Astra-Hotbird-EutelsatW2. Πιατο σταθερο με 3 lnb ή κινητο με μοτερ?

ekigonzalez

Senior Member
26 November 2007
551
Αθηνα
Θελω να βλεπω τα περισσοτερα καναλια απο τρεις συγκεκριμενους δορυφορους: Astra 19.2e, Eutelsat W2 16e και Hotbird 13e. Πως μπορω να πετυχω την καλυτερη δυνατη ληψη, με ενα πιατο σταθερο 1,20 και 3 lnb ή με ενα κινητο? Και ποσο θα μου κοστισει περιπου σε καθε περιπτωση? Ευχαριστω

με σταθερο δεν θα καθυστερει η εναλλαγη καναλιων απο δορυφορο σε δορυφορο απο την αλλη το κινητο σου δινει την δυνατοτητα γαι ακομη 30 δορυφορους που εχουν και αυτοι αρκετα σημαντικα καναλια

το κοστος για το 1 20 με 3 lnb για κινητο γυρω στα 350-450 ευρω για σταθερο γυρω στα 50-100 ευρω φθηνοτερα

Σταθερο, αλλα οι δορυφοροι ειναι κοντινοι, και θα πρεπει να χρησιμοποιησεις ειδικα μικρα LNBs.

Last edited:
αν πας σε σταθερο θελεις κατι τετοιο φιλε μου και να το τονίσεις του εγκαταστατη

lnb-alps-quad_thb.jpg

lnb λεγεται και αυτο και πωλειται σε ολα τα μαγαζια με δορυφορικο εξοπλισμο απλα εξηγεις οτι εχεις 3 μοιρες αποσταση απο δορυφορο σε δορυφορο

αν και το 3 ειναι οριακο για την χρηση του ...συνηθως για αποστασεις 2 και μιας μοιρας το χρησιμοποιουμε αλλα κατσε να μας διαφωτισουν και τα υπολοιπα τσακαλια των αιθερων

δεν ξερω το συγκεκριμενο πιατο ,αλλα δεν νομιζω οτι γινεται να κανεις το σταθερο κινητο,εγω ειχα καποτε σταθερο και αναγκαστηκα να βαλω καινουργιο,θελει ειδικη βαση για να στριβει,εχει υποδοχη για να βιδωθει το μοτερ κλπ.
για τους συγκεκριμενους δορυφορους παντως οπως ειπαν τα παιδια, δεν χρειαζεται κινητο.Παντως οι τιμες που λεει ο Λρρυ πιο πανω μου φαινονται πολυ μεγαλές.Σταθερο πιατο ειναι πολυ φτηνο και το βαζεις και μονος σου.Το κινητο εχει λιγο μπελα αλλα κι αυτο γινεται με λιγη προσπαθεια.

Το έχω κάνει κι εγώ . Χρειάστηκα μόνο ένα στενό LNB που να χωράει ανάμεσα στα 2 των astra & hotbird . Εύκολη υπόθεσή απλά θέλει λίγο δουλειά για να τα κεντράρεις σωστά και τα 3 έτσι ώστε να πάρεις το maximum της απόδοσης

Den ksero an voithisi kai afti i leptomeria pou paratirisa ego, an valis kentro astra kai parekantro hotbert to keno anamesa ine ligo megalitero apo kentro hotbert parakentro astra.
prepi na tous kanoume parappona pantos giati den ine katastasi afti kathe 3 mires doriforo ,kanteton ana 5mires vre aderfe !!xaxaxaxaxaxa plaka kano !!
@Larry
oreo to tetraplo lnb !!!!

panta kinito gia eftoys poy kseroyn. kaliteri lisi 1.20 kinito -emis exoyme 1.80- ala xoreis polla eksoda to 1.20 einai to sosto me tin enisxisi ton simaton ton doriforon ola tha einai kala.

Κινητό και ...ξερό ψωμί! Δεν επιτρέπεται να πετάνε σήματα πάνω απο τα κεφάλια μας και να μην τα κατεβάζουμε!

Τον eurobird 9 στις 9east θα μπορω να τον βλεπω με το 1.20 κεντραρισμενο στον Astra 19.2? Με ενδιαφερει το Luxe TV HD και το Melodyzen HD!

Απάντηση: Re: Astra-Hotbird-EutelsatW2. Πιατο σταθερο με 3 lnb ή κινητο με μοτερ?

Τον eurobird 9 στις 9east θα μπορω να τον βλεπω με το 1.20 κεντραρισμενο στον Astra 19.2?
Είναι εύκολης λήψης ο eurobird 9, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.

Δηλαδη για να ανακεφαλαιωσουμε: Bαζω πιατο 1.20 σταθερο στραμμενο στον astra 19.2east και τοποθετω ενα lnb κεντρικο για astra 19.2east (Sat1HD, Prosieben HD, Anixe HD) και παρακεντρα βαζω ενα lnb για eutelsatw2 16east(Digitalb Supersport), ενα lnb για hotbird 13east (HD Suisse) και ενα lnb για eurobird9 9east (LuxeTVHD). Θα εχω σιγουρο αποτελεσμα? 'Η θα χρειαστω μεγαλυτερο πιατο? 'Η μηπως ειναι πολλα 4 lnb?

Last edited:
Απάντηση: Re: Astra-Hotbird-EutelsatW2. Πιατο σταθερο με 3 lnb ή κινητο με μοτερ?

Δηλαδη για να ανακεφαλαιωσουμε: Bαζω πιατο 1.20 σταθερο στραμμενο στον astra 19.2east και τοποθετω ενα lnb κεντρικο για astra 19.2east (Sat1HD, Prosieben HD, Anixe HD) και παρακεντρα βαζω ενα lnb για eutelsatw2 16east(Digitalb Supersport), ενα lnb για hotbird 13east (HD Suisse) και ενα lnb για eurobird9 9east (LuxeTVHD). Θα εχω σιγουρο αποτελεσμα? 'Η θα χρειαστω μεγαλυτερο πιατο? 'Η μηπως ειναι πολλα 4 lnb?
Αν βάλεις 1.20 όπως λες, δηλαδή 1.20Χ1.35 περίπου, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Και τα 4 lnb δεν είναι πολλά και ελέγχονται εύκολα με έναν τετραπλό διακόπτη diseqc.