Doc1355
Senior Member
- 23 June 2014
- 571
Πάρα πολύ ωραία με ωθείς να το δοκιμάσω.
Μέσα σε πόλη είναι δύσκολο ε?
Είναι ο χάρτης φωτορυπανσης. Μακριά από τα χρώματα και θα είσαι εντάξει. Τον πιο εναστρο ουρανό τον εχω δει στο άγιο όρος από την πλευρά που κοιτάει ανατολικά.
Σε ευχαριστώ Παναγιώτη! Μέσα σε πόλη δεν το συζητώ...Λένε ότι με μια ελαφριά φωτορυπανση μπορείς να πάρεις πάλι αποτέλεσμα με την μέθοδο expose To the right...αλλά κατά κανόνα θέλει σκοτάδι μακριά από πόλεις
Εγώ συμβουλευομαι αυτο:
http://www.lightpollutionmap.info/
Οταν προπάθησα να βγάλω μια φωτογραφία στις ιδανικές συνθήκες (υψόμετρο, χειμώνας κλπ) να πω ότι αγρίεψα τόσο πολύ που νόμιζα ότι την επόμενη στιγμή θα βγεί η αρκούδα από το δάσος να με φάει. Παρά το γεγονός ότι τα φώτα του αυτοκινήτου & του φακού μου έδιναν κάποια βοήθεια, κατά την διάρκεια της λήψης ένα μόνο τσίκ στο δάσος ήταν ικανό να με κάνει να φρικάρω!
Αυτά τα απόκοσμα σκηνικά θέλουν παρέα, καλή διάθεση και πολλή υπομονή.
Μπράβο teo, πολύ ωραίες και οι 2!
Chris τί έγινε, βαρέθηκες φέτος;
Όσο πιο μεγάλη τόσο περισσότερη υγρασία και θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Από ένα σημείο και πάνω, όσο αυξάνεις (χρησιμοποιώντας π.χ. equatorial mount) την διάρκεια της έκθεσης, τόσο περισσότερη ζημιά κάνεις γιατί βγάζεις περισσότερη θολούρα εις βάρος του αχνού γαλαξία.
Αυτό σημαίνει ότι η παγωνιά τον χειμώνα κάνει καλό για λήψεις του γαλαξία, ή το καλοκαίρι όσο μεγαλύτερο δυνατό υψόμετρο (η προηγούμενη βγήκε καλοκαίρι αλλά είναι στα 1650 μέτρα περίπου)
Όσον αφορά το stacking είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που θα περιλάβεις στο πλαίσιο και τοπίο, είναι ακατάλληλο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.