Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Περαν των εικασιων ανευ στοιχειων, αναρωτιεμαι αν μπηκες στον κοπο να ψαξεις αν υπαρχει κατι πανω στην παγκοσμια βιοηθικη, η απλα γραφεις οτι σου περνα απο το μυαλο Μανο.

Κατι δεκαετιες στα Ηνωμένα Έθνη. http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/bioethics/

http://unesdoc.unesco.org/images/0022/002208/220865e.pdf

Και στον Παγκοσμιο Οργανισμο Υγειας http://www.who.int/ethics/about/unintercomm/en/

http://www.unesco.org/new/en/social.../bioethics/international-bioethics-committee/

Παναγιωτη, εψαξα αυτα που ειχα χρονικη ανεση να ψαξω.
Αυτα που παρεθεσες μεσα απο τα λινκ, ΠΡΩΤΗ φορα τα διαβαζω.
Και σ'ευχαριστω για αυτο.

Ομως ...

ολες αυτες οι επιτροπες και οργανισμοι και guidebooks εχουν αποφερει απτα αποτελεσματα ?
Εχουν αναγκασει κυβερνησεις σε θεσπιση αναλογων νομοθεσιων. Οσα διαβασα μεσα στα λινκ σου
ειναι περισσοτερο προσχεδια για μια παγκοσμια ΒιοΗθικη, παρα εφηρμοσμενες Νομοθεσιες.
Ακομα και αν καποια κρατη κατορθωσουν και ψηφισουν μια τετοια Νομοθεσια,
ποιος απαγορευει στον ασυνειδητο γενετιστη να προσφυγει στην υποσαχαρια Αφρικη
και να συνεχισει εκει (με ιδιωτικες επιδοτησεις) τις ερευνες του "προς πασα κατευθυνση" ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Σχετικα με την τροποποιηση βακτηριου ...
δεν με ενδιαφερει αν τροποποιουνται, με ενδιαφερει αν πατενταρονται
και ΠΟΥ μπορει να οδηγησει στο μελλον (πολυ βαθια στο μελλον) αυτη η τακτικη.

Είναι δύσκολη ερώτηση
Καταρχάς το θέμα εδώ είναι φιλοσοφικό
Και έχει νομικές πτυχές

Παρόλο που σήμερα που μιλάμε απαγορεύεται να πατένταρες ένα γονίδιο το οποίο βρίσκεται στη φύση
Μπορείς να πατένταρες το εργαστηριακά φτιαγμένο

Γενικά στις ΗΠΑ θέλουν να πατεντάρουν τα πάντα αν είναι δυνατό, δε ξέρω πως και δεν έχουν πατέντα για το νερό. Όποτε οι σύγχρονες νομικές εξελίξεις μας έρχονται από το μέτωπο των ΗΠΑ, Κίνα Ιαπωνία Ευρώπη είναι πολύ πιο επιφυλλακτικοι σε αυτά τα θέματα – τουλάχιστον ακομα –

Ποιος απαγορεύει στην Β Κορεα να κανει πυρηνικές δόκιμες?

Ποιος απαγορεύει στον οποιοδήποτε να ρυπαίνει θάλασσες, ουρανούς, ακομα και το διάστημα?

Ποιος απαγορευει στον καθένα να λεει οτι του ρθει χωρίς να κάνει τον κοπο οχι απλα να ψάξει πριν το πει, ουτε καν να διαβάσει αυτα που του προτείνουν άλλοι?

Re: Απάντηση: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Τελική σούμα.

Όσοι μολυνθούν από τον ιό...
Είναι λοιπόν η νόσος θανατηφόρα;...

Ορίστε το λογικό άλμα.

Οι ναζί παραδόθηκαν στις 7 Μαίου του 1945. Ο Τσακ Νόρις γεννήθηκε στις στις 6 Μαίου 1945. Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Ορίστε το λογικό άλμα.

Οι ναζί παραδόθηκαν στις 7 Μαίου του 1945. Ο Τσακ Νόρις γεννήθηκε στις στις 6 Μαίου 1945. Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Μήπως ήταν 7 και στην Αμερική? Τι ώρα παραδόθηκαν και τι ώρα γεννήθηκε ο Τσάκ?:D

Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να έχει πεθάνει από AIDS. Η φράση μπορεί να είναι απολύτως αληθής διότι η προπαίδεια θα μας πει ότι το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν έχει άμυνες και έτσι πεθαίνει από άλλες ασθένειες.... #%$//^&@#$#!!!!!!!!! :flipout:

Γνώμη μου ότι δεν χρειάζονται τα κέντρα να φτιάξουν κάποιο ιό, η φύση επαρκεί για να "κάνει τη δουλειά". Το μόνο που έχουν τα "κέντρα" να κάνουν, πάντα για την κονόμα, είναι να βρίσκονται ετοιμοπόλεμα, προσφέροντας υπηρεσίες. Όσο πρωιμότερο είναι το προσφερόμενο προϊόν, τόσο υψηλότερος ο τζίρος. Δεν χρειάζεται να ξεχειλώνουμε τη φαντασία μας.

Αυτό που συμπληρωματικά μπορεί να βοηθήσει το "κέντρο" να κονομήσει περισσότερα, είναι το εμπόριο του φόβου. Πάρε το εμβόλιο γιατί η γρίπη σκοτώνει. Άσχετα αν στη πραγματικότητα το ποσοστό θνησιμότητας είναι δεκαδικό τοις χιλίοις ή λιγότερο, ποτέ δεν πληροφορούμαστε αριθμούς γιατί ρίχνουν τους τζίρους.

Όχι πως αυτό δεν είναι θεμιτό, όλο το παγκόσμιο εμπόριο στηρίζεται στην πειθώ ότι ο πελάτης έχει ανάγκη το προϊόν. Για να κάνει γούστα, για να κάνει δουλειά, για να μην πεθάνει. Όσο ψέματα έχουν δικαίωμα να λένε άλλοι εμπορικοί κλάδοι άλλο τόσο έχουν και οι φαρμακοβιομηχανίες. Άλλο που το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων τους, μεγαλύτερο στην πίτα του τζίρου, πωλείται με υπερβολικά μεγάλα κέρδη, σε επίπεδο αισχροκέρδειας.

Ποιος απαγορεύει στην Β Κορεα να κανει πυρηνικές δόκιμες?

Ποιος απαγορεύει στον οποιοδήποτε να ρυπαίνει θάλασσες, ουρανούς, ακομα και το διάστημα?

Ποιος απαγορευει στον καθένα να λεει οτι του ρθει χωρίς να κάνει τον κοπο οχι απλα να ψάξει πριν το πει, ουτε καν να διαβάσει αυτα που του προτείνουν άλλοι?

Οταν ομως χασεις το παιδι σου (η το παιδι μου) απο εναν τετοιο ιο ....
τοτε η οπτικη του θεματος θα ειναι λιγοτερο γενικολογη και φιλοσοφικη.

Σε τι ακριβως εγραψα οτι μου ρθε ?
Τι δεν διαβασα απο αυτα που μου προτεινες ?

Μήπως δεν πήγαινε σε εσένα αυτο που εγραψα Μανο αλλα ήταν η αφορμή για ενα γενικότερο comment ?

Συγνωμη, τοτε !

Αλλα ακομα και αν πηγαινε,
ΕΣΕΙΣ (οι ειδικοι) θα πρεπε να βρισκεται λιγη παραπανω υπομονη και δυναμη
να βγαζετε τα γρασσα απο εμας (τους ημιμαθεις) που φοβομαστε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ >
αρα και πλανευομαστε πιο ευκολα > αρα και γαυγιζουμε πιο απειθαρχα.
Ολα οσα γραφουμε ειναι για να βγειτε ΕΣΕΙΣ μπροστα ... και να ηρεμισουμε !

Ο φοβος μας και η εμμονη παει ΠΑΚΕΤΟ με την αμαθεια (και ημιμαθεια) μας.
Φροντιστε μας ..... χωρις ειρωνικο υφακι. Κουταβια ειμαστε :p :p

Last edited:
Ευτυχως που ειμαστε στην κατηγορια του καφενειου στο avclub, και οχι στο φορουμ του Harvard.

Μα απο οτι καταλαβαινω, για να μαθει ο καφετζης θα πρεπει να παει στο πανεπιστήμιο

Απάντηση: Re: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Μα απο οτι καταλαβαινω, για να μαθει ο καφετζης θα πρεπει να παει στο πανεπιστήμιο

Ομολογώ πως προσωπικά άλλο πάλι κατάλαβα, αγαπητέ Ντίνο, όμως, γι' αυτό είναι ωραίο το φόρουμ.-bye-

Τελείωσε ο αδελφός μου χθες το βράδυ μια σειρά από εξετάσεις. Δεν ήταν καλές. Άρχισαν όλοι... να πας κατευθείαν στον καρδιοχειρούργο, στον τάδε, τον δείνα, μην κάνεις τίποτε, κάτσε εκεί που είσαι, ξεσκίσου στις γκόμενες αυτές θα σε σώσουν , κλπ. Τί είπε ο γιατρός σε αντίθεση με όλους τους μη ειδικούς; Το πιο απλό. Πήγαινε στον καρδιολόγο και εκείνος θα σου πει αν πρέπει να πας σε καρδιοχειρούργο, ή αν θα γίνεις καλά χωρίς χειρουργείο και με ποιά αγωγή.

Τον προηγούμενο μήνα είχα πρόβλημα πόνου στο δεξί μου μπράτσο. Αποφάνθηκε η σύζυγος ότι είμαι αγύμναστος κλπ και ότι σήκωσα βάρος και με έστειλε πακέτο για φυσιοθεραπείες. Μετά από 5 φορές ήμουν σε χειρότερη κατάσταση. Πηγαίνω σε ορθοπεδικό γιατρό. Τενοντίτιδα στον υπερακάνθιο. Με δυο ενέσεις (που με πόνεσαν πολύ) έγινα περδίκι.

Γι αυτό λέω ότι ειδικά για την υγεία, προτιμώ να μασώ παρά να μιλώ. Κι ότι σε θέματα υγείας (από τα απλά ως τα πιο σοβαρά) πρέπει να μιλά μόνο ο γιατρός κι όλοι οι άλλοι να σωπαίνουμε.

Ειδικά για θέματα ζόρικα, όπως είναι οι μη εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

Σχετικα με τις ενεσεις που σου εκανε ο γιατρος για τον ωμο σου. Εκτιμω πως σου τραβηξε κορτιζονες, αν ισχυει αυτο, απλα "κουκουλωσε" τον πονο.

Η τενοντιτιδα στον υπερακανθιο (η φλεγμονή του τενοντα του υπερακανθιου για την ακριβεια δηλαδη), σε καμια περιπτωση δεν εξαφανιζεται με δυο (οποιουδηποτε ειδους) ενεσεις. Ειμαι παθων (για δεκαετια και βαλε) και εχω την σχετικη εμεπιρια. Εχω κανει επισης κορτιζονες ακριβως πανω στον τενοντα...

Επαναλαμβανω, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

Σχετικα με τις ενεσεις που σου εκανε ο γιατρος για τον ωμο σου. Εκτιμω πως σου τραβηξε κορτιζονες, αν ισχυει αυτο, απλα "κουκουλωσε" τον πονο.

Δεν κουκουλωσε τον πονο. Προφανως ο γιατρος εκρινε οτι χρειαζοταν και αντιφλεφμονωδη αντιμετωπιση. Η ενεση εγινε τοπικα ισως για να περιοριστουν οι ανεπιθυμητες ενεργειες σε σχεση με μια συστηματικη χορηγηση. Ισως εγινε και αλλη ενεση με καποιο τοπικο αναισθητικο.
Ταυτοχρονα προφανως του δοθηκαν οδηγιες για ξεκουραση της προβληματικης περιοχης και απαγορευση αρσης βαρων και αποφυγη κινησεων.

Κι αυτος ο Βλασιδης δεν καθεται σε μια μερια βρε παιδακι μου. Ολο ταξιδια, φωτογραφισεις κλπ :smile: