Asus ION EeeBox EB1501

Γιατί; κολλημένη είναι η βάση;

Όχι ρε συ, έχει εξωγκοματάκια και δεν μπορεί να κάτσει επίπεδα. Το μόνο που μπορεί (στο παλιό πάντα) είναι να βγάλει την βάση και να το βάλει σε ένα μεταλλικό που έχει για να μπει σε τοίχο ή πίσω από την TV.

Δεν διαφωνώ ότι θα έχω δικάναλο ήχο. Το θέμα είναι να ΕΧΩ ήχο σε όλες τις περιπτώσεις DD, DTS, True-HD (σε περίπτωση που παίξω ατόφιο bluray). Θα έχω;

Υπόψιν, θα χρησιμοποιώ μόνο το MPC Homecinema. 99% της χρήσης θα είναι .mkv

Με τον MPC-HC τα ατόφια BluRay τα ξεχνάς.. Σκέτα αρχεία M2TS θα παίζουν βέβαια, αρκεί να σετάρεις CoreAVC Pro για CUDA acceleration, και κάποιο codec για τον ήχο που να παίζει με DTS Core και DD core. Οι τελευταίοι ffdshow το κάνουν αν θυμάμαι καλά.

Απάντηση: Re: Asus ION EeeBox EB1501

Με τον MPC-HC τα ατόφια BluRay τα ξεχνάς.. Σκέτα αρχεία M2TS θα παίζουν βέβαια, αρκεί να σετάρεις CoreAVC Pro για CUDA acceleration, και κάποιο codec για τον ήχο που να παίζει με DTS Core και DD core. Οι τελευταίοι ffdshow το κάνουν αν θυμάμαι καλά.

Εντάξει, αλλά σαν "βαριά" μου ακούγονται όλα αυτά για τον ΑΤΟΜ. Θα παίζουν αυτά τα πράγματα στα κουτάκια αυτά;
Μην ξεχνιέστε και συγκρίνετε με τα τούμπανα htpc που έχετε φτιάξει όλοι.

Είναι βαριά, και αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από το CUDA όντως δεν θα έπαιζαν. Αλλά το CUDA παίζει, και παίζει με όλα τα H.264 αρχεία, οπότε για τα "κλασσικά" MKV με τον "απλό" ήχο (DD/DTS) εγγυημένα no problem. Για τα M2TS που απαιτούν downmixing μέσω ffdshow (audio) δεν μπορώ να πω με 100% βεβαιότητα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα επίσης no problem.

Τώρα αν ρωτήσω τι είναι το CUDA θα είμαι offtopic; :grinning-smiley-043

Αυτό που σε ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι το συγκεκριμένο (Cuda enabled) hardware έχει την δυνατότητα, αντί να αφήνει να τραβάει το ζόρι του x264/H264/etc decode ο επεξεργαστής, να το αναλαμβάνει η gpu...

Γενικότερα,
http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA
http://www.nvidia.com/object/cuda_home_new.html

Last edited:
Περίπου. Φαντάσου το σαν δεύτερο επεξεργαστή μέσα στο μηχάνημα, πολύ καλό στο να κάνει decoding (στην προκειμένη περίπτωση), χωρίς να έχει τους περιορισμούς του DXVA (δηλαδή του "κλασικού" hardware acceleration).

Ναι, αλλα θα μπεις στο τριπ να ελεγχεις τι κατεβαζεις και να το τσεκαρεις καθε φορα ....
Παρε ρε Τασο ενα καλο HTPC να τελειωνεις... βαλε και το media browser και καθαρισες !!!:worshippy: