Asrock QC5000-ITX/PH

ποια διαφορά?απλά η intel έχει καλύτερους drivers για linux,επίσης o j1900 παίζει και 1080p hevc αρχεία,δοκίμασα το transformers 4 (8.45gb) και έπαιξε μια χαρά με cpu usage 80%+

δοκίμασα το ίδιο αρχείο στο j1800 και μόλις ανέβει λίγο το bitrate τα fps πέφτουν σε 15-19 και τα skipped frames πάνε βροχή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

η αλλη λυση ειναι η asrock 1900 (εχει διαφορες παραλλαγες), για την οποια υπαρχει και νημα εδω. DTS-HD προσφερουν και οι δυο (πλεον) σε windows. Ειχα ψαξει και τις 2 και τελικα κατεληξα σε .....raspberry pi2 και δηλωνω πανευτυχης. Αν το htpc σου ειναι ταυτοχρονα και "κατεβαστηρι" ή κανει και αλλες δουλειες γενικου τυπου, τοτε ενα "κανονικο" pc ειναι μονοδρομος. Αν ομως το θελεις μονο για htpc δες προς pi μερια (δεν δινει hd audio ομως)..

Μια απορια μονο... ολοι οσοι ζητουν hd audio (το εχω δει σε αρκετα νηματα) σαν προϋποθεση για το htpc τους, εχουν τον ενισχυτη-ηχεια-χωρο για να το "ακουσουν";επισης εχουν ορεξη να βρισκουν αρχεια >15 γιγα; επισης,ακομα και οταν βρισκουν αρχεια με hd audio, αξιζει παντα; Το λεω γιατι εχω ακουσει dts (απλο) φανταστικο και dts (απλο) που τσεκαρα τον ενισχυτη να δω μπας και ειναι απλο στερεο :)

pi2 -> :grinning-smiley-043

ενα μικρό σχόλιο για το άλλο που λες, υπάρχει η επιλογή (που καμιά φορά ανάλογα την ταινία το κάνω έτσι κι εγώ) να μουξάρεις από μόνος σου σε οποιοδήποτε αρχείο, τον HD ήχο..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

pi2 -> :grinning-smiley-043

ενα μικρό σχόλιο για το άλλο που λες, υπάρχει η επιλογή (που καμιά φορά ανάλογα την ταινία το κάνω έτσι κι εγώ) να μουξάρεις από μόνος σου σε οποιοδήποτε αρχείο, τον HD ήχο..

σορρυ, αλλα δεν το καταλαβα αυτο με το muxing. Εννοεις να βγαλω το audio track απο το container και να το παιξω αλλιως παρακαμπτωντας το πι ; ή εννοεις να αντικαταστησω το audio track με καποιο αλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

σορρυ, αλλα δεν το καταλαβα αυτο με το muxing. Εννοεις να βγαλω το audio track απο το container και να το παιξω αλλιως παρακαμπτωντας το πι ; ή εννοεις να αντικαταστησω το audio track με καποιο αλλο;

οχι από το pi όμως... γενικά μιλώντας, θα μπορούσες να βρεις μια απλή έκδοση 720p ακόμα και των 4.3GB (γιατί για παράδειγμα ο προβολέας σου είναι 720p οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πας για 1080/remux/fullBR), και να βρεις επίσης και το DTS-MA (σκέτο) και να τον ενσωματώσεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

οχι από το pi όμως... γενικά μιλώντας, θα μπορούσες να βρεις μια απλή έκδοση 720p ακόμα και των 4.3GB (γιατί για παράδειγμα ο προβολέας σου είναι 720p οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πας για 1080/remux/fullBR), και να βρεις επίσης και το DTS-MA (σκέτο) και να τον ενσωματώσεις...

εγκυκλοπαιδικα χρησιμο και δεν το ειχα σκεφτει ποτε! Πρακτικα δεν βλεπω να κανω κατι τετοιο, μιας και ο συνδυασμος ποιοτητας τηλεορασης/αποστασης θεασης ειναι τετοιος που τα 720p με καλυπτουν. Ο ενισχυτης (αλλα και το πι) δεν υποστηριζουν hd audio, οποτε τα 720p-DTS με καλυπτουν απολυτα :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Asrock QC5000-ITX/PH

εγκυκλοπαιδικα χρησιμο και δεν το ειχα σκεφτει ποτε! Πρακτικα δεν βλεπω να κανω κατι τετοιο, μιας και ο συνδυασμος ποιοτητας τηλεορασης/αποστασης θεασης ειναι τετοιος που τα 720p με καλυπτουν. Ο ενισχυτης (αλλα και το πι) δεν υποστηριζουν hd audio, οποτε τα 720p-DTS με καλυπτουν απολυτα :a0210:

ναι βρε, υποθετική είναι η κουβέντα! Εγώ με 720p προβόλι αλλά σύγχρονο ενισχυτή, που και που μουξάρω κανά DTS_MA στις 720άρες...