αρχικές δυσκολίες να σετάρω το ασύρματο δίκτυο και το τηλεχειριστήριο σε Linux.
Δουλεύει άψογα για εμάς αλλά για κάποιον αρχάριο χρήστη απαιτούνται οδηγίες για να σετάρει κάποια πράγματα στο Linux.

anagnoct

Established Member
31 January 2010
176
εχω το μοντελο με 2gb μνημη κ 320 σκληρο, με τους τελευταιους drivers αλλα στο coreavc δεν μπορω να ενεργοποιησω την επιλογη cuda acceleration. Ξερει κανεις γιατι;

krunar

Established Member
23 October 2007
223
καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Μπορεί αν εχεις κάποιος το 330ΗΤ (με το remote control) να μου περιγράψει τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το remote? Χρησιμοποιείται μόνο για χειρισμό του WMC ή μπορείς να κάνεις και άλλα πράμα (να ανοίξεις και να χειριστείς το media monkey px, να ανοίξεις και να δεις photos κτλ)
Για το 330 χωρίς remote...τι έχετε επιλέξει? (δεν μιλάω για keyboard-mouse)

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572
Re: Απάντηση: ASROCK ION 330

εχω το μοντελο με 2gb μνημη κ 320 σκληρο, με τους τελευταιους drivers αλλα στο coreavc δεν μπορω να ενεργοποιησω την επιλογη cuda acceleration. Ξερει κανεις γιατι;

Περίεργο.Μήπως πρέπει πρώτα να αναβαθμίσεις τους οδηγούς NVIDIA?

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572

καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Μπορεί αν εχεις κάποιος το 330ΗΤ (με το remote control) να μου περιγράψει τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το remote? Χρησιμοποιείται μόνο για χειρισμό του WMC ή μπορείς να κάνεις και άλλα πράμα (να ανοίξεις και να χειριστείς το media monkey px, να ανοίξεις και να δεις photos κτλ)
Για το 330 χωρίς remote...τι έχετε επιλέξει? (δεν μιλάω για keyboard-mouse)

To remote control είναι από την μάνα του πράγματι WMC remote.
Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα Media Centers όπως το XBMC ή το Boxee τόσο σε Windows όσο και σε Linux.
Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για άλλες εφαρμογές εκτός αν εγκαταστήσεις κατάλληλο λογισμικό που θα έχει την δυνατότητα να αντιστοιχίσει το πάτημα των πλήκτρων σε κατάλληλα Windows keyboard presses.

anagnoct

Established Member
31 January 2010
176

Περίεργο.Μήπως πρέπει πρώτα να αναβαθμίσεις τους οδηγούς NVIDIA?
Περιεργο, εμενα μ λες! Εκανα αριβως οτι λεει στα λινκς που προτεινεται στις πρωτες σελιδες και οταν εφτασα στο σημειο να tickαρω το cuda acceleration απλως δεν γινοταν. Μηπως υπαρχει μοντελο ion 330 που δεν το υποστηριζει;

SLionB

Senior Member
9 February 2010
572

Περιεργο, εμενα μ λες! Εκανα αριβως οτι λεει στα λινκς που προτεινεται στις πρωτες σελιδες και οταν εφτασα στο σημειο να tickαρω το cuda acceleration απλως δεν γινοταν. Μηπως υπαρχει μοντελο ion 330 που δεν το υποστηριζει;
Από όσο ξέρω όλα έχουν NVIDIA που υποστηρίζει το CUDA.

iceman

AVClub Enthusiast
22 July 2006
1,239
Αθήνα
Μόλις αγόρασα και εγώ ένα 330ΗΤ μεταχειρισμένο αλλά δυστυχώς το κάλυμμα του είναι γεμάτο σημαδάκια και γρατσουνίστες..
Σκέφτηκα να βάλω κάποιο skin ...
έχετε κάτι να προτείνετε;