Αστροφωτογράφιση!

Re: Απάντηση: Αστροφωτογράφιση!

Ευχαριστω για την επισημανση!!

Μια καλή ιδέα είναι να ευθυγραμμίσεις την κορυφή της κεραίας με τον πολικό αστέρα και να βγάλεις star trails.
Θα βγουν ομόκεντροι κύκλοι γύρω από την κορυφή της κεραίας σαν να εκπέμπει!

Ωραία φωτογραφία, αλλά θα ήθελα πιο σκοτεινό το προσκήνιο. Η δε κατασκευή κάτω αριστερά, φωτίζεται και αποσπά την προσοχή.

Δύσκολα πάντως με τόσο φως να έπιανες γαλαξία, μου κάνει εντύπωση που βγήκαν και όσα βγήκαν!
Στο Φιλίππειο είναι;

δεν ειναι ολες οι ωρες ιδιες,Ντινο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

E ναι να δεις την ανδρομέδα με τέτοιο φως (χορτιάτη) πολύ δύσκολα...

ε ουτε και τον δικο μας Γαλαξια βλεπεις με τετοιο φως.

δεν ειναι ολες οι ωρες ιδιες,Ντινο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ε ουτε και τον δικο μας Γαλαξια βλεπεις με τετοιο φως.

Δεν σε καταλαβα.

Μια καλή ιδέα είναι να ευθυγραμμίσεις την κορυφή της κεραίας με τον πολικό αστέρα και να βγάλεις star trails.
Θα βγουν ομόκεντροι κύκλοι γύρω από την κορυφή της κεραίας σαν να εκπέμπει!

Ευχαριστω Chriss!! Εξαιρετικη ιδεα!! Ηθελα να δοκιμασω star trails αλλα ο συνδιασμος με την κεραια ουτε που μου περασε απο το μυαλο ;)

Ωραία φωτογραφία, αλλά θα ήθελα πιο σκοτεινό το προσκήνιο. Η δε κατασκευή κάτω αριστερά, φωτίζεται και αποσπά την προσοχή.

Δύσκολα πάντως με τόσο φως να έπιανες γαλαξία, μου κάνει εντύπωση που βγήκαν και όσα βγήκαν!
Στο Φιλίππειο είναι;

Σε ευχαριστω πολυ κ για τις συμβουλες! Θα δοκιμασω να φτιαξω το προσκηνιο οπως λες :) Στον χορτιατη ειναι και αυτα που βγηκαν, βγηκαν μαλλον επειδη δεν ειχε φεγγαρι και ηταν πολυ σκοτεινα. Με τα ματια δεν φαινοταν απολυτως τιποτα...Σε ενα χαρτη φωτορυπανσης ο χορτιατης φαινοταν σχετικα καλο σημειο στα περιξ Θεσσαλονικης, αλλα τελικα δεν ηταν :)

Last edited:
Thanks!! ;) Ποσες ληψεις χρειαστηκες για κατι τετοιο;;

edit: αν ειδα καλα τελικα χρειαστηκες μονο μια. bulb για εμενα ειναι αδυνατο οποτε σκεφτομουν ληψεις κ μετα stacking...

Last edited:
Δεν είναι μια!
Και εμένα stacking είναι.
Είδες bulb γιατί είχα σε κάθε μια από τις φωτογραφίες χρόνο μεγαλύτερο των 30 sec.

Σε συμφέρει να βάλεις χρόνο μεγαλύτερο από αυτόν που σου δίνει ο κανόνας του 600.
Δηλαδή ο χρόνος t> 600/(εστιακό μήκος*crop factor).

Δεν είναι μια!
Και εμένα stacking είναι.
Είδες bulb γιατί είχα σε κάθε μια από τις φωτογραφίες χρόνο μεγαλύτερο των 30 sec.

Σε συμφέρει να βάλεις χρόνο μεγαλύτερο από αυτόν που σου δίνει ο κανόνας του 600.
Δηλαδή ο χρόνος t> 600/(εστιακό μήκος*crop factor).

Οκ! Κ πάλι ευχαριστώ!

Σιγά σιγά θα τα μάθεις, δεν είναι τίποτε.
Ο Vega είναι το 2ο φωτεινότερο αστέρι και την θερινή περίοδο είναι πολύ ψηλά.
Το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο είναι στο zenith.