Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Φιλε s900

Μπορει να συμφωνω με την συνενωση των νηματων σου αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν συμφωνω με την διαγραφη του πολυ
ενδιαφεροντος νηματος σου γυρω απ'το AIDS. Και αυτο ειναι και απευθειας ερωτηση στον φιλο μου τον Τασο >
γιατι το Καφενιο δεν σηκωνει τετοιου ειδους θεματολογιες ? Μπορει το υφος του ποστερ να ετεινε στην συνομω-
σιολαγνεια αλλα αυτο ειναι δευτερεον ζητημα. Το πρωτευων ειναι οτι ενδιαφερει ΟΛΟΥΣ μας, αν υπαρχει γονιδιακη
τεχνολογια τετοιας φρικης (και βεβαια, δεν θα την αποδειξουμε, απλα θα την κουβεντιαζαμε, οριζοντες θα ανοιγαμε).

Οσον αφορα το δευτερο θεμα (χτυπημα στο κεφαλι) ειχα μια διασειση Εκτη Δημοτικου, η οποια οχι μονο δεν με
εκανε ευφευστερο αλλα εχω την εντυπωση οτι ελαττωσε ελαχιστα (αν και αυτο δεν αποδεικνυεται) την απομνημο-
νευτικη μου ικανοτητα. Βεβαια μετα απο τοοοοοοσα χρονια, οι νερωνικες συναψεις μαλλον βρηκαν νεους δρομους
για να κανουν την ιδια δουλεια (νομιζω δηλαδη .... :p)

Last edited:
Διότι, πολύ απλά φίλε Μάνο, άλλο η συζήτηση επί υγιούς βάσεως, και άλλο με αφορμή ένα νήμα για τις "αποκαλύψεις" ενός "εγώ-πρώτος-βρήκα-την-αλήθεια-για-το-AIDS" συνωμοσιολόγου δελαπατρίδη (ούτε καν ιατρού μάλιστα) (χώρια που δεν σβήστηκε, κλειδώθηκε).

Για συζητήσεις τεχνολογικής/επιστημονικής κατεύθυνσης, καμία απολύτως αντίρρηση: nihil obstat!

To θεμα ΗΤΑΝ υγιες.
Το υφος μπορει να μην ηταν !

-bye-

Έλα τώρα. Είναι του ίδιου επιπέδου με του Λιακόπουλου. Εκτός αν θεωρείς και το θέμα με τους Ελ... "υγιές".

Επίσης στο θέμα του ύφους, θα έπρεπε όλοι να προτιμούμε κάποιον που λέει την αλήθεια, όποιο κι αν είναι το ύφος του, από κάποιον που διασπείρει σαχλαμάρες, όποιο και να είναι το ύφος του!

Προσωπική μου γνώμη και δέχομαι και την αντίθετη άποψη.

Δυστυχώς η παγίδα είναι συνήθως οι γλυκομίλητοι πωλητές που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και ακόμη πιο ... "δυστυχώς!"... ο κόσμος στην Ελλάδα έχει μια τάση να τα τρώει αυτά. Από καφετζούδες, χαρτορίχτρες, μέντιουμ, "εναλλακτικούς", συνωμοσιολόγους, και λοιπούς τσαρλατάνους και θαυματοποιούς πάντα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και μπορούμε άνετα να κάνουμε εξαγωγές στη Δυτική Ευρώπη.

Επίσης στο θέμα του ύφους, θα έπρεπε όλοι να προτιμούμε κάποιον που λέει την αλήθεια, όποιο κι αν είναι το ύφος του, από κάποιον που διασπείρει σαχλαμάρες, όποιο και να είναι το ύφος του!

Προσωπική μου γνώμη και δέχομαι και την αντίθετη άποψη.

Δυστυχώς η παγίδα είναι συνήθως οι γλυκομίλητοι πωλητές που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και ακόμη πιο ... "δυστυχώς!"... ο κόσμος στην Ελλάδα έχει μια τάση να τα τρώει αυτά. Από καφετζούδες, χαρτορίχτρες, μέντιουμ, "εναλλακτικούς", συνωμοσιολόγους, και λοιπούς τσαρλατάνους και θαυματοποιούς πάντα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και μπορούμε άνετα να κάνουμε εξαγωγές στη Δυτική Ευρώπη.

Προτιμω να ξεκινησω ως τσαρλατανος σε ενα θεμα ... απο τον να ΜΗΝ ξεκινησω καθολου.
ΓΙΑΤΙ ? ..... Γιατι το να κατσω και να ψαξω μονος μου τα οσα αραδιασε ο s900 απλα δεν θα το κανω.
Υπαρχει μια πεμπτη θεμελιωδης "δυναμη" στο συμπαν που λεγεται ΒΑΡΕΜΑΡΑ (τουλαχιστον στο δικο μου).
Οχι μονο αυτο .... αλλα κανενα βιβλιο (η Wikipedia) δεν προσφερει τον ζωντανο ΑΝΤΙΛΟΓΟ σε ενα θεμα
(το οποιοδηποτε θεμα). Μονο μια θεση (εμπεριστατωμενη η μη).

Μπορει να σταχυολογουσα καλυτερα τα οσα εγραψε ο s900 .... μπορει να απερριπτα σχεδια συνομωσιας
η να εβρισκα αλλα πιο ευφανταστα σχεδια συνομωσιας η να ... μην εγραφα τιποτα γιατι δεν θα μου καιγοταν
καρφι. Ομως, ειτε ξεκινουσα ειτε τα παρατουσα .... ΣΙΓΟΥΡΑ .... δεν θα πηγαινα με σαλτο απο το ισογειο
στον εβδομο οροφο. Αλλα μισο (ταπεινο και αστειο) σκαλακι την φορα. Ουτε σαλτα, ουτε ανεμοσκαλες !!!!

Οποτε, φιλε Νικο .... ασε τον κοσμο να μπουσουλαει στα τεσσερα και μην το κατακρινεις (Λιακοπουλικο κλπ).
Οσοι εμαθαν να σκαρφαλωνουν ως κομμαντο (δηλαδη να κρινουν ορθα οτιδηπτε) ειναι επειδη εμαθαν καποτε
να πειθαρχουν την σκεψη τους ... ΚΑΙ σε καποια τριτοβαθμια εκπαιδευση που ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ εδω μεσα
..... δεν .....

(ειναι αξιοπεριεργο παντως ....
το ποσα αυτονοητα στην κριση μερικων ειναι δυσδιακριτα η ανυπαρκτα στην κριση αρκετων .... !)

Last edited:
Φίλε μου, το φόρουμ αυτό έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό, ιδίως γύρω από τον ήχο, την εικόνα και τη μουσική, και ακόμη και η θεματολογία της Εκτός του έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. .....!

Φίλε μου, ζητώ ειλικρινή συγνώμη που δεν κατάλαβα "την συγκεκριμένη κατεύθυνση" που υπάρχει στην θεματολογία της Εκτός , προκαλώντας την αντίδραση σου μια και συνένωσες τα δυο θέματα που έφερα και κλείδωσες το τρίτο.

Φίλε μου, ζητώ ειλικρινή συγνώμη που ακόμη και τώρα δεν καταλαβαίνω "την συγκεκριμένη κατεύθυνση" που επικαλείσαι στην θεματολογία της Εκτός, όπου στην πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία "Επί παντός" γράφονται όντως τα πάντα, από μηχανάκια Ζundap και αντλίες βενζίνης μέχρι Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους-λιγότερους ψυχοπαθείς. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις με περισσότερη λεπτομέρεια σε τι διαφέρει η κατεύθυνση των θεμάτων πχ. Zundap, με την κατεύθυνση των θεμάτων που έφερα?

..... Δεν είναι εδώ το filaki.gr για να ανεβάζονται τρία τέτοια θέματα την ημέρα.....

Αν το πρόβλημα είναι στον αριθμό των θεμάτων ζητώ ειλικρινή συγνώμη για την αναστάτωση που έφερα στο avclub, σε καμία περίπτωση δεν είχα τέτοια πρόθεση, γιατί δεν γνώριζα ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός θεμάτων ανά ημέρα. Η πρόθεση μου ήτανε αγαθή, έκρινα τα θέματα που έφερα ενδιαφέροντα για το σύνολο των μελών του avclub. Για αυτό κάθομαι και σας μεταφράζω τα διάφορα ενδιαφέροντα θέματα όπως πχ στο νήμα εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79445-Δορυφορικά-νέα-από-τον-τσέχικο-δορυφορικό-τύπο

..... Συνενώθηκαν σε ένα, ως θα συμβεί και με τυχόν παρόμοια δημιουργηθησόμενα, όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν......

Σε ευχαριστώ για την συνένωση των θεμάτων, θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και ότι θέμα θα φέρω θα το ανακοινώνω σύμφωνα με την υπόδειξη σου εδώ σε τούτο το νήμα.

Σε ευχαριστώ για την συνένωση των θεμάτων μια και έτσι θα δημιουργηθεί ένα νήμα που δεν θα επιβαρύνει το φόρουμ με άνοιγμα πολλαπλών θεμάτων και το οποίο θα ενημερώνω όπως ενημερώνω τα άλλα νήματα όπως αυτο:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/79445-Δορυφορικά-νέα-από-τον-τσέχικο-δορυφορικό-τύπο

αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...FTA-ζωντανές-αθλητικές-δορυφορικές-μεταδόσεις

και αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/36378-Σαν-σήμερα/page27

Τέλος θα σε παρακαλούσα αν φυσικά το θέλεις και εσύ, το θέμα που κλείδωσες να το μεταφέρεις και αυτό στο νήμα εδώ.

Κλείνοντας ζητώ ακόμη μια φορά ειλικρινή συγνώμη από όλα τα μέλη του avclub για την αναστάτωση που προκάλεσα στο avclub και σε σένα προσωπικά.

Τα χαιρετίσματα μου σε σένα και όλα τα μέλη του avclub και μην ξεχνάτε εσείς συμπατριώτες εκεί κάτω στην Πατρίδα, όταν βρεθείτε και εσείς όπως εγώ εδώ στο εξωτερικό, θα παύσουνε τότε να υπάρχουνε οι αντιθέσεις που στην Πατρίδα μας χωρίζουνε, που μόνο κακό μας κάνουνε, εδώ στα ξένα δεν υπάρχουνε Αριστεροί και Δεξιοί, ούτε Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, εδώ υπάρχουνε μόνο Έλληνες, εδώ στα ξένα νοιώθουμε όλοι εμείς οι ξενιτεμένοι Έλληνες πόσο μας λείπει η Πατρίδα ακόμη και αν μας πονά.

Τάσος από την Τσεχία
Tasos.cz :fahne90:

https://www.youtube.com/watch?v=fFaljbyX1WY

Last edited:
Φίλε μου, θέματα όπως "Γιατί το λεμόνι κάνει καλό" "Γιατί η μαγειρίτσα είναι πηχτή" "Γιατί πήδηξε ο σκύλος από την ταράτσα" είναι θέματα που κυκλοφορούν στο facebook για να μαζεύουν likes.
Δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την πραγματικότητα ή λένε τα αυτονόητα με περισσότερες σάλτσες.
Το να είναι όλα μαζεμένα σε ένα νήμα, έτσι ώστε αν κάποιος θέλει να διαβάσει κάτι ελαφρύ να μπει να χαζέψει λίγο, δεν είναι κακό.
Εξ' άλλου δεν προσφέρονται για συζήτηση. Πιο πολύ θα έλεγα για καζούρα, χαβαλέ, trolling.
Δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε.

Όμως, θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αγγίζουν ιατρικά θέματα, είναι άκρως επικίνδυνες γιατί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κείμενα που προτρέπουν τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να πιουν φραπελιά, λεμόνι, σουμάδα...
Αν λοιπόν ψάξεις, ακόμη και για το θέμα με το aids που ανέβασες, υπάρχουν τέτοια κείμενα.

Το να βρεις έγκυρα κείμενα στο internet είναι σαν να ψάχνεις σε χωματερή για διαμαντάκια.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να φιλτράρουμε το τι μπαίνει σε ένα χώρο που επισκεπτόμαστε καθημερινά.
Όπως στο σπίτι μας μπορεί να έχουμε σκόνη ή και κάποια σκουπίδια αλλά δεν μαζεύουμε πράγματα από τους κάδους να στολίσουμε το σαλόνι μας, έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε και εδώ.

Ευχαριστώ

Προτιμω να ξεκινησω ως τσαρλατανος σε ενα θεμα ... απο τον να ΜΗΝ ξεκινησω καθολου.
ΓΙΑΤΙ ? ..... Γιατι το να κατσω και να ψαξω μονος μου τα οσα αραδιασε ο s900 απλα δεν θα το κανω.

Καλύτερα να μην το κάνεις, παρά να μαζεύεις αρλούμπες.

Εσύ προσωπικά μπορεί να μην τα πάρεις στα σοβαρά και να σε επηρεάσουν ελάχιστα ως καθόλου.

Ο επόμενος ίσως έχει πολύ λιγότερη αντίληψη και γνώσεις, και θα τα πάρει στα σοβαρά. Τελικά θα επηρεαστούν αρκετοί και έτσι το ποσοστό των "ψεκασμένων" στο σύνολο μεγαλώνει. Αυτός είναι ο δρόμος για μια ακόμη πιο νοσηρή κοινωνία. Καλύτερα να μην γνωρίζει κανείς τίποτα (και να καταλαβαίνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα) παρά να νομίζει ότι δήθεν κάτι ξέρει με αυτές τις αρλούμπες και τους τσαρλατανισμούς.

Καλύτερα να μην γνωρίζει κανείς τίποτα (και να καταλαβαίνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα)
παρά να νομίζει ότι δήθεν κάτι ξέρει με αυτές τις αρλούμπες και τους τσαρλατανισμούς.

Nα δεις πως το λενε αυτο ..... χμμμμμμ ......:hmmmm2:

Απάντηση: Re: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Eφοσον, ειμαι ημιμαθης γυρω απο το εργαλειο που χρησιμοποιω
τοτε, κατα τα λεγομενα σου, ΔΕΝ πρεπει να το χρησιμοποιω ...

Αυτο δεν ειπες ?

δε λεει αυτο,στο παραδειγμα που εφερες,αν εισαι ημιμαθης στις αρχες που διεπουν το αντικειμενο που χρησιμοποιεις,δεν σε αποτρεπουν απο το να χρησιμοποιησεις,αλλα δεν μπορεις ομως να εχεις αποψη γι'αυτες τις αρχες,ουτε να προτεινεις τροπους βελτιωσης της λειτουργιας του,για παραδειγμα.
Ετερον εκατερον(κολοκυθια εις το πατερον).

Λοιπον, για να μην παρασυρω (και παρασυρομαι) σε σοφιστειες ...

Τα θεματα με τα οποια καταπιανεται ο s900 (αλλα και αλλοι εδω μεσα) ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ δεν τα κατεχει.
Αν τα κατειχε, θα ηξερε οτι ειναι να ξερει και θα τελειωνε εκει το ολο θεμα. Ειναι αστειο και αυτο-
ακυρωτικο να λες σε καποιον να κατσει να σπουδασει κατι που οι ειδικοι σπουδαζουν αιωνες
μονο και μονο για να εχει μια αποψη (και ισως και μια θεση ακομα και λαθεμενη).

Δεν επιθυμουμε το AVclub να γινει ασυλο παραπληροφορησης αλλα ουτε και Ιερα Εξεταση.
Υπαρχει μια Χρυση Τομη του ΤΙ συνιστα εικασια και ΤΙ ενσυνειδητο spamming.
ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα.

Στο κατω-κατω, ποιος απο δω μεσα ξερει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τα παντα ?
Σε τι βαθος και με ποση εγκυροτητα ?

Last edited: