Αστροφωτογράφιση!

Μεγάλος χρόνος έκθεσης. Δεν έχεις trails ; To αρχείο που έχει ανεβει είναι μιικρής ανάλυσης και δεν μπορω να διακρίνω. Εκτός αν χρησιμοποίησες κάπιο tracker.Για την επεξεργασία ποιό πρόγραμμα χρησιμοποίησες; Έκανες χωριστές λήψεις για το foreground ;

Καλημέρα. Εννοείται πως χρησιμοποίησα tracker. Αλλιώς οριακά φτάνω τα 13 δευτερόλεπτα.
Όλη η επεξεργασία έγινε στο Photoshop και Adobe Camera Raw. Χρησιμοποίησα και το AstroPanel (plug-in στο Protoshop).
Συνήθως χρησιμοποιώ και το Starry Landscape Stacker (σε Mac) για το stacking, αλλά όχι αυτή τη φορά.
Όσον αφορά στο foreground, δεν κατάφερα χωριστή λήψη. Δοκίμασα 2 τρίλεπτες, αλλά στο κάδρο υπήρχε μια παρέα που άναβε συνεχώς φώτα και μου τις κατέστρεψε.
Οπότε αρκέστηκα σε μια των 40 δευτερολέπτων με τράκκερ, όπου οριακά δεν έχω κίνηση στο foreground.

• Like
Reactions: T.Kostas and kbouk
Φοβερό κάδρο! Στην Κύπρο δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές μας στο κομμάτι αυτό. Για πες πληροφορίες λήψης.

• Like
Reactions: T.Kostas
Ιωσήφ καλησπέρα. Πρόκειται για μια παλαιότερη (2018) λήψη με την NIKON 810 που είχα τότε και τον NIKKOR 14-24 2.8. Είναι μια από τις 20 λήψεις που τράβηξα χωρίς tracker προκειμένου να τις πέρας από το StarryLanscapeStacker και μετά στο Affinity, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω αξιωθεί. . Κάποια στιγμή θα το κάνω. Κάθε επιμέρους λήψη είναι 15 δευτερόλεπτα στα 16mm, f/3.5, ISO 1600. Εχω το ίδιο σετ λήψεων σε ISO 3.200, 6.400 και 12.800. Γρήγορη επεξεργασία στο Photolab μονο αν θυμάμαι καλλά. Την συγκεριμένη που ανέβασα την ανέσυρα από το iCloud .

Ιωσήφ σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα μάλιστα να ξέρεις ότι, λαμβάνοντας υπόψη την όλη δική σου εξαιρετική δουλειά, όπως παρουσιάζεται στο forum, εκτιμώ πολύ τα ενθαρρυντικά σχόλια εκ μέρους σου.

Kαταπληκτικο λογω του σκαφους φυσικα αλλα και συνολικα ως εκτελεση.

Εγω θα δοκιμαζα και να το καδραρω καπως να μην φαινεται καν η αμμος κατω ωστε να φαινεται οτι αιωρειται στο διαστημα ως σκαφος φαντασμα

• Like
Reactions: T.Kostas