Assetto Corsa (PC racing game)

Review από τον "γνωστό" Shaun Cole

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://aspec7878.wix.com/acmods

lVAqmfJ.png

Απάντηση: Re: Assetto Corsa (PC racing game)

Πισωκούνητο ε! Απορώ πως άργησαν τόσο οι Ρώσοι να το βγάλουν...

Last edited:
Πληθαίνουν οι ψίθυροι ότι θα έχουμε τη Spa στο τέλος της εβδομάδας, όχι όμως και το v1.0!

10559788_944923705533948_6188650517585969980_n-jpg.61647

10639441_950822501610735_3027118282995621723_n.jpg

1502211_949649598394692_8212164404243243476_o.jpg

10629354_950129861679999_1481862301566635618_o.jpg

10623916_951039854922333_4342652224333807518_o.jpg

Last edited:
ac_ts040w-jpg.62393

...και τα καλά νέα συνεχίζουν:

Νέα συμφωνία με τη TOYOTA αυτή τη φορά και 6 νέα αυτοκίνητα θα μπουν στο γκαράζ του Assetto Corsa για να κρατάν αμείωτο το ενδιαφέρον μας γι' αυτόν τον ήδη καταπληκτικό εξομοιωτή οδήγησης!

Παραγωγής:

GT-86
Supra MK IV
Celica
AE-86

Αγωνιστικά:

GT-86 GT4
TS040 Hybrid LMP1

Είναι το αγαπημένο μου, τελευταίος θα βγω έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον να το ευχαριστηθώ!

Να δούμε πότε θα σταματήσω να μ.......αι και να αρχίσω να ασχολούμαι και εγώ λιγάκι...

Αν και ρε παιδιά αυτό το online mode του AC μου φαίνεται βουνό. Ενώ στο PS3 ήταν press & play!

Είναι το αγαπημένο μου, τελευταίος θα βγω έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον να το ευχαριστηθώ!

Και εγώ το λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο, ιδίως το πως μπορείς να μπαίνεις στις στροφές πλαγιολισθαίνοντας (ελαφρώς) αλλά αν προσπαθήσω να το οδηγήσω ανταγωνιστικά δεν καταφέρνω να βγάλω ούτε μία γύρα χωρίς έξοδο, που 15 - 20 ...

Όσο για το αν θα είσαι τελευταίος, μη φοβάσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος χειρότερος από εσένα (όπως πάντα θα υπάρχει και κάποιος καλύτερος) ιδίως σε τέτοιους αγώνες όπου συμμετέχουν τουλάχιστον 15-20 άτομα. Άλλωστε το ζητούμενο για να διασκεδάσεις είναι να έχεις πάντα κάποιον από πίσω σου όπως και κάποιον από μπροστά σου... (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό:flipout:)

Να δούμε πότε θα σταματήσω να μ.......αι και να αρχίσω να ασχολούμαι και εγώ λιγάκι...

Αν και ρε παιδιά αυτό το online mode του AC μου φαίνεται βουνό. Ενώ στο PS3 ήταν press & play!

Α! φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι! Εδώ και καιρό έχει προστεθεί το pickup mode (νομίζω έτσι το λένε) και είναι κάτι παρόμοιο με του GT, διαλέγεις όποιο δωμάτιο σου αρέσει όπου φαίνεται η πίστα, τα αυτοκίνητα που μπορείς να επιλέξεις, οι γύροι του αγώνα και ο χρόνος που απομένει μέχρι να ξεκινήσει, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ο χρόνος που σου απομένει για να πετύχεις χρόνο για το "grid". Ενδιάμεσα μπορεί να παίξει και ψηφοφορία για να ξεκινήσει νωρίτερα ο αγώνας όπως και για να εκδιωχθεί όποιος κάνει μακακίες.

Επίσης να σου πω ότι η ΑΙ εμπειρία (αγώνες μα την τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού) έχει βελτιωθεί δραματικά, τόσο που πολλές φορές δεν χρειάζομαι τους online αγώνες παρά μόνο για να μην χάνω την επαφή με το "real thing" - κακά τα ψέματα αλλά αν δεν έχεις αληθινούς αντιπάλους δεν υπάρχουν και συνέπειες για τις πράξεις σου οπότε χαλαρώνεις...

24 διαγωνιζόμενοι μεταξύ των οποίων 7 Έλληνες, θα γίνει φοβερός αγώνας! Κρίμα που δεν μπορεί το AC να καταγράψει όλο τον αγώνα... θα ανεβάσω όμως τους τελευταίους γύρους.

OK. Το παίγνιο βρίσκεται αλλού, από πλευράς αίσθησης. Αφού έβαλα τους σωστούς drivers στην τιμονιέρα (εδώ σε θυμήθηκα ψηλέ, γιατί είχα εγκαταστήσει λάθος drivers και η αίσθηση ήταν από μηδενική εώς ανύπαρκτη) μέσα σε 10 γύρους άρχισα να σβήνω ένα-ένα τα βοηθήματα και να σημειώνω καλύτερους χρόνους παρόλα αυτά!!!

Με βασικό αυτοκίνητο βέβαια (Ε36), αλλά όπως και να έχει η αίσθηση που σου δίνει η τιμονιέρα είναι πολύ καλύτερη από το αντίπαλο δέος.

Το μοναδικό που με προβλημάτισε ήταν το drift. Δεν κατάφερνα να κρατήσω με τίποτα την πλαγιολίσθηση και είχα και το χαρακτηριστικό snap που συναντάω και στο GT5 - GT6 όταν οδηγώ με τιμονιέρα. Δηλαδή πλαγιολισθαίνω λίγο με ανάποδο τιμόνι και ξαφνικά το αυτοκίνητο βρίσκει πρόσφυση και γυρνάει προς την πλευρά του ανάποδου = snap!

Επίσης κάτι που έχουμε ξανασυζητήσει: η περιορισμένη ορατότητα των στροφών. Δεν βλέπεις μακριά όταν οδηγείς και η μία στις δύο στροφές είναι τυφλή, ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται. Μάλλον θέλει συνήθεια.

Θα κάνω λίγο hotlapping όσο προλαβαίνω ακόμα, μιας και είμαι μόνος μου στο σπίτι (το ασκέρι λείπει ακόμα σε διακοπές) και από εκεί και πέρα, ίδωμεν.

OK. Το παίγνιο βρίσκεται αλλού, από πλευράς αίσθησης. Αφού έβαλα τους σωστούς drivers στην τιμονιέρα (εδώ σε θυμήθηκα ψηλέ, γιατί είχα εγκαταστήσει λάθος drivers και η αίσθηση ήταν από μηδενική εώς ανύπαρκτη) μέσα σε 10 γύρους άρχισα να σβήνω ένα-ένα τα βοηθήματα και να σημειώνω καλύτερους χρόνους παρόλα αυτά!!!

Με βασικό αυτοκίνητο βέβαια (Ε36), αλλά όπως και να έχει η αίσθηση που σου δίνει η τιμονιέρα είναι πολύ καλύτερη από το αντίπαλο δέος.

Το μοναδικό που με προβλημάτισε ήταν το drift. Δεν κατάφερνα να κρατήσω με τίποτα την πλαγιολίσθηση και είχα και το χαρακτηριστικό snap που συναντάω και στο GT5 - GT6 όταν οδηγώ με τιμονιέρα. Δηλαδή πλαγιολισθαίνω λίγο με ανάποδο τιμόνι και ξαφνικά το αυτοκίνητο βρίσκει πρόσφυση και γυρνάει προς την πλευρά του ανάποδου = snap!

Επίσης κάτι που έχουμε ξανασυζητήσει: η περιορισμένη ορατότητα των στροφών. Δεν βλέπεις μακριά όταν οδηγείς και η μία στις δύο στροφές είναι τυφλή, ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται. Μάλλον θέλει συνήθεια.

Θα κάνω λίγο hotlapping όσο προλαβαίνω ακόμα, μιας και είμαι μόνος μου στο σπίτι (το ασκέρι λείπει ακόμα σε διακοπές) και από εκεί και πέρα, ίδωμεν.

Και που είσαι ακόμα... θα κολήσεις άμα νιώσεις τη πραγματική διαφορά με το GT

Στο θέμα drift δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν το ασκώ στην πραγματικότητα αλλά ούτε στο AC έχω ασχοληθεί πολύ. Αντίθετα στο GT5 τα κατάφερνα καλά αλλά πάλι ήταν θέμα συνήθειας. Από τα λίγα που πρόλαβα να κάνω σχετικά με το drift στο AC μου φάνηκε πολύ ποιο κοντά σε αυτά που νιώθω όταν το παρακάνω (σκόπιμα) στις στροφές με το αυτοκίνητό μου.

Στο θέμα της ορατότητας των στροφών θα έλεγα ότι έτσι κι αλλιώς αν δεν μάθεις απ' έξω (και ανακατωτά:flipout:) μια πίστα δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις ανταγωνιστικός σ' αυτήν.

Δοκίμασε να τρέξεις και κάποιο αγώνα με την AI θα εκπλαγείς από την συμπεριφορά τους, μόνο μην ξεκινήσεις με 100% και μην τους παρεξηγείς μέχρι να περάσουν την πρώτη στροφή (είναι αργοί και προσεχτικοί) - μετά θα στη φέρουν, ιδίως αν πας να τους κλίσεις...

Αν θες τον χτεσινό αγώνα που γράφουμε παραπάνω (τους 10 τελευταίους γύρους) κατέβασέ τον από εδώ και ξεζιπάρισέ το στο my documents\assetto corsa\replays\ - περίπου όπως το κάναμε στο GT5... (εγώ έχω το κίτρινο McLaren)

Υ.Γ. Αααα σου έφτιαξα το στήριγμα για το λεβιέ, πέρνα να τον πάρεις!

Last edited:
Πολύ πλάκα χθες. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας και τελικά δεν βγήκα τελευταίος! Αλλά τώρα καταλαβαίνω οτι αν δεν τρέξεις έναν αγώνα , δεν έχεις παίξει ουσιαστικά το παιχνίδι. Άλλη αίσθηση!
Ήδη πάντως έριξα τον χρόνο μου καθώς 20 γύρους σερί δεν είχα κάνει ποτέ (με το ζόρι 5 να είχα κάνει), οπότε προς το τέλος συνήθισα και βρήκα πως να οδηγήσω καλύτερα και σήμερα έκανα κανά 2-3 γύρους και πλέον μπορώ να πω πως άλλο ένα δευτερόλεπτο τον ρίχνω άνετα.
@geopan973 Για αυτό που περιγράφεις με την τυφλή στροφή μπορείς να κάνεις το εξής. Εγώ πάντα τρέχω με αυτό. Είναι ένα plugin που βοηθά πολύ στο να βλέπεις στην στροφή και όχι μονίμως ευθεία. Είναι τόσο καλοφτιαγμένο που δεν το παρατηρείς καν παρά μόνο αν το απενεργοποιήσεις.
Λέγεται realheadmotion και κατεβαίνει από εδώ:
https://sites.google.com/site/midid...otion-plugin/realheadmotion-for-assetto-corsa
Οδηγίες εγκατάστασης έχει εδώ:
http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/
Αλλά χοντρικά σου λέω οτι πρέπει να πας στον πρώτο σύνδεσμο και να κατεβάσεις 2 αρχεία. Το FreePie και το πιο πρόσφατο RHMAC (τώρα 0.7.9.zip)
Το προτείνω για όλους!

Πολύ πλάκα χθες. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας και τελικά δεν βγήκα τελευταίος! Αλλά τώρα καταλαβαίνω οτι αν δεν τρέξεις έναν αγώνα , δεν έχεις παίξει ουσιαστικά το παιχνίδι. Άλλη αίσθηση!
Ήδη πάντως έριξα τον χρόνο μου καθώς 20 γύρους σερί δεν είχα κάνει ποτέ (με το ζόρι 5 να είχα κάνει), οπότε προς το τέλος συνήθισα και βρήκα πως να οδηγήσω καλύτερα και σήμερα έκανα κανά 2-3 γύρους και πλέον μπορώ να πω πως άλλο ένα δευτερόλεπτο τον ρίχνω άνετα.
@geopan973 Για αυτό που περιγράφεις με την τυφλή στροφή μπορείς να κάνεις το εξής. Εγώ πάντα τρέχω με αυτό. Είναι ένα plugin που βοηθά πολύ στο να βλέπεις στην στροφή και όχι μονίμως ευθεία. Είναι τόσο καλοφτιαγμένο που δεν το παρατηρείς καν παρά μόνο αν το απενεργοποιήσεις.
https://sites.google.com/site/midid...otion-plugin/realheadmotion-for-assetto-corsa
http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/
Αλλά χοντρικά σου λέω οτι πρέπει να πας στον πρώτο σύνδεσμο και να κατεβάσεις 2 αρχεία. Το FreePie και το πιο πρόσφατο RHMAC (τώρα 0.7.9.zip)
Το προτείνω για όλους!

Μπράβο Σίμο για χτες και θα δεις ότι με τον καιρό αποκτώντας πείρα θα ανεβαίνεις όλο και ψηλότερα στις θέσεις - δεν υπάρχει όριο - όλα είναι θέμα ωρών προπόνησης και εμπειρίας την οποία την αποκτάς μόνο στους αγώνες! Τη συγκίνηση (αδρεναλίνη) των αγώνων δεν μπορεί να την αντικαταστήσει τίποτα άλλο... (εντάξει - σχεδόν τίποτα άλλο)

Αυτό που γράφεις (realheadmotion) ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Δυστυχώς είμαι στη δουλειά τώρα και δεν μπορώ να μπω να δω λεπτομέρειες. Είναι κάτι σαν το facetracknoir? - Το συγκεκριμένο το δοκίμασα και δεν με ενθουσίασε...

Ευχαριστώ Άρη! Πριν έπαιζα μόνο hot lap. Τώρα θέλω να παίζω με την ΑΙ αγώνα για προπόνηση! Πάντως το επίπεδο ήταν υψηλό, ειδικά στις πρώτες θέσεις...
Όχι δεν είναι σαν το facetracknoir. Λειτουργεί χωρίς έξτρα εξοπλισμό. Απλώς είναι ένας αλγόριθμος προσομοίωσης της οπτικής του κεφαλιού ανάλογα την περίσταση. Όταν στρίβεις δεν κοιτάζεις ευθεία (χωρίς το plugin) αλλά προς το βάθος της στροφής (με το plugin). Εγώ το έχω μόνιμα και δεν το βγάζω.
Βάλτε το και θα με θυμηθείτε!
ΥΓ.Χθες έχασα λίγο τα αυγά και τα καλάθια όταν έπρεπε να πατήσω το κουμπί για να μιλήσω στο teamspeak,χεεχ! Θα μάθω σιγά-σιγά!

Στιγμιότυπο από τον χθεσινό αγώνα:

Το προτείνω για όλους!