ASTRA 2G

Re: Απάντηση: Λήψη Astra 2G στην Ελλάδα

Γιατί θέλεις να το γυρίσεις;

Σεραφείμ καλησπέρα.
Για να δυναμώσω το σήμα τώρα που δεν έχει πολλή διάδοση λόγο εποχής ώστε τον χειμώνα να είναι στο μέγιστο και να μην έχω προβλήματα με τον καιρό, αυτό είναι το ένα.
Το άλλο είναι ότι είχα κεντράρει τον Eutelsat 28,5 ο οποίος δεν έχει τίποτα τώρα άρα δεν έχω το μέγιστο σήμα που θέλω από τους 2F, 2G, 2E.

Ερώτηση ο Eutelsat 28A ήταν στις 28,3 μοίρες ή στις 28,5 μοίρες;

12188 H, 27500, 5/6

Σε ευχαριστώ πολύ

Το ΝΗΚ απο ποιοτητα σηματος 90+ % κατεβηκε κατω στο 15%.

ούτε και εγώ έχω λήψη της συγκεκριμένης συχνότητας, αλλά που προέρχεται μάλλον από κάποια επίγεια παρεμβολή και επειδή θέλω να βλέπω αυτό το hd κανάλι πρέπει τώρα να πηγαίνω στις 68.5Ε.

Δύσκολα ήταν τα πράγματα με τις ρυθμίσεις σήμερα.
Εκεί που ανέβαζα το σήμα στον 2F έπεφτε από τον 2Ε.

Τελικά βρήκα τη μέση λύση αλλά δεν κατεβάζω όλες τις συχνότητες από το 2G με βάση το περιοδικό Δορυφορικά Νέα.
Ίσως να έχουν αλλάξει.

Το συμπέρασμα που έβγαλα θα σας φανεί περίεργο αλλά τον 2F τον κατεβάζω καλύτερα από τον 2Ε.

Αν θυμάμαι καλά στο δέκτη του Sky, στις ενδείξεις το σήματος, στις συχνότητες του 2F μου έβγαζε πιο δυνατό σήμα και εμένα.
Για Αθήνα πάντα μιλάμε.

Ο 2Ε νομίζω έχει γίνει ελαφρώς πιο αδύναμος σε σχέση με την αρχή.

Έχει κανείς σας κάτοπτρο μέτρου,ώστε να μου πει πώς "του κατεβαίνουν" οι συχνότητες του 2G?
Φίλε pcmax,μακάρι οι πολύ ωραίες μετρήσεις και εικόνες που έβαλες να ήταν μετρημένες και με κάτοπτρο ενός μέτρου.

Έχει κανείς σας κάτοπτρο μέτρου,ώστε να μου πει πώς "του κατεβαίνουν" οι συχνότητες του 2G?
Φίλε pcmax,μακάρι οι πολύ ωραίες μετρήσεις και εικόνες που έβαλες να ήταν μετρημένες και με κάτοπτρο ενός μέτρου.

Χάρη καλησπέρα,

Έχω το OP100L και είχα προσπαθήσει να κατεβάσω έστω και μία συχνότητα από τις 28 μοίρες αλλά δεν τα κατάφερα.
Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα στους 2G, 2E, 2F ούτε 120cm πιάτο δεν φτάνει, για να μην σου πω ότι και το OP150 ζορίζεται σε μερικές συχνότητες.

Έχω εγώ ένα που το έχω κέντρο στις 10 για το ΟΤΕ TV(+ λίγα ελεύθερα σε άλλους δορυφόρους).

Όταν βρω χρόνο, θα δω τι βγάζει και στις 28 από περιέργεια κυρίως.

Δύσκολα τα πράγματα βέβαια με το 1 μέτρο.
Όταν είχε πρωτοέρθει ο 2Ε, έβγαινε σχετικά οριακά και με το 1 μέτρο θυμάμαι αλλά πλέον όχι.

Απάντηση: Re: ASTRA 2G

Χάρη καλησπέρα,

Έχω το OP100L και είχα προσπαθήσει να κατεβάσω έστω και μία συχνότητα από τις 28 μοίρες αλλά δεν τα κατάφερα.
Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα στους 2G, 2E, 2F ούτε 120cm πιάτο δεν φτάνει, για να μην σου πω ότι και το OP150 ζορίζεται σε μερικές συχνότητες.

Με το OP100L κατεβαίνουν αρκετά από τον 2G.Όχι όλα φυσικά,αλλά αρκετά.Χρειάζεται βέβαια καλό κεντράρισμα το κάτοπτρο και κυρίως καλό lnb.Νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις και με αυτό το κάτοπτρο.

Έχω εγώ ένα που το έχω κέντρο στις 10 για το ΟΤΕ TV(+ λίγα ελεύθερα σε άλλους δορυφόρους).

Όταν βρω χρόνο, θα δω τι βγάζει και στις 28 από περιέργεια κυρίως.

Δύσκολα τα πράγματα βέβαια με το 1 μέτρο.
Όταν είχε πρωτοέρθει ο 2Ε, έβγαινε σχετικά οριακά και με το 1 μέτρο θυμάμαι αλλά πλέον όχι.

Το OP100L από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με δικές μου αλλαγές,το άφησα αποκλειστικά για τις 28.2 μοίρες.Επειδή έχουν γίνει αλλαγές όμως σε αυτή την τροχιακή θέση από τότε,θα ήθελα να ξέρω τι μετρήσεις έχει κάποιος με τέτοιο κάτοπτρο.Όταν περάσουν οι ζέστες θα ανέβω πάνω και θα αλλάξω τις δαγκάνες,επικεντρώνοντας στον 2G όταν το ρυθμίσω ξανά.

Re: Απάντηση: Re: ASTRA 2G

Με το OP100L κατεβαίνουν αρκετά από τον 2G.Όχι όλα φυσικά,αλλά αρκετά.Χρειάζεται βέβαια καλό κεντράρισμα το κάτοπτρο και κυρίως καλό lnb.Νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις και με αυτό το κάτοπτρο.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω άλλα όσοι από εμάς θέλαμε να κατεβάσουμε όλες τις συχνότητες από τις 28 μοίρες (χωρίς την UK δέσμη) αγοράσαμε μεγάλα πιάτα πάνω από 150cm πολύ καλά LNB και πολύ καλά καλώδια.
Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό ανάλογα την περιοχή αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε.

Εκτιμώ ότι αν στο Gibertini OP150 που έχω τοποθετημένο, σε κάποια συχνότητα αν έχω 80% ποιότητα σήματος τότε σε ένα κάτοπτρο του ενός μέτρου η συχνότητα αυτή ενδεχομένως να κατέβει αλλά αν στο OP150 έχω 40% τότε στο ένα μέτρο δεν θα κατέβει με τίποτα.

Στο OP100 έχω ΟΤΕ, Astra 19,2 και Hotbird 13
Στο OP150 έχω κέντρο 28,2

A μάλιστα. Καλό αυτό(στο post του bkyrie απάντηση είναι αυτό).

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον 2G, αφού τα περισσότερα που θέλω είναι στον 2Ε και στον 2F.

Τι lnb έχεις?

Στις 28 μοίρες είναι μπελάς οι τόσοι πολλοί δορυφόροι στην ίδια τροχιακή θέση και όταν κερδίζεις στον ένα, χάνεις στον άλλο.
Και την Ελλάδα που είναι στα όρια του ιχνοδιαγράμματος(ή έξω) την επηρεάζει πολύ περισσότερο αυτό.

Βtw, όσοι έχετε πιάτο στις 28 να έχετε υπόψη σας πως το BT Sport Europe HD θα είναι FTA σε μερικά παιχνίδια του CH.L φέτος(για να υπάρχει και FTA μετάδοση του CH.L στην Βρετανία αφού πήρε όλα τα δικαιώματα).

Το συμβόλαιο λέει για τουλάχιστον μία φορά την κάθε αγγλική ομάδα, οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 4 παιχνίδια στους ομίλους και κάποια μετά στα knockouts(αφού προκρίνονται σταθερά οι αγγλικές).

Έχει καλό bitrate, αγγλική περιγραφή(πολύ καλή συνήθως). Αξίζει γενικά να παρακολουθήσει κάποιος παιχνίδι από εκεί όταν θα είναι FTA.

Θα το γράψω και στο thread των FTA μεταδόσεων όταν είναι.

απο πατρα 1 μέτρο κινητό
11081H 8db
11112h 8.5db
11141h 11db
11170h 11db
11225h 5.5db
11225v 0db
11265h 0db
11265v 5.5db
11465h 10db
11479v 9.5db
11508v 9db
11523h 9.5db
11538v 0db
11552h 8db
11567v 6db
11582h 0db
11597v 7.5db
11671h 9db
11685v 8.5db
με πολλές διακυμάνσεις την ημέρα,μπορεί κάποιες που δεν κατεβαίνουν αυτή την ώρα κάποια στιγμή μέσα στην μέρα να κατέβουν και κάποιες που κατεβαίνουν τώρα να μην

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω άλλα όσοι από εμάς θέλαμε να κατεβάσουμε όλες τις συχνότητες από τις 28 μοίρες (χωρίς την UK δέσμη) αγοράσαμε μεγάλα πιάτα πάνω από 150cm πολύ καλά LNB και πολύ καλά καλώδια.
Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό ανάλογα την περιοχή αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε.

Εκτιμώ ότι αν στο Gibertini OP150 που έχω τοποθετημένο, σε κάποια συχνότητα αν έχω 80% ποιότητα σήματος τότε σε ένα κάτοπτρο του ενός μέτρου η συχνότητα αυτή ενδεχομένως να κατέβει αλλά αν στο OP150 έχω 40% τότε στο ένα μέτρο δεν θα κατέβει με τίποτα.

Στο OP100 έχω ΟΤΕ, Astra 19,2 και Hotbird 13
Στο OP150 έχω κέντρο 28,2

Δεν με απογοητεύεις καθόλου.Φυσικά και δεν περιμένω να κατεβάσω όλες τις συχνότητες του δορυφόρου.Ήδη όμως,κατεβάζω αρκετές από αυτές που με ενδιαφέρουν.

A μάλιστα. Καλό αυτό(στο post του bkyrie απάντηση είναι αυτό).

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον 2G, αφού τα περισσότερα που θέλω είναι στον 2Ε και στον 2F.

Τι lnb έχεις?

Στις 28 μοίρες είναι μπελάς οι τόσοι πολλοί δορυφόροι στην ίδια τροχιακή θέση και όταν κερδίζεις στον ένα, χάνεις στον άλλο.
Και την Ελλάδα που είναι στα όρια του ιχνοδιαγράμματος(ή έξω) την επηρεάζει πολύ περισσότερο αυτό.

Βtw, όσοι έχετε πιάτο στις 28 να έχετε υπόψη σας πως το BT Sport Europe HD θα είναι FTA σε μερικά παιχνίδια του CH.L φέτος(για να υπάρχει και FTA μετάδοση του CH.L στην Βρετανία αφού πήρε όλα τα δικαιώματα).

Το συμβόλαιο λέει για τουλάχιστον μία φορά την κάθε αγγλική ομάδα, οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 4 παιχνίδια στους ομίλους και κάποια μετά στα knockouts(αφού προκρίνονται σταθερά οι αγγλικές).

Έχει καλό bitrate, αγγλική περιγραφή(πολύ καλή συνήθως). Αξίζει γενικά να παρακολουθήσει κάποιος παιχνίδι από εκεί όταν θα είναι FTA.

Θα το γράψω και στο thread των FTA μεταδόσεων όταν είναι.

Προφανώς εννοείς εμένα και όχι τον bykrie.
Inverto black ultra quad έχω στο συγκεκριμένο πιάτο.
Επειδή αυτό γνωρίζω κι εγώ για το συγκεκριμένο κανάλι,αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα για τη λήψη του 2G στο OP100L.Αυτή τη στιγμή το σήμα που έχω είναι χαμηλό και δεν κατεβαίνει το κανάλι.Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω το κάτοπτρο μήπως και κατέβει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

απο πατρα 1 μέτρο κινητό
11081H 8db
11112h 8.5db
11141h 11db
11170h 11db
11225h 5.5db
11225v 0db
11265h 0db
11265v 5.5db
11465h 10db
11479v 9.5db
11508v 9db
11523h 9.5db
11538v 0db
11552h 8db
11567v 6db
11582h 0db
11597v 7.5db
11671h 9db
11685v 8.5db
με πολλές διακυμάνσεις την ημέρα,μπορεί κάποιες που δεν κατεβαίνουν αυτή την ώρα κάποια στιγμή μέσα στην μέρα να κατέβουν και κάποιες που κατεβαίνουν τώρα να μην

Μάλιστα!Εσύ την κατεβάζεις τη συχνότητα.

Δεν με απογοητεύεις καθόλου. Φυσικά και δεν περιμένω να κατεβάσω όλες τις συχνότητες του δορυφόρου. Ήδη όμως, κατεβάζω αρκετές από αυτές που με ενδιαφέρουν.

Άψογα, τότε αφού κάνεις την δουλειά σου όλα είναι μια χαρά.

Inverto black ultra quad έχω στο συγκεκριμένο πιάτο.

Το ίδιο LNB έχουμε.

καλυτερα πιο αδυναμος παρα τελειως ανυπαρκτος οπως ο 2F σε εμας στα βορεια.

Πολύ σωστά!!!
Συμφωνώ μαζί σου.

καλυτερα πιο αδυναμος παρα τελειως ανυπαρκτος οπως ο 2F σε εμας στα βορεια.

το σημα στον 2F εχει βελτιωθει (βορεια) Δ. μακεδονια το τελευταιο 4μερο....με 1.20 βγαινουν καναλια

Μα αυτή η συχνότητα δεν αναφέρεται καν στις μετρήσεις που αναφέρεις.Μιλάω για την 11597 V.

Αυτό είδα και εγώ.
Ο 2Ε είναι πιο αδύναμος στην Αθήνα.

έχει μετακινηθεί προς 28.5E , 28.34E θα έλεγα .

Παντως να γνωριζετε οτι με 3,70 prodelin στην περιοχη της Θεσσαλονικης βγαινουν τα παντα.Πηγη μου ο Γαβριηλος gabkon.
2E , 2F ,2G uk beam?
εννοείτε ότι για την λήψη τους αν υπάρχει αυτό που αναφέρεις 2F 2G είναι στο ίδιο σημείο για να έχει αποτέλεσμα του 2E το μετακινεί λίγο .
αλλα ενδιαφέρον είναι να έχει την λήψη τον uk beam .
εδώ και δυο μέρες κάτι έχει γίνει και έχουμε λίγο καλύτερο σήμα ηράκλειο κριτής στον 2G pan europ, παρακολουθώ μια συχνότητα την 11082 Η και με 5m πιάτο χάνεται 2 ώρες την ήμερα , μακάρι να mini έστω έτσι η να γίνει καλύτερα γιατί ο 2G κρήτη έχει γίνει πονοκέφαλος .

Τα παντα ολα και ΤHOR 6 nordic και Αtlantic Βird 7.Για αυτον τον λογο ο Γαβριηλος ψαχνεται πλεον για μεγαλο prodelin.

και εγώ ψάχνομαι για 8m .