Asrock QC5000-ITX/PH

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,568
Land of Dystopia
QC5000-ITXPH(L1).jpg

Η εν λόγω μητρική έχει ενσωματωμένο τον AMD FT3 Kabini A4-5000 Quad-Core APU, για γραφικά χρησιμοποιεί το AMD Radeon HD 8330 Graphics.

Passive Heatsink Design
Ο επεξεργαστής καλύπτεται από μία ειδικά σχεδιασμένη ψύκτρα που επιτρέπει την προηγμένη απαγωγή της θερμότητας.
Χρησιμοποιώντας έναν εξαιρετικά ήσυχο σχεδιασμό χωρίς ανεμιστήρα.

Υψηλή επεκτασιμότητα
Εκτός από τις αρχικές δύο USB 3.0 5Gb/s θύρες και τις δύο SATA3 6Gb/s θύρες, προσθέσαμε επιπλέον ICs για να παρέχουμε 4 επιπλέον USB 3.0 5Gb/s θύρες και 2 επιπλέον SATA3 6Gb/s θύρες για να μπορούμε να υποστηρίζουμε όλα σας τα περιφερειακά με ταχύτερες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων.

Έξοδοι Γραφικών
Πλήρες, και με τους τρεις τύπους από τους connectors που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Διαθέτει D-Sub + DVI + HDMI combo. Επιπλέον, το HDMI port υποστηρίζει Full HD 1080p Blu-ray (BD) playback.

Προδιαγραφές

4K x 2K
Η ανάλυση 4K αποτελεί το νέο στάνταρ στις αναλύσεις οθονών, υποστηρίζοντας 3840 x 2160 pixels, νούμερο διπλάσιο από την οριζόντια και την κάθετη ανάλυση του γνωστού προτύπου 1080p, πράγμα που μεταφράζεται σε τέσσερις φορές περισσότερα pixels συνολικά!

QC5000-ITXPH(L5).jpg

Η καρτούλα τιμάτε στα 70 ευρώ, νομίζω ότι με ένα κουτάκι το πολύ έως 55 ευρώ με 2 μνήμες 50 ευρώ, έναν ssd 240 GB στα 100 ευρώ και ένα 500 τροφοδοτικό 40 ευρώ είμαι jet για για ένα htpc, τι λέτε;

Και για το στέρεο (αναπαραγωγή μουσικής) είναι ωραία περίπτωση. Εντελώς αθόρυβο (απουσία ανεμιστήρα).

Ωραια μητρικη. Την αγορασα πριν 4 μερες και περασα 4gb ram, ssd και πεταει. Θερμοκρασιες κατω των 40 βαθμων (36-37c ). Δεν την εχω ακομα τεσταρει σε δυσκολο υλικο αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα. Για χρηση htpc παντα εννοω

Τι κουτάκι πήρες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι λειτουργικό εβαλες;

την εστησα και εγω με 4gb ram και ssd,windows 8.1 ,kodi κτλ.Κουτι αυτο οποτε το συστημα ειναι fanless.Μεχρι στιγμης πολυ ευχαριστημενος.

την εστησα και εγω με 4gb ram και ssd,windows 8.1 ,kodi κτλ.Κουτι αυτο οποτε το συστημα ειναι fanless.Μεχρι στιγμης πολυ ευχαριστημενος.
Ωραίος! Αν εξαιρέσεις τα win8 έτσι ακριβώς το σκέφτομαι και εγώ. Απο περιέργεια, στα win8 πως πάει;

Ωραίος! Αν εξαιρέσεις τα win8 έτσι ακριβώς το σκέφτομαι και εγώ. Απο περιέργεια, στα win8 πως πάει;

7αρια εχω βαλει..δεν μου αρεσουν καθολου τα 8. Βασικα εδωσα μια πρωτη γρηγορη εικονα πως μου φανηκε. Θα την τεσταρω αυτη την εβδομαδα με οτι υλικο εχω

...για τηλεχειρισμό τι προτείνετε, σκεφτόμουν το logitech KX400, εκτός εάν υπάρχει πιο μικρό. Σε ότι αφορά το κουτί θα ήθελα κάτι πιοτικότερο

http://www.skroutz.gr/s/65086/Logitech-diNovo-Mini.html
μιας και ηθελες κατι πιο μικρο..

ο χειρισμος εξαρταται απο τι χρηση θελεις να κανεις. Αν θα ειναι κατα βαση htpc, τοτε παρε ενα "κανονικο" ασυρματο πληκτρολογιο με trackpad (οπως αυτο που ανεφερες), ωστε να υπαρχει για οταν χρειαζεται και παρε και ενα ir remote ή ενα flirc για να παιζεις με τηλεκοντρολ.

Εχω παραγγειλει αυτο http://www.amazon.de/Remote-Control...ie=UTF8&qid=1423569383&sr=8-2&keywords=hp+mce. Στελνουν Ελλαδα και το καλο ειναι οτι αν στο μελλον αγορασεις logitech harmony, ειναι συμβατος ο δεκτης.

Για το κουτι... ποσο πιο ποιοτικο απο αυτο θες; Νομιζω οτι αυτο θεωρεται απο τα χλιδατα

EDIT: τωρα ηδη οτι το κουτι εχει πανω του ir receiver ο οποιος ειναι mce compatible. Απλα δεν εχω ιδεα αν υπαρχει πουθενα να αγορασεις σκετο το χειριστηριο χωρις τον δεκτη.

Last edited:
Πιστεύετε ότι ένα pc βασισμένο στο εν λόγω setup θα μπορούσε να παίξει και το ρόλο παιχνιδομηχανής για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζει ένα μικρό παιδί (6-8 ετών); Το λέω για να αποφύγω την αγορά playstation που μου ζητά απεγνωσμένα. Προς το παρρόν τον ενδιαφέρουν τα αθλητικού περιεχομένου παιχνίδια, τύπου ποδόσφαιρα και μπάσκετ.

το setup με τον Kabini, νομίζω ότι θα υστερεί στην παρεχόμενη απόδοση γραφικών, εκτιμώ ότι είναι καλό έως άριστο για επιλογή ταινιών.

Nομίζω ότι αυτό με καλύπτει και σαν watt, μιας και κάποιος φίλος παραπάνω έβαλε ένα pico psu 90αρι.

το setup με τον Kabini, νομίζω ότι θα υστερεί στην παρεχόμενη απόδοση γραφικών, εκτιμώ ότι είναι καλό έως άριστο για επιλογή ταινιών.

Nομίζω ότι αυτό με καλύπτει και σαν watt, μιας και κάποιος φίλος παραπάνω έβαλε ένα pico psu 90αρι.

είναι κρίμα να έχεις fanless mobo-cpu και να τα βάλεις σε αυτό το κουτί που το τροφοδοτικό ακούγεται απο τα 3 μέτρα ακόμη και αν δεν έχεις χαμηλωμένη την ένταση,κατά τα άλλα είναι καλό,έχει remote (οχι rc6) που μπορείς να το ανοίξεις απο standby,παίρνει και matx μητρικές,η πρόσοψη είναι απο αλουμίνιο,pci expansion low profile,αν αλλάξεις το τροφοδοτικό με pico θα είναι εντελώς αθόρυβο

είναι κρίμα να έχεις fanless mobo-cpu και να τα βάλεις σε αυτό το κουτί που το τροφοδοτικό ακούγεται απο τα 3 μέτρα ακόμη και αν δεν έχεις χαμηλωμένη την ένταση,κατά τα άλλα είναι καλό,έχει remote (οχι rc6) που μπορείς να το ανοίξεις απο standby,παίρνει και matx μητρικές,η πρόσοψη είναι απο αλουμίνιο,pci expansion low profile,αν αλλάξεις το τροφοδοτικό με pico θα είναι εντελώς αθόρυβο
Θα το λαβω υποψη μου

Επιστρεφω σε αυτο το νημα γιατι αρκετοι μιλησαν οτι ειναι fanless... Το ειδα στημενο χτες σε φιλο με το κουτακι το ms tech 70. Οσοι μιλατα για fanless εννοειται οτι το κουτι δεν εχει ανεμιστηρα; Το cpu μια χαρα ανεμιστηρακι εχει! Ειναι μικροσκοπικο και σε λειτουργια silent, ακομα και με το κουτι ανοιχτο και με το αυτι στους 30 ποντους, ισα ισα το ακουγα. Παντως σιγουρα υπαρχει.

Επιστρεφω σε αυτο το νημα γιατι αρκετοι μιλησαν οτι ειναι fanless... Το ειδα στημενο χτες σε φιλο με το κουτακι το ms tech 70. Οσοι μιλατα για fanless εννοειται οτι το κουτι δεν εχει ανεμιστηρα; Το cpu μια χαρα ανεμιστηρακι εχει! Ειναι μικροσκοπικο και σε λειτουργια silent, ακομα και με το κουτι ανοιχτο και με το αυτι στους 30 ποντους, ισα ισα το ακουγα. Παντως σιγουρα υπαρχει.

μάλλον εχει την QC5000-ITX/WiFi και οχι την QC5000-ITX/PH

Σωστος! Δεν ειχα προσεξει οτι εχουν τετοια διαφορα οι δυο εκδοσεις. Eνας ακομα λογος (και οχι μονο η οικονομικη διαφορα) να παρει κανενας την απλη και οχι την wifi

Καλησπερα παιδια.Με ενδιαφερει και εμενα η συγκεκριμενη μητρικη για να φτιαξω ενα δευτερο συστημα fanless και μικρο.Ηθελα να ρωτησω αν το εχετε δοκιμασει με ταινιες BR (mkv) 25-30gb?Πως τα παει?