Αστροφωτογράφιση!

Μεγάλος χρόνος έκθεσης. Δεν έχεις trails ; To αρχείο που έχει ανεβει είναι μιικρής ανάλυσης και δεν μπορω να διακρίνω. Εκτός αν χρησιμοποίησες κάπιο tracker.Για την επεξεργασία ποιό πρόγραμμα χρησιμοποίησες; Έκανες χωριστές λήψεις για το foreground ;

Καλημέρα. Εννοείται πως χρησιμοποίησα tracker. Αλλιώς οριακά φτάνω τα 13 δευτερόλεπτα.
Όλη η επεξεργασία έγινε στο Photoshop και Adobe Camera Raw. Χρησιμοποίησα και το AstroPanel (plug-in στο Protoshop).
Συνήθως χρησιμοποιώ και το Starry Landscape Stacker (σε Mac) για το stacking, αλλά όχι αυτή τη φορά.
Όσον αφορά στο foreground, δεν κατάφερα χωριστή λήψη. Δοκίμασα 2 τρίλεπτες, αλλά στο κάδρο υπήρχε μια παρέα που άναβε συνεχώς φώτα και μου τις κατέστρεψε.
Οπότε αρκέστηκα σε μια των 40 δευτερολέπτων με τράκκερ, όπου οριακά δεν έχω κίνηση στο foreground.

• Like
Reactions: T.Kostas and kbouk
Φοβερό κάδρο! Στην Κύπρο δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές μας στο κομμάτι αυτό. Για πες πληροφορίες λήψης.

• Like
Reactions: T.Kostas
Ιωσήφ καλησπέρα. Πρόκειται για μια παλαιότερη (2018) λήψη με την NIKON 810 που είχα τότε και τον NIKKOR 14-24 2.8. Είναι μια από τις 20 λήψεις που τράβηξα χωρίς tracker προκειμένου να τις πέρας από το StarryLanscapeStacker και μετά στο Affinity, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω αξιωθεί. . Κάποια στιγμή θα το κάνω. Κάθε επιμέρους λήψη είναι 15 δευτερόλεπτα στα 16mm, f/3.5, ISO 1600. Εχω το ίδιο σετ λήψεων σε ISO 3.200, 6.400 και 12.800. Γρήγορη επεξεργασία στο Photolab μονο αν θυμάμαι καλλά. Την συγκεριμένη που ανέβασα την ανέσυρα από το iCloud .

Ιωσήφ σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα μάλιστα να ξέρεις ότι, λαμβάνοντας υπόψη την όλη δική σου εξαιρετική δουλειά, όπως παρουσιάζεται στο forum, εκτιμώ πολύ τα ενθαρρυντικά σχόλια εκ μέρους σου.