Αστροφωτογράφιση!

Ιωσηφ πολυ ωραιες ληψεις. Ειδικα η προτελευταια με τα ερειπια.

Μου δίνεις κίνητρο να βάλω τον Samyang 12 στο καλάθι μου.

Να σου δωσω κ εγω ενα ακομη Πανο :) Με το που ειχα βγαλει αυτη την βαρκα ηξερα οτι πρεπει να την βγαλω κ με το milky way απο πισω ;) 3 ληψεις με καθετο πανοραμα κ κροπ

A boat to the stars by Teo Bot, on Flickr

Ο 'συναγωνισμός' μεγαλώνει... Εύγε κύριοι πολύ ωραίες. Πάνο δεν σε βλέπω να γλιτώνεις τα έξοδα

Μπράβο, Θοδωρή! Υπέροχη κι αυτή!
Μου άρεσε πάρα πολύ το κάδρο σου και στις δύο.
Από ότι βλέπω όμως η φωτορύπανση μας ακολουθεί παντού!

Θοδωρή εξαιρετικές!

Αυτές τις μέρες ειμαι στην Άνδρο και συνειδητοποιώ την τρομερή διαφορα ελλείψεις φωτορύπανσης....

Ακόμα και με γυμνό μάτι βλέπεις κομμάτια του γαλαξία που στην Αθήνα (Σουνιο συνήθως πάω) δεν υπάρχουν στον ουρανό...

Ενα teaser:

IMG_2871.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αντιθέτως στην Τήνο παρότι νησί έχουμε κοντά στην πόλη αρκετό φωτισμό αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ενοχλητική φωτορυπανση από τα φώτα της Μυκόνου που είναι σε νότιο προσανατολισμό.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια! Παναγιωτη με το καλο να τον δεχτεις :) Ιωσηφ ετσι ακριβως. Η φωτορυπανση που φαινεται στις δικες μου, δεν φαινοταν καν με το ματι, αλλα ειναι εκει. Μανο περιμενουμε με ανυπομονησια το τελικο προϊόν :)

Μιας και ήμουν επαρχεία είπα να ξεκινήσω να βγάζω τα πρώτα δείγματα.

http://i.imgur.com/bg9VDCZ.jpg

Είμαι σε καλό δρόμο; Τι μπορώ να βελτιώσω;

Συνήθως τράβαγα για 30 ή 40 δεύτερα με διάφραγμα f1,8 ή f2,0 και ISO400.

Ο φακός ήταν ο M.ZUIKO DIGITAL 25mm f1.8

Καλά πας! :a0210:

Ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριν αρχίσουν τα αστέρια να κουνιουνται είναι:

Τ= 500 / (εστιακό μήκος Χ crop factor μηχανής)

Στην αρχή μπορείς τον αριθμητή μπορείς να το κάνεις και 600.

Καλό είναι να φωτογραφίζεις όταν δεν έχει φεγγάρι, μακριά από φώτα (= φωτούπανση) και με όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία.

Πειραματίσου και με το ISO λίγο.

Καλά πας! :a0210:

Ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριν αρχίσουν τα αστέρια να κουνιουνται είναι:

Τ= 500 / (εστιακό μήκος Χ crop factor μηχανής)

Στην αρχή μπορείς τον αριθμητή μπορείς να το κάνεις και 600.

Καλό είναι να φωτογραφίζεις όταν δεν έχει φεγγάρι, μακριά από φώτα (= φωτούπανση) και με όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία.

Πειραματίσου και με το ISO λίγο.

ευχαριστω Chrisssb. Αν εξαιρέσουμε τη φωτορύπανση τα άλλα δύο δεν τα απέφυγα. Οπότε στην επόμενη προσπάθεια.