Assetto Corsa (PC racing game)

Χθες είχα λίγο χρόνο να το δοκιμάσω
Δυο μισάωρα μόνο διακεκομμένα και με παρέα
Καταρχάς καταλαβαίνω γιατί έχουν ενθουσιαστεί όλοι!

Ξεκίνησα με τη Elise στην Monza έβαλα για λίγο τη Ferrari και συνέχισα πάντα Monza με το παλιό μονοθέσιο και το νεότερο μονοθέσιο
Με απλό πληκτρολόγιο, και έχω να πω τα καλύτερα για το πληκτρολόγιο σε αυτό το παιχνίδι, θα επανέλθω για άλλα χειριστήρια.

Κάτω από 1:40 τη Monza σχεδόν με το καλημέρα λοιπόν με το παλιό lotus.

Το παιχνίδι αξίζει μόνο και μόνο για αυτή την πίστα με αυτό το αμάξι!!!! Τα σπάει!

Πρέπει απλά να ξανά βρω χρόνο … υπολογίζω την επόμενη εβδομάδα :D

Ως τότε να ζητήσω καμία συμβουλή για στήσιμο αμαξιού ? (δε πρόλαβα να δώ καν το μενού, υποθέτω ότι υπάρχει :D )

Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Aφηστε μας να αγιασουμε ρε σαταναδες! :twoguns:

Ειδα και την αδυναμια μου, την BMW E92 M3 , στο video του racer και με αποτελειωσατε.
Αρη , θα πρεπει να σου ´ρθω καποια στιγμη να δοκιμασω cockpit, τιμονιερα και Αsseto. O συνδιασμος πρεπει να ειναι απολαυστικος!:worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Ειδα και την αδυναμια μου, την BMW E92 M3 , στο video του racer και με αποτελειωσατε.
Αρη , θα πρεπει να σου ´ρθω καποια στιγμη να δοκιμασω cockpit, τιμονιερα και Αsseto. O συνδιασμος πρεπει να ειναι απολαυστικος!:worshippy:

Άντε, κανονίστε να μαζευτούμε για να ... παίξω. :HTEHETH63:

Και αν δεν στήσουμε αντίσκηνο στον κήπο του Άρη, εμένα να μην με λένε Γιώργο...

Άντε, κανονίστε να μαζευτούμε για να ... παίξω. :HTEHETH63:

Και αν δεν στήσουμε αντίσκηνο στον κήπο του Άρη, εμένα να μην με λένε Γιώργο...

Θα κανονίσουμε για ένα από τα ερχόμενα Σαβ/κα, να πάρω μόνο το οκ. από τον BOSS (Ευκαιρία να εγκαινιάσουμε και τη καινούργια ψηστιέρα που αγόρασα:eating::ernaehrung004:).

Υ.Γ. Κατάφερα και έστησα τη τιμονιέρα με ποιο σωστές ρυθμίσεις και ένα έχω να πω: "the real thing"!!! Αν είχαμε και τη δυνατότητα να προσθέσουμε και μερικά G...:Banane0:

Τι G ….
Άστα να πάνε βρήκαν το δικό μου G spot…

Συνεχίζω με εντυπώσεις …

Νομίζω δε θα μπορούσα να κοιμηθώ εάν δεν δοκίμαζα τιμονιέρα

Ξεσκόνισα την αρχαία sidewinder τιμονιέρα μου

Και βουρ για μια δεύτερη επαφή

(παρεμπιπτόντως υπάρχει ένα μικρό bug με τη sidewinder αλλά θα βρείτε τη λύση εύκολα στο support τους)

Πάντα Monza – σταθερά πριν δοκιμάσω καν τις άλλες πίστες

Απενεργοποίησα όλα τα βοηθήματα (pro mode ή κάπως έτσι το λέει)

Αρχικά προσαρμοστικά λίγο στις νέες συνθήκες οδήγησης χωρίς κανένα βοήθημα, η άσφαλτος δίνει καταπληκτικό feedback, αν και έχω κάποια παράπονα γενικά από το feedback την παλιά τιμονιέρας, και πρέπει να δοκιμάσω και σε άλλη τιμονιέρα για να έχω καλύτερη άποψη καθώς κάποια κερμπ μου φαίνεται ότι δεν δίνουν το bump-feedback που πρέπει.

Κατέβασα από 1:40 σε 1:37, μετά από 5-7 γύρους που μου πήρε να κάνω clean lap χωρίς βοηθήματα.
Όλα αυτά ως τώρα σταθερά με το μονοθέσιο Lotus

Και δοκίμασα και τις πρώτες αλλαγές setup
Τα εύκολα
Λιγότερο καύσιμο :D
Χαμήλωμα ανάρτησης και διαδρομής ανάρτησης
Ένα κλικ χαμήλωμα της τελευταίας σχέσης μπας και αυξήσουμε τελική
Γιαμμι, άκουγε με τη μια το αμάξι στις μικροδιαφορές αυτές

Γουστάρω τρέλα και το interface στα pits, με χρόνους / γκάζια κ.ο.κ. εύχρηστο εργαλείο πραγματικά.

Μετά από αυτό , επέλεξα την BMW με την αεροτομή πίσω
Πρώτος γύρος μετά από μπόλικους γύρους με τη Lotus …. ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥ
Άλλο παιχνίδι!!!

Όταν έλεγα εχθές ότι το παιχνίδια αξίζει μονό και μονό για το συνδυασμό lotus-monza … δεν περίμενα ότι αλλάζοντας αμάξι έχουμε άλλο ένα παιχνίδι που θα άξιζε από μόνο του :D

Με τις ίδιες μικρό αλλαγές
Καύσιμο, λίγο χαμήλωμα, λίγο κόψιμο τελικής
Γενικά είναι ποιο αργό αμάξι αλλά έχει αεροτομή κάτι που λείπει πολύ από το μονοθέσιο της Lotus.
Συμβιβαστικά με τελική κομμένη στα 165, και φτερό για να μη πετάει το αμάξι μετά το τούνελ εκεί που σήμερα είναι η Ασκάρι
Έπιασα τον χρόνο που είχα κάνει στη Lotus έπεσα και εκεί στα 1:37

Ουφ αυτό ήταν – μου έφυγε ένα άγχος – πλέον μπορούσα να ηρεμήσω :D

Έχω πολλές απορίες για τη μηχανή τους όπως λ.χ. πως φέρονται ακριβώς τα λάστιχα , θέλω σίγουρα να γράψω ώρες για να καταλάβω τι γίνεται. Καθώς όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εντυπώσεις με μόλις 3 ώρες ή λιγότερο

Για πείτε τώρα τι χρόνους πρέπει να βάλω στόχο … το 1:20 φαίνεται πολύ πολύ μακριά για την ώρα …
Και φυσικά οι ρυθμίσεις μάλλον θέλουν πολλές δοκιμές και πολύ προσωποποίηση ανάλογα με το στιλ του καθενός μας.

Τι G ….
Άστα να πάνε βρήκαν το δικό μου G spot…

Συνεχίζω με εντυπώσεις …

... και πρέπει να δοκιμάσω και σε άλλη τιμονιέρα για να έχω καλύτερη άποψη καθώς κάποια κερμπ μου φαίνεται ότι δεν δίνουν το bump-feedback που πρέπει...

Πρώτα απ' όλα :grinning-smiley-043 για τις εντυπώσεις σου που μοιράστηκες μαζί μας!

Το θέμα του bump-feedback το είχα προσέξει και εγώ, και αφού το έψαξα, έμαθα ότι σκόπιμα αυτό λείπει από το παιχνίδι και δίνουν την εξής (περίπου) εξήγηση: Στις πραγματικές συνθήκες, σε ένα καλοστημένο αυτοκίνητο (που δεν έχει ζημιά στο σύστημα αναρτήσεων του), οι κραδασμοί των kerbs (και bumps) δεν γίνονται αντιληπτοί μέσω του τιμονιού παρά μόνο μέσω του σασί και κατ' επέκταση μέσω του καθίσματος. Στα περισσότερα παιχνίδια (όπως και στο GT5) υπάρχουν τα κονσερβοποιημένα εφέ που προσφέρονται μέσω του συστήματος ανάδρασης του τιμονιού και προσθέτουν "αίσθηση" για τις περιπτώσεις αυτές χωρίς βέβαια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουμε όλοι φράγκα να σκάσουμε για κραδασμικά συστήματα (βλ. ButtKicker) και όλες οι πληροφορίες που μας βοηθούν να οδηγήσουμε προέρχονται από το συστήματα ανάδρασης του τιμονιού. Γι' αυτό, καθώς υπήρξε κάποια αντίδραση από τη simracing κοινότητα, μάλλον θα μπει αργότερα ως προαιρετική επιλογή.

Όσων αφορά το τιμόνι νομίζω (αν πρόκειται βέβαια να ασχοληθείς - σε βλέπω όμως να ψήνεσαι) μάλλον πρέπει να πάρεις τουλάχιστο το DFGT, έστω και μεταχειρισμένο. Δύσκολοι καιροί γαρ...

(Υ.Γ. Βρήκα μερικά σχόλια σχετικά με το παραπάνω θέμα, διαβάστε από το #1633 και μετά: Assetto Corsa | Early Access Out Now!)

Last edited:
Α μάλιστα ώστε είναι κάτι γνωστό.

Χχχχχμμμμμ δεν είναι πάντως τόσα απλά όσο τα δικαιολογούν τα πράγματα
Οδηγώντας το μονοθέσιο που δεν έχει φτερά να κάνεις και ζημιά :p
Όταν ο τροχός σου είναι στριμμένος , και ακουμπήσεις στην μπαριέρα, δε σου γυρνά το τιμόνι, όπως θα στο γύρναγε στην πραγματικότητα.
Στην πρώτη λέσμο που ΙΜΗΟ είναι πολύ καλά περασμένη, το δολοφονικό ψηλό τσιμεντένιο κέρμπ εσωτερικά έπρεπε να σου στρίβει τη ρόδα τουλάχιστο και να έχεις το feedback αυτό όταν το ακουμπάς οριακα πριν το σκαρφαλώσεις. Του τροχού που ακουμπάει στο πλάι στο πεζοδρόμιο, που και στην πραγματικότητα δίνει feedback στο τιμόνι. Ακόμα και όταν παρκάρεις παράλληλα στο πεζοδρόμιο.

Και γενικά μπράβο τους που έχουν δώσει και αυτή την εξήγηση , μπράβο που σκέπτονται out of the box.

Ξαναλέω ότι θεωρώ το επίπεδο ρεαλισμού κορυφαίο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παίγνιο για PC έχω δοκιμάσει. Και σίγουρα θα μου πάρει καιρό να καταλάβω τα τερτίπια και το χειρισμό του.

Για πες τι ανταγωνιστικούς χρόνους βλέπεις εκεί έξω στη Monza?

Κατά τα άλλα θέλω να βρίσω την codemasters… που μας έχει φάει τόσους τίτλος και κόντεψε να το κάνει μονοπώλιο…

Απ' ότι βλέπω στην αυριανή ενημέρωση του λογισμικού μάλλον θα περιλαμβάνεται και η λύση για το θέμα αυτό: "x360 rumble intensity multiplier" δες εδώ

Θα σου δώσω χρόνους για Monza, μόνο κάνε λίγη υπομονή γιατί "δυστυχώς" αυτή τη στιγμή ασχολούμαι κατά 80% του ελεύθερου χρόνου μου με προετοιμασίες (προπονήσεις) για το πρωτάθλημα που τρέχω στο GT5. Μένουν 3 αγώνες και μετά αφιερώνομαι "Ψυχή τε και Σώματι" στο AC!

Στη Monza τρέχουμε στον προτελευταίο αγώνα με F40!!!

Καλούς αγώνες!!!!

Και εγώ το ΣΚ έχω ταξίδι οπότε δε θα γράψω χιλιόμετρα virtual αλλά στο δρόμο :D

Χθές έκανα άλλη μια προσπάθια και είμαι στο 1:34, χεχε οπότε επόμενος στόχος το κάτω απο 1:30 ... !!!!

Χθές έκανα άλλη μια προσπάθια και είμαι στο 1:34, χεχε οπότε επόμενος στόχος το κάτω απο 1:30 ... !!!!

Έλα!!! και έκανα και εγώ 1:33:xxx χτες το βράδυ και δεν ήξερα πως να στο πω για να μη σε στεναχωρήσω...:beee: Αλλά απ' ότι βλέπω ο ανταγωνισμός ανεβάζει ευχάριστα τον πήχη.
Στην πραγματικότητα σου βγάζω το καπέλο - λόγο τιμονιέρας:aktion033: (μιλάμε πάντα για το πακέτο: ιστορική Monza και Lotus)

Δεν πτοούμαι παλιόπαιδα!! Έχω να παίξω κανά πεντάρι χρόνια (πλην μερικών γύρων με το GT5 ενός φίλου...) και είμαι μ' ένα Logitech χειριστήριο!! Δυστυχώς, δεν μου δέχεται τα βελάκια για τιμόνι και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τα λεβιεδάκια. Το 1.45'' μάλλον φυσιολογικό μου ακούγεται αφού δεν έχω καθόλου καλή αίσθηση του αυτοκινήτου. Το μόνο που έκανα ήταν να πειράξω λίγο το τιμόνι διότι σε κάθε διόρθωση παντρευόμουν τις μπάρες και τα χώματα...:Banane0:

Δεν πτοούμαι παλιόπαιδα!! Έχω να παίξω κανά πεντάρι χρόνια (πλην μερικών γύρων με το GT5 ενός φίλου...) και είμαι μ' ένα Logitech χειριστήριο!! Δυστυχώς, δεν μου δέχεται τα βελάκια για τιμόνι και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τα λεβιεδάκια. Το 1.45'' μάλλον φυσιολογικό μου ακούγεται αφού δεν έχω καθόλου καλή αίσθηση του αυτοκινήτου. Το μόνο που έκανα ήταν να πειράξω λίγο το τιμόνι διότι σε κάθε διόρθωση παντρευόμουν τις μπάρες και τα χώματα...:Banane0:

Βρε καλώς τα τα παιδιά!

(Καιρός να επενδύσουμε σε ένα τιμόνι! Γιώργο την πούλησες την DFGT?)

Χθές έκανα άλλη μια προσπάθεια και είμαι στο 1:34, χεχε οπότε επόμενος στόχος το κάτω απο 1:30 ... !!!!

Πάντως το 1:30 το σπάσαν ήδη:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υ.Γ. Α! Καλά, και το 1:29 πάει

Αμάν! 1:27:500 - δεν έχει πάτο αυτή η ιστορία...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Έλα!!! και έκανα και εγώ 1:33:xxx χτες το βράδυ και δεν ήξερα πως να στο πω για να μη σε στεναχωρήσω...:beee: Αλλά απ' ότι βλέπω ο ανταγωνισμός ανεβάζει ευχάριστα τον πήχη.
Στην πραγματικότητα σου βγάζω το καπέλο - λόγο τιμονιέρας:aktion033: (μιλάμε πάντα για το πακέτο: ιστορική Monza και Lotus)

Μπράβο ρε φίλε μπήκες ζεστός!!!

Δε με στενοχωρεί να έχω για τα μπάζα χρόνους, ποτέ δεν ήμουν τόσο καλός άλλωστε,
Έχει τρελό ζουμί πάντως, και ναι εάν κατέβω στο 1:20τοσο θα τρελαθώ , θα ανοίγω σαμπάνιες :D

Οι καλοί μου χρόνοι δεν είναι με μεγάλο exit corner speed από parabola,
Και άρα συνήθως δεν κάνω καλό γύρο καπάκι μετά από καλό γύρο Ακόμα έχω έντονη υποστροφή με τη δευτέρα και δε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω τόσο καλά στην parabola, με αποτέλεσμα να είμαι πολύ προσεκτικός.

Γενικά χαμήλωσα αρκετά το αμάξι, και από εδώ και πέρα πρέπει να ψάξω καλύτερα το setup
~260 στην γραμμή εκκίνησης, ~293 στην είσοδο της πρώτης στροφής, με 5η ή κατεβάζοντας 4η για λίγο
3η 4η 3η ανάμεσα στις δύο λεσμο,
5 στην ασκάρι και ίδια τελική +-3ΚΜ
και φρένα ως 3η (αποφεύγοντας ακόμα τη 2α) στην είσοδο της parabola
και 4η πριν το τέλος της αριστερά μπαριέρας επιταχύνοντας για την ευθεία

Δε μπορώ να ποσοτικοποιήσω τι διαφορά μπορεί να κάνει στους γύρους μια καλή τιμονιέρα, πρέπει να δοκιμάσω

Re: Απάντηση: Assetto Corsa (PC racing game)

Καλή συνέχεια, θέλει να γράψεις χιλιόμετρα τελικά το παιχνίδι ΙΜΗΟ,
Αφαίρεσε λίτρα βενζίνης για αρχή
ένα κλικ κατέβασμα την 5η σίγουρα και μπορεί να σε βολεύει και στην 4η ένα-δυο κλικ κάτω
και λίγο χαμήλωμα αναρτήσεις
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Δε μπορώ να ποσοτικοποιήσω τι διαφορά μπορεί να κάνει στους γύρους μια καλή τιμονιέρα, πρέπει να δοκιμάσω

Αν μένεις Αθήνα (Βόρεια προάστια - ακόμα καλύτερα) το κανονίζουμε να δοκιμάσεις τη δικιά μου:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Αν μένεις Αθήνα (Βόρεια προάστια - ακόμα καλύτερα) το κανονίζουμε να δοκιμάσεις τη δικιά μου:2thumb22sup:

Τελείωσε με το πρωτάθλημα GT και σίγουρα θα σε επισκευτω, ολόκληρο μονοθέσιο έχεις δε μπορώ να πω όχι :-)